Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Noi n-avem nimic cu vaccinarea. Noi doar ne întrebăm

22 ianuarie 2021

Scrisoarea lui Fritz către Gheorghiță și Voiculescu

Către Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2
Colonel Doctor Valeriu Gheorghiţă

În atenția Ministrului Sănătății, domnul Vlad Voiculescu

Apreciez enorm efortul dvs. și al colectivului de conducere și coordonare a acțiunii de vaccinare care a reușit să mobilizeze resurse impresionante pentru ca România să aibă printre cei mai mulți cetățeni europeni vaccinați. Este o dovadă că statul român poate să se organizeze în fața unei provocări globale uriașe, pandemia de COVID 19, și un semnal că avem cetățeni responsabili, care înțeleg perfect miza acestei acțiuni, din punct de vedere al sănătății publice și al economiei naționale.

În calitatea mea de primar al Municipiului Timișoara am o obligație de transparență și eficiență față de oamenii care trăiesc în acest oraș.
Pentru a ne putea organiza pe măsura așteptărilor și pentru a menține încrederea cetățenilor în acțiunea de vaccinare, avem nevoie, cel puțin la nivel local, de mai multe date, mai multă predictibilitate și de criterii îmbunătățite de alocare a vaccinurilor.

Centrul Regional de Distribuție Timișoara a primit cele mai puține doze de vaccin și acest fapt a ridicat semne de întrebare la nivelul opiniei publice.
Precum știți probabil județul Timiș este unul dintre cele care-și fac cu conștiinciozitate datoria de a testa, ca urmare rata de infectare a rămas ridicată, în ciuda măsurilor restrictive locale. Vă solicit să analizați posibilitatea introducerii ca criteriu a numarului de reproductie R a virusului Covid-19 în alocarea vaccinurilor pentru județe. Cred că trebuie să intervenim cu vaccinuri în comunitățile unde numărul de infectări este ridicat pentru a controla răspândirea.

De asemenea, un alt criteriu obiectiv de alocare a vaccinurilor ar putea fi numărul programărilor, adică să alocați un număr mai mare de vaccinuri acolo unde există cerere, care poate fi cuantificabilă în numărul programărilor. Astfel, s-ar înlătura suspiciunea că există distorsiuni subiective în distribuția vaccinurilor către județe.

La nivelul Municipiului Timișoara suntem gata în câteva zile să punem la dispoziția Direcției de Sănătate Public toate cele 11 centre de vaccinare ce ne-au fost alocate, dar nu ne dorim ca acestea să fie spații de muzeu.

Pentru predictibilitate și adaptarea ritmului de deschidere a centrelor de vaccinare la numărul de vaccinuri ce ne sunt distribuite, în condițiile fluctuațiilor generate de producători, avem nevoie de următoarele date, ce ne pot fi furnizate, periodic, prin Direcțiile de Sănătate Publică:

  • o proiecție a numărului de doze ce vor fi repartizate pentru fiecare județ, oraș-centru de vaccinare, lunar
  • o proiecție aproximativă lunară a numărului de centre/fluxuri ce vor fi repartizate județului, respectiv orașelor, nu în ultimul rând pentru a putea planifica detașarea și angajarea personalului medical pentru fiecare centru în parte
  • numărul de doze distribuite la nivel de județ, la fiecare tranșă de vaccin
  • numărul de doze distribuite la nivelul fiecărui UAT care are centre de vaccinare, la fiecare tranșă de vaccin
  • numărul de doze distribuite/administrate/pierdute/stoc final la nivelul fiecărui centru de vaccinare, zilnic
  • numărul de persoane înscrise pentru vaccinare lunar la nivelul fiecărui UAT

Avem nevoie de toate aceste date și proiecții pentru a ne putea organiza mai bine, pentru a transparentiza acțiunea de vaccinare și a o face mai predictibilă pentru timișoreni, ceea ce va crește încrederea în stat și în acțiunea de vaccinare. Aveți în mine un partener solid în desfășurarea acestei campanii și consider că noi, autoritățile locale, vă suntem un partener pe care vă puteți baza pentru succesul acestei acțiuni.
Dominic Fritz


Actualizare 13 ianuarie 2021

Dilemă. Etapa a doua a vaccinării: Nu sunt bani, dar sunt, personal medical este, dar nu este

Toate cheltuielile legate de centrele de vaccinare vor fi suportate de la bugetul de stat şi nu de primării, a anunţat, marți seara, liderul Asociaţiei Municipiilor din România, primarul Clujului, Emil Boc, după discuţii avute la Ministerul Finanţelor. O ordonanţă de urgenţă în acest sens urmează să fie emisă săptămâna aceasta.

„Ministrul finanțelor a spus foarte clar că legea statului român va fi respectată. Ce spune legea statului român? Și mă refer aici la strategia națională de vaccinare aprobată de Guvernul României. Toate cheltuielile legate de dotarea centrelor de vaccinare și de plată a personalului se suportă de la bugetul central. Ministrul finanțelor ne-a asigurat că această prevedere legală va fi respectată”, a declarat victorios Boc.
Necesitățile amenajării unui centru de vaccinare, le găsiți în Ordinul pe care l-am publicat mai jos.

Mai rămâne o problemă, cea a cadrelor medicale.
Marți seara, în conferința de presă, Klaus Iohannis a fost întrebat: „În prima etapă de vaccinare, în cele 370 de centre de vaccinare din interiorul spitalelor, au lucrat 2.000 de medici și 5.000 de asistenți medicali. Premierul Florin Cîțu a declarat că vor mai fi organizate încă 932 de centre de vaccinare. Dacă păstrăm același raport ar însemnat că este nevoie de 5.000 de medici și peste 12.000 de asistenți medicali. V-au explicat reprezentanții Guvernului cum va putea fi asigurat și de unde acest număr mare de cadre medicale?”
Președintele a spus: „Cu siguranță, toate detaliile tehnice vi le va spune domnul colonel Gheorghiţă, care este coordonatorul campaniei. Dar, am discutat generic aceste chestiuni, și premierul personal m-a asigurat că va avea grijă ca personalul să existe și să fie plătit corespunzător pentru a face din această campanie de vaccinare un succes”.

Ministrul Vlad Voiculescu a anunțat că printr-o OUG se dau bani pentru plata plata suplimentară a personalului care vaccinează anti-COVID-19: „Sumele propuse în ordonanţa de urgenţă – sunt mai degrabă propuneri, pentru că le vom vedea adoptate abia după ce trece de guvern şi după ce există o discuţie la nivelul guvernului. Deja vă pot spune că există discuţii la nivelul ministerelor. Vorbim despre 100 lei pentru medici, cu un bonus pentru medicul coordonator, vorbim despre 50 de lei pentru asistentul medical şi 25 de lei pentru registrator. Vorbim de sume pe oră. Sunt sume brute. Al doilea aspect este implicarea medicilor de familie. Ne bazăm pe medicii de familie să îşi informeze pacienţii de pe lista fiecăruia, să îi înscrie în platforma de programare şi apoi să monitorizeze orice alte nevoi”.

Klaus Iohannis spune că nu sunt bani: „Măsura înghețării salariilor mi se pare una justă. Noi suntem în plină pandemie, suntem în criză economică, suntem în faza în care încercăm, prin vaccinare și prin restricții, să terminăm această pandemie, această epidemie la noi, însă trebuie să fim foarte conștienți de faptul că economia a suferit, economia s-a contractat. Concluzia este simplă. Sunt mai puțini bani la buget! Concluzia evidentă: nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare, atenție, bugetare, în anul 2021, până când ieșim din criză economică. Este o concluzie simplă. Nu vorbim de austeritate fiindcă nu se taie salariile, nu se taie pensiile”. Despre creșterea prețurilor nu a spus nimic.

Valeriu Gheorghiță ne asigură că totul este în grafic: „Pentru etapa a doua sunt identificate și vor fi operaționalizate 750 de centre, dintre care, așa cum am spus, circa 100 de centre rămân deja din centrele din unitățile medicale. Aceste 750 de centre vor avea circa 1.766 de puncte de vaccinare, ceea ce vor asigura la capacitate maximă peste 100.000 de persoane care se pot vaccina în fiecare zi”.


Actualizare 11 ianuarie 2021

Centrele de vaccinare, gândite ca adevărate fortărețe, dau bătaie de cap primarilor

În 22 decembrie, patru miniștri au semnat un Ordin pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva Covid-19. Documentul, care are 20 de pagini, inclusiv schițe, a fost pus în brațele primarilor, fără a li se da bani pentru a organiza aceste centre.
„Dacă, totuși, avem o dimensiune și o viziune europeană, orice ministru din Guvernul României ar trebui să știe că nu poți să stabilești sarcini fără să dai bani. Sarcini suplimentare se dau, dacă ai alocată resursă suplimentară. Asta nici măcar nu într-un proiect de OUG, nici într-un extemporal la dirigenție la clasele I-IV nu se face, darămite la nivelul unei țări europene! Primarii din Asociația Municipiilor sunt extrem de revoltați de această abordare și această atitudine a ministrului sănătății care într-un act fundamental al statului român ignoră niște principii după care se conduce Uniunea Europeană. Nu știu în alte locuri, unde a condus dl. ministru, dacă după același principii s-a condus, dar în privința a ceea ce înseamnă administrația publică locală avem pretenția la respectul pe care îl merită acești primari care reprezintă mai mult de jumătate din populația României și 70 la sută din PIB-ul care se produce în România aici se produce!”, a declarat Emil Boc, primar al municipiului Cluj Napoca și președinte al asociației.
Etapa întâi de vaccinare a dat mai puține bătăi de cap deoarece medicii, cadrele medicale și personalul din sistem s-au vaccinat la locul de muncă.

În timp ce primarii se ceartă cu guvernul și cer bani, în România continuă să sosească noi doze de vaccin.
„Astăzi, 11 ianuarie, a sosit în România a patra tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.
Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 150.150 doze, după cum urmează:

  • Centrul Regional de Distribuție București: 39.975 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 24.375 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 21.450 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 18.525 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 13.650 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 20.475 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 11.700 doze.

Din cele 3 tranșe anterioare de vaccinuri, sosite în România până la data de 06 ianuarie 2021 (de 300.300 doze), s-au distribuit 131.370 doze”, se arată într-un comunicat oficial.

Prin urmare, în România au intrat peste 450 000 de doze de vaccin. „Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) – 108.294.”, se arată în comunicatul guvernului.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a explicat, în ultima conferință de presă, de ce în strategia de vaccinare se spunea că în prima etapă vor fi vaccinate 500 000 de persoane din sistemul sanitar, iar acum numărul lor s-a redus la jumătate:

„Persoanele care sunt în momentul de faţă estimate a fi circa 250.000 nu reprezintă persoanele care doresc să se vaccineze, ci reprezintă eşantionul estimat real al persoanelor din etapa întâi, la care noi avem în momentul de faţă date. În ceea ce priveşte numărul estimat iniţial, aşa au reieşit, însă în momentul în care am reevaluat toate aceste date, respectiv angajaţii din sistemul medical şi social, acesta este numărul estimat pe care îl avem”.

În documentul de mai jos găsiți condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un centru de vaccinare pentru a fi autorizat.


Actualizare 4 ianuarie 2021

Pe hârtie și în declarațiile date la televiziuni, vaccinarea merge strună. În afara suspiciunilor legate de vaccin, populația nu știe încă nimic concret despre procedură. Pare că toată lumea a pornit la bătălie fără un plan și se mizează prea mult pe organizarea la fața locului.

Începe vaccinarea în forță și în România, promite Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei: „Din 4 ianuarie, 5, 6 ianuarie, ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi”.
În completarea întrebărilor de mai jos, și cu ajutorul cititorilor cristoiublog, adăugăm unele noi, dar și nedumeriri.

  • Cine este, de fapt, persoana care conduce această campanie, în condițiile în care Gheorghiță pare „prea mic pentru un război atât de mare”?
  • Care este documentul în baza căruia medicul militar a fost învestit cu puteri depline în a dispune peste mai multe ministere angrenate în campanie?
  • Campania de vaccinare a început, dar nu s-a dat o dată de finalizare. Care ar fi aceasta?
  • Ce se întâmplă cu dozele de vaccin rămase de la personalul medical, dacă nu se vor vaccina toți? Ce se întâmplă cu personalul medical care refuză vaccinarea?
  • Când va sosi următorul transport, având în vedere că Valeriu Gheorghiță a spus că, săptămânal, România va primi câte o tranșă și că primul contract este de 8,5 milioane de doze?
  • Din care tranșă și când vor fi donate 200 000 de doze pentru Republica Moldova, așa cum a promis Klaus Iohannis când a fost în vizită la Chișinău?
  • Cum se pregătește etapa de vaccinare a populației având în vedere că este necesar un circuit și personal suplimentar care să verifice înainte de vaccin și să monitorizeze după fiecare persoană?
  • Cât de implicat este ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu?
  • Specialiștii din Marea Britanie recomandă ca vaccinurile să nu fie amestecate. Adică, prima doză și a doua să fie de la aceeași firmă. Se pot da asigurări că se va respecta asta la noi?

În completare, avem întrebări și de la cititori:

  1. Cum poți testa practic efectul vaccinului asupra fertilității sau asupra evoluției sarcinii în mai puțin de 9 luni?
  2. Ce efect are vaccinul asupra unui asimptomatic deja infectat în momentul inoculării?
  3. În ce constă latura inovativă, experimentală a acestui vaccin și de ce n-a mai fost niciodată folosită pe oameni până acum?
  4. Nu există nici măcar un singur tratament specific eficient împotriva COVID19, dar avem peste 100 de companii care dezvoltă vaccinuri. De ce s-a investit totul în vaccin și nimic în tratament?
  5. Aceiași profesioniști, care ne spun că virusul e încă un mister pentru oamenii de știință, afirmă ferm că vaccinul împotriva virusului misterios e sigur și eficient. Cum poți ști atât de puțin și atât de mult asupra aceluiași subiect?
  6. Dacă nu cunoaștem mecanismele care fac coronavirusul periculos pentru unii și o glumă pentru alții, cum putem calibra un vaccin sigur și eficient pentru toți?
  7. OMS a schimbat recent însuși conceptul imunității de turmă, eliminând imunitatea naturală din definiție. Este vaccinarea un scop în sine?
  8. De unde știm că OMS nu se va răzgândi și în privința vaccinului experimental, așa cum s-a tot răzgândit de nenumărate ori pe parcursul ultimului an?
  9. Vor exista două categorii de cetățeni, cei de rangul 1 (vaccinații), respectiv cetățenii inferiori, de rangul 2 (nevaccinații)? Doar primii vor putea călători cu avionul, spre exemplu.
  10. De ce nu vorbesc autoritățile medicale și despre Pandemrix, vaccinul dezvoltat de GSK și aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului pentru a combate pandemia de gripă porcină din urmă cu un deceniu? Atunci s-a văzut unde pot duce „goana după vaccin” și graba.

Dacă vaccinarea este gratuită, de ce trebuie să plătim pentru semnătura electronică?

În spatele patriotismului și a grijii pentru sănătatea poporului se ascund și afaceri uriașe. Poate că din această criză unii vor ieși cu cătușe, însă alții, cu siguranță, cu conturi nesperat de mari. Așa a fost și în pandemie, începând de la teste, măști, echipamente medicale, celebrele izolete, carantinarea în hoteluri și multe altele despre care am tot scris. Acum a venit rândul altei afaceri, vaccinul.

Nu spunem că acest virus nu există și nu îndemnăm pe nimeni să nu-și facă vaccinul. Presa are, însă, datoria sfântă de a pune întrebări. Cetățeanul nu are acces la autorități atât de simplu precum au jurnaliștii, de aceea toate nedumeririle, temerile și întrebările lui ar trebui să ajungă acolo unde există răspunsuri prin intermediul presei.

Lansăm această campanie, în paralel cu vaccinarea, și începem cu câteva întrebări și nelămuriri. Dacă dvs, cititorii cristoiublog, aveți și alte întrebări, vă așteptăm.

  1. Consimțământul informat reprezintă acordul în cunoștință de cauză al pacientului în legătură cu intervențiile medicale ce pot avea consecințe imprevizibile. În cazul acestui vaccin, în afară de faptul că este autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului, nu se spune nimic concret despre reacțiile adverse care pot să apară.
  2. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid -19, a declarat că pentru informarea populației s-au tipărit un milion de afișe pe care le vor lipi în locuri vizibile. Nu spune nimic despre procedura de tipărire: dacă a fost licitație, cine a câștigat-o, cât au costat și care este impactul preconizat.
  3. Nimeni nu explică de ce se face acest vaccin dacă vom continua să trăim sub aceleași restricții: mască, distanțare, școli închise etc. Deci, pe bună dreptate, lumea se întreabă: De ce să fac vaccinul dacă și după aceea mă pot infecta?
  4. De ce nu și-au făcut vaccinul cei care ar fi putut da un exemplu, de pildă Klaus Iohannis. Au spus specialiștii, citați de Valeriu Gheorghiță, că nu îl lasă pentru că „nu este de dorit” și că „dintr-un gest care se dorește a convinge și a întări încrederea în vaccinare se pot crea alte speculații și nu am dorit acest lucru pentru că se distrug toată credibilitatea noastră și toată munca”.
  5. Înscrierea pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro, dezvoltat de STS, cere semnătură electronică. „Vaccinarea pentru coronavirus este gratuită, dar cei care încearcă să se programeze o pot face doar prin intermediul spitalelor unde lucrează sau a instituțiilor medicale de care aparțin și care au nevoie să achite sume de ordinul sutelor de lei pentru o semnătură digitală furnizată cu ajutorul câtorva firme favorite, indicate pe platforma Guvernului”, scrie ziarul Libertatea.
  6. Există persoane care vor să se vaccineze și care nu știu care este procedura. De ce nu au folosit voluntari care să explice oamenilor, pe stradă, așa cum a fost în campania electorală, unde pot face asta?
  7. Ce trebuie să știe femeile însărcinate despre acest vaccin?
  8. Se pot vaccina copiii?
  9. Guvernul a alocat presei o altă tranșă de bani pentru publicitatea la vaccin sau se face în contul celor 50 de milioane de euro dați în pandemie?
  10. În cazul în care apar reacții adverse grave, presa și alți promotori ai vaccinului pot fi trași la răspundere și acuzați de complicitate?
  11. Cât va dura până când va fi vaccinată toată populația României? În țările mai dezvoltate, Germania de exemplu, se preconizează că procesul va dura până în anul 2022.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Noi n-avem nimic cu vaccinarea. Noi doar ne întrebăm”

  • „Capul plecat , sabia nu-l taie!” Ieri am aflat că două persoane care aveau ceva îndoieli vis a vis de vaccinare, una fiind dumneavoastră maestre, cealaltă fiind arhiepiscopul Tomisului,au trecut cu arme și bagaje în tabăra vaccinistilor.
    Felicitări, veți fi cetățeni de rangul întâi!

  • Vaccinarea anticovid care nu este obligatorie are oare legatura cu migrarea in UE, cu taberele de refugiati din Turcia, cu implicarea UE in finantarea si centralizarea vaccinurilor, are legatura oare cu libera circulatie in spatiul UE, cu selectarea fortei de munca de catre statele de rang 1 din UE?

  • Doamna Cora Muntean,
    .
    Cu respectul cuvenit, întreb si eu:
    .
    1. De ce îi lasati pe toti necunoscatorii sa îsi exprime pareri medicale pe aceasta pagina, sa îi influenteze pe cei care sunt si ei necunoscatori în domeniu si care iau de bun tot ceea ce li se serveste, mai ales, daca este vorba despre vreun text care neaga toate evidentele medicale?
    .
    2. Ideea acestui articol care reiese din însusi titlul sau este salutara! De ce îi lasati pe unii comentatori sa posteze texte pro sau contra unor partide unor, unor oameni politici etc. si sa deturneze adevaratul motiv pentru care, în mod bine-venit a fost creata pagina?
    .

  • @PROF. ILINCA MIRCEA
    Toti românii sunt glumeti! Ce se va întâmpla în 2023?! Profesore, ai putintica rabdare sa vezi eficacitatea vaccinului si durata imunizarii post-vaccin, cum crezi ca se poate face o strategie medicala anti-Covid-19 pe termen lung, atâta timp cât noul coronavirus nu este înca suficient cunoscut?
    Ia vezi cât de simple sunt lucrurile si cu vaccinul antigripal, daca vrei sa faci pe doctorul, si gândeste-te putin ca SARS-CoV-2 ar putea sa fie mai nabadaios si sa nu se comporte la fel, ci si mai rau!
    .
    https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/gripa-selectia-virusurilor-pentru-producerea-vaccinului-gripal
    .

    https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/gripa-eficacitatea-vaccinului-gripal

  • MIRCEA 1.UN CALCUL APROXIMATIV! Presupunând că până în dec 2022 se ajunge la procentul dorit de vaccinări(60%-70%)- min 10 mil de persoane, ceea ce revine la 13.698 vaccinări/zi, considerând că se vaccinează non-stop-sărbători-duminica ș.a,, CE SE VA ÎNTÂMPLA DUPĂ 1 ian 2023? O LUĂM DE LA CAPĂT? Cine plătește? Căci, cine încasează banii se știe! 2.UN CALCUL CORECT este posibil numai dacă se cunoaște DURATA DE IMUNIZARE DATĂ DE ACEST VACCIN!!! Noi nu o știm, iar cei informați se feresc să abordeze subiectul!!! 3. O conducere responsabilă, ceea ce nu este cazul, ar discuta strategia medicală pe termen lung(peste 1-2 ani!)Acum, doar se vorbesc discuții.

  • De ce nu aveti si optiunea de a distribui articolele pe Facebook?

  • Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat si remdesivirul care s-a dovedit a fi nu numai ineficace dar si nociv – ataca rinichii, inima etc . Dupa care tot acesti vanzatori de baliverne au retractat recomandarea pe cat de insistenta pe atat de inselatoare .

  • Las și eu zece întrebări aici, în speranța că vor fi preluate.
    1) Cum poți testa practic efectul vaccinului asupra fertilității sau asupra evoluției sarcinii în mai puțin de 9 luni?
    2) Ce efect are vaccinul asupra unui asimptomatic deja infectat în momentul inoculării?
    3) În ce constă latura inovativă, experimentală a acestui vaccin și de ce n-a mai fost niciodată folosită pe oameni până acum?
    4) Nu există nici măcar un singur tratament specific eficient împotriva COVID19, dar avem peste 100 de companii care dezvoltă vaccinuri! De ce s-a investit totul în vaccin și nimic în tratament?
    5) Aceiași profesioniști care ne spun că virusul e încă un mister pentru oamenii de știință afirmă ferm că vaccinul împotriva virusului misterios e sigur și eficient. Cum poți ști atât de puțin și atât de mult asupra aceluiași subiect?
    6) Dacă nu cunoaștem mecanismele care fac coronavirusul periculos pentru unii și o glumă pentru alții, cum putem calibra un vaccin sigur și eficient pentru toți?
    7) OMS a schimbat recent însuși conceptul imunității de turmă, eliminând imunitatea naturală din definiție! Este vaccinarea un scop în sine?
    8) De unde știm că OMS nu se va răzgândi și în privința vaccinului experimental așa cum s-a tot răzgândit de nenumărate ori pe parcursul ultimului an?
    9) Vor exista două categorii de cetățeni, cei de rangul 1 (vaccinații), respectiv cetățenii inferiori, de rangul 2 (nevaccinații)? Doar primii vor putea călători cu avionul, spre exemplu.
    10) De ce nu vorbesc autoritățile medicale și despre Pandemrix, vaccinul dezvoltat de GSK și aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului pentru a combate pandemia de gripă porcină din urmă cu un deceniu? Atunci s-a văzut unde pot duce „goana după vaccin” și graba.

  • D-le Cristoiu,
    Există o singură întrebare, care merită a fi pusă:
    „Există acest Sars-CoV-2 sau e doar o invenție?”
    Și am să vă argumentez mai jos de ce cred asta.
    Tocmai am citit un articol, care vorbește
    despre ‘o nouă cale de infectare’.
    De aceea, vreau să vă supun atenției,
    comentariul ARGUMENTAT, pe care l-am făcut.
    Vă rog să-l citiți în întregime,
    chiar dacă vă va contraria pe ici, pe colo.
    Comentariul:
    „În probele luate din ochi a fost identificat Sars-CoV-2”.
    E foarte interesant! L-o fi identificat cu… lupa?
    Mai degrabă, cred că cineva… important,
    are de vânzare niște costume de… cosmonaut,
    că de aia se precizează în articol că:
    „Aceste date extind în continuare spectrul de organe afectate de infecție și subliniază importanța protecției ochilor pentru lucrătorii din domeniul sănătății”
    Iar din domeniul ‘sănătății’,
    vor deveni obligatorii și pentru populație!
    Mâine-poimâine,
    vor descoperi Sars-CoV-2-ul și în urechi
    sau poate și în alte… găuri ale corpului!
    Și, dacă se străduiesc, vor reuși.
    Și când te gândești că…
    nici un cercetător CINSTIT, din lumea asta mare,
    NU A IDENTIFICAT VIRUSUL NICIUNEI BOLI,
    îți poți dai seama de ÎNȘELĂTORIA CUMPLITĂ,
    LA CARE E SUPUSĂ ÎNTREAGA UMANITATE!!!!
    Iată un citat din articolul de mai jos,
    în care se vorbește de un alt virus inventat – rujeola:
    >> Concepția greșită despre viruși, se află în centrul Operațiunii Coronavirus, deoarece fără conceptul teoriei germenilor și fără povestea de groază a virusului ucigaș, majoritatea oamenilor nu ar înghiți narațiunea oficială a propagandei COVID, condusă de OMS.
    Într-un articol anterior despre natura virusului, am discutat despre eforturile eroice ale virologului german dr. Stefan Lanka, care a câștigat un caz important în 2017, care a mers până la Curtea Supremă Germană.
    Lanka a dovedit în cea mai înaltă curte a țării, că rujeola nu a fost cauzată de un virus și că nu există de fapt un virus al rujeolei.
    Lanka este încă ocupat să lucreze și a scris acest articol la începutul acestui an, intitulat „Concepția greșită numită virus”, în care explică istoria modului în care știința generală a greșit îngrozitor cu concluziile sale (cu adevărat… ipoteze), demonizând virusul umil și atribuindu-i – în mod FALS – patogenicitate, când ea, de fapt, nu există.
    …………………………
    Prin urmare, virusul nu poate fi cauza morbidității și mortalității!
    Interesant, exact acest lucru au afirmat mulți experți în sănătate și anume că
    EXISTĂ DOAR DOUĂ CAUZE ALE BOLII:
    DEFICIENȚA și TOXICITATEA.<> Pasteur a lucrat cu contract, pentru a găsi un argument, pentru a nu-i lăsa pe englezi să treacă prin Marea Mediterană. Astfel, a susținut ideea că există un ‘agent patogen nou’, iar acesta va produce boală-toxine și în corpul uman viu, și l-a numit VIRUS!
    (în latină: virus = otravă. n. W).
    Aceasta a fost ideea.
    El a spus că este de o mie de ori mai mic decât bacteriile, iar pentru asta, el folosește filtre atât de dense, prin care bacteriile nu pot trece. El trece lichidul (otrava de la un animal mort) prin filtru și îl injectează în creierul unui câine care a fost legat pe un stâlp pe verticală. El a folosit lichid cât o treime din volumul creierului câinelui, lichidul curgea în exterior, câinele făcea convulsie, lătra, făcea spume la gură și murea. Iar asta se numea… rabie!
    Așa a făcut Pasteur!!!
    Pasteur a susținut, de asemenea, că are antidotul împotriva virusului său, pentru a împinge conceptul de… VACCIN.
    Această agendă de vaccinare a fost răspândită în principal în Franța, deoarece germanii au avut antibiotice și chimioterapice.
    Pasteur a comis fraude în toate acțiunile sale. Dar era suficient de uman, pentru a-și documenta înșelăciunile în jurnale, paralele cu jurnalele sale primare de laborator.
    El a decretat că aceste înregistrări nu trebuie publicate niciodată!
    Familia sa, firește, a obținut o bogăție mare.
    Dar ultimul strămoș masculin al lui Pasteur, nu s-a supus acestui decret și a dat înregistrările la universitatea Princeton, iar în 1993 profesorul Gerard Geisson, a publicat o analiză în limba engleză, care a dezvăluit că Pasteur a comis fraude masive în toate studiile sale.
    De exemplu, animalele ‘vaccinate’, dacă au supraviețuit, nu au fost otrăvite, iar animalele din grupul de control, care au murit, chipurile, fără ‘vaccinuri’, au fost otrăvite masiv!
    Și așa mai departe…
    Acesta a fost Pasteur!!!
    Pasteur este inventatorul ideii unui ‘agent patogen’ mai mic, care nu poate fi văzut în microscopul optic, dar care face întotdeauna otravă, otrava cauzatoare de boală. Acest lucru a susținut modelul standard de boală, care a fost folosit timp de secole, un model care se Bazează pe premisa RĂZBOIULUI, nu pe premisa SIMBIOZEI, așa cum este adevărata funcționare a Naturii.
    Pentru a consolida acest model și a avea o influență politică împotriva Angliei, Pasteur postulează ideea unui… VIRUS.<<
    „Virus” [lat.] înseamnă „otravă”.
    După cum se poate vedea din acest citat, medicina și politica au mers mereu mână în mână!
    Ca și azi, de altfel…
    Iată ce înseamnă „COVID 19”,
    numele acestei boli… inventate
    cum, din păcate, sunt multe, multe altele:
    „COVID-19” este numele unei
    OPERAȚIUNI MONSTRUOASE,
    nicidecum numele unei boli,
    care se presupune că ar fi cauzată
    de un virus (și el inventat)
    numit SARS-COV-2!
    „COVID 19” înseamnă:
    C = Certificat
    O = de („O” de la „of”, care înseamnă „de”)
    V = Vaccinare
    ID = Identificare
    1 = Artificial („A„ e prima literă din alfabet)
    9 = Inteligență („I” e a 9-a literă din alfabet)
    Prin urmare, „COVID 19” înseamnă:
    „Certificat de Vaccinare,
    cu Identificare prin Inteligență Artificială.”
    Pentru a se putea realiza IDENTIFICAREA,
    este nevoie de 3 lucruri:
    – cipul sub piele;
    – internetul rapid 5G;
    – Inteligența Artificială.
    Citatele sunt de aici:
    https://drive.google.com/file/d/13svWmRsKVfPUInYoIkJeBx9bFvdMniQL/view?usp=sharing
    Iar aici e articolul cu Sars-CoV-2-ul găsit în ochi:
    https://www.b1.ro/stiri/eveniment/primul-caz-de-covid-transmis-prin-ochi-descoperit-la-un-copil-355531.html

  • Orice masura luata pentru apararea sanatatii unui cetatean este normala, deci si vaccinarea este un act medical in favoarea pacientului.
    Orice persoana, pentru a fi beneficiarul unui act medical trebuie sa fie informat.
    In cazul unei vaccinari impotriva Covid 19, cea mai buna informare nu este un spot publicitar, aparitii de persoane care isi spun punctul de vedere, cel mai cert este PROSPECTUL pentru COMIRNATY CONCENTRAT PENTRU DISPERSIE INJECTABILA.
    Publicat si popularizat, ar lamuri toate aspectele privind vaccinarea.
    Intrebare
    1. La pct. 4.4 , durata protectiei DURATA PROTECTIEI OFERITE DE VACCIN ESTE NECUNOSCUTA SI ESTE INCA IN CURS DE A FI DETERMINATA PRIN STUDII CLINICE AFLATE IN DESFASURARE.
    Cum este posibil ca o serie de specialisti si posturi TV sa afirme ca vaccinul are un raspuns ferm si de durata, , si mai ales Dr. Valeriu Gheorghita, afirma: “se estimeaza pe baza datelor medicale ca acest tip de raspuns imun va fi mai mare decat raspunsul imun dupa boala naturala”
    In baza unor declaratii necontrolate, se creaza o stare de neincredere.

    2. Ce se poate intelege despre utilitatea vaccinului pentru protejarea sanatatii , cum poate fi convinsa o persoana despre beneficiile unui vaccin benevol, care asa cum se spune nu este obligatoriu, avand in vedere o declaratie a Dl. Presedinte Iohanis, la finalul vizitei la Centrul National Cantacuzino, in 18 decembrie 2020, ora 13;20:
    “Chiar daca incepe Campania de vaccinare, pana cand nu va fi toata lumea vaccinata nu putem sa ne relaxam.”
    Firmele care produc vaccinuri pot fi multumite, au multi agenti de vanzari

  • (3) ascunde cea mai mare minciuna promovata recent si de Cercel, printre altii. Impreuna cu televiziunile cumparate cu milioane in „ajutoare” se spune populatiei ceva care contrazice chiar pe producatorul de vaccin.
    Vaccinul va ajuta (speram) persoana vaccinata sa faca o forma usoara sau asimptomatica de covid. NU impiedica imbolnavirea, NU impiedica raspandirea. Cel mai probabil, un vaccinat va fi la fel de contagios ca cineva nevaccinat care face forma asimptomatica de covid.

    De aceea nicio tara nu a renuntat la masca sau la vreo forma de distantiere o data cu vaccinarea.
    Romanii sunt mintiti de politicieni si de televiziuni ca daca se vaccineaza nu mai fac covid si pot sa mearga dupa aia la club.

    • Nimeni nu a zis „ca daca se vaccineaza nu mai fac covid si pot sa mearga dupa aia la club.”

  • Inscrierea pe site-ul STS *NU* cere semnatura digitala. Semnatura digitala e necesara doar daca vrei sa inregistrezi o persoana juridica care doreste sa isi inscrie angajatii in proces. Ca sa te inscrii e nevoie de numar de telefon capabil sa primeasca SMS. SOC! Daca vaccinarea e gratuita, de ce nu sunt si telefoanele + numar de telefon capabil sa primeasca SMS gratuite????

  • Eu m-am vaccinat pe 22 decembrie. Aici nu se face nicio reclama pentru vaccinare. Daca saptamana trecuta erau peste 520.000 de oameni vaccinați, acum sunt peste 1 milion.

  • Pe ce criteriu a fost ales acest domn, Valeriu Gheorghiță, ca si coordonator al campaniei de vaccinare!

    • Eu am citit ca acesta era singurul medic militar infectionist.

    • Trebuie ca poporul să vadă că e mult tineret implicat în campania globalist neo-marxista de vaccinare
      Și ala de la Grupul de Comunicare Strategică Neo-marxista e tot un lup tanar.
      Sunt copiii Securității pregătiți din timp și activați la nevoie. Sovieticii ii numeau „aparatcik” pe acești oameni trimiși cu sarcini in campul tactic-operativ (ca să-l citez pe Coldea).
      Acești agenți tactici sunt o puzderie, o armată – îi puteți recunoaște ușor după cum vorbesc, după cum pun problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *