România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Nicușor Dan: Cresc prețul la gigacalorie, domne! Ia să vedeți ce căldură vă cuprinde

Dimineață senină de primăvară.
În dulap, întuneric.
-Bzzzzzzzz! Trezește-te, Nicușoareee! Bzzzzzz!
Țânțarul general bâzâie disperat din culcușul amenajat în stil victorian în pletele crețe ale primarului general. S-a lăfăit și chiar a transpirat toată iarna plus primăvara, atunci când lumea dârdâia iar familia lui a pierit de frig prin casele bucureștene, mai rău ca în parcuri. Nu a mai apucat, ah, mămica, zilele calde, ar fi trăit bine merci ca și anul trecut, pericolul DDD lipsește cu desăvârșire. Dar în capul, pardon, pe capul lui Nicușor a fost mereu cald ca-n cuptor, îl cuprinde așa o toropeală plăcută pe țânțar în claia generală … oooh.
Nu și acum!!! E momentul unei acțiuni în forță, ceva care să-l ridice pe primarul general la început de an, după un alt an de mârâieli din partea bucureștenilor ăstora înfrigurați, ce nu le-o mai ajunge, să fie ceva glorios, ceva care să-l facă de neuitat pe primar, trăiască-n veci buclele lui de matematician! Ceva cu cifre să fie domnule! Umblă la cifre!
Deci Bzzzzzzzz! TREZEȘTE-TEEEEE! Ai ședință de consiliu, e momentul perfect să dai anunțul bombă care să-ți asigure recunoștința orașului ăstuia de friguroși!
Nervos și adormit, Nicușor își dă o palmă peste cap. Țânțarul general l-a înțepat din prea mult entuziasm și iar îl mănâncă pielea.
– Lasă-mă, fire-ai tu să fii cu ideile tale! Stai! Trebuie să anunț ceva memorabil? Mmmmm, să mă gândesc. Că vine apa caldă? Pe buneee? Am și ajuns în campanie??? Cât am dormit??? Să fim serioși! Mda…Ce să zic să fie tare? Că vine nenea din America pentru trafic? Că începe curățenia în parcuri? Nu, domnule, știu clar ce îi va electriza cu siguranță pe bucureșteni!
Cresc prețul la gigacalorie, domne! Dacă nici asta nu mă aruncă direct în cărțile de administrație publică, nu știu ce poate fi.
Plătiți, șefilor de gospodării, plătiți! Am promis să fac din București un oraș ca afară? Să începem cu prețurile, de undeva trebuia pornit, nu? Ia să vedeți ce căldură vă cuprinde.

(Pamflet-Ligia Enache) 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *