Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

O mînărie a Statului Paralel din SUA, ce ar putea servi drept exemplu Statului Paralel de la noi în 6 decembrie 2020

Sîmbătă seara, la noi, pe la prînz peste Ocean, marile televiziuni americane, inclusiv Fox News, care l-a sprijinit pe Donald Trump, (asta da trădare, de la cine nu te aștepți!) au anunțat victoria lui Joe Biden.
O mînărie a Statului Paralel din SUA, ce ar putea servi drept exemplu Statului Paralel de la noi în 6 decembrie 2020:
Înainte de a fi numărate voturile, doar pe baza exit pool-urilor, PNL să fie declarat cîștigător al alegerilor cu peste 50%.

Indiscutabil din punct de vedere practic, scorul dintre Joe Biden și Donald Trump nu poate fi răsturnat după încheierea numărătorii.
Diferența dintre el și Donald Trump era prea mare în clipa intrării în joc a votului prin corespondență. Electoratul lui Donald Trump a mers la urne pe 3 noiembrie 2020, sfidînd Pandemia, după cum i-a zis însuși Donald Trump. Electoratul lui Joe Biden a preferat votul prin poștă. Au funcționat nu numai teama de coronavirus, dar și mai mica determinare decît cea a electoratului trumpist. Fără votul prin corespondență, Joe Biden pierdea alegerile.

Donald Trump anunță că se va adresa Justiției în legătură cu fraudele comise prin intermediul votului prin poștă.
Nu cred că va avea vreo șansă.
Da, dar asta nu înseamnă că Joe Biden să se autoproclame deja, doar pentru că așa susțin mogulii media, cel de-al 46-lea președinte al  Americii.

Din punctul de vedere al Constituției și dacă Joe Biden ar avea deja 1000 de electori, iar Donald Trump ar avea doar unul, Joe Biden nu se poate autoproclama învingător pînă nu se încheie numărătoarea.

Din punctul de vedere al democrației americane, Donald Trump, în calitate de cetățean, are dreptul să se adreseze Justiției cu o plîngere privind fraudarea.
N-are nici o probă?
Păi cine a stabilit asta? Presa americană?
Presa americană nu e Justiția americană.
Chiar dacă n-are nici o probă, Donald Trump are dreptul să spere într-o decizie favorabilă.
Dreptul cetățeanului american stabilit odată pentru totdeauna prin Constituție.
Abia după ce plîngerea lui Donald Trump e respinsă, și în condițiile încheierii numărătorii, se poate vorbi din punct de vedere democratic de victoria lui Joe Biden.
Altfel ar fi stat lucrurile dacă Donald Trump și-ar fi recunoscut înfrîngerea.
În aceste condiții, chiar dacă numărătoarea nu s-a încheiat, Biden se putea autoproclama președinte ales.

Proclamarea de către televiziuni a fost urmată de un val de recunoașteri internaționale.
S-au grăbit și ai noștri să posteze pe rețelele sociale mesaje de felicitare înainte de termen.
Nu numai Klaus Iohannis, dar și Marcel Ciolacu, Dan Barna, Gabriela Firea.
A lipsit Femeia arsă din valiza de la marginea drumului, cultivată la televiziunile noastre de știri.
Nu e însă prea tîrziu să se pronunțe și ea.
Tot la televiziunile de știri!

Ce s-a făcut prin crearea acestui moment planetar de considerare a lui Joe Biden drept cel de-al 46-lea președinte al Americii?
Sînt mai multe ipoteze de lucru.

Una ar fi cea potrivit căreia s-a vrut să se pună capăt atmosferei de nesiguranță dată de campania lui Donald Trump de nerecunoaștere a rezultatului. Prin proclamarea lui Joe Biden drept președinte ales, Planetei i s-a dat semnalul că tărăboiul, văzut ca dăunător pentru imagine SUA în lume, s-a încheiat. America nu-și poate permite să ofere lumii spectacolul penibil al unei țări din Caraibe.

O altă ipoteză ar fi cea de a-i lua lui Donald Trump orice speranță de a mai răsturna rezultatul. Eu, de exemplu, nu cred că în plan legal acțiunile în justiție ar fi avut vreo șansă. Din punct de vedere democratic ar fi fost bine dacă America ar fi arătat lumii că oferă unui cetățean dreptul de a se adresa Justiției. Prin proclamarea învingătorului fără a lua în calcul posibilitatea – fie și minimă – ca în Justiție Donald Trump să răstoarne scorul, s-a creat impresia – stînjenitoare – că s-a vrut o presiune politică asupra Justiției. Cine are curajul să-i dea dreptate lui Donald Trump după ce Joe Biden a fost recunoscut ca învingător în fața întregii Planete?

Am avut de-a face cu un clasic furat al startului, un fel de Cine e mai iute de mînă cîștigă. Și istoria noastră post decembristă e plină de astfel de momente. Ion Iliescu s-a autoproclamat noul șef al statului la ora 22 din 22 decembrie 1989 fără a ține cont că mai erau și alții care pretindeau acest rol. În 2004, Traian Băsescu n-a mai așteptat numărătoarea finală a voturilor și s-a proclamat președinte în defavoarea lui Adrian Năstase.

În 2009 a încercat să repete figura Mircea Geoană. Deși calculele îi arătau că voturile din străinătate sînt în favoarea lui Traian Băsescu, Mircea Geoană s-a autoproclamat învingător. Dacă ar fi avut de partea sa Statul Paralel, Mircea Geoană ar fi rămas președinte.

America a susținut până acum că mînăriile sînt tipice republicilor bananiere, democrațiilor necoapte. De aceea, America a intervenit în țările din Est, inclusiv în România, cînd s-a părut că procedurile în materie de alegeri nu sînt respectate pînă la nivel de virgulă.

Da, dar în cazul alegerilor de anul acesta multe proceduri au fost sfidate:
De la cenzurarea de către presă a unuia dintre candidați pînă la autoproclamarea înainte de termenul legal drept câștigător al unuia dintre concurenți.

Presa americană, sub semnul dușmăniei crîncene față de Donald Trump, s-a grăbit să-l proclame pe Joe Biden președinte ales înainte ca numărătoarea voturilor să se fi încheiat și înainte ca anunțatele intervenții în Justiție să fi fost făcute.

La rîndu-i, cel care mai mult ca sigur va fi al 46-lea președinte al Americii s-a grăbit să se autoproclame învingător înainte de încheierea alegerilor.
Unde e respectarea riguroasă a procedurilor cerută altor țări?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „O mînărie a Statului Paralel din SUA, ce ar putea servi drept exemplu Statului Paralel de la noi în 6 decembrie 2020”

  • Sincer i respect mai mult pe astia care in naivitatea lor spera ca aia de la Curtea Suprema vor intoarce rezultatul,si care il sutin pe Trump in continuare,chiar daca lupta pentru o cauza pierduta,desi eu in locul lui Trump as avea demnitatea sa mi recunosc infrangerea,nu de alta,dar poti castiga enorm si dintr o infrangere(poti sa o transformi intr o victorie morala),dar pentru asta trebuie sa ai demnitate si bun simt.La Trump….In fine.Oricum victoria lui mos Joe e o victorie a la Pirus,America e facuta praf,Trump mai are 2 luni de mandat in care mai poate face nefacute.Oh tempora. ❗ ❗ ❗

    • Plus ca si cei de la Curtea Suprema a SUA ,au si ei”mape profesionale”,care pot fi”citite si interpretate public”,daca baietii nu iau decizia”corecta”.Adica cineva binevoitor le va sugera sa ia decizia care trebuie”pentru binele suprem”atat al lor cat si pentru cel al SUA,si oamenii se vor comforma.

  • Eu l am injurat pe Trump mai mereu,in timp ce toti il lingeau pe asta in cur,acum toti lingaii in cur ai lui Trump sunt mari Bidenisti si il injura pe Trump mai rau decat toti astia care eram anti Trump.Ma astept ca Putin(Iohannis deja a facut o,desi era si asta mare Trumpist,dar s a lepadat de Satana,acum s a convertit la Bidenism 😆 😆 😆 ),sa il felicte pe Biden,pe care sa l si laude vartos,in timp ce i va trage si el doua flegme cu muci lui Trump(un idiot util folosit si aruncat,numai Trump nu s a prins de faza),in fine.Ideea e ca mi e scarba de toti Trumpistii astia deveniti peste noapte Bidenisti.Dar asta e poporul Roman,lingai de cururi,nu conteaza de unde vine Marele Cur,astia trebuie sa linga.

    • Ideea era,ca daca iesea Trump in al doilea mandat ,asta era in stare sa inceapa razboiul nuclear intre SUA si China,practic,daca anul 2020 a fost anul Covid ului,anul 2021 ar fi fost anul razboiului nuclear SUA China,cu peste mii de focoase nucleare detonate de ambele parti,si cu sfarsitul civilizatiei umane.Evident ca Sistemul planetar s a mobilizat sa l dea jos pe Trump.Sistemul putea sa l impiedice pe Trump sa iasa in 2016(la cata putere are Sistemul),dar l a lasat sa iasa presedinte in 2016.Daca tot Sistemul planetar s a unit sa il dea jos pe Trump,asta inseamna ca Trump urma sa faca o mega nefacuta(si singura meganefacuta a lui Trump era declansarea razboiului SUA China si a Armaggedonului nuclear ce ar rezulta de acolo,pe baza unor speculatii neprobate stiintific care spun ca Chinezii ar fi aruncat cu virusul in populatie,vezi Doamne intentionat,fara insa sa existe dovezi stiintifice clare care sa ateste acest lucru).Operatiunea Black lives matters ar fi inceput in momentul in care s ar fi aflat pe surse ca Trump reales ar fi urmat in 2021 sa lanseze razboiul SUA China(informatie care ar fi ajuns si la urechile presedintelui chinez) ,iar atunci Sistemul a actionat pentru eliminarea lui Trump cu toate mijloacele.

      • Faza e ca nici Rusii de data asta nu s au mai fortat foarte tare ca sa l sustina pe Trump,pentru ca si au dat seama ca Trump este prea imprevizibil si incontrolabil,incat nu mai asculta nici de ei,asa ca l au lasat pe asta in voia sortii(si au cam luat mana de pe el),asa ca Trumpica va fi abandonat de toti.

  • America = Sectorul 1 reloaded. Un dejavu… Penibile forme de viata, sa alegi un senil corupt în fruntea unei găști neo-maoiste… Vor culege curând ce au ales…

  • America si egalitatea e ca in fabula aia: „Eu vreau egalitate, dar nu pentru catei.”
    Acolo e tara tupeului nesimtit si incredibil. Tara unde cel mai tare are intotdeauna dreptate.
    Nu-i de mirare ca ei se comporta la fel si cu restul lumii.

  • M-am lamurit pe deplin. Peste tot e la fel ca la noi. Desi 6 dec e declarata de pe acum virus free, nebun sa fie ala de merge la vot, oricum „tableta” le aranjeaza pe toate! Capetele plecate de la noi sunt eroii transformarii tarii intr-o colonie de mana a 7-a in care democratia e un lux dupa spusele unora!

  • Am nădejde că alegere sau nu, învingătorul Trump nu se lasă și nu pleacă și o să folosească forța să rămînă la putere. Trump o să le arate la poporul ăla neastîmpărat și necredincios ce poate. Să vedem. Bate in lemn.

  • creca definitia ‘statului paralel’ e defecta.
    el nu e stat paralel, ci popor paralel.
    statul paralel, adica noul stat, e format, de fapt, din…vechiul popor.

    de ce?
    pai pentru simplul fapt ca statul e fix cel care gradinareste implinirea visurilor poporului.

    si acu hai sa vedem cine si cui implineste visurile. pai io zic ca vechile popoare sint cele care implinesc visuri, noilor popoare.
    deci vechile popoare devin state…paralele!, ca sint cam paralele cu noua responsabilitate, insa sint date pe brazda cu succes.
    deci cetatenii, poporul,
    sint,
    mai nou,
    nou stat. paralel rau!

    in state…nu s de ce, dar in timp ce altora li se pare ca povestea e incheiata, mie mi se pare ca dabia incepe…

    • faptul ca vechiul stat e noul popor si…invers,
      nu tre sa creeze mari emotii, ci doar leite povestii vremurilor:
      negrul e noul alb
      raul e noul bine
      minciuna e noul adevar
      yang e noul yin…

    • deci lupta poporului cu statul paralel, daca se manifesta, atunci e o lupta intre…doua popoare care doresc sa-si implineasca visurile.
      daca nu se manifesta, atunci ‘statul’ e chiar clasicul popor. i se mai spune si paralel…pentru ca…chiar e paralel cu ce i se intampla.
      mai cu folos e ca e si pe contrasens.

    • zice un tip, din GB, ca un razboi mondial e posibil, ba are toate datele sa devina si probabil.

      fals. un nou razboi mondial e imposibil.

      in istoria unei civilizatii e posibil un singur razboi mondial.
      si in civilizatia asta s-a manifestat un singur razboi mondial, nu doua…cum se tot spune.
      unul singur…care are insa doua aripi, nimic deosebit.

      cu toate ca un nou razboi mondial e imposibil, o revolutie mondiala e implacabila.

      de fapt…ce e un razboi mondial?
      sau…mai bine invers: ce e revolutia mondiala?!…daca nu ‘desavarsirea’ razboiului mondial?
      de unde rezulta ca razboiul mondial e doar o revolutie mondiala…in devenire.

      ce urmeaza dupa ce o revolutie mondiala se manifesta?
      pai…o perpetua revolutie.
      perpetua revolutie e singura dinamica in stare sa dinamizeze perpetuu o civilizatie. oricum altfel…se manifesta Dinamica Anotimpurilor, care presupune si maniefstarea Iernii, adica a ‘mortii’, care mai e si vremea Cenusii.

      insa si revolutia mondiala va avea tot doua aripi, deci povestea se intinde pe 6 ani, primii trei fiind mai degraba o poveste a demolarii, urmtorii trei fiind mai degraba o poveste a reconstructiei. fundamental e ca noile temelii vor fi…noi-noute.
      si…cum noile temelii sint sistemele sociale, la final, adica peste 5 ani, sistemele sociale, astea noi-noute, vor fi deja implementate plenar.

      tot implacabil..mai e ceva: natura artificiala a noilor dinamici, a noii ecuatii de miscare a Civilizatiei. care va putea fi tinuta n frau exclusiv de-o inteligenta artificiala.

    • Maestre, nu ti se pare ca ceva…nu se leaga, in povestea din state?
      …Trump e un ‘termen fibonacci’ in istoria civilizatiilor!, nu doar a asteia,…pai si-atunci cu treaba asta cum ramane?!

      unde sa dispara, Maestre, un ‘termen fibonacci’?!
      cum sa dispara, Maestre, un ‘termen fibonacci’ din dinamica Universului?!
      nici ‘termenul fibonacci’ nu-l poti dezlipi de Trump,..insa nici pe Trump de ‘termenul fibonacci’…de care e legat ombilical…
      ciudat!…

      • mai intai e efectul si abia dupaia cauza, deci Trump mai intai e un ‘termen fibonacci’ si dupaia e si altceva…

  • Felicitari poporului american! Ne-a ajuns din urma. A facut live revolutia anticapitalista la TV. Acum va putea experimenta comunismul la el acasa. Abia astept sa preia Kamala volanul. Vin vremuri minunate! Castro cred ca da petrecere acolo unde o fi!

  • Jeguri romînești care deja dau limbi lui Biden,precum Ponta,Firea,Ciolacu,sictir idioților nici nu stiti ce vă asteaptă,marș

    • ceva obisnuit la ei,sa dea limbi la bideu.

    • Pai eu am văzut ca și Klaus a făcut același lucru.
      Sluga marilor licurici.

      • Si Antena 3 a intors foaia ,l au desemnat pe Radu Tudor sa il pupe in pantofi pe mos Joe,si sa i traga lui Trump o flegma cu muci(am vazut aseara cum Radu Tudor il injura vartos pe Trump) 😆 😆 😆 .Ideea e ca Mos Joe e prezident in SUA,pe Trump l au rezolvat baietii,nu cred ca astia de la Curtea suprema o sa faca ceva,eu sunt sceptic,cand Mos Joe are 2 treimi din electori in buzunar,si peste 4 milione de voturi in plus la votul popular,si este recunoscut de toata planeta(cred ca si Putin se va dezice de Trump,care este pentru rusi un luzer),nu cred ca aia de la Curtea Suprema din SUA vor face ceva.Bine ,nu o sa fie lapte si miere nici cu Mos Joe,nu ma astept la minuni de la democrati,chiar deloc,dar faza e ca mos Joe este presedinte la Americuta.Le Roi e mort ,Vive le Roi.Noul Padisah de la Stambul este Joe Biden.In rest sunt total de acord cu ceea ce spune Emil Zmau in catrenul sau,scris mai sus,perfect adevarat maestre Zmau . 😆 😆 😆

    • ai uitat de iohanis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *