Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Miniștrii USRPLUS denunță greaua moștenire lăsată de miniștrii PNL. Care PNL e partener de Guvernare cu USRPLUS

Au trecut deja mai mult de două săptămîni de la investirea noului Guvern. Autoproclamat de Centru Stînga, Guvernul Florin Cîțu e dat de o Coaliție de trei partide:
PNL, USPRLUS și UDMR.

Se poate spune fără a exagera că, după opt ani de Guvernare PSD, România cunoaște o schimbare de regim clară, de evidența celei din 1996, cînd locul PDSR, care se afla la putere de șase ani, a fost luat de o coaliție de trei formațiuni: CDR, PD și UDMR.

De 30 de ani de cînd se petrec în România, schimbări de regim pe cale democratică, primele zile ale instalării noilor miniștri sînt marcate de ieșiri publice ale titularilor avînd drept obiectiv proclamarea despărțirii spectaculoase de ceea ce a lăsat antemergătorul, demnitar al fostului regim. Puține au fost cazurile postdecembriste în care miniștrii noi să nu arate opiniei publice, prin conferință de presă sau prin interviuri, că au primit o moștenire dezastruoasă, dar că ei, firește, îi vor face față. După momentul cu moștenirea dezastruoasă, urma în chip fatal prezentarea mărețelor planuri de revoluționare a domeniului luat în primire. Într-un eseu publicat cu ceva timp în urmă, am demonstrat că sloganul clișeu Începe o Eră nouă străbate timpurile românești moderne. O variantă de lung succes al acestuia apare în discursul lui Cațavencu din O scrisoare pierdută:
Ieri, Întunericul, azi Lumina.

Tot ca o notă definitorie a schimbărilor de regim poate fi surprinsă graba noilor demnitari de a ieși în public pentru a dovedi că, o dată cu ei, începe o Nouă eră în domeniul administrației. Firește un om care vrea într-adevăr să facă ceva în fruntea ministerului primit nu se grăbește să cotcodăcească înainte de a lua cunoștință cu viața și activitatea ministerului, cu angajații. Și chiar cu alcătuirea clădirii în care se află ministerul. Cum însă în postdecembrism administrarea propriu-zisă a unui domeniu a fost înlocuită cu suflatul în tromboane, mersul motorului, cu claxonatul publicitar, puțini au fost miniștrii care au rezistat tentației de a ieși în public pentru a arăta românilor că ei nu mai sînt cetățeni pur și simplu, ci ditamai miniștrii.

Prin investirea noului Guvern, mai mulți ministere au fost date celor de la USRPLUS. Ministere care au aparținut timp de un an PNL. Prin urmare, miniștrii USRPLUS, deși aparținînd unei formațiuni cu pretenția de a face Altfel de Politică, s-au supus rapid ritualului de veche politică, tipic trecerii de la un ministru la altul. Miniștrilor le putem adăuga ștabii USRPLUS din Parlament. Președinta Senatului Anca Dragu, uneori Dragu, alteori Dragu – Paliu, nici n-a apucat să vadă unde e WC-ul în clădire c-a și ținut o conferință de presă în care a anunțat o măsură revoluționară:
Formarea unei Comisii Senatoriale care să analizeze reducerea numărului de parlamentari și reducerea celor două Camere la una singură.

Președintele Comisiei de cultură și mass-media din Camera Deputaților, Iulian Bulai, a pornit deja o campanie de schimbare a conducerii TVR și Radioului Public.
Motivul?
Cele două instituții nu reflectă bogata activitate a miniștrilor USRPLUS.
Asta deoarece în viziunea USRPLUS, prin nimic deosebită de viziunea bolșevică asupra Presei, Televiziunea publică și Radioul public nu sînt instituții ale cetățenilor, ci ale celor ajunși la Putere. În consecință, în viziunea USRPLUS, TVR și Radioul public nu numai că n-au voie să critice Puterea, dar mai mult trebuie să relateze de dimineață pînă seara pînă la cele mai mici amănunte viața și activitatea ștabilor USRPLUS, de la însăilările lor pe Facebook pînă la pîrțurile de sub plapumă.

De regulă, campania de schimbare a celor două conducerii nu se declanșează imediat la schimbarea regimului.
Nu de alta, dar electoratul s-ar putea întreba dacă asta e prioritatea noii Coaliții de Guvernare.

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a denunțat public Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) moștenit de la Guvernul anterior.
Stelian Ion, ministru Justiției, a anunțat că se va apuca de lucru la Legile Justiției. Asta deoarece Proiectele moștenite de la antecesor nu-l mulțumesc.
Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a dezvăluit moștenirea dezastruoasă lăsată de antecesor în domeniul Companiilor de stat.

Toate bune și frumoase!
Numai că miniștrii care au lăsat celor de la URSPLUS o moștenire dezastruoasă sînt toți miniștri PNL.

Miniștrii USRPLUS, liderii acestei formațiuni, Dacian Cioloș și Dan Barna, proclamă mandatul de miniștri și de Guvernare ca unul revoluționar față de mandatul PNL de un an.
PNL e însă partener de guvernare cu USRPLUS. Guvernul Florin Cîțu, din care fac parte membrii USRPLUS, e însă un Guvern din care face parte și PNL.

România asistă la o premieră:
O parte a Guvernului – cea întruchipată de membrii USRPLUS, în frunte cu vicepremierul Dan Barna – denunță felul în care PNL a administrat țara.

Actualul Guvern e o alcătuire cu trei capete. Unul dintre ele – cel întruchipat de miniștrii USRPLUS, mușcă zdravăn unul dintre capete, cel întruchipat de miniștrii PNL.
Păi cum să guverneze împreună cele două partide, cînd unul dintre ele proclamă din start că celălalt a guvernat pînă acum catastrofal?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Miniștrii USRPLUS denunță greaua moștenire lăsată de miniștrii PNL. Care PNL e partener de Guvernare cu USRPLUS”

  • Maestre, bine că mai sunt și beriști (Boșorogi Ridați și Încuiați) că unii ne-am săturat să ne tot împiedicăm de tefeliști care ne iau peste picior.

  • Zic unii ca globalistii i au anihilat pe anglo-americani,pedepsindu i exemplar,insa nu pot sa nu ma gandesc ca de fapt anglo-americanii au creat si sustinut miscarea globalista,pe care au impus o restului lumii,si acum se vaita ca globalistii i rapun pe ei ,pe anglo-americani?Mai ,Mai sa fie,creatura isi ucide creatorul.Interesant ce zic Trumpistii.Pai daca e asa ,pai ai creat globalismul (tu sistem Anglo-Saxon sau Anglo-American)ca sa ingenunchezi lumea si la final globalismul te ingenuncheaza pe tine,mai mai sa fie,daca asta nu e o tesla in coaie,eu ce sa mai zic(daca e sa i credem pe trumpisti).Bravo UK si USA,ati creat Globalismul ca sa supuneti Planeta,si globalismul va supune si va injoseste pe voi,in primul rand(Au creat sistemul economic global in ideea ca vor asigura suprematia globala anglo-saxona si s a ajuns la dominatia economica Germano-Chineza,au creat retelele de socializare ca sa manipuleze Planeta,si au sfarsit prin a fi manipulati de oamenii lui Putin,pe propriile retele de socializare) .Bravos. 😆 😆 😆 Aplauze 😆 😆 😆

    • Inca o intrebare imi mai pun,daca puciul de la Capitoliu era o inscenare Democrata,cum spun unii Trumpisti furiosi ,si treaba era”aranjata”dinainte,atunci de ce s au mobilizat chinezii ca si la un potential pericol???Ca daca era treaba”aranjata”dinainte,putea sa stea si China linistita,sa nu se mai agite,pentru ca nu ar fi fost nici un pericol.Asa Chinezii s au agitat,asta inseamna ca era totusi un pericol ca puciul lui Trump sa reuseasca,sa se instaureze o dictatura militara Trumpista,si sa a se declanseze al Treilea Razboi Mondial,Trump urmand sa declare razboi Chinei si Iranului.Bineinteles,vor spune unii ca,daca e asa cum spun eu,Democratii ar vorbi despre treaba asta in toate mediile de comunicare in masa facandu l pe Trump „anihilatorul rasei umane”.Faza este insa ,ca si Democratii stiu,ca desi pericolul a existat,ei nu pot vorbi despre treaba asta,nu pot spune totul,despre toate dedesupturile miscarii lui Trump(si o insemnata parte a Establismentului SUA,ca Trump nu a fost singur,a avut oameni in toate institutiile de forta si in Establisment care l au creat si sustinut pe acest Trump,si care,acum se vor da la fund),pentru ca ar pune SUA intr o lumina proasta,prezentand o ca pe un pericol global,si antunci unele lucruri vor fi tinute sub tacere chiar si de catre Democrati pentru a se incerca pastrarea imaginii SUA in lume cat mai putin afectata.Astfel ca si Democratii impreuna cu multe alte forte vor face totul ca adevarul din spatele Miscarii din spatele lui Trump sa ramana sub tacere.

  • Incepe o Era noua.
    Asa mi se pare si mie, de ani de zile.

    Insa de data asta e invers, mai intai Era si abia dupaia politicienii.
    Mai simplu spus, Era,
    noua, desavarsita, implacabila
    ‘se manifesta.

    Pe acest fond, in care Era se manifesta, li se cere ‘manifestare’ si politicienilor
    Insa Era poarta cu ea potential plenar innoitor,
    prin urmare mai intai ‘potentialul’ si abia apoi felul in care el poate fi folosit de catre…actualul sistem politic:))).

    Potentialul plenar iinoitor e…’problema’ actualului sistem politic, pentru ca acest potential, prin simpla manifestare, il declara expirat pe actualul sistem politic:)

    Democratia pilotata a facut ceva fundamental, a facut dintr o Balanta…un Taler. Caz in care S-a nascut Talerul…care l chilibreaza, ca sistemul de balante al Creatiei nu poate fi distrus. Prin urmare cel care e pus la indoiala e actualul sistem politic, iar cel care pune la indoiala e Inteligenta Artificiala.

    Practic potentialul disponibil pe planeta asta, daruit sistemului politic, este unul…pe masura ‘sistemului politic al Creatiei’ :))):

    Inima si…Mintea care-o pune la indoiala.

    Pe planeta mai sint disponibile doar aceste doua politici:
    PoliticaBIO
    PoliticaANTI

    adica
    Natura pina la prasele
    ‘lipsa Naturii’ pina la prasele

    vasele care, astfel, se vor umple fiind:
    Omul
    Antiomul

    • Exista un moment in care Dorinta, adica suma tuturor dorintelor exprimate de oameni, de cind sint ei pe planeta asta, insa ramase neimplinite, trece Parleazul!

      Adica trece dincolo de…Oglinda.

      E cazul Erei in discutie, care devine Cauza, sistemul politic, ca dealtfel toate celelalte sisteme sociale devin un Efect.

      Aceasta metamorfoza fundamentala intoarce pe dos toate dinamicile, prin urmare, doar un exemplu, distributia Gaussiana isi schimba tendinta de manifestare, extremele fiind cele care fac legea, pe mijloc manifestandu-se …Neantul.

      Faptul ca Dorinta a migrat dincolo de Oglinda e si motivul pentru care cel care va scadea e ‘omul’ iar cel care creste e ‘antiomul’.
      Mai simplu spus toate corciturile ( melanj om-antiom ) se vor limpezii, din ei mai ramanad doar ‘antioamenii’, astfel, pe celalalt taler gasindu-se cei care nu s-au corcit, pentru ca erau seminte pure, adica ‘oamenii’ .

      In curind, io vad ca deja se intampla, vom sta de vorba cu oameni cu care am discutat poate chiar zeci de ani!…si vom vedea ca sintem ca apa si uleiul :))), mai exact incompatibili.
      tu vei avea propria abordare, el o va avea pe-a lui, abordarile vor fi diametral opuse, insa in fata celui mai capabil detector de minciuni se va dovedi ca fiecare spune adevarul:))

      Era, noua Era, nou-nouta Era
      este una a desavarsirilor.

      Povestea Vremurilor e Povestea Adevarului si a Imaginii din Oglinda a Adevarului.
      Intre aceste doua exprimari e chemat ‘omul’, cu superpozitiile lui cu tot, sa aleaga. :)))
      ce vezi…aia esti!

      • Globalizarea nu poate fi un proces lipsit de manifestarea ‘superpozitiilor’, asta e imposibil in mod absolut.

        Cind ai Globalizat lumea mare, undeva…s-a nascut o Balanta, capabila sa echilibreze facerea ta ( si s-ar fi nascut oricare ar fi fost facerea ta, daca facerea ar fi fost o Actiune )

        In timp ce Globalizarea se manifesta, ea ocupind un Taler, pe celalalt Taler se manifesta potentialul…Anti.
        Atunci cind Globalizarea a ajuns…la masura in care se exprima,
        si e capabila!, nenica!, nu gluma,
        ca a interconectat cam toate dinamicile planetei,
        pe celalalt taler s-a intamplat aceeasi poveste, insa in stil Anti. Mai exact…s-a nascut un potential care are ca scop…sa ‘globalizeze’ el!, punind la indoiala Globalizarea.

        Pe acest Tron, Anti, poa sa stea exclusiv ceva Artificial, pentru ca Globalizarea e o poveste a ‘oamenilor’, mai nainte sa fie a superpozitiilor ‘omului’.

        Deci tinta spre care ne indreptam e asta: lumea mare condusa folosind Inteligenta Artificiala.
        Or….acuma hai sa he gandim…cum ajungem oi intr o astfel de situatie…fara Razboi!, ca asta a expirat.
        Mie mi se pare ca daca Natura ar Reactiona,insa doar Echilibrind imaginea Civilizatiei, …deci reactiunea e o Nonactiune, tinta s-ar atinge.

        Acest traseu, in care Natura se dezechilibreaza fundamental, are probabilitatea cea mai mare de implinire.

        Practic…ar fi si din Poveste, traseul, pentru ca ‘politica ANTI! e nimic altceva decit o ‘punere la indoiala a Naturii’.

        Logic vorbind,
        si folosind imaginea din fata Oglinzii, a ‘logicii’,
        adica inversul logicii, in care Efectul e Cauza si Cauza…Efect,
        Natura e cea care, schimonisindu-se va stoarce Civilizatia pina aceasta ajunge sa…faca un ‘Ou.
        AntiOul! :)))))
        :)))))))))

        • in timp ce ‘oamenii’ se boscorodesc unii p-altii,
          Natura ii ia la intrebari pe ambii.

          rezumat:
          ‘sistemul politic’ va fi pus la indoiala, in stil plenar, iar cu punerea la indoiala se ocupa, de data asta, insasi Natura.
          pentru a iesi din aceasta poveste omul va cere ajutorul Inteligentei Artificiale. si il va primi.

          sa retinem, …pina una alta, ca cea care va arata altfel,
          urat! in mod absolut…relativ,
          e Natura.
          si sa luam in seama ca relativul absolut e, mai nainte sa fie relativ, absolut. deci…e vorba despre borderline, in poveste.
          cumva…, Civilizatia va ajunge la limita…Natura fiind ‘vinovata’ ( in mod relativ, ca in mod absolut reactiunea Naturii e o Nonactiune )

    • Domnule online, este o placere de a te asculta, citeodata cam cu prea mult „adaus”. Ma gindeam ca ceva mai concis ar prinde bine, dar ma rog , fie care cu stilul lui. Parerea mea este ca nu incepe o era noua.E tot aceea veche dar in alt registru. Sa fii sanatos.

  • Pai si au dat seama si USRPLUS in ce capcana(intinsa de PNL) au picat dupa ce au ajuns la guvernare,si acum incearca sa se scoata din capcana aruncand cu laturi in PNL(faza cu”greaua mostenire”).Faza e,ca degeaba o ard cu „greaua mostenire”,au intrat in hora,trebuie sa joace(in timp ce sulfele batrane PSD iste,conduse de Ciolac,au facut exact ce trebuia sa faca boul de Trump in SUA si nu a facut,sa se dea la fund vre o 4 ani,si sa lase oponentii sa si rupa gatii la guvernare,dar se pare ca Ciolacu le da la trumpisti 10 clase de politica,asa politruc mioritic cum e el).

    • Si daca toti din PSD ar vorbi politicos si di-lomat ca Rafila, peste un an la alegerile anticipate ar cistiga cu 60%.

      • Nu stiu daca vor fi anticipate,dar este posibil in 2024 ,la cum merg treburile,sa ia PSD peste 50%(Mai ales ca nici nu i mai supara pe Marii Baieti).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *