Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Olimpiada înțelepților: Record mondial în proba de 100m la 105 ani

Pe unii dintre cititori îi dor oasele după 50-60 de ani. Pe la 70, mulți au baston, iar după 80, ori chiar mai devreme, dacă nu ești activ, te așteaptă căruciorul împins de la spate de o rudă, ori un personaj plătit.
Dar, în viață mai sunt și excepții.

O doamnă de 105 ani a stabilit un record mondial în cursa de 100m.
Născută în Louisiana, în Statele Unite ale Americii, Julia Hawkins, poreclită „Uraganul”, a devenit prima femeie și prima americancă din categoria sa de vârstă care a stabilit un record mondial la o competiție atletică master. În proba de 100 m, din cadrul Jocurilor de seniori, centenara a înregistrat timpul de 1:02.95.

Cursa din Hammond – Louisiana, localitate aflată la câțiva kilometri de orașul natal al „Uraganului”, a făcut din Hawkins prima americancă care a concurat la categoria 105+ și prima atletă care a stabilit un rezultat notabil la această vârstă.

După concurs, câștigătoarea a spus că marele său regret este că nu a terminat cursa sub 60 de secunde.
„A fost minunat să văd atât de mulți membri ai familiei și prieteni, dar aș fi vrut să termin cursa în mai puțin de 1 minut. Da, am vrut să o fac în mai puțin de un minut”, a spus atleta centenară.

Acum, problema este ce spunem noi?
Stăm în fața calculatorului, la televizor ore întregi, ori ieșim puțin să ne mișcăm prin aer curat? Cine îl are, desigur. Apoi putem să ne încercăm forțele la o alergare scurtă?
Specialiștii spun că e sănătate curată! Încercați chiar azi!

În imaginea alăturată este chiar câștigătoarea probei.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *