Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Mioara Durbacă, un pictor adevărat care s-a impus până în Argentina

Revin cu mare plăcere în universul armoniilor cromatice pentru a vă aduce în centrul atenției un pictor adevărat care s-a impus până în îndepărtata Argentină.
Am rezervat pentru onorabilii cititori un creator care m-a impresionat de mai mult timp. L-am urmărit cu interes nedisimulat an de ani, de la o expoziție la alta. Este vorba despre Mioara Durbacă. Am putut observa, de fiecare dată, noi etape parcurse în drumul său spre notorietate.
Iată un interviu lămuritor, după care veți avea ocazia să vedeți și câteva tablouri ale sale de valoare.

– Vă rugăm să vă prezentați.
– Mă numesc Mioara Durbacă, sunt din Bucureşti şi am început să pictez în 2015, fără a avea cunoştinţe în domeniu. Am făcut câteva cursuri pentru începători la Art Hobby Studio. Informatician de profesie, am început să pictez dintr-o dorinţă mai veche.

– Cum a fost efectiv începutul?
– În 2015 m-am întrebat ,,ce-ar fi dacă?” Mi-am luat un bloc de desen, vopsele acrilice şi am început să studiez, să exersez şi să fac primele lucrări. Apoi, am trecut la culorile de ulei.
Ȋn noiembrie 2017 am participat la prima mea expoziţie colectivă. De atunci, am participat la mai multe expoziţii de grup organizate de Elite Prof Art Gallery, Galeria Occidentului, Galeria Labyrinth.
Ȋn perioada 2018 – 2019, am participat la workshop-uri de pictură sub îndrumarea pictoriţei Adina Moldova Țitrea.

Am avut onoarea să fiu inclusă în albumul ,,Centenar 100 de ani – 100 de pictori” realizat de pictoriţa Cătuneanu Cristiana în 2018.
Ȋn 2020, chiar dacă au fost restricții, mulțumită doamnelor Adina Țitrea Moldova și Mihaela Pandelescu (galeria Elite Prof Art), am participat la expoziții organizate la Galeria Occidentului, la Paque Bistro & More, Slobozia, la hotel Athenee Palace Hilton, precum și în Bulgaria la Balcic.
Ȋn 2021 am avut o expoziție personală online numită CALEIDOSCOP , este și acum pe YouTube, organizată de Arhiva de Artă.

Am participat la expoziții de grup în scop caritabil, organizate de doamna Ingrid Stegaru și Arhiva de Artă la Palatul Parlamentului și Muzeul Țăranului Român. Alte evenimente la care am participat apoi au fost la Palatul Bragadiru, Teatrul Godot împreuna cu Galeria Arhiva de Arta au organizat expoziția de artă plastică – România interbelică. Apoi la Muzeul Literaturii Române.

– Cum a fost anul 2021?
– Anul 2021, din punct de vedere al picturii, a fost pentru mine, un an în care am învățat foarte mult, aș putea spune că pentru mine, a fost anul în care am învățat să pictez portrete și pentru aceasta, mulțumesc maestrului Popa Laurențiu. Mulțumesc pentru toate sfaturile și pentru tot ce m-a învățat.

Mulțumesc doamnei Ingrid Stegaru și „Arhivei de arta” pentru invitația de a participa la expozițiile organizate la Palatul Parlamentului, Muzeul Țăranului Roman, Muzeul Literaturii Române. Nu în ultimul rând vă mulțumesc dumneavoastră pentru promovarea pictorilor, inclusiv a mea.
La sfârșitul anului 2021, împreună cu colegii de la atelierul de pictură al maestrului, am participat la expoziția „Școala de pictură Popa Laurențiu și discipolii” de la Hotel Pullman.

– Acum trecem la anul 2022
– Anul acesta am avut expoziții la Facultatea de Arhitectură, la Teatrul Național, Muzeul Cotroceni, Muzeul Literaturii Române, Muzeul de Geologie, Centrul cultural al MAI și o expoziție în Argentina, la Galeria Rancagua.

– Impresionant, mulțumesc.

În loc de concluzie, o mare satisfacție. Că am dialogat cu un om special, cu un creator care rămâne, mult timp, în amintirea iubitorilor de artă. Asta după ce îi văd tablourile și apoi le caută să mai vadă și altele. Unele dintre acestea pe puteți vedea acum.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Mioara Durbacă, un pictor adevărat care s-a impus până în Argentina”

  • Fharte frumoase și interesante tablouri și foarte reușită combinație de culori ,de umbre si lumini, de tente tari și de tușe groase sau fine ! Un interviu foarte frumos cu o doamnă foarte sensibilă sj foarte talentată și modestă ! Felicitări și mii de mulțumiri și aprecieri și dumneavoastră și doamnei pictorițe !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *