Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Nimeni nu se întreabă de ce nu se comasează prezidențialele cu parlamentarele

Comentarii

30 comentarii pentru articolul „Nimeni nu se întreabă de ce nu se comasează prezidențialele cu parlamentarele”

  • Spre disperarea d-lui.Cristoiu, anti PSD de frunte:

    Ministrul Petre Daea a obținut pentru România compensații mai mari decât cele acordate Bulgariei, Ungariei și Slovaciei la un loc!

    În pofida tuturor criticilor populiste și politicianiste, ministrul PSD al Agriculturii a obținut tot ce se putea obține de la Bruxelles pentru fermierii români afectați de exportul de cereale ucrainene.

    Comisia a aprobat suspendarea exporturilor acestor produse către România și alte țări din regiune, urmând să fie asigurat doar tranzitul către alte state terțe.

    În același timp, România și-a reconfirmat statutul de partener de încredere al Uniunii Europene.

    În acest moment, atât ANSVSA, cât și Autoritatea Vamală Română au luat deja măsurile pentru sistarea importurilor de cereale (grâu, porumb, floarea soarelui, rapiță) din Ucraina, asigurând în schimb fluidizarea tranzitului acestor produse către alte state de destinație.

  • Președintele, in cazul nației noastre Învatatorul, nu se găsește cautindu l unde nu e, adică în sânul partidelor.
    Una e talerul balantei, altul e reazemul balantei.

    • un președinte care ajunge sa se manifeste în opoziție cu un mare partid e leit unui președinte care e in armonie cu un mare partid, iar un președinte care teoretic aparține unuia dintre marile partide întotdeauna va fi in armonie cu rădăcina din care a răsărit.
      un președinte e reazem, prin urmare el, dacă e taler, nu face doua parale. deci la ce folosește o agitație care are ca scop manifestarea unui președinte-taler?!, că în mod cert nu mai e vorba despre nație in acest caz.

      • Prin urmare cum ar putea fi comasate alegeri dinamizate de lupta între partide, cum sint cele parlamentare, cu alegerea unui președinte, …unde nu e vorba despre vreo lupta, ci despre referinta luptei dintre partide?

        Orice partid care vrea sa fie și referința s a depărtat in mod fundamental, poate chiar fără să și de-a seama, de referința care e poporul. Un partid care are grijă de propria sănătate și bunăstare prețuiește referința, n o distruge, acaparind o plin de mândrie ( după care ar putea zice..ciocul mic, acum noi suntem la putere! )

        bineînțeles că se poate și altfel, însă în acest caz poporul ar trebui anunțat din start că nu despre el e vorba in poveste, despre dorințele lui, ci despre dorințele politicienilor.
        poporul nu se va supăra, ba chiar cred că va aprecia gestul,
        că pesemne că doar politicienii mai cred, …daca ori mai crede și ei,
        că poporul nu știe că nu despre ei e vorba in politica, ci despre politicieni și visurile lor.

        • atunci cînd marile partide vor da semne ca își caută referința, adică atunci cînd chiar vor fi preocupate să caute și să susțină pe poziția Președintelui pe unul care da semne că ar putea fi referința, fix atunci marile partide vor mai avea o șansă de viață.
          De ce chiar așa? Pai pentru că altfel aleargă pe același culoar cu politicianul- IA, care îi va papa cu fulgi cu tot,…democratic, nu altfel :))))))

          ori se va face politica …că la carte( a Naturii ) , ori politicienii-IA vor acapara sistemele politice.
          poate că pare a fi ceva SF, acum, însă doar stați și priviti măreția politicianului-IA :)))

          (sistemul politic actual are de ales. ori își folosește experiență căpătată pina acum pentru a face ceea ce se cade, ori va fi papat cu fulgi cu tot, in mod democratic, peste ceva vreme.

          • @Online
            „SUA. Acțiunile băncilor regionale continuă să scadă puternic marți, cu până la 30%, în contextul șocului falimentului First Republic Bank.”
            https://www.biziday.ro/247920-2/
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • problema rămâne reacția plenar disproporționată, care poate cataliza demolarea actualei lumi…pe mana celor care reacționează așa, caz în care se demolează singuri, autodemolarea fiind proprie unei revoluții, nu unui război, deci și Marii Revoluții.
            in ultimii ani cea care a dictat mersul lumii a fost reacția plenar disproporționată, așa că și sistemul financiar poate avea probleme fundamentală fix pe același calapod: o reacție disproporționată manifestată in fata unui impuls care în sine e incapabil să genereze o asemenea îmbolnăvire.
            Marea Revoluție e o sumă de reacții plenar disproporționate manifestate în fata unor impulsuri care pot fi asimilate unor manifestări naturale.

          • @Online
            „online a scris pe 03/05/2023 la 16:59
            suna …promițator”
            Probabil vor ataca dinspre herson-zaporoje…spre Crimeea…rusii sunt specialisti in „aparare in adancime”…mai multe linii defensive…se omoara intre ei…pacat.
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

        • Maestre, pnl a facut din Quintus turnatorul, moastele sfintei paraschieva! Aveti asteptari? Ei sunt niste coate goale care vor bani. Credeti ca Videanu a disparut? Nuuuu!!!! Isi dau seama doar ca nu mai pot sa suga tot atatia bani ca in prezent, nu trecut. Cat despre Orban, scripcar a fost scripcar a ramas. Este doar greseala a lui mai prost om, presedinte, sot care au existat pe planeta numit Werner. Dar nu este greseala luu Werner ca noi l-am avut premier pe Orban maestre! Este greseala dumneavoastra ca l-ati votat pe Werner, pe Clotilde. Degeaba ne punem cenusa in cap. Ar trebui sa fiti pedepsiti ca la viol. Pt ca ati violat natiunea romana. Prima chestie cu care trebuie sa incepeti un jurnql video daca vreti credibilitate este „am fist un dobitic ca l-am votat pe Werner si pe Clotilde”. Daca traiam in sectorul 1 va ceaream daune! Ar trebui in semn de respect pt prostii care va urmaresc sa luati o pauza sabatica de o saptamana. Sa platim cu toti.

      • @Online
        Tema cu alegeri,comasare,e un false flag,o tema falsa.
        Daca ai citit,prostanacul lui iliescu,adica geoana e in vizita la americani,batranul edec bolsevic l-a poreclit bine pe „mihaela dragostea mea”,prezident pentru o noapte,in primul rand e prea devreme pentru prezidentiale,se grabeste ca „fata mare la maritat” si in al doilea rand e putin bolnavior.
        Asta o sa moara „tanara speranta”…
        Zi Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

      • @Online
        Buget semestrial-Après moi, le déluge
        „Guvernul a împrumutat deja jumătate din suma de care are nevoie pentru tot anul.”
        https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/guvernul-a-imprumutat-deja-jumatate-din-suma-de-care-are-nevoie-pentru-tot-anul-dobanzile-au-scazut-21109066
        Zi Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

        • Numa’ aitist sa nu fii pe vremea Inteligentei Artificiale

          • urmează regizorii, …strategii :))

          • mie mi se pare că strategia Marii Resetari e atât de complexă și sofisticata încât pornesc de la faptul că o IA e vârâtă pina la prăsele in treabă asta și dupaia mai vad Io daca am greșit :))

          • @Online
            „online a scris pe 03/05/2023 la 17:37
            mie mi se pare că strategia Marii Resetari e atât de complexă și sofisticata încât pornesc de la faptul că o IA e vârâtă pina la prăsele in treabă asta și dupaia mai vad Io daca am greșit :))”
            E veche treaba…aveau asa ceva din 2016…uite aici…oficial…public…chiar cto de la cisco a zis atunci ca au „five cognitive engines”…”creierasul” cate parti are…parietal occipital…emisfera cerebrala stanga/dreapta…si creierul mic…5…Eram acolo la prezentare cand a spus…
            „Cisco Connect 2016 Bucuresti – On the Edge of Now Live Text 19/10/2016 Big Data Analytics, Cognitive Computing ”
            https://gblogs.cisco.com/ro/cisco-connect-2016-on-the-edge-of-now-live-text/
            https: //blogs.cisco.com/security/find-advanced-threats-with-cisco-cognitive-threat-analytics February 2, 2016
            https: //www.zdnet.com/article/ciscos-appdynamics-aims-to-create-central-nervous-system-for-it-as-well-as-usher-in-aiops/ Jan. 23, 2019
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • intre Razboiul Mondial si Revolutia Mondiala exista asemanari si deosebiri.
            ambele sint legate ombilical de accesari ale Taramului Cuantic, insa in mod diferit, Razboiul il acceseaza …brut, iar Revolutia in stil rafinat, cumva se poate spune ca Razboiul a accesat Pamantul Taramului Cuantic, iar Revolutia acceseaza Cerul Taramului Cuantic.

            deci Revolutia Mondiala adica Metamorfoza e legata ombilical de Taramul Cuantic.
            daia io nu dau prea multe parale pe inteligenta artificiala, ci doar pe IA cuantica.
            despre aceasta vorbeam.

            pe de alta parte sa te inspiri din felul in care e construit creierul omului pentru a pune pe masa un creier artificial e din start un nonsens, pentru ca pe cind creierul omului e o expresie a ‘mintii si inimii’ omului, pentru ca asa e Facut omul, cu minte si inima care se manifesta unitar,
            un creier artificial …o avea el cinci componente, insa toate cinci sint despre ‘minte’, niciunul despre inima, ca un computer sau cinci pot fi cel mult un soi de minte si nicicum vreun colt, barim, de inima :)), deci prea mare similitudine nu e :), …zic eu 🙂

          • @Online
            Ultimele „smecherii adevarate” in retelistisca…ip au fost astea…
            Multicast Source Discovery Protocol https: //en.wikipedia.org/wiki/Multicast_Source_Discovery_Protocol
            Multiprotocol Label Switching https: //en.wikipedia.org/wiki/Multiprotocol_Label_Switching
            „fetitza” ai /ia e operationala si comerciala din 2008.ma „jucam” cu ea.https: //en.wikipedia.org/wiki/Artificial_intelligence
            Seara Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

    • @Online
      Regional Bank Stocks Close at Lowest Level Since 2020
      First Republic’s failure and expectations of a rate increase rekindle worries about the industry
      https://www.wsj.com/articles/regional-bank-stocks-plunge-ahead-of-fed-meeting-617ee3b4?mod=hp_lead_pos1
      Zi Frumoasa Online!!!
      vali
      🙂

    • @Online
      „În șapte ani, îndatorarea prin bonduri externe a României a crescut de 3,5 ori. Doar anul acesta vom mai împrumuta cel puțin 2,5 miliarde de euro, la dobânzi în creștere”
      https://www.economica.net/in-sapte-ani-indatorarea-prin-bonduri-externe-a-romaniei-a-crescut-de-35-ori-doar-anul-acesta-vom-mai-imprumuta-cel-putin-25-miliarde-de-euro-la-dobanzi-in-crestere_665681.html
      Zi Frumoasa Online!!!
      vali
      🙂

  • Agricultorii români vor primi te miri ce și mai nimic drept compensații de la UE, iar noi vom consuma produse netaxate și pline de pesticide încă 2 ani. Bravo Daia, te-ai făcut de cacao.
    Dacă ar fi așa o problemă gravă cu execuția bugetară probabil s-ar comasa alegerile, altfel nu. Poate că în localitățile mici primarii se fac că luptă în alegeri pentru X sau Y, în orașele mari slabe speranțe.

  • comasarea alegerilor se aseamana cu comasarea felurilor de mancare de la masa de prinz.

    ori ca vei comasa alegerile, ori ca vei camasa …intr un tuciulet toate felurile de mancare, de la ciorba la tort, dupa care te apuci si mananci …cam tot aia e.

    problema politicienilor e, am io impresia, ca macar le trece prin gind sa comaseze alegeri.
    felurile principale de la masa de prinz nu pot fi comasate.
    la alegerile locale politicienii alesi sint de un anumit soi, la alegerile palamentare de alt soi, la alegerile prezidentiale de cu totul alt soi.

    echilibrul in sistemul politic va avea macar teoretic potentialul de a se manifesta atunci cind majoritatea sistemului politic va ajunge la concluzia ca presedintele trebuie sa fie din afara sistemului politic, marile partide alegand sa sustina …prin definitie! un astfel de presedinte.

    • ???…excelentă comparația! Ghiveci! Poate D-nul Cristoiu ar face bine să-l întrebe pe Andrei Badin de la flux 24.ro ceva despre „Misteriosul Club România + think-tank-ul londonez „Legatum institute” unde s-a lansat, în 2017 studiul „Global Prosperity Index”. Când mergi mult in marsarier nu mai vezi in față. Perspectiva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *