Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Nu condiționați accesul elevilor la procesul de învățământ în funcție de vaccinare!

NU condiționați accesul elevilor la procesul de învățământ în funcție de vaccinare! Cerem guvernului să renunțe la ideea total greșită, prin care elevii nevaccinați ar urma obligatoriu cursurile online, în cazul în care apar cazuri de COVID într-o clasă.
O astfel de abordare, enunțată ca scenariu de guvernanți, este profund discriminatorie și încalcă dreptul fundamental la educație!
Elevii cu vârsta de până la 12 ani nu au opțiunea vaccinării și este evident că scenariul propus de guvern, de școală în regim online, este complet inadecvat, în raport cu vârsta și creează segregare, respinsă în mod categoric și de Organizația Mondială a Sănătății.
PSD solicită miniștrilor Educației și Sănătății să ajungă rapid la un acord cu privire la organizarea testării periodice pentru COVID-19 a elevilor, după modelul practicat în multe state europene.
Este extrem de grav că, până în acest moment, cu mai puțin de o lună până la începerea anului școlar, niciunul dintre scenariile enunțate separat de cei doi miniștri nu se referă la testarea elevilor, deși aceasta s-a dovedit o cale eficientă pentru menținerea școlilor deschise și pentru prevenirea focarelor de infecție. (Gabriela Firea)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Nu condiționați accesul elevilor la procesul de învățământ în funcție de vaccinare!”

  • In vacanta, la mare, la munte, in cluburi, in locuri aglomerate, nu s-a pus problema respectarii unor restrictii covid pentru elevi. La deschiderea scolilor, unde vor fi obligatorii purtarea mastii, distantare, aerisire, se cere vaccinarea elevilor. Pentru un drept constitutional, se impun masuri, pentru afaceri exista libertate, si se uita de covid. Daca „cei dragi” de acasa sunt vaccinati, pe cine mai imbolnaveste elevul? O persoana vaccinata. este mult mai periculosa in transmiterea covid, decat una nevaccinata, O persoana testata negativ este sigura. Dar afacerea vaccinului trebuie oricum rezolvata, Romania trebuie sa dea partea catre firmele din Germania si SUA.

    • „O persoana vaccinata. este mult mai periculosa in transmiterea covid, decat una nevaccinata”
      Ce tampenii vorbesti tu aici?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *