Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Orban merge pe urmele banilor

Apariția fotografiei cu cheful făcut de Ludovic Orban în cabinetul său din Palatul Victoria a pus în umbră alte două escapade ale premierului, în 29 mai.

Vineri, premierul a vizitat două localități importante pentru el. Târgu Mureș, unde a avut ultima carte de muncă înainte de a deveni premier. Orban era angajat la o firmă și, dată fiind distanța mare, patronul respectiv a deschis un birou în București. Președintele PNL a devenit singurul om care nu merge la muncă, ci vine munca la el.

Însoțit de încă trei miniștri, Lucian Bode, Virgil Popescu și Nicolae Ciucă, premierul a semnat un contract de 9,2 km de autostradă în cadrul proiectului ”Autostrada A3 – Secțiune 1C + Drum de Legătură”. Dar a revizitat și spitalul Covid pe care, nu demult, l-a inaugurat împreună cu președintele Klaus Iohannis. Spital care a costat 2 milioane de euro și care este gol.
Bogdan Tiberiu Iacob scrie în Inpolitics, și despre vizita la Târgu Lăpuș, unde a dat de o sursă generoasă de bani.
„Premierul a vizitat vineri fabrica Techtex, din Târgu Lăpuș, care produce măști sanitare și echipamente de protecție medicală și a mers ulterior la Cicârlău, unde urmează să fie realizată o nouă fabrică.
Foarte interesant, ambele fabrici vizitate de Orban, cea deja existentă și cea viitoare, aparțin unui afacerist foarte puternic din domeniul exploatării masei lemnoase, Ioan Filip, patron al grupului Taparo, furnizor pentru Ikea și susținător tradițional al dreptei de la noi.
În 2009, Filip a sponsorizat, spre exemplu, campania prezidențială a lui Traian Băsescu și a PDL, partid topit în PNL-ul de azi, iar în 2017, imediat după alegerile din decembrie 2016, l-a adus în consiliul de administrație pe actualul europarlamentar PLUS Dragoș Pîslaru, al cărui mandat de ministru în guvernul Cioloș expirase cu o săptămîna înainte.
Pe 10 aprilie, Europa liberă plasa o firmă a familiei Filip în top 10 al companiilor care au vîndut, în pandemie, statului echipamente medicale anti-coronavirus.
Cu exact două luni înaintea vizitei lui Orban la fabricile Taparo, ministrul Economiei, Virgil Popescu, declara public: «Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor și testul de producție. În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi, iar din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv, aproximativ 4 milioane de măști lunar. Le mulțumesc celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc materialul exterior al măștilor, primele două straturi, dar de acum și produsul finit. Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce și ultimul strat pentru măști tot în țara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine».
Malițioși de am fi, am spune că e cam multă agitație guvernamentală pentru o făbricuță de măști, a doua fiind doar în proiect.

Sigur, e un lucru absolut lăudabil și benefic faptul că o fabrică din România începe, în premieră, să creeze măști medicale cu ajutorul unui credit de zeci de milioane de euro de la banca de stat Eximbank”.

Deplasările guvernanților prin țară, inclusiv cele din 29 mai, s-au făcut și se fac cu o aeronavă militară Spartan, dintre cele șapte achiziționate de statul român în ultimul deceniu pentru operațiuni militare și de intervenții în cazuri dificile.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *