Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Nelu Tătaru spune, senin, că toate matrapazlâcurile descoperite acum nu sunt noutăți, se știau

Deputatul PNL, Nelu Tătaru, preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor și fost ministru al sănătății a fost invitatul dimineții la RFI, unde a vorbit despre scandalul momentului.

Realizator: Credeți, domnule Tătaru, că publicarea acestei liste a deranjat mai degrabă pentru că arată diferențele mari care apar între județe? Adică, nu dă bine, să fim cinstiți, pentru un primar sau altul să afle lumea că, de fapt, la el în ogradă se testează mult mai puțin decât în alte localități, nu?
Nelu Tătaru: Aceste lucruri nu sunt noutăţi. Aceste lucruri se ştiau.
Realizator: Dar acum sunt mai clare.
Nelu Tătaru: Nu ştiu în ce măsură sunt mai clare, poate sunt mai adânc imprimate în populaţie, venind cu aceste date. Dar aceste date se ştiau. Iar, dacă plecăm de la o testare, noi trebuie să înţelegem că o testare se face în baza unei recoltări. Înseamnă că nu sunt recoltări. Dacă nu sunt recoltări, înseamnă că sunt nişte anchete sau nişte definiţii de caz care atât au putut prezenta ca și recoltare sau sunt niște recoltări la cerere mai puține. Dar daţi-mi voie să cred că o activitate a unor DSP-uri, în anumite regiuni, a reprezentat, să spunem, această recoltare mai puțină sau acest număr de teste mai mici.

Realizator: Îl veţi chema pe Vlad Voiculescu la audieri în Comisia de sănătate a Camerei Deputaților în această chestiune?
Nelu Tătaru: Este o problemă a guvernului în acest moment, pe care trebuie să o rezolve, ca să spun, iar în măsura în care explicaţiile date de guvern nu vor fi cele care să aducă lămuriri, atunci va fi chemat şi domnul Vlad Voiculescu la comisie.
Realizator: Deocamdată, guvernul cam bâjbâie, cam asta se vede.
Nelu Tătaru: Vom vrea să vedem care sunt acele structuri care trebuiau să avizeze acele informaţii, apoi vom avea și discuțiile pe marginea chemării domnului Voiculescu la comisie.

Realizator: O chestiune interesantă, domnule Nelu Tătaru, societatea civilă a descoperit, prin proiectul „Buletin de București”, coordonat de Organizația Funky Citizens, că în București, de exemplu, există un un sistem paralel de vaccinare – concret, din 48 de centre de vaccinare, doar 11 sunt disponibile pentru programare pe platforma oficială, restul sunt cumva cu circuit închis. Vedeți o problemă aici?
Nelu Tătaru: E o problemă aici şi am avut aceste discuţii şi cu Comitetul Naţional de coordonare a activităţii de vaccinare și urmează ca în perioada săptămânii viitoare să avem și lămuriri și aceste centre să intre în circuitul deschis.
Realizator: Deci, informația este corectă.
Nelu Tătaru: Există în acest moment o informație care a ajuns și la noi și pe care o verificăm în acest moment.
Realizator: Şi ce înseamnă că așteptați lămuriri, de la cine? Vor fi audieri în comisie, vă întâlniți cu cineva, concret ce veţi face?
Nelu Tătaru: Cu conducerea Comitetului Naţional de coordonare a activităţii de vaccinare.
Realizator: Dar ați primit vreo explicație până acum?
Nelu Tătaru: Îi așteptăm să vină, au fost invitaţi şi vor ajunge la noi.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *