Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Mutări de criză, amenzi de nervi

La un centru social din București, unul dintre asistați a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, iar Direcția de Asistentă Socială a Municipiului București a anunțat Direcția de Sănătate Publică să facă anchetă epidemiologică, să stabilească contactii, să testeze personalul și beneficiarii, conform metodologiei elaborate de către INSP.
„Într-un târziu, DSP a transmis telefonic celor de la DGASMB să se descurce singuri, că ei – DSP, sunt în mutare de sediu. DGASMB ca atare, își testează singur personalul și beneficiarii”, se arată într-un reportaj transmis pe Radio România București FM.

Cei de la DSP au luat o pauză cu mutatul, s-au dus în control la centrul respectiv și au amendat DGASMB.

Directorul general al DGASMB din subordinea Primăriei Capitalei, Cosmina Simean, a declarat, marți, pentru București FM: „Ei au verificat aplicarea unor standarde și a unor protocoale intraspitalicești care nu au nici o legătură cu recomandările de siguranță sanitară prevazute de legislația în vigoare și de protocolul și recomandările care au fost transmise de la nivel central pentru serviciile sociale”.

Cosmina Simean a precizat că, în conformitate cu metodologia elaborată de către Institutul Național de Sănătate Publică, direcțiile județene de sănătate publică și DSP București au obligația de a testa personalul din centrele rezidențiale de două ori pe lună și beneficiarii atunci când se înregistrează un caz pozitiv sau când apar primele simptome la aceștia.

„Deși noi am avut un prim caz pozitiv încă de marțea trecută și am așteptat să vină DSP-ul, care a fost informat de către spital, să întreprindă ancheta epidemiologică, acest lucru nu s-a întâmplat. Am revenit cu adrese scrise, atât la DSP, cât și la Ministerul Sănătății, pentru a ne facilita testarea personalului, pentru a vedea care este gradul de infestare, în rândul salariaților și al beneficiarilor. DSP-ul nu numai că nu a venit, nici nu a răspuns adreselor noastre. Când a răspuns, într-un final la telefon, ne-a spus că nu au posibilitatea tehnică, fiind în mutări între sedii și că va trebui să ne descurcăm singuri. Ceea ce DGASMB a și făcut. Am testat în timp record 479 de persoane din bugetul local”, a declarat Cosmina Simean pentru București FM.

Acum, toti beneficiarii si angajatii care au fost depistati pozitivi sunt asimptomatici și au fost internați, în funcție de patologiile asociate, la spitalele „Colentina” , „Dr. Victor Babeș” , „Dr. Marius Nasta”, „Monza” si spitalul de la institutul „Ana Aslan” din Otopeni.