Primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale a fost validat. Turul doi are loc în 8 decembrie cu candidații Călin Georgescu și Elena Lasconi

Nigeria si holera, un Atilogwu mortal

O epidemie de holeră în nordul Nigeriei a ucis cel puțin 20 de persoane în ultimele două săptămâni, iar peste 300 au fost spitalizate, a declarat marți un oficial din domeniul sănătății. Nigeria, cel mai mare producător de petrol din Africa, are o rată ridicată a bolilor transmise prin apă, ca urmare a infrastructurii deteriorate și a investițiilor insuficiente. Atilogwu a devenit cel mai mediatizat dans tradițional din Nigeria. Atilogwu este un dans tradițional pentru tineri, plin de spirit, al grupului etnic Igbo din Nigeria, care se concentrează pe mișcări corporale viguroase și include adesea acrobații. În limba Igbo, cuvântul în sine: ,,Atilogwu” se traduce prin: ,,a fost pusă magie (precum în vrăjitorie) în el/ea?”.

Ultimul focar din statul Bauchi a fost raportat în nouă districte, capitala statului, Bauchi, fiind cel mai grav afectată, a declarat reporterilor Mohammed Maigoro, comisar de stat pentru Sănătate. Până în prezent, s-au înregistrat 30 de decese și 352 de cazuri din cauza epidemiei de holeră în nouă zone guvernamentale locale, în ultimele două săptămâni, a transmis Maigoro. Metropola Bauchi a fost cea mai afectată, reprezentând jumătate din decese și 147 din cele 352 de cazuri raportate. Maigoro a arătat că numărul cazurilor este în creștere, iar guvernul a cerut tuturor celor 20 de districte din stat să își activeze echipele de intervenție de urgență și să deschidă centre de carantină pentru holeră. În zonele afectate au fost trimise medicamente și personal sanitar, iar campaniile de sensibilizare a publicului privind salubrizarea apei și igiena personală au fost intensificate. Holera este o infecție bacteriană transmisă prin apă care afectează tractul intestinal și se caracterizează prin vărsături, scaune apoase, deshidratare și oboseală. Ea poate fi transmisă de muște, atunci când intră în contact cu alimente, și poate fi fatală dacă nu este tratată la timp. Opt state din Nigeria au raportat cazuri suspecte de holeră în acest an, potrivit Centrului nigerian pentru controlul bolilor (NCDC): Benue, Delta, Zamfara, Zamfara, Gombe, Bayelsa, Kogi, Sokoto și Nasarawa. Un total de 1.746 de cazuri suspecte, inclusiv 50 de decese, au fost raportate în aceste state, începând cu luna ianuarie. Mai mult de jumătate dintre cazurile confirmate afectează copiii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani.

În secolul al XIX-lea, holera s-a răspândit în întreaga lume, pornind de la „rezervorul” său inițial din Delta Gangelui, în India. Șase pandemii ulterioare au ucis milioane de oameni pe toate continentele. Actuala (a șaptea) pandemie a început în Asia de Sud în anul 1961, a ajuns în Africa în 1971 și în America în 1991. Holera este acum endemică în multe țări. Soluția pe termen lung pentru controlul holerei constă în dezvoltarea economică și accesul universal la apă potabilă și la instalații sanitare adecvate. Acțiunile care vizează condițiile de mediu includ punerea în aplicare a unor soluții adaptate și durabile pe termen lung pentru a asigura utilizarea apei potabile, a unor instalații sanitare de bază și a unor bune practici de igienă în zonele cu focare de holeră. Pe lângă holeră, astfel de intervenții previn o gamă largă de alte boli transmise prin apă, contribuind, de asemenea, la realizarea obiectivelor legate de sărăcie, malnutriție și educație.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *