Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Nu a fost niciodată niciun plan. Au fost doar surle și trâmbițe

Despre dubla măsură, cu dragoste.
De când e lumea lume oamenii se sfâșie între ei. Cine are gura mai mare, învinge. Cine urlă peste toți ceilalți care încearcă să arate și un alt punct de vedere, câștigă! Cine se comportă violent știe că nu i se va putea opune multă lume și plusează. Mai mult, mai tare!

Violența, și nu bunul simț și competența, este formula magică prin care oamenii obțin de fiecare dată ceea ce vor. Aproape întotdeauna specialiștii, cei care au propunerile și explicațiile cele mai pertinente, oamenii care au studiat un domeniu toată viața, sunt și cei mai modești, calmi și binevoitori atunci când li se solicită părerea. De ce? Pentru că sunt siguri pe ei, știu ce vorbesc, nu inventează în grabă ceva de spus.

Adevărul este pentru mulți de neacceptat. Deși cei mai violenți urlă întotdeauna doar în numele adevărului. Adevărul lor, impus celorlalți. Câștigă lupta și se instalează în locul pe care l-au vizat. După care se face liniște. Liniște totală. Brusc, toată lumea e mulțumită, nimeni nu se mai revoltă. Dar lucrurile este evident că nu merg, se vede și se simte, nimic din ce s-a impus cu violență și scandal nu se arată și în viața reală.

Și brusc, vine o tragedie. Unii comentează că așa e viața, moștenirea, mercur retrograd, orice. Cei aflați în frunte amuțesc brusc. Merg cu capul în pământ, nu mai caută microfoanele. Dintr-o dată, se văd urmăriți de toate vorbele pe care le-au urlat înainte, siguri pe ei. Adevărul de ieri nu mai e și cel de azi.
Și oamenii? Oamenii realizează că nu se va întâmpla nimic, pentru că nici nu are ce să se întâmple.
Nu a fost niciodată niciun plan. Au fost doar surle și trâmbițe. Un vuiet care adormit sufletele și judecata, le-a redus foarte simplu la tăcere.
Dar ce bine suna în urechi!

(Text de Ligia Enache)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *