Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Pământul de acasă

„Era o vreme de murit ceva ce nu s-a pomenit…”
Dorin Tudoran[1]

A plecat de acasă, din Banat, demult, tare demult, nici nu mai ținea minte de când. Își amintea doar că a ieșit din curte cu valiza aia de lemn purtată și de bărbații ce-i precedaseră în neam și dusu-s-a la armată. Viața l-a aruncat pe te miri unde, a bătut continentele în lung și-n lat, dar gândul i-a rămas la satul strămoșilor săi. Adineauri s-a prăpădit în București, casa lui de mai apoi, una a despărțirii definitive de locurile natale. De acolo, din lumea aia veche, mirosind a pâine coaptă, un nepot de frate a venit să-i aprindă o lumânare și să-l petreacă pe ultimul drum. Dar n-a uitat să-i aducă și un pumn de pământ, luat de pe mormântul celor ce i-au fost părinți. „Să nu fie singur printre atâția străini”, se explică molcom, cu ochii înrourați de tristețe, călătorul cu sufletul larg cât marea cea mare. La isprăvirea slujbei de îngropăciune, s-a închinat smerit și a presărat țărâna aceea sfântă peste coșciug. Deodată, dintre norii fumurii s-a ivit o rază de soare și cerul a zâmbit pentru o clipă. Undeva, departe, un om își regăsise rudele de sânge… Nu mai era singur și nu se mai temea de ce va să fie de acum încolo… Și, cu vocea-i stinsă, l-am auzit repetând împăcat cu sine: „Moartea este cel mai loial contemporan al nostru”[2]


[1] Numai copilăria e glorioasă, Robert Șerban în dialog cu Dorin Tudoran

[2] Ibidem


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Pământul de acasă”

  • Corect! Mizeria a dat in metastaza,moartea a devenit floarea preferata,refugiul visat cu placere,dar ma intorc:de unde atita mizerie? Avalansa ne-a acoperit! Oare vom mai iesi vreodata la suprafata?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *