Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Norvegia pălmuiește fălcile producătorilor de elicoptere militare, iar România se scufundă

Norvegia a declarat că își va elimina flota de elicoptere militare NH90 și că va cere o rambursare de la un consorțiu condus de către compania europeană Airbus (AIR.PA), care a ripostat numind această măsură drept lipsită de temei legal. Norvegia va returna elicopterele militare NH90 pe care le-a comandat de la consorțiul NHIndustries, deoarece acestea fie nu sunt fiabile, fie au fost livrate cu întârziere, au declarat vineri ministrul apărării și șeful armatei.

În plus, factorii de decizie de la Oslo susțin și că vor solicita rambursarea a 5 miliarde de coroane (523 milioane de dolari), plus dobânzi și alte costuri de la NHIndustries, care este deținută de către Airbus Helicopters (AIR.PA), compania italiană Leonardo (LDOF.MI) și Fokker Aerostructures din Olanda. „Indiferent câte ore lucrează tehnicienii noștri și câte piese comandăm, nu vom putea face niciodată ca NH90 să fie capabil să îndeplinească cerințele Forțelor Armate Norvegiene”, a declarat ministrul Apărării, Bjoern Arild Gram, în cadrul unei conferințe de presă. Consorțiul producătorilor a declarat că este extrem de dezamăgit de această decizie. „NHIndustries consideră că această reziliere este lipsită de temei legal”. Consorțiul a mai precizat că nu i s-a oferit posibilitatea de a discuta cea mai recentă propunere făcută pentru a îmbunătăți disponibilitatea NH90 în Norvegia sau de a aborda cerințele specifice norvegiene. Acțiunile Airbus au scăzut cu puțin peste 1%. Contractul inițial pentru 14 elicoptere a fost semnat în anul 2001, dar Norvegia a primit doar opt, au subliniat reprezentanții Ministerului Apărării. „Avem un elicopter care nu funcționează așa cum ar trebui”, a declarat generalul Eirik Kristoffersen, șeful forțelor armate norvegiene. Cu toate acestea, reprezentanții NHIndustries au subliniat faptul că au livrat 13 din cele 14 elicoptere și că al paisprezecelea este gata de recepție, ceea ce înseamnă că „suntem aproape de finalizarea domeniului principal de aplicare al contractului inițial”. Mai multe detalii, aici: https://www.reuters.com/world/europe/norway-return-its-military-helicopters-seek-repayment-nh-industries-2022-06-10/.

Facem pariu că, pe viitor, datorită unor „minți iluminate” (de becuri chioare), elicopterele se vor găsi în hangarele noastre, iar mai apoi, din păcate, elicopterele ne vor cădea în cap? „Continuăm ce am început”, nu? Oricum, producția industrială în România a scăzut cu 3,1% (ajustat) în primele patru luni ale anului, față de intervalul similar din 2021. Scădere de 6,3% pentru furnizarea de energie, gaze și apă și de 3,6% pentru industria extractivă. Economia bubuie de-a dreptul.

Încă ceva interesant: Ucraina a pierdut un sfert din terenul arabil de la invazia Rusiei până în prezent, în special în sud și est, a declarat luni ministrul adjunct al agriculturii, insistând în același timp că securitatea alimentară nu este amenințată. „În ciuda pierderii a 25% din terenurile arabile, plantarea culturilor în acest an este mai mult decât suficientă pentru a asigura hrana pentru populație”, a declarat Taras Vysotskiy în cadrul unei conferințe de presă. El a precizat că nivelul consumului național a scăzut din cauza deplasărilor în masă și a migrației externe, deoarece milioane de oameni au fugit pentru a scăpa de lupte. Detalii, aici: https://www.barrons.com/news/ukraine-has-lost-25-of-its-arable-land-to-war-agriculture-ministry-01655139907?tesla=y. Wow, până acum nu era vorba că o să moară cu toții de foame? Iar mai apoi noi, deoarece așa e regizat? Trebuie schimbat personajul principal, să ne îndreptăm privirile spre China, doar nu degeaba americanii au rămas fără lapte praf. La data de 18 mai, guvernul american a invocat Legea privind producția de apărare pentru a stimula producția de lapte praf pentru bebeluși și a aprobat zboruri pentru a aduce lapte praf din străinătate, pe fondul unei penurii la nivel național. Iar în tot acest timp, mass-media din China își bătea joc de americani la greu. Super-puterea care nu și-a putut hrăni bebelușii. Super-puterea care avea formule de hrană pentru bebeluși otrăvite, la propriu. Super-puterea care nu mai este dorită de către poporul american. Ce ironie a istoriei! Demult, masonii și decembriștii (în special Nikita Muravyov – autorul Actului Monarhiei Constituționale) membri ai Societății de Nord (St. Petersburg), aveau să afirme în anul 1821: „Singura constituție bună este cea a SUA, cea din anul 1787”. Până și Kondraty Ryleyev spunea: „Nu sunt guverne bune în lume, cu excepția Americii”. Iar acum, dubiosul Joe Biden își înjură propriul popor. Biden le spune muncitorilor din fabrici că sunt plini de „rahat” și că el nu muncește pentru ei. Ei bine, măcar acum știm adevărul, majoritatea președinților nu muncesc pentru cei care i-au ales sau pentru cei care nu i-au ales. De Trudeau nici măcar nu mai merită să amintesc.

YouTube player

(videoclipul, dacă nu o să fie șters, reprezintă dovada că Biden le-a spus americanilor acum 2 ani că nu le va lua armele)

Ilustrativ este și finalul videoclipului de aici, în care Biden este din nou „elegant”:

YouTube player

Oare unde i-au găsit oamenii de afaceri pe acești indivizi. Oare nici măcar lor, cei care „i-au creat”, nu le este rușine de invenția lor? Eu știam că fiecare inventator este orgolios cu privire la munca și creația sa. Am știut prost.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Norvegia pălmuiește fălcile producătorilor de elicoptere militare, iar România se scufundă”

  • D-le Moldovan,

    V-am găsit pe R3Media dar nu doresc să mai comentez acolo. Pe net v-am mai găsit accesibil doar aici (nu mai am cont pe FB, nu folosesc LinkedIn pentru comunicare – mă va întreaba dacă vă cunosc, din câte îmi amintesc).

    D-le Moldovan, dvs. citiți ce scrie Stânga americană ? (Să nu îmi spuneți că nu înțelegeți ce înseamnă Stânga, dvs. fiind român!). Voi citi după acest comentariu ce ați scris despre militarii care au luptat „împotriva stalinismului”.

    Știți că n-am citit nicăieri ce a fost în armata RSR în ziua când a trebuit să explice recruților că nu mai sunt armata RSR ? (Țineți cont că aceștia depuseseră jurământul pe 1 decembrie!)

    În școli n-a fost problemă: când s-au întors elevii, tablourile tovarășului erau deja duse.)

    Să nu fiu prea frivol în comentarii: încă o întrebare doar. Ați scris vreodată despre CA-LI-TA-TEA A-CA-DE-MI-CĂ a școlilor Democrației pentru mase (PESTE TOT ÎN LUME) ?

    Mulțumesc.

    P.S.

    Tot ca să reduc din frivolitate, am citit (rapid, oarecum superficial) articolul de pe R3;edia de azi, despre frații Carlaonț.

    Mi s-a părut că frații aceștia au diferit un pic. Mi-au amintit de cazul Elisei Leonida Zamfirescu. Eu nu îmi amintesc de ea (nici măcar că era amintită anual la TVR până în ’89), dar mi-a sărit în ochi faptul că n-a mers deloc la închisoare, ba le-a și spus tovarășilor că ea la Biserică nu renunță!

    De ce spun că găsesc o paralelă ? Fiindcă și Carlaonț mai mic a fost și achitat uneori! E ceva acolo …

    Din partea unui șomer al Democrației (vreo 10 ani total, până acum – Einstein e un amator în sportul șomajului!): nu știu cât sunteți de competent ori de onest. Eu prefer să vă scutesc de bănuiala că ați fi incompetent (v-am citit DOAR articolul despre frații Carlaonț și prezentarea personală).

    Paragraful de mai sus este suficient (presupun) să îmi fie refuzat comentariul. Dacă nu am fost clar: nu păreți să fi luat cunoștință cu poveștile Stângii americane, necum să mai dați și reălică.

    Despre Basarabia nu mai spun nimic: să știți că am întrebat în liceu și în armată ce argumente au (avut) URSS, respectiv Ungaria – și că nu am aflat nimic. Nici după ’89 nu am aflat nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *