După România educată și România climatizată, se prefigurează un nou Proiect de țară: Schimbarea becurilor (Ion Cristoiu)

Olimpiada șahiștilor: România, pe locul 23 la fete și 44 a băieți

Da, există și o Olimpiadă a șahiștilor. Anul acesta a avut loc în India. Ca la fiecare ultimele ediții, fetele au avut o evoluție mai bună și au venit pe locul 23 din 162 de state. La masculin, un loc modest – 44 din 188 de echipe.  Asta în condițiile în care formațiile din Rusia și Belarus nu au fost acceptate în turneu. Acum, mă întreb și eu, ce vină au sportivii ruși? Dumneavoastră știți?

Ultima rundă a olimpiadei s-a încheiat cu două victorii pentru România!
Fetele au jucat cu Chile și le-au învins cu 2,5-1,5, iar băieții au învins Sri Lanka cu 3-1.

În total, echipa fetelor a obținut 6 victorii, două remize și 3 înfrângeri și ocupă poziția 23 în clasament.
Echipa băieților cu 5 victorii, 3 remize și 3 înfrângeri ocupă poziția 44 în clasament.

Iată și echipele câștigătoare:
Masculin: 1 Uzbekistan, 2 Armenia, iar pe locul 3 formația secundă a Indiei.
Feminin: 1 Ucraina, 2 Georgia și 3 India.

Lotul echipei feminine: Irina Bulmaga, Luminița Cosma, Alessia Ciolacu, Mihaela Sandu, Miruna Lehaci, iar căpitanul echipei este Gergely Szabo.
Lotul echipei masculine: Bogdan Deac, Constantin Lupulescu, Mircea Pârligras, Vlad Jianu și David Gavrilescu, iar căpitanul echipei este Lucian Miron.
Șeful delegației – Tiberiu Georgescu. Sperăm la locuri mai bune edițiile viitoare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Crunta exploatare a sînului Julietei

Fiecare poveste de călătorie scrisă de Ion Cristoiu aduce ceva ce nu te aștepți, pentru că ochiul versat surprinde amănuntul pe lângă care ceilalți trec fără să-l vadă.
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Mediafax
Invitații cristoiublog