Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Numărul mic de cazuri de infectări cu care se mîndrește Ludovic Orban are o explicație simplă: Se fac prea puține testări. Dinadins!

Un interviu acordat postului Tv Digi 24, pentru care s-a întrerupt timp de o oră și ceva ședința de Guvern în desfășurare (caz unic în istoria României, deoarece o ședință de guvern se întrerupe doar dacă pe premier îl lovește cufureala și atunci una care durează mai mult decît altele) i-a dat posibilitatea lui Ludovic Orban să se mîndreasacă din nou cu mărețele victorii repurtate de România în lupta cu Coronavirus grație conducerii mărețe a cuplului Orban – Iohannis:

Realizator: Și dacă ar fi să discutăm despre răspunsul dat de guvernul dumneavoastră în fața acestei crize pînă acum, cum evaluați strategia de acțiune?
Ludovic Orban: Nu-mi place să vorbesc. Am propria autoevaluare, dar vă puteți uita, comparați cu alte țări. Primul caz de coronavirus în România, prima persoană a fost diagnosticată pozitiv în data de 26 februarie. În data de 26 februarie, în Spania erau două persoane diagnosticate pozitiv, în Franța erau 12 persoane diagnosticate pozitiv. Pot să vă dau și Italia, care avea peste 150 de persoane diagnosticate pozitiv și putem analiza astăzi care este numărul de cazuri. În România avem 2.738 de cazuri confirmate, diagnosticate, în timp ce în Spania, care vă repet în data de 26 februarie avea 2 cazuri, este vorba de zeci de mii de cazuri. În Franța, de asemenea, este vorba de zeci de mii de cazuri. Nu vreau să dau cifrele, deși le cunosc, iar în ceea ce privește bilanțul deceselor, putem constata că în România numărul de decese este mult mai mic, mult mai mic și gîndiți-vă că asta s-a întîmplat în România, în condițiile în care în România au venit din ţări cu o răspândire foarte largă, cu număr foarte mare de cazuri, au revenit peste 250 de mii de români din Italia, din Spania, din Germania, din Franța, din Marea Britanie.”

Nu e prima oară cînd Ludovic Orban face din numărul mic de cazuri de infectări raportate oficial un prilej de fudulie electorală.
Dacă i-ai crede raportările la Franța, Spania, Italia, te întrebi cum dracu de nu s-a pus la cale și în aceste țări o Operațiune din partea Sistemului pentru ca guvernele alese la ultimele scrutine să fie răsturnate și locul lor să-l ia Guvernul PNL. Nu excludem după trecerea Crizei ca alde Florin Cîțu, Violeta Alexandru și Marcel Vela să fie ceruți împrumut de către Marile puteri ale lumii pentru a rezolva la fel de strălucit probleme țărilor respective cum au rezolvat în România problemele Crizei.

Numărul mic de cazuri prin raportare la alte țări poate fi explicat și ca un miracol. Cei care susțin că România e Grădina Maicii Domnului vor fi îndreptățiți să creadă că o armată de îngeri fac în văzduhul țării noastre un scut protector împotriva virusului. Credința într-un miracol românesc poate fi cu atît mai puternică cu cît din zonele roșii ale Europei au venit de la debutul Crizei sute de mii de români. În orice altă țară din Europa un asemenea număr ar fi produs zeci de mii de infectări dacă ne gîndim că cei mai mulți dintre noii veniți n-au făcut o zi carantină, fie și pentru că la graniță cu o sută de euro în declarația pe propria răspundere treci nu numai fluierînd, dar și însoțit de ploconelile funcționarilor. Toate datele din orașele centru de județ cu localități umplute pînă la refuz de cei veniți arată o mulțime poliglotă care-și plimbă fudulă limba străină pe marile bulevarde.

Ei uite că România oferă lumii, Istoriei, un caz unic, explicabil doar prin postura de Grădină a Maicii Domnului:
Deși sînt toate datele ca la noi numărul de infectări să fie mult mai mare decît în alte țări, la noi în cifrele oficiale sînt mult mai mici.

Enigma a fost demult dezlegată de către presa care nu e Miluită:
Avem un număr mic de cazuri de infectări prin raportare la alte state, nu pentru că locuim în Grădina Maicii Domnului, nu pentru că am avut privilegiul de invidiat de alte popoare de a fi conduși de Ludovic Orban și de Klaus Iohannis, ci pentru că numărul de testări e mic, incredibil de mic față de alte state.

Cifrele, date de presa încă Nemiluită, sînt edificatoare:
Din 26 februarie 2020 pînă pe 2 aprilie 2020, România a făcut 28.475 teste. Asta nu înseamnă 28.475 de persoane testate, deoarece o persoană a fost testată de mai multe ori.

Cazuri raportate de infectare, potrivit Grupului de Comunicare Strategică:
Cu puțin peste 3000.
La peste o lună de la debutul Crizei, Italia raportează 115.000 cazuri de infectare și aproape 14.000 de morți. Da, dar a realizat aproape 600.000 de teste.
Marea Britanie raportează puțin peste 33.000 de cazuri și aproape 3000 de decese. Da, dar a realizat aproape 200.000 de teste.
Germania a declarat 85.000 de cazuri și 1.107 decese. Da, dar a făcut 800.000 de teste.

De ce are România un număr atît de mic de infectări? Pentru că se fac puține teste.
De ce se fac puține teste? Pentru ca Regimul Iohannis să se poată mîndri cu un număr mic de infectări.
Instrumente de testare sînt, dar Ludovic Orban, lovit de paranoia capitalului electoral, refuză să le folosească.
Nu altfel se explică boicotarea inițiativei lui Adrian Streinu Cercel de a face teste în București pentru un sondaj privind comportamentul Coronavirusului.
Inițiativa înseamnă sporirea numărului de teste în România.
Ceea ce înseamnă creșterea numărului de cazuri de infectări raportate oficial.

E mai mult decît o iresponsabilitate.
E o crimă.
Din motive politicianiste, Ludovic Orban, sub măreața oblăduire a lui Klaus Iohannis, administrează românilor o lovitură mortală.

Pentru că:

  1. Numărul mic de testări creează posibilitatea ca mase întregi de infectați să circule prin România. Cum mulți infectați nu au simptome, putem spune că în România circulă nestingherite adevărate bombe Coronavirus.
  2. Numărul mic de testări creează impresia de număr mic de infectări. Și dacă numărul e mic, mai ales ca urmare a glorioasei Guvernări Liberale, atunci românii sînt tentați să iasă din case. În țările cu multe testări și prin urmare cu multe cazuri raportate oficial, populația stă în case înfricoșată de posibilitatea infectării și nu de posibilitatea amenzilor. Cum să nu creadă românii că statul în casă e o măsură a autorităților fără justificare cîtă vreme ei află de la premier, zi de zi, că la noi lucrurile sînt infinit mai bune ca în alte țări, că România evită cu brio Criza?
Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „Numărul mic de cazuri de infectări cu care se mîndrește Ludovic Orban are o explicație simplă: Se fac prea puține testări. Dinadins!”

  • Este adevărat că se fac puţine teste. Cred totuşi că prevenirea bolii este esenţială.
    Acest virus este periculos mai ales pentru persoanele cu imunitatea scăzută. Imunitatea poate fi crescută cu ajutorul alimentaţiei.
    Sunt indicate lactatele, fructele şi legumele. Pot fi şi fermentate. Este important ca ele să fie consumate zilnic.
    Nu sunt indicate alimentele ce conţin conservanţi şi alte substanţe chimice. Nu sunt indicate medicamentele ce distrug flora intestinală. Nu sunt indicate alcoolul şi tutunul.
    Flora intestinală are un rol important în sistemul imunitar.
    Estimez că nu vor fi puternic afectate ţările cu o alimentaţie bazată pe lactate, fructe şi legume.
    Nu sunt medic, dar informaţiile parcurse duc în această direcţie.

  • sa ne amintim :
    primul razboi mondial : Romani treceti Carpatii!
    al doilea razboi mondial : Romani treceti Prutul!
    luna Martie 2020 : Romani spalati-va pe maini!

    „Să nu uităm că istoria nu va uita pe vinovaţi; şi vinovaţi suntem cu toţii: unii, pentru că am tăcut; alţii, pentru că am greşit; cu toţii, pentru că am suportat.”

    Maresalul Antonescu

  • „(Mediafax): Nu știu dacă vor dovedi că virusul este din laborator,…”

    :))
    pai…tot la Dinamica Civilizatiilor ajungem:)
    adica…de acolo plecam.

    innoirea plenara a sistemelor sociale e implacabila, e Povestea Anotimpurilor, pina la urma,
    alte civilizatii n-au fost capabile s-o faca, din ele a mai ramas Cenusa ,
    …intre timp, perpetua dezvoltare in stil Fibonacci i a permis unei civilizatii, acestei civilizatii, sa revendice si ‘desavarsirea’,
    primind in Dar Potentialul de a se ‘desavarsi’, …mai trebuie doar sa il metamorfozeze in ‘dezvoltare maximala’, adica sa-si genereze o dinamica de tip Fibonacci,
    asta si face!:)))

    cum spuneam, tinderea spre ‘desavarsire’ e implacabila in Univers, prin urmare, spre ex, ‘razboiul mondial’ a evoluat si el, ca…vorb-aia, a trecut aproape un veac de atunci!:))),
    intre timp el si-a schimbat definitia, ( schimbare fundamentala despre care tot povestesc:)) ), ca vechea definitie expirase, noua definitie fiind ‘revolutie mondiala’ 🙂

    tinzind spre ‘desavarsire’, civilizatia tinde, implacabil, spre dinamici care pot fi echivalate cu ale Naturii, ca Desavarsita…Natura e!:))
    astfel, tot tinzind spre ‘desavarsire’, civilizatia tinde sa desavarseasca procesul atasat unui ‘razboi mondial’ sau, mai nopu, ‘revolutiei mondiale’, catre procesul echivalent din Natura:)

    pai…oare care e procesul echivalent, in Natura?!
    pai care sa fie, Travaliul, maestre, …travaliul:))), ce sa fie altceva!:)))

    adica…o Noua Lume…se naste. dar…fara Travaliu…nu se poate!, Pina si in Natura exista! :)))

    Astfel, iata ce era…’razboiul mondial’,
    …definitia aia…invechita, aruncata la gunoi si redefinita in ‘revolutie mondiala’,
    un travaliu, asta era!:)))

    Maestre, in Dex zice asa, la ‘travaliu’: „2.Perioadă cuprinsă între apariția durerilor de naștere și expulzarea fătului.”
    Pai…, in cazul acestei civilizatii, fatul este Lumea Noua, simplu.

    Chiar, o avea si Lumea Noua, asta, un…Nume?!:))) Daca n-are…hai sa-i dam noi, maestre, vrei?:))))))

    Dar…sa ma intorc la faza cu „Nu știu dacă vor dovedi că virusul este din laborator,…”, ca am uitat de ea:)))
    Deci:
    Pentru ca sintem in mileniul al-iii-lea, pina si o Lume Noua se poate naste prin cezariana, asistata la cel mai inalt nivel!:)))))
    Rezumat: e Nastere Controlata, maestre. Adica…e cu demolare, dar cu Demolare Controlata:)))

    Ce e de retinut e ca daca civilizatia asta nu-si pastreaza dinamicile in tendinte naturale, zboara de nu se vede din peisaj!:)))
    totusi, cum spuneam, a primit in Dar,…de la toate celelalte civilizatii!, un potential deosebit, Potentialul!, care, pina la urma e putinta de a tinde spre Desavarsire.

    Acuma…uita-te, maestre, iauite ce maaare e Lumea!:)))
    Iti dai seama ce travaliu ne asteapta!…
    Dar sa retinem ca e Asistat!:)))

  • Subiectul este dezbatut peste tot, parerile sunt diferite…
    „Dupa ce va trece urgia, chiar daca poate fi interesant sa comparam numarul deceselor datorate bolii în fiecare tara, pentru a estima amploarea reala a epidemiei, doar o ancheta a posteriori ar putea sa dea o estimare precisa a acesteia.
    Analizele de sânge vor permite atunci sa se detecteze anticorpii produsi împotriva virusului si sa se identifice persoanele care au fost infectate.”
    https://www.lemonde.fr/les-decodeurs/article/2020/03/20/coronavirus-la-france-pratique-t-elle-assez-de-tests_6033865_4355770.html

    • Doi prieteni vorbeau la telefon:
      1. Auzi, când se vor ridica restricțiile, tu ce vei face mai întâi, a doua zi?
      2. Auzi, care „a doua zi”, căci s-ar putea să nu mai fie vorba despre așa ceva!?!

      • Sa stii ca am avut cazuri destul de grave, decese… Cu toate acestea eu sunt convins ca va exista si o a doua zi. Curaj!

  • Pe real cifrele ar trebui sa fie de 10-20 de ori mai mari asta cred eu,cand e vorba de infectari,deja a explodat scandalul la Suceava cu dositu mortilor,observ ca vectorii de opinie de dreapta de la noi preiau ad literam zbieretele lui Trump,ca China ascunde mortii,dar de fapt dreapta de la noi ascunde mortii(vezi cazu Suceava sau Colectiv la patrat,in sensul matematic ca tot le place la astia de Dreapta sa tot pomeneasca de Collectiv,obsesia Dreptei).Observ insa un alt fapt Coronavirus este si el un nazist sadea Hitler l ar iubi,ataca tinerii bolnavii cronici si batranii daca a fost creat in laborator,acel laborator ar fi compus din Nazisti,e gandit virusul de minti naziste,daca teza creearii sale in laborator ar fi adevarata.Daca as fi conspirationist,si as crede ca virusul ar fi fost creat in laborator,si as vrea sa determin cine este autorul nenorocirii astea,m as gandi ca autorul unui asemenea virus este cineva cu simpatii naziste.Asa creator,asa creatie.(doar daca teoria conspiratiei ar fi intr un fel adevarata,asta nu stim cu siguranta).Ce fericit ar fi Adolf Hitler cu Coronavirus pe lume.Virus nazist.Omoara saracii,bolnavii cronici,batranii.Oare cine are simpatii naziste pe planeta?

  • Cum numarul decedatilor nu cred sa fie manipulat , rezulta ca testarea a fost „tintita” , adica in urma anchetelor epidemiologice si a condus la o rata de 10% , adica din 10 teste a fost identificat un infectat . Testarea „in masa ” poate conduce ca la 100 teste sa identifici un infecatat , adica o rata de 1% . Resursele sunt risipite 90% in ultimul caz fata de primul . In stadiul in care nu se mai pot face anchete epidemiologice eficiente alternativa e testarea in masa . Se pare ca nu am ajuns acolo si atunci nu o sa avem resursele necesare sa testam „in masa” si o sa fie nasol…

  • Nea Ioane, utilizeaza logica mai departe. Numarul de infectati din numarul de testati e un indicator relativ relevant . Indicatorul relevant e numarul decedatilor . Numai daca acest numar este manipulat creste relevanta primului . Altfel se poate ajunge , de exemplu, ca numarul decedatilor sa fie 30% din cei infectati , cand media mondiala este 3-5% . E interesanta dinamica decedatilor la zi fata de ultimii ani , de exemplu .

    • Unii mor pe la tara prin case ,prin sate izolate,de ei nu stie poate nimeni,s-ar puteam sa aflam de ei dupa pandemie,asa cum corpurile multor montagniarzi morti sunt gasite la topirea zapezii multe luni dupa deces,sau poate trec oamenii prin boala,ei cred ca au gripa,isi fac oamenii ceaiuri si leacuri babesti,i ajuta Bunutul Doamne Doamne,si multi scapa fara sa stie ca au avut nenorocirea pe ei.Numarul real de infectati,in Romania il va sti doar Bunul Dumnezeu,de asta sunt ferm convins.

    • Statistica spune că în România mor zilnic intre. 650 și 700 de persoane. Întrebarea este câți dintre aceștia mor din cauză de covid-19,aici se poate manipula pentru că am văzut că sunt cazuri în care rezultatul testului vine la 2,3 zile după deces.
      Oare la un moment dat nu se va lua măsura ascunderii adevărului, căci avem maeștri în domeniul ăsta!

  • Dupa alte statistici au intrat in tara peste 1.5 mil de romani care lucrau in Italia, Spania si alte tari ale lumii. Triajul s-a facut in fuga, iar testarea doar prin masurarea temperaturii si asta de la distanta. Pentru unii carantina a fost in conditii improprii, fara izolarea corecta a fiecarui cetatean si cu asigurarea unei alimentatii minimale si aia vai de capul ei.
    O parte din medicii de incredere spun deja ca virusul este dpv practic importat.
    Relativ la mastile medicale, toata lumea are desi nu se gasesc de cumparat. De unde au fost procurate, de la cunostintele de prin spitale?! Cu siguranta da. Cele medicale de la emag produse de surse neelucidate din descrierea produsului ma indoiesc ca ajuta mai mult decat lumanarea de la capul mortului; cele FFP2 vad ca sunt destinate altor domenii de activitate, nu pentru cel medical. Sa fie vorba de protectia fata de particulele grosiere de praf de provenienta neelucidata care ne inconjoara desi toate activitatile industriale si traficul sunt ca si inexistente?! Doar curajoasa dna Firea a avut curajul sa spuna, restul primarilor nu vad si nu simt?!
    De testarea in masa, poate cu alta ocazie se va face…nu se intrevede nicio sansa. Chiar daca s-ar face mai multe teste, ar trebui sa existe personal inalt calificat, numeros, pentru prelucrare si analiza. Si aici ne lovim de alta realitate crunta: putini medici de la laborator, f.putini epidemiologi si infectionisti urmare a nr redus de locuri scoase la concurs, probabil si din cauza cererii reduse.
    Vad ceva probleme si la raportarile din judete si la centralizarea acestora.
    Chiar daca sunt inginer ma tot gandesc ca-i bate ceasul si unui bolnav cu alte boli. De ce trebuie stricat testul, iar la raportare sa dea fix rezultat pozitiv?! Iar se cosmetizeaza statisticile si cui foloseste?
    Poate ca suntem aparati de Dumnezeu mai mult decat alte natii, dar chiar sa apelam in neputinta noastra mereu si mereu tot la ajutor ceresc?!

  • Am citit ca se prea poate ca un nou val al crizei virusului sa se manifeste.
    Cum ar veni, nici n-am terminat bine…ca o luam de la cap.
    Deci treaba cu criza ar cam fi, cel putin teoretic, in valuri.

    Pai…daca din val in val o tinem danga-langa o juma de an,…un an, lumea va fi la pamant. Bine, se va ridica de la pamant si mai zmee decit era, dar sa retinem ca va ajunge lata.

    Motivatii logice, dar care tin de dinamica civilizatiilor spun ca tot ce e invechit va fi demolat sau se va muri din lipsa de energie, singur.
    Din aceasta criza se va iesi abia atunci cind ea, daca s-ar mai manifesta inca o data, ar fi privita cu banalitate, dar doar pentru ca a fost asimilata plenar in toate dinamicile lumii.

    Prin urmare tot ce da semne ca nu rezista pe vremurile astea trebuie, brusc!, Redefinit.
    Toate Definitiile, adica definitiile fundamentale ale Ro e cazul si timpul sa fie Redefinite.
    Procedura e cam asa: arunci la gunoi ce e invechit, deci cam tot
    si dupaia insamantezi dinamici noi, capabile.

    In criza virusului trebuie inteles ca dinamicile se vor pastra in manifestari echivalente cu cele Naturale.

    In timp ce unii sint cu ochiul pe sistemul medical, altii trebuie sa se apuce sa redefineasca Definitile Ro.

    Oricum ele vor fi redefinite!, ca ce vedem e o revolutie mondiala, deci Lumea Mare, nu doar Ro va fi innoita din temelii, dar una e sa pleci in cursa la Start, alta e sa pleci…cind te-oi trezi si tu…

    Nici inainte de criza nu se putea Redefini Ro fara ca Armata sa fie redefinita.
    Acum…a devenit imposibil.
    Armata trebuie Redefinita.
    Definitia Armatei e expirata, trebuie aruncata la gunoi, o alta Definitie trebuie sa se manifeste si odata cu ea si ecuatia de miscare a Ro se va Primeni.

    ( spre ex spitalele ar trebui sa aiba conducere militara, nu doar acum, in vreme de razboi, ci si pe timp de pace, pentru ca, criza de acum e exemplara, in spitale se duce o lupta perpetua!,
    acolo, in spitale, razboiul e la el acasa.
    acolo se duce lupta perpetua pentru pastrarea sanatatii cetatenilor Ro. or…daca nu Armata e cea chemata sa stabileasca strategia de lupta pentru apararea vietii romanilor, …atunci cine, nenica?! )

    Faza e ca Competitia e un sprint, nu o lalaiala,
    dar…e adevarat!, e sprintul unui Melc!
    Asta e faza, ca e sprintul unui Melc.

    • Respublica

      ‘Statul’, prin Definitie, …una noua, creca, se ocupa cu …cataclisme. In capul Statului, prin definitie, trebuie sa se regaseasca exclusiv ‘cataclisme’. Cataclisme peste cataclisme, peste alte ‘cataclisme’…
      Daca Statul are in minte altceva decit cataclisme, el e bolnav, Cineva ar trebui sa-l trateze.

      De ce Statul se ocupa cu cataclisme?
      Pai pentru ca ‘raul’ trebuie sa fie in grija Statului, asta pentru ca poporului, Statul sa-i inomplineasca ‘binele’ atunci cind ‘raul’, din teorie, coboara in practica.

      Exemplu..
      daca Statul s-ar fi preocupat bine-bine cu ‘cataclismul’ numit ‘pandemie’, poporul, azi, era lipsit de stres.
      De ce? Pentru ca Statul s-a gindit dinainte la ‘cataclismul’ asta, la ‘raul’ asta,…
      ca Statul, cum spuneam, …numa”cataclisme’ are in cap!,
      iar dupa ce a disecat ‘raul’ bine bine, a gasit…inca cu multa vreme in urma! si strategia cistigatoare,
      prin urmare fix cind ‘raul’ a vrut sa se manifeste, ‘binele’ a cistigat lupta pentru ca si-a proiectat o strategie cistigatoare!

      Interesul public pentru comunitate este unul si doar unul
      si le acopera pe toate celelalte:
      identificarea ‘raului’ si pregatirea strategiei pentru ca ‘raul’…sa nu cumva sa se manifeste! procedura asta numindu-se simplu: facerea ‘binelui’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *