Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Neadmiterea României în Schengen este înainte de toate un mare eșec al Uniunii Europene

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Neadmiterea României în Schengen este înainte de toate un mare eșec al Uniunii Europene”

  • UE nu va alege nici snitzele vieneze, nici sarmale, pentru ca au ales deja viermi si gandaci. De aceea, dramoleta cu schengenul e inutila si de moment.

  • ‘Predicții șoc ale Saxo Bank: India, China, membrii OPEC+ și mai multe țări se vor retrage din FMI în 2023’ (stiripesurse)

    intre cele doua lumi, Estul si Vestul, una fiind multipolara cealalta unipolara, nu va exista inersectie. bineinteles ca un fond monetar international isi pierde, astfel, definitia, pentru ca el se poate adresa cel mult uneia dintre lumi, insa nu la nivel mondial. e ceva de bun-simt ca si ceelalte institutii cu reprezentare la nivel mondial sa sufere modificari fundamentale in propria definitie.

  • „Este mai mult decât o ceremonie de tăiere a panglicii, este vorba despre construirea unui ecosistem în Statele Unite.
    …Vor fi două fabrici în loc de una, triplând valoarea investiției de la 12 miliarde de dolari la 40 de miliarde de dolari.
    …Se preconizează că producția va începe până în 2024 pentru prima uzină și până în 2026 pentru cea de-a doua.
    …Dar toate acestea merg „dincolo de semiconductori”, a declarat Brian Deese, lăudând politica de relansare industrială și tehnologică a lui Joe Biden”

    Noua Competitie e despre Marele Reflux, despre un ecosistem capabil sa se autosustina in granitele unui stat.
    aceasta preocupare e cea care conteaza in mod fundamental, toate celelalte se manifesta pentru a o sustine pe asta.

    prin urmare cred ca ar fi mai cu folos daca s-ar discuta si pe meleagurile astea despre proiectarea si implementa un astfel de ecosistem. nu de alta, dar viitorul e al Marelui Reflux,

    • @Online
      Taiwan are tehnologia pe 3nm,americanii sau europenii nu o au,si cei din Coreea de Sud au asa ceva…
      Intre timp am gasit ceva care chiar m-a enervat…mai am si semnatura astuia pe diploma de Master…
      „Consilier al ministrului Apărării Naţionale şi fost rector şi comandant al Academiei Tehnice Militare, generalul (r) Cristian Barbu a acceptat provocarea lansată de „Adevărul” de a vorbi despre unele dintre aceste arme. Armele geofizice, meteorologice, climatice sau cele prin care se urmărește influențarea deciziilor adversarului sunt „vedetele” armamentului neconvențional.”
      https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/armele-din-umbra-care-decid-soarta-razboiului-un-2225709.html
      Un fel de „daca doriti sa revedeti”…ca la Revelion…nici macar o abureala,o minciuna noua…
      „Dezvaluirea soc a unui fost sef al Armatei Romane! Iata cum sunt atacati romanii cu arme psihotronicice( 😆 ) – In marile piete publice din Bucuresti sunt amplasate dispozitive „anti-rascoala”
      In cadrul unei emisiuni de la Nasu Tv, dl. Gen. (rez.) dr. Mircea Chelaru, fost Şef al Marelui Stat Major al Armatei Române, fost Şef al Direcţiei Generale de Contraspionaj la înfiinţarea S.R.I. a vorbit despre razboiul psihotronic din Romania.”
      https: //www.wowbiz.ro/dezvaluirea-soc-a-unui-fost-sef-al-armatei-romane-iata-cum-sunt-atacati-romanii-cu-arme-psihotronicice-in-marile-piete-publice-din-bucuresti-sunt-amplasate-dispozitive-anti-rascoala-16297869
      Cand imi aduc aminte si de asta…chiar ma enervez rau…
      „Premierul Ludovic Orban a asistat miercuri, la Academia Tehnică Militară ”Ferdinand I”, la prezentarea unui ventilator mecanic proiectat pentru a veni în sprijinul spitalelor şi autorităţilor din România în lupta împotriva pandemiei COVID-19, informează Ministerul Apărării Naţionale, prin intermediul unui comunicat.”
      https: //www.agerpres.ro/politica/2020/05/06/ventilator-mecanic-proiectat-de-academia-tehnica-militara-orban-un-proiect-remarcabil-acesti-tineri-au-facut-minuni–500432
      Intre timp 2.000 trupetzi s-au ushit…”la placinte inainte…la razboi inapoi”…
      „Peste 2.000 de persoane şi-au dat demisia din Armata română în primele 9 luni ale anului, număr dublu faţă de cel consemnat în întreg anul 2021 (mai mult de 1.000) şi de 4 ori mai mare comparativ cu situaţia de pe parcursul anului 2020 (circa 500), relevă date analizate de Profit.ro.”
      https: //ziare.com/armata-romana/demisii-armata-romana-dezinteres-scoli-militare-1776415
      Shi bineniteles Shi cu sigurantza sigurantzata…”mai da shi tu nishte bani”…”mai trebe bani”…
      „Ordonanţa trenuleţ urmează a fi modificată, iar printre schimbări se află majorarea cu 7,4% a pensiilor sub 3.000 de lei ale militarilor, în afară de indexarea cu 5,1%, conform legii, au declarat miercuri, 7 decembrie, surse guvernamentale citate de Agrepres.”
      https: //ziare.com/guvern/guvernul-modifica-ordonanta-trenulet-pensii-sub-3000-lei-militari-indexate-suplimentar-1776523
      Spui de Schengen…Care Schengen…adica asta…https: //en.wikipedia.org/wiki/Schengen,_Luxembourg
      Balcanii…nu un sat dintr-un ducat…adica judet…
      „Preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a îndemnat marţi, 6 decembrie, în cadrul Summitului UE-Balcanii de Vest, ca țările din această regiune să decidă dacă vor să fie alături de Uniunea Europeană sau doresc să o apuce pe un alt drum, adică Rusia, transmite EFE, citată de Agerpres.”
      https: //ziare.com/balcanii-de-vest/avertisment-bruxelles-tari-balcanii-de-vest-europa-sau-rusia-alegeti-1776460
      Seara Frumoasa Online!!!
      vali
      🙂

      • armata imi spune, asa cum e ea definita acum, fix cit imi spune schengenul

        • si daca tot au rezolvat o cu semiconductorii probabil ca se vor linisti si apele in zona aia.

      • Vali, tehnologia de 3nm o are si intel (adica americanii) de un an, cel putin. Si in general, in domeniul asta, e de notorietate faptul ca atunci cand zice Intel ca are ceva, chiar e gata de intrat in productie cu acel ceva, pe cand la ceilalti… e mai delicat.

        • @lautremoi a scris pe 07/12/2022 la 19:12
          Samsung[4][57][58] TSMC[2] Intel[7]
          O sa „o aiba” intel…dupa ce o primesc de la ashtia…e vechi subiectul…oricum sub 10-14 nm…”avantajele-optimizarea” sunt minime…”consum,nu mai au nevoie de cooler-e…viteza nu poate creste peste 5ghz frecventza de tact/ceas…etc”
          https://en.wikipedia.org/wiki/3_nm_process
          Toate Bune!!!
          Vali Constantinescu

          • Nu de la astia, au renuntat la ei pentru 3nm, nu s-au inteles, au cumparat linii super-avansate de la ASML, deci nu mai au nevoie de nimeni.

        • … si nu uita ca de diferentele de denumiri intre ei. (5nm pentru taiwan inseama 7nm pentru intel, de ex., etc. – explicatia e prea tehnica, plictiisim oameni pe aici.)

  • Austria și-a dat arama pe față. Au bărbierit munții noștri, au acces la rezerva strategică de petrol și gaze naturale, BCR și Raiffeisen Bank sunt ale lor iar acum vine răsplata slugărniciei politicienilor români.

  • A doua ascultare a spuselor Dvs mi-a dat o noua perspectiva
    România in Schenghen izoleaza complect Ucraina postbelica pentru ca Ucraina este înconjurată si cum de granițe Schengen
    Postbelic lucrurile au sa reintre intr-o normalitate care izoleaza total libertatea de mișcare a cetățenilor Ucrainei
    Cred ca liderul galactic Zelenscky este cel care a putut întoarce Europa
    Tăcerea lui Scholtz Macaron a Ursulicai vine cred eu exact de aici de la Kiev care i-a întrebat ei cum mai circula dacă o as fim in Schengen
    Kievul are nevoie de o bresa iar România este veriga slaba

  • Decizii și consecințe
    Cu harta in fata avem o imagine clară a viitorului
    Cu scrierile Dvs imaginea este sub lupa
    1 dacă nu este pusă pe ordinea de zi a reuniunii admiterea se poate pune in discuție la un moment ulterior
    2 dacă se discuta și se respinge următoarea rediscutare este peste X ani – ani nu luni
    Socant a fost pentru mine intervenția de ieri la Tirana a președintelui KWJ care a spus ca arecsa fie pe ordinea de zi și o sa luptam pina in ultimul moment
    Cred ca asta se urmărește mutarea peste ani a problemei
    Ramine ca Bulgaria România vestul Ucrainei sau Tara Lesasca care are sa succeadă războiului sa fie un culoar sanitar pina la Ruși
    Probabil o sa prim Moldova ca premiu de consolare
    UE și NATO sunt deja peste ceea ce meritam in Europa contemporană
    De ce ne-a atitat germania acum 4 luni din prostie sau ca sa ne repoziționeze in raport cu Rusia acolo unde ne este locul
    Au trecut ei 33 de ani mi trec doua zile și o sa vedem cu ochii nostrii adevarul cit o sa vrea el sa ne arate

  • cei care au initiat discutia despre schengen au avut din start ca scop atingerea tintei, asa cum va arata ea la sfarsitul jai.

  • toate sistemele de vase comunicante care se manifestau in lumea mare sint in plin proces de reconfigurare fundamentala.
    felulin care se misca resursele energetice, felul in care se misca logistica mondiala, felul i care se reconfigureza noile echipe, rade din temelii dinamicile anterioare.

    deci in timp ce comertul la nivel mondial isi schimba ecuatia de miscare in mod fundamental, redefinind sistemele de vase comunicante care sustin dinamica Civilizatiei, noi ne preocupam cu intratul sau neintratul in schengen.

    pai…io zic ca discutia despre schengen a fost initiata tocmai pentru ca sa se ajunga la situtia de acum. a fost un soi de ‘impuls’ care a fost rostogolit pina s-a facut un bulgare mare mare, capabil …prin manifestarea neintrarii! in schengen, sa provoace miscari de alta natura, insa abia ele fiind cele care erau vizate inca din start.

  • in timp ce unii inca alearga in Competitia care s-a conturat dupa al doilea razboi mondial, altii nu numai ca s-au prins ca ea si a consumat potentialul, deci a expirat, ci au si initiat una noua, in care spre ex unii si au definit promisiunea fix asa: Make America Great Again ( Again, adica si in Noua Competitie )
    dasta am si zis atunci ca e cu ‘inainte de Trump’ si ‘dupa Trump’

    prin urmare nu e niciun esec al ue, nici vorba despre asa ceva, pentru ca inca de prin perioada aia, cind cu brexitul, despre ue se stai ca …balteste, prin urmare tre sa si renoveze definitia.
    acest proces de innoire a definitiei ue, absolut normal atunci cind peste ue s-a asternut Iarna, a prsupus din start o reorganizare din temelii, insa fix in armonie cu reorganizarea din temelii a lumii mari, ca si asta baltea

    prin urmare atunci cind si rusii ins si americanii aua nuntat in felul lor manifestarea Noii Competitii, caz in care s-au apucat de construit Noua Lume ( fiecare in felul sau, pentru ca spre ex rusii au zis ceva ultracomplex, ca …nu si doresc Noua Lume, insa daca e ca ea sa fie atunci fara ei asta nu se va putea face )

    reconstrctia Noii Lumi infasoara dinamici mai mititele, gen reconstructia ue.

    prin urmare aderarea la schengen oricum o dai tot un efect era,…si e, un efect al procesului de constructie al Noii Lumi.
    ___________
    un astfel de proces, atit de complex, de reconfigurare din temeli a lumii mari si care duce la nasterea Noii Lumi, e rezultatul nu numai a dorintelor celor de azi, ci si a generatiilor de mai nainte, poate chiar de muuult mai inainte de asta. prin urmare cind privesti spre acest proces fundamental de reconfigurare a lumii mari iti pui ochelari capabili sa vada si prin ochii altor si altor generatii…

    astfel interesele relative, ale unei generatii, sint infasurate de cele absolute, definite de toate celelalte generatii care s-au manifestat pacilea, avand acelasi numitor, si nu doar de zeci de ani, ci chiar de mii de ani…

  • interesele relative sint infasurate de interese absolute

    in timp ce in discutie e nasterea Noii Lumi paici se vorbea despre ‘lumea noastra’.

    minciuna a fost ridicata la rang de adevar pina cind cei care au facut asta au ajuns chiar sa creada ca rusia atat de incapabila a ajuns incat a disparut de pe harta, prin urmare nu mai participa la nasterea Noii Lumi pentru ca daca a disparut de pe harta …daia.

  • Maestre ,ne zbatem pe uscat,Austria nu este de capul ei ,parerea mea este ca Linia lui Huntington delimiteaza viitoarele sfere de influenta.Noi,tarile si zonele crestin ortodoxe suntem in partea ailalta .Se vede cu ochiul liber.Singura mea dilema este care va fi soarta Transilvaniei.Cu respect,

  • Dle Cristoiu,aceasta pozitie dusmanoasa a cancelarului Austriei este de presupus ca va fi insotita de retragerea tuturor firmelor si bancilor din Romania.Asta e un act ostil care necesita un raspuns pe masura si la fel de rapid din partea urît-mirositorilor de la Bucuresti.indiferent de sunt din guvern sau sri,asta daca nu vor sa se faca de rîsul lumii.Crac de austriac n-are cum sa mai continue in Romania incepind cu data de 9 dec.in virtutea educatiei si civilizatiei occidentale superioare tarilor din est,respectiv Romaniei si Bulgariei,si cu care Austria si alte tari se mindresc ,continuarea sederii austriecilor in Romania inseamna barbarie,nesimtire si cocina de porci care trebuie incarcati si descarcati la Nadlac in zona neutra.Cind cancelarul lor a luat decizia ferma sa ne dea cu flit din Europa,cred ca la fel de ferm s-a gindit si la sistarea tuturor activitatilor austriece din Romania.Altfel avem de-a face cu un drogat la fel ca Zelenski,nu incape nici o indoiala.Daca austriecii vor continue in Romania suntem datori sa le reamintim fapta acestui zurbagiu si ca a fi civilizat inseamna a parasi Romania fara vreo invitatie speciala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *