Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Motivul pentru care Ministerul Sănătății vrea prelungirea stării de alertă: Virusul este în societate

După ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus, duminică seara, că guvernul ia în calcul prelungirea stării de alertă și după 15 iunie, secretarul de stat Andrei Baciu a explicat, luni, că măsura este necesară. „În ultimele 10-14 zile au apărut micro-focare în două sate din județul Galați. Pericolul nu a trecut. Virusul este în societate. Nu suntem în postura în care să lăsăm, să nu fim vigilenți”, a declarat secretarul de stat la Realitatea Tv.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a spus că guvernul nu dă niciun fel de explicații, spune doar că „lumea trebuie să stea în casă sau să poarte mască”. „Ei ar trebui, în acest moment, să intre într-o logică de parteneriat cu cetăţenii României, să explice lucrurile foarte clar, nu să vină cu amenințări și cu prelungiri de stări de alertă. Eu consider – şi am vorbit cu cât mai mulți colegi de-ai mei – considerăm cu toții că în lipsa explicațiilor și a unei perspective clare, sub nici o formă Partidul Social Democrat nu va mai vota o stare de alertă. O să facem întâlniri cu asociațiile – mâine am o întâlnire cu Asociația Municipiilor, la solicitarea domnului Robert Negoiță, președintele Asociației – o să contactăm și specialiștii, astfel încât decizia noastră finală să fie foarte bine argumentată”, a declarat Ciolacu la Antena3.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că PNL recurge la prelungirea stării de alertă pentru a evita moțiunea de cenzură. „Punem pariu că Parlamentul nu va mai vota această stare excepţională! Şi atunci vor trebui să găsească un alt motiv ca să scape de moţiune. Le sugerăm o invazie a marţienilor, nu de alta dar a mai invocat-o domnul Cîţu când nu îi mergea site-ul!”, a scris liderul ALDE pe Facebook.

Președintele Pro România, Victor Ponta: „Vom face exact ce am făcut şi la votul anterior, atunci când toţi parlamentarii Pro România am votat împotriva instituirii stării de alertă. Dacă credeam în urmă cu trei săptămâni, cu atât mai mult credem acum că, din punct de vedere economic, în primul rând, România nu mai poate să stea într-o stare care prevede atât de multe restricţii. În al doilea rând ca psihologie socială, în acest weekend a fost aşa, un fel de descătuşare a oamenilor după trei luni de închis. Și, în al treilea rând, analizând cifrele ţărilor din jurul nostru, absolut toate, România are, într-adevăr, cel mai mare număr de persoane infectate, cel mai mare număr de persoane decedate şi a avut cele mai dure restricţii. Deci aceste restricții nu au fost în direcția bună”.

USR nu s-a pronunțat încă, dar ei susțin că fac opoziție constructivă, așa că e posibil să voteze prelungirea stării de alertă.
Nici UDMR nu a anunțat ce intenționează să facă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Motivul pentru care Ministerul Sănătății vrea prelungirea stării de alertă: Virusul este în societate”

  • Nimeni din presa nu intraba smecherii din Ministerul Sanatatii cate persoane depistate pozitiv sunt si cu forme clinice, cati sunt asimptomatici. Cate cazuri au fost depistate prin testare la soiciitare de internare cu alte afectiuni, cate cazuri depistate la contacti.cate din cazurile raportate sunt trucate, comandate. Dr. Nasta, medicul care a salvat cei mai multi pacienti, sa spuna real cate cazuri asimptomatice a avut, sa vina cu propriile cercetari, daca a urmarit corect daca si contactii direct au facut boala, formele de manifestare, daca copii celor pe care i_a tratat au avut forme clinice sau au fost pozitiv Pcr. Cate cazuri de gripa a tratat dr, Nasta in 2019,aceasi perioadal. Pacat ca sunt medici buni in domeniul lor dar nu isi pastreaza probitatea profesionala.

  • Pai si ce vreti, sa li se ia peneleilor jucaria? Unde mai gasesc ei ocazia sa se joace dupa cum le pofteste sufletelu’ cu „Romania mea”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *