Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Olimpismul între Miraitowa și Somety

Miraitowa este mascota Jocurilor Olimpice care se termină, iar Semety este mascota Jocurilor Paralimpice, care vor începe peste puține zile, tot în Japonia.
Mascota JO 2020 se numeşte Miraitowa, o combinaţie a cuvintelor nipone ”mirai” (viitor) şi ”towa” (eternitate), şi este un personaj zâmbitor inspirat din benzile animate japoneze, colorat în alb şi negru, cu ochi albaştri.
Mascota Jocurilor Paralimpice 2020 are numele Someity, după o varietate de flori de cireş numit Someiyoshino.

Ele au fost concepute de ilustratorul Ryo Taniguchi, care a câştigat o competiţie naţională pentru alegerea mascotelor unde votul majoritar a aparţinut elevilor. Cele două mascote au fost alese în urma unei preselecții.

Mai sunt puține ore până la finalul actualei Olimpiade de vară din Japonia.
În mod normal, vine și ora bilanțului pentru participarea României.
El este unul dintre cele mai slabe din istoria prezenței noastre la JO de vară, cu numai 4 medalii, una de aur și 3 de argint.

San Marino a avut 5 sportivi calificați în Japonia, la 4 probe. Şi, aproape incredibil, trei dintre ei au luat medalii: una de argint și două de bronz.
61 de kilometri pătrați și o populație care abia depășește 30.000 de locuitori (cât Tecuci, spre exemplu). Acestea sunt, pe scurt, câteva date despre ţara care se întoarce de la Tokyo cu trei medalii.

Argintul a venit la tir sportiv, în competiția de trap pe echipe mixt. Tirul le-a adus celor din San Marino și un bronz, prin Alessandra Perilli. În ordine cronologică, aceasta a fost prima medalie obținută, San Marino devenind cea mai mică țară din istorie care cucerește o medalie la o ediție de Jocuri Olimpice.
În fine, încă un bronz a fost obținut de Amine Myles Nazem Amine la lupte, categoria 86 de kilograme.

Începând cu 1968 (Mexico City), San Marino a fost prezentă la fiecare ediţie de JO. Cea mai numeroasă delegaţie a avut-o la Los Angeles, în 1984, (19 sportivi). Niciodată, însă, vreun sportiv nu a reuşit să se întoarcă acasă cu vreo medalie, până în acest an.
Cu alte cuvinte, mare sărbătoare în San Marino. La noi urmează analizele, învinuirile, criticile. Asta în timp ce multe state sunt deja în pregătiri pentru Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *