Ministrul de Externe al Austriei: Dostoievski şi Ceaikovski rămân o parte a culturii europene, fie că ne place sau nu. Rusia va continua să fie cel mai mare vecin al nostru. Va rămâne a doua mare putere nucleară din lume

Miza meciului dintre premier și Parlament a fost masca

Luni, 18 mai 2020, premierul Ludovic Orban a fost chemat în Parlament să prezinte măsurile de relansare economică. Vrând să demonstreze că te poți îmbăta și cu apă rece, prim-ministrul i-a asigurat pe deputați că economic nu este nicio problemă. „România a înregistrat cea mai mare creştere economică. Situaţia economică în România este pe departe de a fi atât de gravă”.

După care au început să se hârjonească pe subiectul „cu mască și fără mască”.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, s-a temut că va leșina la microfon dacă acesta nu va fi dezinfectat după Marcel Ciolacu, care a vorbit fără să poarte mască. Președintele Camerei Deputaților a explicat: „Am o singură problemă. Când port mască şi vorbesc îmi vine să strănut şi pe urmă sună domnul Ponta la 112 şi vine Vela şi mă arestează”.

Nici Ludovic Orban nu a fost regulamentar. Orice ar face, nasul premierului iese de sub mască. Unii i-au atras atenția că partea de sus se mulează, dacă o apasă puțin. Precum miresele care poartă rochii fără bretele, de toată noaptea se trag de sâni că le cade corsetul, Orban își tot trage masca peste nas. Așa a făcut și luni în Camera Deputaților, la „Ora premierului”. Pe când prindea avânt la discurs, îi pica masca sub nas.

După o vreme, a realizat că e inutil să-și mai acopere și nasul, că în cinci secunde îi aluneca iar masca. Și a lăsat-o așa, sub nas.

În final, l-a criticat și el pe Marcel Ciolacu din cauza măștii.