Din copilărie până în prezent, rareori am petrecut o vacanță de vară fără să pun mâna pe un balot, fie el mic sau rotund, fără să am grijă de un număr însemnat de cabaline, ovine, bovine sau caprine. Și nu îmi este deloc rușine de treaba asta, chiar din contră, eu sunt foarte mândru de aceste lucruri. Unii spun că oamenii care au activat sau activează în sectorul Agro-Industrial sunt de la coada vacii. Hmm, sincer să fiu, acest lucru poate să fie adevărat de cele mai multe ori. Dar cei care stau la coada vacii și cei care stau aplecați peste solul patriei, cei care lucrează pământul, sunt oamenii care au grijă ca tu, de cele mai multe ori un ignorant sau o ignorantă, să ai ce mânca, la propriu. Dacă agricultorii și fermierii s-ar rușina sau supăra că râd unii sau alții de ei, cei care „se hăhăie”, ca să o parafrazez pe doamna redactor șef al site-ului, ar ajunge să mănânce gândaci, la propriu. Iar până la acest pas nu este distanță mare. Articolul meu nu se vrea a fi un elogiu la adresa agricultorilor și fermierilor patriei, ceea ce este de aur nu mai trebuie lăudat, strălucește destul de la sine. Iar tinerii care au asudat și au udat pământul pe care l-au muncit cu brațele lor au ajuns mai mult decât bine în viață și, culmea, aceștia au ales să continue ceea ce au început, iar mai fiecare are o grădină sau livadă.
Am scris rândurile anterioare, pentru a avea sens opinia mea din rândurile următoare. Deoarece sunt pasionat și de domeniul Agro-Industrial, până și lucrarea mea de licență este intitulată: „Intelligence in the Agro-Industrial Domain”, printre capitole numărându-se: Chapter I: Intelligence – Best Weapon, 1.1: The End of Our Resources, 1.2: Geopolitics and the Agro-Industrial Domain, 1.3: Intelligence and the Agro-Industrial Domain, 1.4: Sun Tzu – The War-Master, Chapter II: Terrorism and The Agro-Industrial Field, 2.1: Intelligence only in the service of Military? 2.2: Intelligence in the benefit of whole mankind, 2.3: Agro-Industrial Security, Chapter III: Agro-Industrial Field in Romania (1946-1989), 3.1: The Future of the Romanian Oil, Chapter IV: War, Intelligence and the Agro-Industrial Domain, 4.1: Snipers and the Agro-Industrial Domain and Field, Chapter V: Why is Germany Europe’s Engine? Different countries of the world, Chapter VI: All states have potential, Case Study – Australia and Intelligence in the Agro-Industrial Domain, Chapter VII: Foreign Policy of Romania and the Agro-Industrial Domain, Chapter VIII: Intelligence in the Agro-Industrial Field, and the Pandemics, Chapter IX: Strussberg File – Corruption in Romania, Intelligence and the, Agro-Industrial Domain Vulnerabilities, Chapter X: Agro-Industrial Intelligence and the Space…”. Și, deoarece am ales să studiez în paralel și Pomicultura și Creșterea Animalelor, eu am avut ocazia să vizitez, spre a mă informa, atât ferme din țara noastră, cât și din Republica Irlanda. Recent, deși știam de anumite practici inumane, am avut „norocul” de a vedea adevărate fapte de cruzime împotriva animalelor, în Occident. Deoarece ceea ce am scris anterior se vrea a fi și este o dovadă că nu vorbesc în necunoștință de cauză, mă simt în măsură să declar că am văzut adevărate fapte rușinoase pentru oameni, deși aceste practici sunt legale. În plus, am fost informat și am discutat cu anumite persoane care fac parte din New Zealand Anti-Vivisection Society (NZAVS), New Zealand People’s Party și New Zealand National Party (National Front). Cu privire la ce? Cu privire la bovinele canulate sau fistulate. Totul face parte din aberația pentru care fermierilor olandezi li se „bagă pumnul în gură” și pentru care fermierii neozeelandezi au fost amenințați că dacă nu practică așa ceva, adio fonduri. Pe scurt, timp de decenii, cercetătorii au creat în mod artificial fistule (cunoscute și sub numele de canule) la rumegătoare, cum ar fi vacile, oile și căprioarele. Acestea sunt, în esență, găuri asemănătoare unor ferestre în partea laterală a corpului unui animal. Fistulele sunt tuburi care sunt create chirurgical pentru a conecta stomacul unei vaci sau al unei oi la pielea ei. Partea exterioară a fistulei este acoperită cu un capac de plastic care poate fi deschis de oamenii de știință sau de oricine, pentru a extrage conținutul stomacului în vederea analizei sau pentru a introduce substanțe străine, cum ar fi gaze de urmărire sau substanțe chimice, cum ar fi ureea. Este o procedură extrem de dureroasă, iar vacile suferă de pe urma intervenției chirurgicale intruzive până la 20 de zile după operație, asta dacă nu mor, din cauza complicațiilor. Fistularea este folosită în experimentele care au drept scop încercarea de a crește profiturile industriei agricole. De exemplu, practica este folosită pentru a încerca:
Argumente împotriva cercetării care implică vaci fistulate:
Ce vreau să subliniez și unde vreau să ajung. Cu o experiență de peste 10 ani în Domeniul Agro-Industrial, în viața mea, și pot să jur cu mâna pe inimă, nu am văzut gospodărie românească sau fermă românească în care animalele să fie abuzate sau maltratate. În plus, am văzut doar oameni care în spatele și în afara prezenței oricăror microfoane sau camere ofereau animalelor iubire, grijă și compasiune și sufereau la sacrificarea lor.
Occidentul susține că noi suntem barbari, că suntem niște înapoiați medievali, dar ceea ce am văzut eu dovedește contrarul. Dacă, pe viitor, cineva va spune că fermele mici și mijlocii din România trebuie să dispară din cauză că nu sunt „umane și etice”, dumneavoastră să vă aduceți aminte de acest articol scris de mine și să spuneți: NU! Niciodată nu am ales să tac și să mint prin străinătate, atât online cât și on-site, cu privire la Domeniul Agro-Industrial românesc, cum fac alții, sau să arunc cu noroi (a se citi bălegar), în propriul meu neam sau în propria mea țară. Mie nu îmi este rușine că sunt Român, niciodată nu mi-a fost și niciodată nu îmi va fi.
Videoclipuri „banale”, nu unele în care se vede suferința reală a bovinelor:
Și un video despre ipocriții din Occident:
-depinde daca animalu cu copita despicata
se chinuie in tigaie
(porcu nu face muuuuuuuuuuuuuu)
(atentie ca maxtor trisheaza)
Se pare ca de cei din domeniul agricol nu prea stiu politicienii mare lucru. Nici de ce ar avea nevoie pentru o productie si o desfacere profitabile macar la limita unui trai decent, nici de faptul ca profita exagerat de mult comerciantii de pe urma lor.
.
Cat despre celalalt subiect, experientele si studiile acelea pe bietele animale, e innacceptabil, aia care fac asa ceva sunt niste criminalli cu sange rece. Unde sunt ONG-urile acum.?
Un articol superb ,absolut minunat, foarte bine și foarte frumos realizat ! Cu câțiva ani în urmă ,am vrut să cumpăr roșii pentru salată și, dacă nu eram atentă, puteam achiziționa roșii vopsite la propriu și nu coapte ,de la un magazin particular gen aprozar ,că nu ajunsesem în piață ,care era departe de zona prin care treceam ! Vânzătoarea m-a ajutat cu o informație prețioasă (putea să nu o facă ) : roșiile erau din Spania, dar nu erau din cele grena sau ciocolatii la culoare – pe care le știam ,că întâmplător o cunoștință mi-a arătat astfel de roșii -,ci unele care păreau sau poate chiar ersu vopsite sau coapte artificial ! Am cumpărat roșii normale, despre care nu știam cu exactitate dacă erau românești sau nu ,dar al căror gust era de ” roșii de apă „,un soi de roșii olandeze…fără niciun fel de gust ! Mergând în continuare să cumpăr și brânză telemea de la un magazin cu lactate , direct de la producător , am constatat că atât prețurile cât și prezentarea alimentelor erau destul
de acceptabile,iar gustul lor minunat ! Mai am ceva să vă relatez!Tot mergând pe aceeași străduță ,am găsit un alt magazin asemănător celui de lactate dar cu produse din carne, tot bune la gust , dar și la preț ! Anul trecut mai exista acest magazin ! Anul acesta a dat faliment ! Poate că și cel cu lactate o fi dat între timp faliment și nu știu, că nu am mai trecut în ultimul timp pe acolo ! Dacă se întâmplă aceste lucruri și cu micii producători și cu animalele, dar și cu produsele lor, la ce ne mai putem aștepta în viitor ,dacă nu se stopează aceste măsuri rigide despre care ați vorbit ,dar și corupția în aceste domenii de activitate ?
Nu mai e mult pana vor apărea și in fermele noastre asemenea proceduri,de ce spun asta ,pai pe vremuri când mergeai la piata căutam oltenii,pentru roșii ,ardei,vinete toate cu un gust deosebit autentic,Acuma oltenii și nu numai ei cultiva rosii asemeni turcilor,olandezilor,fără gust,verzi înăuntru,rosii pe dinafara,ardei frumoși cu gust de carton,au importat semințe și metodele străinilor de cultivare,deh banul vorbește,lăcomia pentru un profit cat mai mare,au dispărut soiurile autentice românești in detrimentul soiurilor modificate genetic din UE,nu mai vorbim de mere,piersici și caise fără gust și aroma,pepeni șamd,statul a greșit acordând acele subvenții pentru cultivatori, fără obligativitatea păstrării soiurilor românești, și a metodelor de cultivare,acum e târziu,soluția e sa îți cultivi singur la nivel de familie,sa crești dacă poți singur animale dacă îți permiți,sa nu mai cumperi nimic din ceea ce îți oferă acești pseudo fermieri.