Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Orientul pe post de agent electoral

În aceste zile Orientul fierbe la propriu, după ce de la încheierea războiului cu Irakul fierbe la foc mocnit. O să ne întrebăm firește ce s-a întâmplat? Americanul Trump care întâmplător este și președintele SUA a hotărât asasinarea unui general iranian. În regulă până aici. Cu siguranță avea informații despre activitățile acestuia de susținere a unor miliții în regiune îndreptate împotriva occidentului imperialist. Dar de ce ieri când acest general lupta împotriva ISIS era bun și acum era teroristul numărul unu? Motivul este ca generalul dorea influența treptată a Iranului în zonă? Eu cred că era este și va fi în urma unor hotărâri în laboratoarele puterii nimic altceva decât agent electoral pentru a se pregăti împăratului sosirea la Roma în mandatul al doilea. Nu mă îndoiesc că lucrurile pot degenera chiar într-un conflict armat. Așadar președintele american avea împotriva democraților deja arma numită Giuliani. Dar dacă această armă e o cacealma? Atunci aveau nevoie de ceva concret cât de cât ușor justificabil mai ales că în ciuda amenințărilor cu dezvăluirile din Ucraina și România despre unii democrați, ceilalți, adică deep state, sapă deja la mormântul președintelui.

Ieri spectacolul a fost sinistru. Toată mass-media arăta cum plecau trupele americane cu tineri buni pentru carne de tun din Carolina de Nord. Și uite așa cu un mesaj pe rețelele sociale, trimis din baia de la Casa Alba, de amenințare la adresa așa zișilor teroriști Trump vrea să câștige alegerile. Deci avem prima fază, de fapt, a campaniei electorale. Problema este însă alta. Parlamentul irakian dorește ca trupele să părăsească țara lor, desigur, pe un calendar de un an, dar s-a spus clar că acel stat trebuie să fie suveran. Păi, cum reușește domnul Trump să lupte împotriva unor teroriști când el nu respectă suveranitatea unor popoare din zona Golfului pe care le-a umplut cu soldați americani gata de atac? Pentru alegerea slăvitului Padișah trebuie ca toate țările din Golf, dar mai ales din Europa, să stea în poziția ghiocelului? Mă tem ca da.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *