Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

O aiureală: patriotismul economic

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „O aiureală: patriotismul economic”

  • Când o să vă intre în capete că basmul cu suveranitatea s-a dus în 2007, când am intrat în UE? Și nu-mi amintesc să fi obiectat cineva atunci. Era toată țara în sărbătoare ca pe vremuri de 23 August 😀
    Odată ce ne-am transformat de bună voie într-un județ european, nu mai putem avea “politică economică“ națională, tot așa cum nu poate avea Vasluiul sau Teleormanul. Așa că patriotismul economic e o gogoașă pe care o mai înghit doar pensionarii nostalgici.
    Trăim în neoliberalismul european și globalizat. Și n-o să ne scoată din el nici China, nici Rusia. Nici măcar Marele Cârmaci Viktor Orban.

  • Mai Nea Gică Contra, in afara de a contra pe oricine, in afara de cei 2-3 cântareti ai tăi, te mai pricepi la ceva.

  • Cand pe 22 iunie 1941 seful statului Ion Antonescu a dat celebrul ordin-VA ORDON TRECETI PRUTUL ! toata tara a fost cuprinsa de entuziasm ,iar ,,soldatii romani s-au aruncat ca niste arhangheli asupra hoardelor bolsevice,,dupa cum relata presa vremii. Dar atunci patriotismul era o virtute ,iar azi este desuet aproape un pacat !
    Si la orice zvacnire de patriotism ,sa revendici perfect legal ,niste teritorii luate cu japca de haholi ,apar strigoii si latraii sa te acuze ca faci jocul Ungariei si al Rusiei.Deci daca vrei sa iei cei al tau, este in interesul Rusiei ? Ciudata logica de manipulare a tradatorilor care nu au macar minte.
    Ca esti colonie,aflata sub bocanc amerloc si nu ai voie sa stresezi pe nazistii haholi!Dimpotriva trebuie sa le suporti toate mizeriile !Ca ,,partenerul strategic,, nici nu te baga-n seama daca n-ai demnitate !
    Acum slugoii si tradatorii sunt la putere si in voga pe forum-uri si nu stiu decat sa ridice osanale strainilor si sa latre la patrioti si la oricine le dicteaza stapanii ! Acestia sunt doar sclavi ,care nu-i inteleg pe oamenii liberi !
    ,,O constiinta de sclav ,naste caractere de sclavi,,! a spus John Locke.
    Cu acestia nu se poate duce o discutie logica ,normala pentru ca au in program doar ,,duritate-n exprimare,ras strident si marlanie,, si multa bascalie !Toate spre indobitocirea lor si a urmasilor lor !!!

    -comentariu NEAPROBAT de moderatorul COTIDIANUL la jalnica dictare a lui ion stoian.Ca doar e libertate de exprimare si bondatorul ziarului a spus in testamentul sau politic-,,voi lupta pana la ultima picatura de sange ca sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine!,,

  • Stimate maestre ,
    Am impresia ca v-au contaminat corporatistii in problema patriotismului economic si suveranismului .
    Simplu spus , patriotismul economic inseamna ca un procent mare din ceea ce s-a produs in tara , sa ramana aici pt ca un stat care e stat sa aiba resurse pt imbunatatirea starii populatiei prin dezvoltare , invatamant , sanatate , etc . Mai mult , existenta unei economii cat mai diversificate si integrate. Vedeti cazul Rusiei : toate sanctiunile sunt “suflare in vant“ intrucat Rusia isi mobilizeaza economia sa-si produca tot ceea ce necesar. Insa Ucraina isi constituie apararea din “petice“ primite din strainatate .
    Iar suveranism , tot simplu spus este sa nu-ti placa sa fii sluga . Sa decizi tu . Sunt sigur ca Dv nu o lasati chiar pe sotia Dv sa “puna ordine “ in carti. Sunteti suveran in biblioteca.
    Suveranism inseamna si proprietate. Dumitru Popescu, despre colectivizare : Din ce fusese țăranul la casa lui, stăpân absolut peste clanul familial, peste animale și unelte, monarh al câmpurilor, propriul său Dumnezeu în perimetrul proprietății pecetluită cu acte și hrisoave – rămăsese un argat al C.A.P.-ului, …. Ţăranului fusese deposedat de tot ce avusese mai scump pe lume, detronat de pe scaunul său de Voievod, și trimis iar în gloată, în rândul calicilor… Legat de o voință străină, ca un șerb.

    Desigur , aceste concepte “suna ca dracu‘” in gura neispravitilor care ne conduc .

  • Bună dimineața!
    Nu cred o iotă din enunțurile lui Ciolacu. A vorbit 40 de minute fără să spună nimic. Nu mi-e rușine nici de restul psd-ilor din guvern și parlament care trăiesc într-un univers paralel celui în care trăim.
    Cât despre viața în lumea în lumea universitară am scris și eu niște adevăruri neplăcute lăudătorilor de când comentez pe blogul Dvs. Asta-i viața, mergem înainte!

  • 28 martie va fi MÂINE !

  • Marcel Ciolacu e ca Meloni în Italia,nu mersi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *