Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Ne mai rămăsese doar Ortodoxia. Acum vor să ne-o ia și pe asta!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Ne mai rămăsese doar Ortodoxia. Acum vor să ne-o ia și pe asta!”

  • Cred că Johannis îi va lua locul la von der Leihen.

  • VI
    A , uitasem .
    Tarile Romane aveau si obligatii : trebuiau sa plateasca haraci , un fel de taxa de protectie . Azi a fost inlocuit cu cumpararea de rable de la partenerul strategic .

  • Romanii din afara României sunt cei ca mine stabiliți definitiv acolo ceilalți migranți economici cu valiza la usa eu ii numesc nu diaspora ca eu sunt diaspora ei sunt in transhumanta ei sunt dute vino intre România si țara dormitor in care trăiesc acum
    Nu exista nici o piedica in germania in exercitarea dreptului religios
    An de an celebrez Paștele alături de vecini si prieteni ne uram cele bune atit la celebrarea lor cit si ei la noastră
    Nici un angajator german nu refuza din ce știu eu sa iti iei liber de vineri pina luni inclusiv atunci cind avem noi Paștele
    Ținta acestui demers este destructurarea ortodoxiei ruse
    Ținta este Rusia noi suntem unealta
    De ce TB și AP au inițiat acest demers nu știu ii cunosc pe amindoi personal dacă in privința prof universitar dr AP am mari dubii cu privire la sensul celor spuse de domnia sa și interpretarea data public la TB nu am nici un dubiu ca arivist și carierist cum îl știu a primit un os de ros și acum plătește prețul

  • V
    Corectez o eroare : catolicii au reusit obtinerea Sf Lumini o singura data , la Sf Pasti din anul 1100 nu 1101

  • II
    Occidentul actioneaza si la nivelul suprastructurii pt subminarea suveranitatii. Sunt atacati cei trei piloni au suveranitatii : educatia , limba , biserica.
    Educatia
    Min francez al educatiei , Jean-Michel Blanquer : “ Educatia , prima linie de aparare a statului “
    E dezastru in exterior prin temele propuse (Dl Plesu are un articol revelator asupra subiectului [qmagazine –Asasinarea ratiunii]
    E dezastru si in interior cu peste 50% analfabetism functional.
    Limba
    La acest dezastru contribuie nu doar scoala ci si media .
    ”-Domnule Bănuș, …de ce, atunci când a venit în țară Martin Lauder (proprietar al CME), și v-a propus să facă împreună cu dumneavoastră trustul de presă care avea să se numească Media Pro și Pro TV-ul, l-ați refuzat?…
    ”-Pentru că știu ce aveau de gând să facă!”
    Și ce aveau de gând începea să se vadă. În ciuda aprențelor unor ”nobile idealuri”, …. săpau cu spor la temelia structurii societății românești, la temelia comportamentului românilor. [ Cotidianul , prohod cu cracii in tavan ]
    Biserica
    -BOR e singura organizatie adevarat romaneasca suverana unde politicul – ca e al UE , ca e al Rou , ca e al ” concubinului strategic” ca e Sinedriul nu poate da indicatii. Nici in Cult , nici in Dogma.

  • IV
    Stimate Maestre ,
    Un cuvant despre PF Daniel .
    BOR a fost f vitregita in istorie : desfiintata in Transilvania , inchinata strainilor in Muntenia si Moldova si exploatata de catre acestia , secularizata in Romania , oprimata de comunisti , a adunat o serie de lipsuri ce tin de infrastructura si de personal . Era nevoie de un manager pt a indrepta situatia . Un astfel de om este PF Daniel . El a reusit sa inzestreze BOR cu toate elementele necesare unei functionari autonome : biserici , manastiri , sedii , invatamant aplicat, organe de informare si educare (presa , radio , TV) Si cu totul deosebit : a reusit sa construiasca intr-o tara care a demolat tot dupa 1989. Catedrala Nationala e realizarea noastra, a romanilor. O opera solida care va dainui peste timp , O opera de arta . O opera de credinta .
    Ce i-as cere PF este o atitudine mai ofensiva a Bisericii, precum a IPF Teodosie .

  • III
    Se va ajunge de la tolerare la obligatie . Calvinii au acceptat deja femei preot ( chiar in Transilvania in sanul comunitatii maghiare ) , preoti homosexuali , anglicanii au femei preot
    Pastele e determinat de Sf Lumina . Ea stabileste Pastele . Nu oamenii spun cand sa coboare Lumina. Dupa cucerirea Ierusalimului in 1099 ( era deja dupa Sf Pasti), catolicii au incercat sa obtina Sf Lumina . Au reusit o data si atat , la Pastele din 1101. De atunci doar Ortodoxia fara intrerupere e vizitata de Sf Lumina. [Haralambie Skarlakidis , Sfanta Lumin , Ed Elaia , Atena 2011]

    As mai face un excurs istoric asupra suveranitatii pe plaiurile mioritice.
    La inceputuri , Moldova si Muntenia aveau tratate cu Poarta care specificau in principal:
    -autonomie legislativa . Sultanul nu interfera in legislatia interna . Deci nu era nici MCV , nici CJUE, nici stat de drept .
    -turcii nu aveau dreptul sa-si construiasca moschei in tara si nici sa detina pamant. Deci tara era a locuitorilor ei .
    Inafara de aceasta , turcii , spre deosebire de occidentali nu impuneau convertirea nimanui. Deci nu atentau la BO . Nu impuneau political correctness.
    Necazul a venit in 1774 ( Kuciuk Kainargi). Atunci , printer altele Rusia a devenit “protectorul “ ortodocsilor din Tarile Romane. Nu era dimocrasi in Imperiul Otoman .
    Si deasemenea e instaurat sistemul consulilor si suditilor ( supusi straini ) . Acestia erau niste ambasadori avant la lettre care dadeau cu pumnul in masa Domnului pt diverse chestii . Tot ei protejau pe suditi diversi escroci care traiau in Tarile Romane inafara legislatiei tarii , avand protectie straina, un fel de multinationale .
    Si toate astea cica erau jugul ottoman .
    Cum dreak sa numesti jugul de azi ?

    • Si s-au dus „unii” cu alai mare, in frunte cu Mitropolitul tarii, la Ecaterina a II-a a Rusiei ca sa se inchine rusilor.
      Imparateasa nu intelegea cine sunt si ce vor, dar …i-a trezit curiozitatea. Si uite asa au descoperit rusii Bucurestiul.
      Au descoperit ca era plin de hoti si curve. Pe atunci, ca sa se faca un pic de ordine negustorii apelau (pe bani) la garnizoana
      turceasca din Dealul Cotrocenilor.
      Exista in stampele vremii imagini cu rusii care bateau curvele in piata publica. Asta este istorie….

  • I
    Exista doua moduri de a aborda relatiile intre doua parti :
    -razboiul . E jocul de suma nula in care exista conducatorul ( superiorul) si executantul (inferiorul ). Cel ce da ordine si cel ce executa. Castigul unuia , e pierderea celuilalt . E viziunea Occidentului.
    -armonia . Colaborarea pt castigul ambelor parti . E viziunea Chinei.
    Occidentul vrea sa conduca si sa-si impuna interesele . Obstacolul principal in calea acestora este suveranitatea. De aceea suveranitatea trebuie diminuata intr-o prima instanta si apoi eliminata .
    Sa privim actiunile UE : de la atributii economice ( standardizarea serviciiler si produselor ) si-a extins abuziv atributiile in domeniul politic incercand sa impuna controlul justitiei , (MCV , “statul de drept “, preeminenta CJUE fata de CCR etc) al fiscalitatii , al sanatatii ( cumpararea la comun de medicamente ) al apararii ( cumpararea la comun de armament pt Ucraina) in domeniul dezvoltarii industriale : Green Deal .
    Green Deal e un instrument supranational de control al dezvoltarii: clima nu e o problema nationala . Pretextul e “incalzirismul “ . Desigur e important sa poluam cat mai putin , sau deloc insa schimbarea climatica e influentata in mica masura de CO2 . Pamantul are ciclurile lui climatice si credeti-ma pe cuvant , hicsosii nu aveau automobile poluante atunci cand au invadat Egiptul cuprins de seceta.
    Mai e un aspect : nu avem tehnologiile care sa sustina ideile Green Deal. Fabricarea eolienelor si a celulelor fotovoltaice produce CO2 deasemenea . Ceea ce facem e mutarea generarii CO2 de la niste industrii , la altele .

  • Când am citit motivarea propunerii susținută în spațiul public de cele două „foste excelențe” am socotit-o hilară. Zâmbetul mi s-a șters când am văzut reacția unor reprezentanți ai Bisericii. Sincer, pe mine mă înfricoșează mulți dintre cei care ocupă ecranele televizoarelor. Nu mai e nimic de râs!
    Mi s-a întâmplat să cunosc de-a lungul vieții familii mixte din punct de vedere al apartenenței religioase. Am petrecând o dată Paștile într-un astfel de context. Și, când noi, femeile ne-am dus la bucătărie s-o ajutăm pe gazdă să facă ordine, am avut nedelicatețea de a o întreba pe amfitrioană dacă nu-i e greu să organizeze două rânduri de sărbători. M-a privit surprinsă și mi-a confirmat că da, e mai mult de muncă, dar ei „se bucură de două ori”. Mi-e teamă că foarte mulți dintre noi nu știu să se bucure nicio singură dată.
    P.S. E bizar că unii care nu sunt ortodocși practicanți vor să reformeze viața celor care (spre disprețul multora) continuăm să ne păstrăm ortodoxia.

  • Ortodoxia e la originea înapoierii culturale și politice a României. O alegere nefericită (sau neroadă) de acum un mileniu ne-a făcut să rămânem în afara Europei romane, agățați de civilizația în declin a Bizanțului grecizat, copiată de frații mai proști ai cehilor și polonezilor.
    Am luat renumele obosit al unei cetăți orientale drept viitorul nostru luminos… și am greșit catastrofal. Noi, vorbitorii de latină cu nume de romani, am crezut că facem o afacere bună preferând Levantul Romei. Pentru prostia asta plătim până azi, la fel ca toate popoarele ortodoxe fără excepție.
    Eu unul nu sunt religios deloc, dar aș vota oricând cu catolicismul sau protestantismul contra ortodoxiei obscurantiste cu miros de haine vechi și pivniță insalubră. Câțiva voievozi români au încercat o schimbare, dar n-au avut cu cine.
    (Oare opțiunea noastră din secolul 21 pentru Occident nu se va dovedi cândva o eroare la fel de mare ca aceea de la anul o mie pentru Bizanț?)

    • @Mac a scris pe 14/04/2023 la 15:43
      „„Europa de Vest a întors demult spatele crestinismului. În scolile olandeze sau franceze, de exemplu, este prezentata de mult timp o viziune falsa asupra istoriei. Acolo se învata ca civilizatia a aparut în Europa doar ca urmare a Revolutiei Franceze – la sfârsitul secolului al XVIII-lea – si ca ceea ce a fost înainte a fost doar întuneric si înapoiere. Si sa ne gândim si cei care, poate, sunteti în sistemul de învatamânt, cum încearca acum cartile de istorie sa prezinte crestinismul sau aparitia crestinismului. Totusi acest lucru este complet fals; la urma urmei, stim foarte bine ca toata stiinta s-a nascut si s-a dezvoltat în universitatile catolice medievale. Biserica a învatat Europa sa citeasca si sa scrie. A devenit promotorul nu numai al stiintei si al culturii, ci si al ospitalitatii si al grijii fata de cei bolnavi, saraci si persoane fara adapost”, a aratat arhiepiscopul.
      El a atras atentia asupra „fenomenului îngrijorator” al „pierderii identitatii nationale”, sustinând ca acest lucru este „impus de sus”.
      „Un alt fenomen îngrijorator, care poate fi observat în Europa de Vest, este faptul ca tarile occidentale îsi pierd identitatea nationala. Acest proces are loc nu pentru ca oamenii însisi doresc acest lucru, ci pentru ca le este impus de sus. Constitutia Europeana, nu constitutia tarii proprii. (…) Parlamentele nationale pot vota si pot decide asupra unor chestiuni complet secundare. Deciziile cu adevarat importante sunt luate de organisme restrânse, sunt luat la Bruxelles, cum se spune. Sf. Ioan Paul al II-lea i-a întrebat pe niste studenti olandezi în anii 1980 cum se face ca pâna în anii 1950 Olanda era tara care trimitea cei mai multi misionari, iar acum este o tara în care credinta este aproape absenta? Cu ochiul liber se poate vedea ca liderii Uniunii Europene au adoptat o ideologie de umanism ateu si materialist, pe care o impun tot mai mult popoarelor”, a sustinut ÎPS Perca. Arhiepiscopul a explicat ca „aceasta noua ideologie este un fel de pseudo-religie bazata pe mituri”.
      „Care sunt aceste mituri? Pentru a numi câteva: mitul egalitatii casatoriei traditionale. Nu mai este barbat, nu mai este femeie…, mitul credintei în omnipotenta stiintei. Prin stiinta rezolvam toate. Se spune ca stiinta ne va salva pe noi si lumea din jurul nostru. Si vedem, stiinta a dus la încalzirea climei, la atâtea lucruri care se întâmpla ca urmare a acestor ‘progrese’ ale stiintei. Pentru ca lumea spune: de astazi nu mai este nevoie de Dumnezeu. Omul este capabil sa se salveze singur”, a spus înaltul ierarh.
      https://stirimoldova24.ro/arhiepiscopul-perca-europa-de-vest-a-intors-demult-spatele-crestinismului/
      Toate Bune!!!
      Valentin Constantinescu

    • Voteaza fericit! De ex. poti vota ca Pastele si Craciunul sa fie sarbatorite amandoua pe, sa zicem, 4 sau 14 iulie. Pentru ca, nu-i asa, alea sunt zilele in care coboara lumina peste noi, pacatosii si inapoiatii de ortodocsi!

      • @cib a scris pe 14/04/2023 la 19:37
        Nu inteleg…nu mai votez nici macar la alegeri…acest Episcop are dreptate…sunt Ortodox dar nu asta era ideea…
        1.Schisma intre Bisericile din Apus si cele de la Rasarit are aproape 1000 ani,mai e si jefuirea orasului Constantinopole
        2.Ei nu inteleg,in Europa e o „falie” intre Ortodocsi si Catolici clara,vedeti cum s-a „pulverizat” si fosta Iugoslavie
        3.Occidentul a folosit Biserica in timpul imperiilor coloniale ca pe o arma…au Ras 3 continente(Americile si Australia) si au sclavagit inca unul(Africa) cu „Crucea in frunte”…lucrurile astea nu se uita…
        Am spus destule „prostii”…cititi ce a spus Sfantul Prooroc Parintele Arsenie Boca:
        „Veţi vedea şi veţi înţelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituţiile statului, în conducerea lui şi mai ales în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiş chiar şi în sânul Bisericii, murdărind unele suflete de aici.”
        https://jurnalul.ro/stiri/observator/profetii-arsenie-boca-hidra-suflare-otravita-684479.html
        Toate Bune!!!
        Vali Constantinescu

  • Interesantă și opinia și mărturisirea de credință a autorului.
    Esența observației e solidă, colonia trebuie desțelenită și prelucrată integral din afară, politica românească fiind in accentuat program de subordonare unor interese economice străine.
    Dar mărturisirea de credință a domnului Ion Cristoiu e mai degrabă protestantă. Doar in protestantism crucea, anafura, vinul, clădirea…. sunt simboluri. In ortodoxie toate acestea și multe altele sint instrumente “ale harului” au funcțiune intrinsecă, anafura, spre exemplu e chiar carnea lui Iisus și vinul de la împărtășanie e chiar sânge după ce a fost consumat!!
    Ar trebui sa nu uitam însă ca toate tradițiile sunt rodul practicii umane și că însăși ortodoxia a îmbrățișat noi tradiții și a abandonat alte tradiții.
    Ce este cel mai greu de acceptat poate de către mireanul de rând este faptul că afilierea lui la biserică este un beneficiu politic și ca actul acesta privat al credinței este negociat chiar in politica transnațională

  • Nu Ortodoxia ne e vizata, ci Referinta. Pentru ca referinta ne e Ortodoxia, ea e cea vizata.

    Atunci cind Referinta e cea vizata, muti ‘referinta’ si mai adanc, pe Esenta ei, in cazul nostru pe SI-ul dintre Cer si Pamant

    • Atunci cind vine Vremea ca Ortodoxia sa fie pusa la Indoiala, si vremea asta a sosit, ortodocsii ar trebui, poate, anuntati ca Ortodoxia, cu Trupul ei cu tot, va urma, asemena lui Isus, Calea Golgotei, in final urmand a fi rastignita.
      Cum ar putea fi calea Ortodoxiei, cu Golgota cu tot, altfel decit calea urmata de Isus?!

      Ortodocsii ar trebui, poate, mai degraba, sa fie anuntati ca asta urmeaza pentru a fi pregatiti si astfel sa si intareasca nadejdea.

      Poate ca tot asa cum unii …n-au crezut ca Isus ar fi putut ajunge pe drumul Golgotei, tot asa vor fi unii, deja sint, carora nu le vine sa creada ca Ortodoxia va urma ea insasi calea Golgotei.

      Prin urmare desplatit apele, una e Cerul Ortodoxiei si auna e Pamantul ei si ele Una sint daca mai intai Cerul si dupaia Pamantul. Gradinariti Cerul Ortodoxiei, Pamantul i se va adauga ei.

      • Pamantul Ortodoxiei va fi vandut, tot asa cum Pamantul lui Isus, Trupul lui Isus, a fost vandut, pe 30 de arginti. …nu mai e nimic de facut.

      • Rastignirea lui Isus ne atentioneaza ca va veni vremea cind Ortodoxia va fi rastignita.
        Uite ca vremea asta a sosit.

  • ori ca te joci cu Inteligenta Artificiala ( Cuantica ), ori ca te joci cu Antihrist,…tot aia.

    • dar …cind mangai Inteligenta Artificiala Cuantica …intre cornite …parca nu suna atat de infricosator :)))))

      • @Online
        In fiecare an de Pasti e la fel…si sunt aceiasi…fix aceleasi personaje care spun exact aceleasi lucruri…asta de exemplu se da un fel de mare aparator al femeilor …trist…uite un exemplu…
        20 Aprilie 2015
        https://m.facebook.com/CTPopescu/photos/a.261225160656595/711406448971795/?type=3&p=30
        13 Aprilie 2023
        https: //adevarul.ro/stiri-interne/societate/in-joia-mare-ctp-a-infierbantat-credinciosii-2258361.html
        „„Ce face Iisus Christos se poate numi oricum, numai dreptate nu. Nici justiție. E o manevră de politician, nu un gest de Mântuitor“, a scris Cristian Tudor Popescu.”

        Iisus Hristos a anticipat lucrul asta…
        Sfânta Evanghelie după Ioan
        Capitolul 16
        9.De păcat, pentru că ei nu cred în Mine;
        10.De dreptate, pentru că Mă duc la Tatăl Meu şi nu Mă veţi mai vedea;
        11.Şi de judecată, pentru că stăpânitorul acestei lumi a fost judecat.
        http: //www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=16

        Zi Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

  • ‘acum vor sa ne o ia si pe asta’

    O vor lua daca vor avea de unde s-o apuce. Spre folos e sa ne amintim ziua de ieri, cind am aflat de unde au putut ‘sa-l apuce’ pe Hristos. ( pe care teoretic n-aveau de unde ‘sa-l apuce’, pentru ca faptele lui Isus au fost nonactiuni, au fost insasi Pacea )

    In cazul lui Isus singura varianta era vanzarea, deci o tranzactie care viza exclusiv Pamantul lui Isus, adica trupul sau. Caz in care tranzactia putea fi pecetluita exclusiv de …seriful Pamantului, exclusiv al Pamantului ( nu si al Cerului ), al carui fiu e Antihrist. Deci …iata ce s-a pus in miscare, pentru ca Isus sa poata fi apucat, …toata rinduiala Pamantului, toata!

    Asa ca stim de unde poate fi apucata Ortodoxia, pentru a fi manuita, spre ex luata: de Pamantul ei!

    si …n aveti nicio grija, atunci cind Isus s-a Inaltat la Cer, fix atunci in Pamant a Coborit Samanta lui Antihrist, deci seminte capabile sa aduca roade tocma pe Vremurile astea, intru sustinerea procesului …de a avea de unde apuca Ortodoxia pentru ‘a fi luata’,
    asa ca e plenar lipsit de indoiala ca ‘Pamantul Ortodoxiei’ va fi Tranzactionat de Jupinul Pamantului, al carui fiu e Antihrist.

    prin urmare singura referinta capabila sa sustina orice dinamica e Cerul Ortodoxiei, pentru ca toate Actiunile bazate pe Pamantul Ortodoxiei au toate sansele din Creatie pentru a se constitui in temelie pentru demolarea Ortodoxiei.

    io n am nicio indoiala ca Trupul Ortodoxiei va urma calea Golgotei, in final a Rastignirii, prin urmare …ramaneti in Barca Cerului Ortodoxiei, ca asta a fost si calea urmata de Isus.

    • ortodocsii n-au nimic impotriva altor religii, ortodoxia este despre Pace, fiecare sa creada dupa cum considera, alegindu si liber credinta.

      ortodocsii n-au nimic impotriva, …si e un simplu exemplu, catolicilor sau altor crestini. acesia isi pot rindui casa dupa cum le e dorinta. in cazul in care dorinta lor e ca rinduielile lor sa coincida cu ale altora, dupa dorinta lor sa fie.

      deci problema nu e ca unii crestini vor sa si innoiasca rinduielile,
      …asa sa faca daca asta le e dorinta!,
      ci faptul ca ei vor sa schimbe rinduielile altor crestini!,…nu pe ale lor.

  • Săptămâna patimilor și pentru unii reprezentanți ai ortodoxiei care s-au exprimat stupefiant în spațiul public…numai n-au spus că facem update la religia ortodoxă… Cât despre plebeiii care au indus ideea comasării sărbătorilor pascale, așa să le dea Dumnezeu – după faptele și vorbelor lor… Cum o fi reușit TB să adune în jurul său astfel de specimene?!
    Afacerea pusă la cale pentru discreditarea lui DD era programată să fie cu bătaie lungă, spre un partid nou intrat în parlament care urcă vertiginos în sondaje pe fondul eșecului guvernării actuale. Jurnaliștii care și-au permis să aducă înflorituri defăimătoare în relatări ar trebui dați în judecată. Este inadmisibil ce au făcut dpv deontologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *