Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Ministerul Dezvoltării a cumpărat, din Turcia, 56 de autobuze electrice, lungi de 18 metri, cu aproape 750.000 de euro bucata

Noul primar din București vrea să plătească aproape 740.000 de euro pentru un autobuz electric, lung de 12 metri! Nimeni nu pare deranjat! Sau scandalizat! Ministerul Dezvoltării tocmai a cumpărat 56 de autobuze electrice, lungi de 18 METRI, cu aproape 750.000 de euro bucata, produse în Turcia, dar nimeni nu mai țipă! Da, din Turcia! Nu din Germania, Austria, Franta etc! La Timișoara și Brașov acum sunt primari de la USR+ și totul e bine…
Oare așa va fi și la București? Oricum, în viziunea noului primarului general un autobuz MAI SCURT cu 6 metri trebuie să fie MAI IEFTIN CU DOAR 10.000 de euro.
În mandatul meu, s-a încercat de două ori achiziția a 100 de autobuze electrice pentru 14 trasee din Capitală.
S-au prezentat ofertanți din Turcia, China, Germania și România.
Ofertele fie nu au respectat caietul de sarcini, fie prețul a fost mult peste valoare estimată.
Noi ofeream aproape 570.000 de euro pentru un astfel de autobuz, preț stabilit printr-un studiu de oportunitate făcut cu specialiști BERD.
Știți cât a plătit în 2019 Municipiul Cluj-Napoca pentru un autobuz electric de 12 metri? Puțin peste 570.000 de euro!
Da, pentru celebrele autobuze mov.
E totul public și verificabil!
În doar trei ani, autobuzele electrice de pe piață s-au scumpit cu 180.000 de euro?
Se scumpesc și acestea din pix și vorbe, așa cum este intenția și cu tramvaiele produse la Arad?
Trecând peste toate calomniile care mi-au fost aduse în mandat, cum ar fi arătat transportul în comun din Capitală dacă nu s-ar fi cumpărat cele 400 de autobuze EURO 6, „turcismele” turcoaz?
Sau dacă nu ar fi fost achiziționate cele 130 de autobuze hybrid Mercedes, cele verzi?
Acum, nu doar ca se cumpara mai scump, dar se si scot de pe traseu autobuze, atat din Bucuresti, cat si din Ilfov, astfel incat calatorii circula mai greu, stau mai mult in statii, si suporta aglomeratie.
Din rau in mai rau, asta aduc primarii si consilierii USR si PNL in Bucuresti!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *