Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

O revelație (cel puțin, pentru mine) a acestei campanii care nu există: Ramona Ioana Bruynseels

Invitata emisiunii Gândurile lui Cristoiu de joi, 24 octombrie 2019, a fost Ramona Ioana Bruynseels, candidata Partidului Puterii Umaniste la prezidențialele din acest an. Așa cum arătam și în emisiunea Cătălinei Porumbel de la Antena 3, dialogurile cu candidații la președinție m-au convins de apariția pe scena politică a unor oameni noi. Ramona Ioana Bruynseels, Cătălin Ivan nu cred că vor intra în turul al doilea sau că vor ajunge la Cotroceni. N-au de parte lor formațiuni puternice sau, precum Klaus Iohannis, Garda Pretoriană cu epoleți- generalii din instituțiile de forță. Sînt însă tineri. Vor mai fi alegeri prezidențiale, dacă nu cumva generalii vor modidfica Constituția astfel încît Klaus Iohannis să fie președinte pe viață. E un argument pentru ca ei să rămână în politică. Prezidențialele la care participă e o școală a politicii, dar și o scenă de afirmare. De aceea ei trebuie să rămînă în politică. Ar contribui la însănătoșirea acestei clase politice alcătuite de partide de bordel politic și din lideri precum Ludovic Orban sau Raluca Turcan.

Ramona Ioana Bruynseels a fost o revelație pentru mine. Pe Cătălin Ivan îl mai știam cît de cît, dar pe candidata PPU, nu. După emisiune Mediafax a realizat mai multe știri pe care le-a transmis presei pe flux. Nu știu dacă Presa, înscrisă în Cartelul Să-l votăm pe Klaus Iohannis astfel încît să nu-l trezim din somn, a preluat aceste știri. Mie mi s-au părut interesente prin susținerele candidatei. Drept pentru care voi reproduce mai jos cîteva.

“Grupul Intact mă sprijină, însă nu aș spune neapărat că acesta este un avantaj”

Ramona Ioana Bruynseels a declarat, întrebată la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” dacă Dan Voiculescu s-a supărat pe ea din cauza înregistrărilor în care îl critică pe acesta, că „nu s-a supărat foarte tare”. Ea a precizat că are în continuare o relație normală de colaborare, în cadrul PPU.

„Da, în aceeași zi în care am fost desemnată candidat la prezidențiale, am intrat în partid și am fost aleasă de către membrii Congresului președinte al Biroului Executiv. Da, dânsul (Dan Voiculescu – n.r.)este creatorul doctrinei umaniste în România și vă spun sincer că este o doctrină foarte pragmatică și foarte de aplicat”, a afirmat Ramona Bruynseels, joi seara, întrebată de jurnalistul Ion Cristoiu dacă este președintele Partidului Puterea Umanistă (PPU).

Chestionată mai departe de jurnalistul Ion Cristoiu dacă s-a supărat Dan Voiculescu pe ea, din cauza înregistrărilor în care îl critica, Ramona Ioana Bruynseels a răspuns: „Nu s-a supărat foarte tare. Relația noastră este în continuare o relație normală de colaborare, în cadrul acestui proiect, respectiv amândoi suntem oameni serioși, conștientizăm miza și conștientizăm și riscurile. Fiecare facem greșeli că nimeni nu este perfect, însă ceea ce este important este cu ce anume vor rămâne oamenii”.

Întrebată dacă trustul de presă al lui Dan Voiculescu o susține, prezidențiabilul PPU a replicat: „După cum ați observat și dumneavoastră sunt prezentă la Antena, însă da, deci dânsul mă sprijină din acest punct de vedere, grupul Intact mă sprijină, însă nu aș spune neapărat că acesta este un avantaj, pentru că în același timp, știți și dumneavoastră, că tocmai datorită faptului că Intactul mă difuzează și mai apar știri cu mine și prezențe de ale mele, în același timp însă sunt celelalte televiziuni care nu îmi dau voie să apar la ele sau care vin cu pretenții aberante în momentul în care vrei să apari acolo sau care îți interzic efectiv și nu îți pronunță numele. Nu pentru că ți-ar fi numele foarte greu, ci pentru că nu vor”.

Bruynseels a adăugat că presupune că înregistrarea a fost făcută de cineva care era în casă cu ea și cu soțul ei, atunci când vorbea la telefon cu un coleg. În caz contrar, înseamnă că are un microfon în casă, a mai spus ea.

„Bănuiesc că înregistrarea a fost făcută de persoana care se afla în casă cu mine și cu soțul meu la acel moment, care a intrat în casă în acel moment când eu mă certam la telefon cu colegul meu. Bănuiesc că el a fost. Dacă nu a fost el, ceea ce nu mi s-a spus dacă este o înregistrare cu telefonul sau este o altfel de înregistrare, dacă nu a fost el, înseamnă că a fost sau este în continuare un microfon la mine în casă sau cel puțin un microfon la mine în casă, platat nu știu când”, a explicat candidatul PPU la prezidențiale.

Întrebată dacă va acționa din punct de vedere legal în acest sens, Ramona Ioana Bruynseels a răspuns: „Da, voi face cu siguranță, însă în momentul în care voi trece de campanie și am timp să mă ocup de asta, pentru că vreau să analizez. Eu nu mă grăbesc în general la lucruri. Măsor de multe ori și tai o dată, pentru că nu vreau să intrăm în alte complicații negândite, ci vreau să văd exaxt ce s-a întâmplat, să știu că este adevărat și apoi voi știi ce am de făcut”.

La jumătatea lunii octombrie publicația newsweek.ro a prezentat câteva înregistrări cu discuții între candidata Partidului Puterii Umaniste la președinție, Ramona Ioana Bruynseels, și oameni din staff-ul său din care reiese conflictul în care se află cu Dan Voiculescu, mogulul din spatele PPU. Bruynseels reclamă șantaj și folosirea discreționară a banilor.

*

”Pământul este sferic. Sunt un om cu toate oalele acasă”

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – Ramona Ioana Bruynseels a declarat, joi seara, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că nu face parte din nicio mișcare care crede că Pământul este plat, precizând că știe că planeta noastră este sferică, fiind „un om cu toate oalele acasă și cu mansarda cât de cât sănătoasă”.

„Este o dezinformare crasă și a fost o lucrătură urâtă. Un articol care a apărut în 2017, imediat după ce am fost promovată în Guvern, la funcția de secretar de stat. Cineva m-a introdus pe Facebook, într-un grup care avea acest obiect. Niciodată nu am dat un like, niciodată nu am comentat nimic, nici măcar nu am știut că fac parte din acel grup. Am aflat din acel articol”, a afirmat Ramona Ioana Bruynseels, joi seara, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, întrebată despre informațiile potrivit cărora ar face parte dintre organizație numită „Pământul este plat”.

Prezidențiabilul Partidului Puterii Umaniste (PPU) a adăugat că nu are nicio treabă cu „Pământul este plat”, fiind un om „tradiționalist și conservator”, care crede în ceea ce a învățat.

„Ei bine, din păcate, deși i-am informat pe jurnaliștii respectivi că nu este adevărat și iată ce s-a întâmplat, continuă să scrie acest lucru. Vedeți dumneavoastră, dacă nu au ce să scrie pentru că nu sunt coruptă, nu am furat, nu am mințit, nu am făcut tâmpenii, vin cu astfel de lucruri. Deci nu, Pământul este sferic. Eu sunt un om tradiționalist și conservator. Cred în bunul Dumnezeu, cred în ce am învățat la școală că Pământul este rotund, sferic m-au corectat oamenii când am scris asta pe Facebook. Deci nu. Nu am nicio treabă cu Pământul este plat. Sunt un om cu toate oalele acasă și cu mansardă cât de cât sănătoasă”, a conchis Bruynseels.

*

”Administrația Prezidențială e mult prea extinsă. Nu cred că e nevoie de toți funcționarii”

Ramona Ioana Bruynseels a declarat, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că Administrația Prezidențială e prea extinsă și nu toți funcționarii de acolo sunt necesari. Ea a precizat că sunt importanți consilierii prezidențiali, însă aceștia nu trebuie să devină „o camarilă” în jurul președintelui.

„Mi se pare că Administrația Prezidențială este mult prea extinsă. Nu cred că e nevoie de toți funcționarii din Administrație. Hai să ne uităm la echipele de consilieri pe care și le-au ales președinții noștri. Poate nu întotdeauna au fost cele mai fericite. Bineînțeles că am o echipă”, a afirmat Ramona Ioana Bruynseels, joi seara la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Candidatul Partidului Puterii Umaniste (PPU) la alegerile prezidențiale din luna noiembrie a adăugatcă sunt importanți consilierii prezidențiali, însă aceștia, la fel ca șeful statului ar trebui să interacționeze mai mult cu cetățenii.

„Consilierii sunt foarte importanți, pentru că nu ai cum să cunoști toate domeniile și să înțelege toate tehnicalitățile și să iei decizii bineînțeles că ai nevoie de oameni pregătiți lângă tine. Dar liderii politici nu trebuie să facă greșeala să se înconjoare de 15-16 consilieri, aceia devin camarila din jurul lui, nimeni nu mai are acces la el și atunci începe moartea liderului. Trebuie să ai peste tot oameni cu care să vorbești, cu care să confrunți opiniile lor. Președintele trebuie să fie mult mai mult printre oameni. Nu poți să reprezinți oamenii cu adevărat dacă te închizi în spatele zidurilor Cotroceni. Trebuie să poți reveni printre ei și ei să te primească cu brațele deschise”, a explicat Bruynseels.

Ea a mai spus că se vede un președinte care se va consulta cu oamenii, va participa la emisiuni televizate, iar consilierii prezidențiale vor fi deschiși și vor comunica mesajele șefului statului.

„Ar trebui să iasă mai des consilierii în spațiul public pentru că ei sunt mesagerii președintelui și e foarte important să comunice. Eu mă văd ca președinte bătând televizunile, radiourile, fiind încojurată de oameni și totodată consilierii mei să fie prezenți în cât mai multe locuri”, a conchis candidatul PPU la prezidențiale.

*

Ramona Ioana Bruynseels propune referendum pentru ridicarea imunității politicienilor

Ramona Ioana Bruynseels a afirmat, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că în cazul în care ar câștiga alegerile, din prima zi de mandat prezidențial, s-ar consulta cu Parlamentul pentru organizarea unui referendum în care românii să fie întrebați dacă vor ridicarea imunității politicienilor.

„Am lansat mai multe inițiative. Programul meu politic pe care l-am făcut public la Cluj, săptămâna trecută, acasă, conține măsuri pe domenii, începând de la educație, agricultură, politică externă, cultură, etc. Sunt cel puțin 15 puncte ale acestui program. Președintele poate să facă foarte mult în infrastructură printr-o bună conlucrare cu Guvernul și Parlamentul, poate să se implice în cauze. Președintele ar trebui să fie vocea poporului, cel care preia de la oameni grijile lor și propunerile lor și apoi propunându-le implicit și parlamentului. Proiectul este amplu, însă am ales câțiva piloni principali. Primul este desființarea imunității extinse, pentru că în Constituție se spune că nimeni nu este mai presus de lege. (…) Imunitatea în alte state din lume protejează politicienii prin opiniile exprimate de ei. Atunci pentru că un astfel de avantaj s-a răsfrânt asupra întregii societății, pentru că a creat lanțuri nevăzute ale răului, alți oameni în spun mafia din educație, sănătate, agricultură, ei bine trebuie să tăiem răul de la rădăcină”, a declarat Ramona Ioana Bruynseels, joi seara, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Candidatul Partidului Puterii Umaniste la alegerile prezidențiale a mai vorbit și despre privilegiile de care se bucură politicienii.

„Așa cum în alte state politicienii pot fi dedicați meseriei lor fără avantaje, de 50 de consilieri, secretare și șoferi, ei bine trebuie să te asiguri că ei pot desfășura o activitate normală, dar să nu exagerăm și să încercăm aomenii să vină în politică nu pentru aceste privilegii. Eu cred că dacă tăiem imunitățile și privilegiile vom trimite la casele lor pe toți cei oportuniști și incorecți”, a explicat Bruynseels.

Întrebat cum va pune în practică această ridicare a imunității pentru politicieni, aceasta a răspuns: „Cu siguranță Parlamentul se va opune. La anul avem o șansă istorică pentru că avem alegeri anul viitor. Un referendum în care să îi întrebăm pe oameni dacă vor ridicarea acestei imunități. Și aratați-mi mie un parlamentar care ar refuza, care apoi vine să ceară votul cetățenilor pentru un nou mandat. Din prima zi de mandat aș iniția consultarea cu Parlamentul pentru organizarea acestui referendum, aș invita liderii politici să vină în jurul aceleiași mese și să stabilim prioritățile pentru România”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „O revelație (cel puțin, pentru mine) a acestei campanii care nu există: Ramona Ioana Bruynseels”

 • Revelație,
  Fascinație,
  Reputație,
  Obligație,
  Combinație,
  Direcție … !

  Atitudine,
  Simplitudine,
  Certitudine,
  Promtitudine,
  Observație,
  Corecție … !

  Conspirație,
  Combinație,
  Demonstrație,
  Explicație,
  Constituție,
  Frecție … !

 • As intreba-o pe doamna daca a inceput ca secretara la BCR si apoi *****.
  In legatura cu diploma de MBA, as intreba-o daca a avut bursa de studiu oferita de departament (teaching, research, …) sau si-a platit cursurile.

 • Maestre Ion Cristoiu, am o întrebare: ati scris acest articol ca sa îi faceti un serviciu sau un deserviciu lui Voiculescu? 😉

 • @Emil Zmau

  Bravo, Zmaule, mie îmi plac versurile tale! Te rog sa compui o poezie despre un mojic (badaran, mitocan, cum vrei tu) pe care sa o dedici din partea mea unui gramatic mojic de pe blog.

 • A PROPOS du chou… O fi uitat Ion Cristoiu sa puna virgula: „O revelație (cel puțin, pentru mine) a acestei campanii, care nu există…”
  A PROPOS de tes oreilles, reste tranquille, multi francezi nu fac diferenta între à propos si à-propos, tu de ce sa nu scrii „apropos”, care nu-i de nicio culoare.
  … „înca o data în plus” nu-i bine, probabil ca aveam în minte ca turnatorul nu s-a dezmintit o data, apoi înca o data si… înca o data… Dar ai dreptate… A PROPOS, ca o curiozitate, uite cum se exprima francezii: „mon amie à moi”.
  Bien cordialement. 😛

 • Intre Victor Orban si Ludovic Orban, se pare ca ungurii vor avea un premier cu nume usor mai romanesc decat al nostru… 🙂

 • Sper ca s-a gresit la transcriere, altfel Ramona asta e cam varza..
  Apropos, MONSIER Vasile, daca ¨inca o data¨=¨o data in plus¨, atunci ¨inca o data in plus¨, ce-o fi? 😀
  Si sa nu ma corectezi la apropos ca te iau de urechi!

  • Numele îmi aduce aminte de o carte, care, acum vreo trei ani, a fost considerată best-seller !
   Hai Ramona !

 • Felicitari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *