Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

O scrisoare de la mai mulți medici de la Floreasca

Mai mulți medici și rezidenți de la Secția II Chirurgie a Spitalului de Urgență Floreasca din București au semnat o plângere împotriva noului șef al acestei secții, dr. Păun Sorin Constantin. Ei cer sancționarea, demiterea și îndepărtarea dr. Constantin din secția Chirurgie II. Plângerea este adresată conducerii spitalului Floreasca și spre știința departamentului de resort din Ministerul Sănătății, Colegiul Medicilor, UMF Carol Davila București și Direcția de Sănătate Publică a Capitalei.

Semnatarii plângerii îl acuză pe dr. Paul Sorin Constantin de atitudine conflictuală atât în relația cu cadrele medicale din secția Chirurgie II, cât și cu medicii din alte compartimente ale Spitalului Floreasca.

Ultimul incident invocat de semnatari si care i-a determinat să înainteze plângerea a avut loc la 6 martie. Dr. Păun Sorin Constantin a avut un limbaj injurios și gesturi agresive la adresa unei echipe de medici, în timpul unei intervenții chirurgicale. El i-a înțepat deliberat, într-un acces de furie, pe doctorii Ștefania Manolescu și Bogdan Gaspar, analizele ulterioare arătând că pacienta care se afla pe masa de operație avea hepatita C. Semnatarii spun că există martori și documente care să ateste această agresiune.

Șeful secției Chirurgie II este acuzat că a mai agresat fizic și alți medici, iar printre cei care i-au căzut victime au fost și medici rezidenți.

Semnatarii cer soluționarea plângerii, declanșarea unei anchete a instituțiilor de profil și anunță că până la finalizarea acestei anchetei refuză continuarea relațiilor de serviciu cu dr. Constantin, inclusiv intrarea în sala de operație, alături de echipa condusă de acesta.

Fost manager interimar al Spitalului Floreasca, dr. Păun Constantin Sorin a fost demis din această funcție în august 2016 din cauza conflictului cu medicii de la UPU. Ulterior, el a fost numit șef de secție interimar, poziție din care a demisionat în toamna anului 2017. Dr. Constantin este conferențiar la UMF Carol Davila din București.

Publicăm mai jos scrisoarea.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *