Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Natație: David Popovici va primi bursă olimpică

Mereu este bine să primești niște bani. Unii dintre cei mai buni sportivi visează la euro olimpici. Există și așa ceva.
Spre exemplu, oamenii din Asociația Comitetelor Olimpice Europene (EOC) vor acorda sume importante în cadrul concursului cu titlul de „Cel mai bun tânăr sportiv european”.

Printre cei propuși se află și un înotător de la noi care a doborât recent recorduri mondiale, asta înseamnă speranțe mari pentru niște olimpiade totale, adică încununate cu medalii ce se acordă primilor trei clasați.
Astfel, David Popovici este nominalizat la Premiul Piotr Nurowski 2021

Cinci sportivi, printre care și înotătorul Team Romania David Popovici, au fost nominalizați de către Asociația Comitetelor Olimpice Europene (EOC) pentru titlul de „Cel mai bun tânăr atlet european” în sporturile de vară.
Ceilalți 4 nominaliați sunt: Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică), Adriana Vilagos din Serbia (atletism).

Votul și ceremonia de premiere vor avea loc în timpul seminarului EOC din Samorin, Slovacia, în perioada 25-26 noiembrie 2021, câștigătorul luând acasă o bursă de formare de 15.000 EUR. Locul doi și trei, respectiv 8.000 EUR și, respectiv, 5.000 EUR, în timp ce al patrulea și al cincilea clasat vor primi fiecare 3.000 de euro.

David Popovici a reușit, în 2021, să câștige trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber.

Premiul anual este acordat sportivilor tineri care au realizat performanțe remarcabile și au avut un comportament excepțional pe terenul de joc și în afara acestuia. A fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit tragic, în 2010, într-un accident de avion. Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară și, separat, pentru cele de iarnă.

Aceasta este a 10-a ediție a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară. În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat, reprezentanții Comitetelor Olimpice Naționale participante la Adunarea Generală a EOC.

Deci este vorba despre niște bani la mijloc. Dar și câștig de notorietate. Cum eu am trecut de vârsta asta, dar și copiii mei, care nu mai sunt copiii, mă gândesc acum la …nepoți că pot aspira în anii viitori la așa ceva. Mâine merg cu ei la antrenament! Oare ce sport le place mai mult?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *