Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Miza meciului dintre premier și Parlament a fost masca

Luni, 18 mai 2020, premierul Ludovic Orban a fost chemat în Parlament să prezinte măsurile de relansare economică. Vrând să demonstreze că te poți îmbăta și cu apă rece, prim-ministrul i-a asigurat pe deputați că economic nu este nicio problemă. „România a înregistrat cea mai mare creştere economică. Situaţia economică în România este pe departe de a fi atât de gravă”.

După care au început să se hârjonească pe subiectul „cu mască și fără mască”.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, s-a temut că va leșina la microfon dacă acesta nu va fi dezinfectat după Marcel Ciolacu, care a vorbit fără să poarte mască. Președintele Camerei Deputaților a explicat: „Am o singură problemă. Când port mască şi vorbesc îmi vine să strănut şi pe urmă sună domnul Ponta la 112 şi vine Vela şi mă arestează”.

Nici Ludovic Orban nu a fost regulamentar. Orice ar face, nasul premierului iese de sub mască. Unii i-au atras atenția că partea de sus se mulează, dacă o apasă puțin. Precum miresele care poartă rochii fără bretele, de toată noaptea se trag de sâni că le cade corsetul, Orban își tot trage masca peste nas. Așa a făcut și luni în Camera Deputaților, la „Ora premierului”. Pe când prindea avânt la discurs, îi pica masca sub nas.

După o vreme, a realizat că e inutil să-și mai acopere și nasul, că în cinci secunde îi aluneca iar masca. Și a lăsat-o așa, sub nas.

În final, l-a criticat și el pe Marcel Ciolacu din cauza măștii.