Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Nimic nu-i mai periculos decât surâsul chinezesc

Comentarii

17 comentarii pentru articolul „Nimic nu-i mai periculos decât surâsul chinezesc”

  • dupa peste 30 ani de democratie occidentala, poate ar trebuie sa experimentam si 30 ani sub chinezi si rusi, poate vom fi surprinsi ca astia chiar ne ajuta si fac autostrazi, spitale, scoli, infrastructura, cai ferate, etc. etc.

  • UE a reactionat totusi; citez EVZ :
    „Europa pregătește desprinderea de China. Statele UE îndemnate să strângă relațiile comerciale cu America Latină „

    • Minunat. Inseamna ca o pereche de chiloti made in EU vor costa cat un laptop facut azi in China. E incredibil ce talent au birocratii UE in materie de demolare. Poate ii chemam sa rezolve Cathedral Plazza, ca tot vroiau unii s-o demoleze. Sigur ar face treaba excelenta tante aia care alearga lupu’ prin Germania!

  • Am fost in Noiembrie 2013 in China. Nu vorbesc despre fenomenala lor dezwoltare, economica si umana. Ci despre cateva mici aspecte legate de Romania:- intr-o cofetarie am descoperit, intr-un colt cu carti, un volum de si depre Cioran (in engleza si chineza); – apa de Borsec costa mai mult decat berea europeana, – o bona, chinezoaica (de cca 40 de ani, cu scoala medie), care a lucrat la o familie de suedezi, mi-a vorbit f. frumos de „Lomania” (chinezii nu pot pronunta litera „R”), stia capitala, etc.; – vizita lui V. Ponta (prim ministru pe vremea aceea) in China a fost consemnata, cu spatiu important si fotografie colorata, pe prima pagina a ziarului „Shanghai Daily” (din pacate, tehnic, nu pot trimite fotorafia ziarului din 20.11.2013), dovada de respect pentru Romania. Nenorocita si slugarnica politica a mediocrilor „demnitari” din Ro. si-a indeplinit „misiunea” de a discredita si imbala aceasta legatura (in care Ro era cunoscuta si onorata) cu o mare forta economica si politica a prezentului si, mai ales, a viitorului!

  • Domnu’ Cristoiu,

    Cu ceva timp in urma circula pe internet un video-clip despre „boycott China” de pe vremea lu’ Trump. Si ce se vedea in video era ca intr-o fabrica din China se imprimau fix tricourile cu „Boycott China”… 🙂
    Morala e ca pe chinezi ii doare-n palarie de toate isteriile politico-economice ale occidentului. Ei sunt constienti ca orice ar zice si-ar argumenta, si-ar bate gura de pomana. Asa ca prefera sa taca si sa faca. Asta e explicatia boom-ului lor economic. Si nu doar a lor ci a oricarui popor care-si vede de treaba zi de zi cu constiinciozitate. Daca Romania ar fi intrat intr-o „Uniune” cu Chinezii, azi eram departe si toata industria aia lasata de izbeliste si-apoi distrusa drept „mormane de fier vechi” s-ar fi vazut ca e foarte buna si ca poate produce competitiv pe plan mondial.
    Dar no, ce sa-i facem, asta-i mereu „norocu” romanului: cand crede si el ca e de partea „buna” a istoriei descopera ca iar picat de fraier…!

  • In nici un caz nu sunteti putinist.Asa vor sa inchida gura extremistii celor care comenteaza corect si echidistant evenimentele.Unde sunt apostolii vaccinarii in frunte cu Beatrice Mahler care daca spuneai ceva contra vaccinarii erai considerat anormal,conspirationist,retardat.Nu era normal sa intrebi despre reactiile adverse ale vaccinului sau despre contraindicatiile sale , despre faptul ca unii oameni au paralizat sau chiar au decedat dupa 1 doza?Acum la 2 ani se afla multe despre interesele financiare ale lui Pfizer,Moderna si Ursula care au fortat oamenii sa se vaccineze incalcandu-le drepturile la sanatate si libera circulatie.Dar ce sa vezi ancheta merge foarte greu….
    Si in cazul razboiului istoria se repeta doar ca acum se vand arme in loc de vaccinuri si consecintele sunt mult mai grave pentru omenire putand duce chiar la sfarsitul ei!

  • SUA a mai tipărit niște bani. Chinezii sunt disperați: în trei ai hârtia dată de americani a pierdut jumătate din valoare 26.03.2023 4media.info

    • Nu cred ca chinezii cunosc termenul „disperat”. Sa nu uitam ca ei nu misca un pai pana nu fac un plan pe macar o suta de ani. Pastrand proportiile, daca si noi am gandi vreun plan macar pe sase luni, tot ar fi o mare realizare. Indraznesc o previziune. Dupa ce ii vor ajuta pe americani sa se prabuseasca financiar, ii vor cumpara cap-coada. Si uite asa vor ajunge si americanii sa aiba infrastructura de secol XXI.

  • Despre relatia sua cu china, ce e mai bun urmeaza (the best is yet to come) . Continua aratarea cu degetul catre China si chinezi ( povestea cu tik tok, asa zisa desecretizare a investigatiilor sua privind originea virusului cov id) , vor mai gasi motive sa dea vina pe ei pentru te miri ce. Ca in povestea cu lupul si mielul care i- a ” tulburat” apa lupului. China a renuntat la politica zero covid cand a apreciat ca e preferabil sa lase sa circule varianta omicron( mult mai blanda, si fata de care vaccinul oricum nu mai era eficient) , ca sa permita imunizarea naturala in masa.

  • N-am înțeles de ce România nu a păstrat relațiile internaționale strânse de dinainte (dec.89). La indicațiile prețioase și păguboase cu europenii și fostul de acum mare licurici suntem izolați și în curând și neajutorați.
    Ex licuriciul amenință țările prin care a trecut și a lăsat praful și pulberea să nu ajute pe X sau Y că de nu i-ar se dezlănțuie războaie asupra lor. Asta chiar e disperare.

  • Susținătorii. Lui Xi sunt niște Xilofoane sau Xilofoni

  • Termeni : sinofil , sinoman

  • SUA-UE ne-au învățat…. Nu pune întrebări sau ești un agent rus ori chinez.

  • Toata lumea vorbeste de pericolul china sau rusia dar dragi tovarasi imi puteti da un singur exemplu de non-pericolul occident….Ba uite in 30 de ani de ocupatie americano-occidentala Romania a realizat ceva ma un lucru simplu pe care l-a reusit sub acest regim SUA-UE.

  • Foarte buna analiza dvs despre China. Cat despre relatiile noastre externe, ultimul care stia cu ce se mananca Real Politik a fost Ceausescu, indiferent de erorile pe care le-a comis in plan intern.

  • China este, momentan, giugiulita de cateva state care inca mai au pe degete urme de miere.
    Matale nu trebuie sa uiti ca „Pandolinul” a adus guvidul. Asta a fost cautat, tinut si hranit in cusca de multi ani, tocmai pentru a distruge China. Stai sa vezi cand s-or „dezgropa” dosarele tinute la secret de serviciile de informatii. Traim intr-o minciuna inca de pe vremea lui Adam si a Evei, asa ca nu stiu cat de adevarate sunt informatiile detinute de matale de 3000 de ani incoace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *