Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Mitocănia ministerială citită în cheie politică și/sau diplomatică

Este sau poate să fie o legătură între începerea urmăririi penale împotriva lui Liviu Dragnea, în seama căruia DNA reține traficul de influență și folosirea de influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite cu ocazia vizitei la instalarea lui Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite și faptul că proaspătul instalat în funcția de ministru al justiției, Stelian Ion, „nu a fost disponibil” să îl primească în vizită de bun rămas pe Adrian Zuckerman, ambasadorul Marelui Licurici? Pun această întrebare fiindcă diferența o știm și noi: vizita lui Liviu Dragnea, pe atunci președinte al Camerei Deputaților și președinte al PSD, a avut loc în ianuarie 2017, iar lăsarea cu ochii în soare a lui Adrian Zuckerman de către titularul unui minister-cheie în parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA s-a petrecut în ianuarie 2021.Deci, o diferență de fix 5 ani! Și, dacă ar fi doar aceasta singura diferență, ce bine ar mai fi!…

Numai că, în acest interval de cinci ani, s-au petrecut niște fapte care nu se leagă în nici-un fel între ele, așa încât stai și te întrebi care să fie cauza-cauzelor? Prima întrebare, pornind de la rememorarea acelei scene din restaurant unde proaspătul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a dat mâna cu Liviu Dragnea și premierul Sorin Grindeanu. Prilej cu care, probabil, liderul de la Casa Albă i-a spus unui anumit lider din fosta Casă a Poporului că își pune mari speranțe într-un „dialog sincer și constructiv”. Care dialog, în ceea ce îl privește pe Liviu Dragnea, s-a curmat brusc și deodată și, mai ales, nu la inițiativa sa. Motivele rupturii nefiind nici până acum cunoscute public.

Pentru ca, după o vreme, președintele Donald Trump să se întâlnească, desigur tot într-un dialog sincer și constructiv cu domnul chiriaș din Dealul Cotrocenilor. Pe care, în semn de aleasă prețuire și de deosebit respect, l-a cadorisit cu o șapcă! Șapcă pe care nu știu dacă pseudopreședintele Klaus Iohannis a mai purtat-o și cu alte ocazii, dar care, cu siguranță, în special în ultimele săptămâni, i-a căzut pe ochi de vreme ce i-a trebuit mai bine de o săptămână până să ne convingă că a văzut ce s-a petrecut la Washington și să scoată două-trei vorbe pe tema asta!

Revenind, acum, la faptul că ministrul Stelian Ion s-a dat ocupat și nu și-a trimis decât un consilier ca să îl primească pe ambasadorul Adrian Zuckerman, nici nu văd ce ar mai fi de discutat! Fără doar și poate, dacă acest ambasador care, după un an și un pic de mandat, lasă aici niște amintiri totalmente de neinvidiat un asemenea gest era absolut motivat. Dar asta numai și numai dacă respectivul personaj venea acasă la mine sau la dumneavoastră. Adică la noi, cei care pe persoană, nu avem decât statutul de cap de locuitor.

Cu totul altfel stau lucrurile atunci când este vorba despre un demnitar al statului român suveran și democratic, dar, mai cu seamă, al unui guWERNul la a cărui căftănire de-acum ex-ambasadorul Adrian Zuckerman a avut o substanțială contribuție. Cunoscut fiind faptul că, încălcând în mod flagrant și sistematic normele și uzanțele comportamentului diplomatic, acest ambasador a fost un înfocat agent electoral al unui anumit partid politic și al unor anumite grupuri de interese. Comportament care a creat mari și grave prejudicii normalității vieții noastre politice, dar de pe urma căruia, la această oră domnul Stelian Ion et comp, se află unde se află!

Asta ca să nu mai vorbim despre foarte urâta semnificație a comportamentului total ne-diplomatic al ministrului de justiție- pe care nu îl pot numi decât o mitocănie- sau despre ecourile pe care acest comportament le va avea în mediul politic și diplomatic din Statele Unite. Impact, cu siguranță deloc plăcut la care putem și trebuie să adăugăm și pe cel pe care îl poate produce știrea că, exact în aceste zile în care Donald Trump se pregătește să elibereze locul la Casa Albă, DNA a declanșat urmărirea penală a lui Liviu Dragnea pentru fapte legate de participarea sa la instalarea, tocmai a lui Donald Trump, în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii.

Impact în legătură cu care nu vreau să construiesc tot soiul de scenarii și ipoteze. În schimb, nu pot să evit o întrebare de elementar bun simț: pare cum se va comporta demnitarul Stelian Ion sau un altul de aceeași factură, în situația în care, peste 5 sau poate chiar zece ani, când ambasadorul numit de administrația democrată îl va vizita pentru a-și lua „rămas bun?” Se va da tot așa, „indisponibil”, cum a făcut și cu Adrian Zuckerman? Adică dovedind politicienilor și diplomaților din patria Statuii Libertății, că nu este doar o întâmplare că tocmai pe aceste meleaguri s-a născut zicerea „când ești în treabă, toți te întreabă”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *