Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

O dronă a sistemului: Diana Șoșoacă

Protestul care a început duminică în Piața Constituției, ca o diversiune a adevăratului miting al fermierilor și transportatorilor, a fost un eșec. Și asta s-a și urmărit.

În Jurnalul meu video, Ion Cristoiu explică toate încrengăturile și vorbește despre personajele care au avut un rol în această acțiune. Le prezentăm pe puncte:

În 10 ianuarie a început un protest spontan al fermierilor și transportatorilor.

Au multe revendicări, dar principalele se referă la invadarea spațiului românesc cu cereale din Ucraina, acțiune sprijinită din plin de regina numită Ursula.

Noi îi ajutăm, dar nu văd ce legătură are asta cu Bâstroe, cu cerealele care pătrund ilegal în România.

De ce se întâmplă asta? Pentru că sistemul, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Klaus Iohannis, serviciile, toate au mandat să transforme România într-o colonie a Ucrainei.

Am oroare de naționalism ieftin, însă de această dată e vorba de un interes național.

Cerealele ucrainene sunt produse în afara Uniunii și nu respectă niciun standard. Nerespectând niciun standard, sunt foarte ieftine, pe când producătorii din România trebuie să îndeplinească o mie și unu de standarde. Asta înseamnă preț mare de producție. Normal că ăia, ucrainenii, fac dumping.

Normal ar fi ca aceste cereale să nu intre într-o țară membră a UE.

Prin România trec convoaie de TIR-uri, care nu sunt controlate și multe rămân în țară. Ăștia de la putere zic că nu-i adevărat, dar l-au schimbat pe șeful Vămilor.

Să punem capăt acestei prostii. Războiul nu justifică nimic, faptul că Ucraina a fost atacată de Rusia nu înseamnă că ei trebuie să fie bandiți.

Acest protest nu a fost luat în seamă. Nu știu ce asociație i-a cerut primarului Nicușor Dan să vină în Piața Victoriei să protesteze. Nu le-a dat voie.

Ei nu au mai zis nimic și ne-am trezit că domnul primar general al Capitalei, useristul Nicușor Dan, scrie pe Facebook că el a dat o aprobare pentru un miting cu 5000 de oameni, 100 de camioane și 100 de capete de tractor în Piața Constituției, la cererea făcută de un avocat. Întrebarea numărul unu e ce legătură este între avocat, care s-a dovedit a fi membru de partid al lui Șoșoacă, și protestatari?

Nu există nicio dovadă că fermierii le-au cerut ajutor. S-au gândit ei să „o treacă pe babă strada”.

Nicușor Dan, care nu este doar primarul lui Șoșoacă, a aprobat asta cu deplină senitnătate.

Astăzi, la protest, era un singur tractor și 5 ciumeți. Protestatarii nu au venit că nu au cerut.

Văzând că mitingul este un eșec, Nicușor Dan a zis așa: voi vorbi cu cel care a făcut cererea și îi propun să nu mai organizeze mâine și poimâine. Asta după ce s-a cheltuit atâta, că a fost o mare mobilizare de forțe.

Dacă pesediștii și peneliștii din Consiliu nu se unesc să-i dea peste mână lui Nicușor Dan, înseamnă că nu au nicio treabă cu politica.

Ce s-a urmărit prin această diversiune uriașă? Grație cuplului Șoșoacă-Nicușor Dan, guvernul a scăpat de presiunea mediatică a protestului real.

În al doilea rând, s-a compromis ideea de protest. Nu poți scrie în cerere că vin 5000 de oameni și nu vine niciunul.

În al treilea rând, s-a încercat compromiterea mișcării, sincere și spontane, a fermierilor și transportatorilor.

Eu cred că Nicușor Dan a primit ordin să facă asta. Eu l-am susținut și am fost înjurat că Nicușor Dan poate fi oricum, dar nu e șmecher. Acum s-a dovedit a fi un șmecher, un politruc.

A făcut un joc.

Și ajungem la cel mai grav caz, cel al Dianei Șoșoacă. După ce a ajuns senatoare, eu i-am luat primul interviu. Contrar a ce spun mulți, ea nu este o nebună, este o mare actriță.

Pe drept cuvânt, AUR trebuia să o dea afară, pentru că făcea doar spectacol. S-a obișnuit cu aplauze și să vorbească presa despre ea. Manifestările ei stridente, spectacolele de mahala au fost contraproductive pentru AUR. A plecat, a făcut un partid și a continuat să fie o dronă. Până acum a făcut numai jocurile sistemului. Când e nevoie de compromis ceva, e trimisă ea. Tot ce este naționalism autentic, interes național, drepturi și libertăți  sunt aruncate în derizoriu de manifestările ei.

Acolo unde jandarmii nu-și pot permite să dea cu bulanul, o trimit pe ea.

O altă ticăloșie, venită de la Marcel Ciolacu, alt om al sistemului este de a reduce electoral AUR. De ce se luptă Șoșoacă cu AUR? De ce nu se luptă cu PSD, cu USR?

Ea este trimisă la acțiunile și manifestările celor care critică puterea.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „O dronă a sistemului: Diana Șoșoacă”

  • Hai sa gandim:
    – Diana S. a demonstrat subtil ca mitingurile sunt un aranjament. Ea nu a obtinut un esec, ea a facut q.e.d. matematic ! Cu mare claritate e povestit de Gusa si Ghilezan in emisiunea din 22.01.2024 miting laTimisoara: fermierul austriac, sponsorul lui Fritz, aduce 10 tractoare in centru, de care atarna pancarte nationaliste…Oameni la miting=0. Romanii s-au desteptat si au dat Mars ma!
    Deci , inca o data, indiferent ce spun tv-urile sau…analistii …a aratat adevarata fata a mitingului ! O miscare de maestru !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *