Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

O să mori, bă, o să mori! Nu ți-a trecut prin cap că dezbinarea e exact ceea ce au nevoie unii ca să-și bată joc de viețile și speranțele noastre

O să mori, bă, o să mori! Divide et impera Și nu pentru că ești nevaccinat, și nici pentru că ești vaccinat. Condamnarea a început de când ai crezut că cineva te reprezintă și te-a învrăjbit. Mai întâi, când l-ai lăsat pe un chior să te învrăjbească și i-ai zis gras lu’ ăla de stat și te-a durut în cot, ba chiar te-ai bucurat că i-au tăiat din venituri, apoi, ce să vezi, ai descoperit că lipsa consumului ăluia de la stat îți face ție gaură în dividende sau cont.

Ai crezut că poți trage de salariul lor în jos ca să nu plătești tu salariile mărite ălor tăi. Și-ai pierdut oameni, părți din business și ba pe unii v-au înghițit corporațiile. I-ai pus pe amărâții ăia ai tăi să-și exprime public dezaprobarea, adică să-și dea cu ceva undeva, că nici salarii nu le-ai dat și nici dările către stat nu le-ai plătit. Adică săraci acum, săraci în viitor. Nici prin cap nu ți-a trecut că dacă țineai cu ăia, acum aveai și tu altă perspectivă. În buzunarul tău, în contul tău, în farfuria ta. Apoi, ai crezut în cineva, care cu cinism, ți-a arătat cât ești de mic, cu aproape nimic în buzunar, față de alții. Adică, ce să vezi, de parcă tu n-ai fi știut că între 0 și 100 e mare diferență. A trebuit să vină alții să-ți spună! Și iar te-ai uitat în gura lor cu spatele la interesele lor în defavoarea ta, că doar nu mergi în mașinile lor, casele lor și, ce să vezi, niciunul dintre ei nu te iau și pe tine în vacanță, pe iaht sau să dai de mâncare la girafe.

Nu ți-a trecut deloc prin cap că, cei ce ți-au vărsat pelin vor să scape, cu mâinile tale, de păcatele lor! Nu te-ai gândit nicio secundă că ai fost ținut la 0 în buzunare pentru ca să poți da cu pietre în aia cu 100! Nu ți-a trecut nicio secundă în cap că trebuie să faci orice ca să-i faci, să ai și tu măcar jumătate din 100! În buzunarul tău, în contul tău, în farfuria ta. Ca să știi cum arată 100, 1000, 10000 și la mai mare!

Apoi, ai crezut că-ți vor binele, să fii sănătos. Că fumul de țigară e deranjant. Și ai contribuit ca fumătorii să stea în frig/ploaie/ninsoare pentru un capăt de țigară. Fumatul e rău! Și nici prin cap nu ți-a trecut că urmează: Grasul e rău! Bețivul e rău! Bolnavul e rău! Nevaccinatul e rău! Nici o secundă nu te gândești că urmezi, că nu ești perfect, că-ți găsesc ei ceva, n-ai bască (sau ai bască), că nu faci parte din noua rasă a milionarilor/miliardarilor, nu ești de-al lor! Apoi, ai crezut în povești cu luminițe de care s-au folosit toți.

O mulțime de oameni care au crezut că revoluțiile se pot reedita. Că ești și tu erou ca părinții tăi sau ca ești ca ăia din generație cu tine, care chiar au participat la o revoluție în timp ce tu te uitai la revoluție din fotoliu. Nicio secundă nu ți-a trecut prin cap că n-o să obții nimic, că n-o să câștigi nimic, că s-au bazat pe neștiința ta, că regulile s-au schimbat de la Bruxelles, că responsabilitatea e împărțită strict între proprietar și participant. În 99% din cazuri proprietarul are bani, are avocați/case de avocatură și că mortul rămâne mort și e de vină. Nici prin cap nu ți-a trecut că nici după 6 ani n-o sa afli nimic, n-o să fie niciun vinovat și nici n-o să afli cum n-ai aflat după 32 de ani ce-a fost în ’89! Doar înfierarea fizică din piață s-a transformat într-o coroană trimisă printr-un amărât în timp ce pe teren se joacă golf. Apoi, ai crezut în povești cu roșu, cu galben, cu albastru. Exact, ca în tricolor! Numai că ai crezut în ăla cu gaură. Care gaură ți s-a mutat în buzunare, în apa caldă, în termoficare. Toate cu gaură. Pentru tine. Ți-au arătat că unii sunt răi, că te fură când ți se bagă în buzunare. Care te fură când plătești pentru căldura pe care ai avut-o. Care te fură când plătești pentru apa caldă pe care n-ai folosit-o. Eh, acum plătește ce n-ai. Deloc. Că nu te mai fură nimeni.

Apoi, ai crezut în virus, că a venit în lume ca o năpastă din văzduh modificat gata cu secvențe ale altor boli artificiale și incurabile existente. Te-au învrăjbit și mai tare, cu toate că te-ai vaccinat, că ăia nevaccinați rămân așa pe pielea lor, că pe tine nu mai are cum să te afecteze cum îi va afecta pe ei. Și nu ți-a trecut prin cap că boala nu stă în nevaccinați, că boala o să existe de-acum înainte până n-oi mai fi, că s-ar putea să apară (și) alta și că, obligându-i te obligi și pe tine să continui cu vaccinarea, pastile sau ce-o mai fi. Și nici nu ți-a trecut prin cap că, în curând, o să dau bani pe ele. Dacă o să-i mai ai. După ce plătești facturile. Dacă o să mai ai la ce facturi.

Azi, crezi că-i criza energetică globală, că i-a lovit pe toți, dar nu ești atent deloc la procente. Că România e ultima la emisii cu 5%, pentru că au reușit să termine orice industrie, că de unde poluare dacă nema fabricație?! Și, ce să vezi, în loc să îi încurajăm pe alții să ajungă și ei la 5% (adică să le batem obrazul c-au rămas în urmă și că îi așteptăm) închidem centralele pe cărbune, să ne băgăm și noi în rahatul global! Nu ți-a trecut prin cap că era cazul să nu ne atingem de nicio facilitate care poate să ne ajute și pentru asta să ieși în stradă cu luminițele telefonului… Nu ți-a trecut prin cap că dezbinarea e exact ceea ce au nevoie unii ca să-și bată joc de viețile și speranțele noastre. Nu ți-a trecut prin cap, că indiferent ce spun unii, să gândești. Nu ți-a trecut prin cap că, din cauza de adevăruri ciuntit revărsate, nu știi tot și în 99% din cazuri nu e treaba ta.

Azi, crezi, în continuare, că se schimbă ceva dacă pun guvern, dacă pun premier, dacă… Crezi că-i treaba ta, dar nu e. Treaba ta e să trăiești bine, bugetar sau corporatist, gras sau slab, sănătos sau bolnav, vaccinat sau nevaccinat, sărac sau bogat etc., adică să-ți vezi de treaba ta, să nu te mai bagi în tâmpeniile lor, să lași dracu capra vecinului, ba să-ți dai mâna cu vecinul(ii) că altfel o să mori, bă, o să mori! (Mihaela Guran)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „O să mori, bă, o să mori! Nu ți-a trecut prin cap că dezbinarea e exact ceea ce au nevoie unii ca să-și bată joc de viețile și speranțele noastre”

  • E clar că avem nevoie de cineva cu forța la putere. Numai așa putem sa facem rahatul praf.

  • Numai în România văd partid politic de Unguri. Da înțeleg centre culturale, dar reprezentantă politică? Așa ceva în alte țări nu se pomenește. Partid Mexican în America nu vezi. Partid Francez în Germania nu vezi.

    Poate țară mai bine se ocupa de dezvoltat resursele sale din Marea Neagra ca să nu fie dependență de Brussel sau nici de Rusia. Rusia nu va invada. Ați văzut intențiile rusești când Putin a spus lui Lucashenko recent sa o ea mai moale ca amenințările ca nu vinde gaz la Europeni. Ruși își dezvolteaza bursele de valori… Și romani? Au închis bursa de valori în Sibiu.

    Și de cultura romana? Anumite cuvinte doar șint puse. „calculator” adică nimeni nu poate creia un cuvânt roman roman și unic?

    Cu respect de pandemie ar trebui sa se gândească mai mult pentruca e un capitol Negru în istoria tări. România e numărul zece de lume cu cei mai mulți morți pe un milion (2775 de morți acuma în noiembrie 2021 pe 1 milion). Și altceva din alea noua țări cu mai mulți morți pe milion de oameni, numai doua tari ai mai mulți morți în total. Peru are 200,000 de morți și Brazilia are 600,000. Și România 50,000. Și dacă consideram amindoua categorii împreună România e pe locul trei din toate lumea pentru cel mai rău răspuns la virus.

    Ar fi mai bine pentru țară României și poporul Roman dacă ar deschide ochii puțin mai mult.

    Mai tine cineva minte de limba Dalmațiana din zona Croația. Foarte aproape în structura de limba Romana dar a dispărut după lume. Uitați-vă mai bine pentru lca granițele dispar și limbele dispar. Ca scinteile.

    • Stanescule, ai tradus cu Google translate din romana ta in care n-ai inteles nimic din text ca sa ne bagi soparla cu „gravitatea” „pandemiei”? Ca sa stim si noi, sa nu murim prosti si nevaccinati!

  • nu se poate aplica in realitate, pentru ca , aproapele tau este chiar cel care isi bate joc de tine ; n-ai cum sa te unesti cu acesta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *