Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

O invitație specială la comemorarea a 1990 de ani de la moartea lui Isus Cristos

Marți 4 aprilie 2023, se împlinesc 1990 de ani de la moartea și învierea lui Isus Cristos. Data de 4 aprilie corespunde celei de 14 Nisan din vechiul calendar ebraic, când evreii din secolul I celebrau Paștele.

Comunitatea creștină a Martorilor lui Iehova din București, precum și cea din toată România și din întreaga lume, comemorează moartea lui Isus Cristos, marți 4 aprilie 2023, ora 19:30, în locașurile lor de cult, numite și săli ale Regatului. O astfel de sală se găsește pe strada Sălcetului nr. 68, sector 4.

Să privim viitorul cu încredere

În sfârșitul de săptămână din 1-2 aprilie 2023, cel de dinaintea comemorării morții lui Isus Cristos, Martorii lui Iehova au pregătit și un discurs biblic special intitulat: De ce putem privi cu încredere viitorul. Acesta se va ține pe plan mondial, în toate cele aproximativ 118 000 de congregații ale Martorilor lui Iehova.

Sondajele arată că, din cauza tensiunilor economice, a conflictelor dintre națiuni și a tulburărilor sociale răspândite pe scară largă, încrederea în viitor este la cel mai scăzut nivel istoric în multe țări, inclusiv în România. Conform Barometrului de Încredere Edelman 2023, 24 dintre cele 28 de țări chestionate înregistrează „scăderi istorice ale numărului celor care cred că familiile lor vor avea o situație mai bună peste cinci ani”.

Pe acest fundal de pesimism, a fost pregătit discursul de mai sus. Acesta va dura 30 de minute iar participarea este gratuită. Pentru a găsi cea mai apropiată adresă, ziua și ora precisă la care va fi prezentat discursul, vă rugăm să accesați site-ul JW.ORG

„Provocările cu care ne confruntăm pot părea copleșitoare, dar Biblia oferă o speranță puternică de viitor, care ne poate ajuta chiar acum”, a spus dl Ionuț Moraru, purtătorul de cuvânt al Martorilor lui Iehova. „Acest program prezentat la nivel global a fost conceput astfel încât să le ofere tuturor asistenților motive tangibile pentru a privi viitorul cu încredere.”

Emanuela Cepan în vârstă de 54 de ani din București care a trecut printr-o experiență dureroasă în prima parte a pandemiei de Covid 19, a spus: „Tatăl meu, un om încă tânăr și sănătos, a decedat pe patul spitalului, după o lungă suferință fără să-l mai pot vedea, atinge sau auzi. Nu îmi venea să cred că nu pot face ceva pentru el ca să-l ajut. Dar cu ajutorul lui Dumnezeu, al comunității creștine și al rugăciunilor mele fierbinți am reușit sa depășesc această tragedie. Aştept cu emoție discursul public bazat pe Biblie: „De ce putem privi cu încredere viitorul”. Acesta îmi va consolida credința în promisiunile Biblie că va fi o înviere a celor dragi care au murit.”

Paștele este o sărbătoare evreiască prin care se comemorează eliberarea evreilor din sclavia egipteană, eveniment care, potrivit Bibliei, a avut loc în anul 1513 î.e.n. Potrivit Legii Mozaice, israeliții trebuiau să comemoreze anual acel eveniment important în a 14-a zi a lunii evreiești Abib, numită mai târziu Nisan. Cuvântul tradus în limba română prin Paște înseamnă „a trece peste” și face referire la momentul dezlănțuirii celei de-a zecea plăgi peste Egiptul antic. Cu ocazia mesei de Paște, israeliții mâncau, pe lângă miel (sau ied), turte nedospite și ierburi amare. În zilele lui Isus Cristos, cu ocazia Paștelui se consuma vin și chiar se intonau cântări religioase.

Este celebrarea Comemorării, ținută de Martorii lui Iehova, una și aceeași cu sărbătoarea Paștelui creștin?

Nu. Cu ocazia Paștelui pentru majoritatea creștinilor se sărbătorește învierea lui Isus, în timp ce Comemorarea este o celebrare solemnă a morții sale. Aceasta este în armonie cu porunca pe care Isus le-a dat-o continuatorilor săi apropiați: „Continuați să faceți lucrul acesta în amintirea mea”. (Luca 22:19) Martorii lui Iehova celebrează Comemorarea în fiecare an, la data în care, potrivit calendarului lunar biblic, se aniversează moartea lui Isus. El a instituit această sărbătoare în 14 Nisan 33 e.n., după apusul soarelui. Asemenea primilor creștini, Martorii lui Iehova continuă să țină Comemorarea în fiecare an. Pentru a stabili data în care cade 14 Nisan, folosim metoda de calcul utilizată în timpul lui Isus, nu metoda utilizată în calendarul evreiesc modern.

Cum se va celebra?

Programul începe și se încheie cu o cântare, urmată de o rugăciune spusă de un Martor al lui Iehova. Partea principală a programului este un discurs public în care se explică importanța morții lui Isus și modul în care putem trage foloase de pe urma sacrificiului făcut de Dumnezeu și de Cristos pentru noi.

Comemorarea morții lui Isus Cristos este cel mai important eveniment al anului pentru Martorii lui Iehova. La evenimentul de anul trecut, ținut pentru prima oară în prezență după ce timp de doi ani, din cauza pandemiei de Covid-19, a fost ținut prin videoconferință, celor peste 8,7 milioane de Martori li s-au alăturat peste 11 milioane de invitați. Astfel, la eveniment au asistat în întreaga lume în total peste 19,7 milioane de persoane.

Pe site-ul oficial al Martorilor lui Iehova se găsesc informații actualizate cu privire la cele mai apropiate adrese din fiecare localitate unde se va celebra Comemorarea (ca și mai sus, la secțiunea „Căutați o întrunire”).

Cine sunt Martorii lui Iehova?

O religie creștină ai cărei membri îi aduc închinare lui Dumnezeu, al cărui nume dezvăluit în Biblie este Iehova. Aceștia îi ajută pe oameni să afle mai multe lucruri din Biblie, prin diverse metode de evanghelizare. Obiectivul principal al activității lor de instruire biblică este de a le împărtăși semenilor vestea bună despre Regatul sau guvernarea lui Dumnezeu. (Matei 24:14) Numele distinctiv de Martori ai lui Iehova are legătură cu Dumnezeul pe care îl reprezintă și cu activitatea de predicare și de predare pe care o fac în numele său, fără să fie plătiți.

Prin amabilitatea Departamentului de Informații Publice al Organizației Religioase „Martorii lui Iehova”.
Departamentul de Informații Publice
Organizația Religioasă „Martorii lui Iehova”
021 302 75 03, (+4) 0770 315 146
birouldeinformatiipublice.ro@jw.org
Strada Orzari 29-31, Sector 2, București, 021552
Web: https://www.jw.org/ro/stiri/jw/


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *