Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Minciunile stânjenitoare ale politicienilor români

Scandalurile privind premierea Maiei Sandu la Timișoara și invadarea României de cereale ucrainene nu s-au stins, cu toate că, în presă, nu mai sunt teme de dezbatere.

În Jurnalul meu video, Ion Cristoiu insistă asupra a două minciuni cu care protagoniștii acestor scandaluri încearcă să se scuze în fața opiniei publice.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a recurs la spaima cu „pericolul rusesc”, după ce i-a dat președintei Republicii Moldova un premiu de 30 000 de lei.

„Era normal ca în Moldova să fie moțiune de cenzură și aici DNA să-l înhațe pe Fritz, pentru că a luat bani de la companii care depind de primărie, 30 000 de euro, pentru Maia Sandu.

Fundamental la un premiu este prestigiul premiului, nu banii.

Tupeul useriștilor nu are limite. Fritz, în loc să ne spună cine a dat acei bani, el face scandal și spune că rușii sunt la mijloc.

Dacă a văzut că a ieșit asemenea scandal, putea să înapoieze sponsorilor banii sau să cumpere cărți pentru copiii din Republica Moldova”, a spus Ion Cristoiu.

În legătură cu cerealele, Marcel Ciolacu este contrazis chiar din cadrul coaliției de guvernare, de un lider liberal.

„Marcel Ciolacu a declarat că de când este el premier, niciun bob din cerealele ucrainene nu a rămas pe teritoriul nostru.

Rareș Bogdan, europarlamentar, prim-vicepreședinte PNL, a declarat că „din 450 de camioane 100 de camioane se golesc de grâu. Și ăla este greul care creează probleme fermierilor români”.

De ce minte Marcel Ciolacu? Pentru că este provincial. Dacă ar fi fost un om stăpân pe situație, ieșea și spunea că ajutăm Ucraina, dar în legătură cu cerealele, avem o foarte mare problemă. Dar liderii români nu au curaj și atunci au făcut aranjamente și vin cu aceste minciuni”, a explicat jurnalistul.
Ion Cristoiu consideră că România ar avea nevoie de un președinte care este familiarizat cu instituțiile occidentale (NATO, UE), pentru a nu mai avea complexe de inferioritate.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *