Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Pandemia e pe cale să ia sfîrșit. Cel puțin în plan mediatic. A venit timpul să dezbatem ce s-a întîmplat

Duminică, 14 februarie 2021, de la 20 la 21, televiziunea Aleph News a difuzat, în cadrul emisiunii Interviurile lui Cristoiu, un dialog al subsemnatului cu dr. Adrian Marinescu, medic primar Boli infecțioase la Institutul „Matei Balș”.

Am 72 de ani și 54 de ani de presă (am debutat în Viața studențească din 13 decembrie 1967, cînd eram student în anul doi la Filosofia din Cluj, în vîrstă de 19 ani).
Am făcut de la zero multe publicații. Am condus multe publicații.
Am scris zilnic din 19 ianuarie 1990, cînd am debutat în presa postdecembristă grație primului ziar particular din istoria ultimilor 50 de ani ai Prese noastre.
Sînt prezentat drept lider de opinie.
Pe lîngă cristoiublog.ro, îmi exprim comentariile în emisiunea Gîndurile lui Cristoiu difuzată pe Aleph News vineri, de la 20 la 21.

În aceste condiții mulți mă vor întreba, nițel nedumeriți:
De ce mai țineți o rubrică de interviuri?
E o întrebare firească la noi, în România, unde interviul trece drept un gen gazetăresc minor, practicat de fătuce și guguștiuci.
Că nu e așa, că interviul e un gen important al presei, ca și reportajul, ca și tableta, de altfel, n-are rost să mă străduiesc acum să demonstrez.

Eu însă nu pentru că interviul adevărat, interviul ca gen important, e un adevăr al Presei, fac interviuri, ci pentru că, așa cum am mai scris, interviul e cel mai bun mijloc pentru mine de a-mi satisface curiozitatea.

De aceea, repet aici, un adevăr pe care l-am mai expus:
Pun întrebări unor interlocutori nu în numele telespectatorilor, ci în numele meu.
Înaintea lor vreau eu, personal, să aflu răspunsuri la întrebările care mă preocupă.

Sub acest semn a stat interviul meu de duminică seara cu dr. Adrian Marinescu.
Dr. Adrian Marinescu e unul dintre puținii medici specialiști în Covid 19 care, în intervențiile sale din spațiul public, a depășit hotarele specialității, pentru a medita cu voce tare asupra aspectelor sociologice și chiar filozofice ale Pandemiei. Acum că fie și din punct de vedere public, Pandemia e pe sfîrșite, m-am gîndit să-l invit pe domnul doctor pentru a-mi răspunde la întrebări pe care mi le-am pus și mi le pun încă în legătură cu ceea ce eu consider a fi fost implicarea României în al Treilea Război Mondial.

Dr. Adrian Marinescu e medic primar în boli infecțioase la Spitalul „Matei Balș” din București. Așa cum a mărturisit în emisiune, de la începutul Pandemiei a tratat de Covid 19 sute de pacienți. Despre experiența asta ieșită din comun am vorbit pe parcursul interviului. Doctorul Adrian Marinescu mi-a dezvăluit uriașele dificultăți cu care s-a confruntat ca doctor încredințat de importanța relației omenești doctor-pacient din cauza costumului ca de cosmonaut cu care s-a prezentat (și se mai prezintă) la patul bolnavului. Fața medicului, ochii, gura îi dau bolnavului nu numai încredere în medicină, dar și încrederea că se va vindeca, una din condițiile unui tratament eficient.

Tot cu Adrian Marinescu am abordat o dificultate specifică relației doctor-pacient în Pandemie. Spre deosebire de alte boli, cea de Covid 19 aduce în spital un bolnav sedus deja de anumite rețete, citite pe internet. Cînd un doctor ca Adrian Marinescu, îndrumat de învățătura Nu există boli, ci bolnavi, îi propune unui astfel de pacient o rețetă, pacientul îl întreabă de ce nu-i dă una citită de el pe internet și de multe ori acceptă rețeta doctorului fără prea mare entuziasm, lucru care afectează eficacitatea tratamentului.

Pandemia mai întîi și Vaccinarea mai apoi au propulsat în prim plan mediatic, transformîndu-i în vedete, pe mulți medici din domeniul epidemiologiei, bolilor infecțioase, virusologiei, pneumologiei. Printre aceștia s-a numărat și doctorul Adrian Marinescu. L-am apreciat încă din timpul stării de urgență (am realizat un interviu la vremea respectivă pe cristoiuTv), pentru intervențiile sale publice echilibrate, calme, raționale. Mulți dintre doctorii pe care Pandemia i-a făcut vedete mi-au fost și-mi sînt antipatici. Sînt cei pe care i-am poreclit Ciocli apocaliptici. Acum, cînd vedem că Pandemia a dispărut din discuțiile publice, deși ea există mai departe în realitate, cînd atmosfera întreținută de presă și mai ales de Autorități nu mai e de Apocalipsă, ci de Înviere, devenim tot mai conștienți c-am fost, în timpul stării de urgență, victimele unei uriașe manipulări. Pericolul real al virusului a fost exagerat prin manipulare primitivă, asemănătoare celei care a creat, în decembrie 1989, isteria criminală cu teroriștii.

Unul dintre scopurile acestei isterii create prin manipulare:
În numele luptei împotriva Virusului ucigaș, cum era blagoslovit de Cioclii apocaliptici, Covid 19, camarila guvernamentală și camarila prezidențială au obținut contracte fabuloase fără licitație, au jefuit pur și simplu Bugetul prin cheltuieli nesăbuite cu măști, seringi, dezinfectant, tablete. S-au comandat milioane de măști și s-au încasat pe aceste măști milioane de euro, prin prețuri umflate, de care nu se putea întreba nimeni, pentru că imediat presa miluită acuza orice întrebare ca fiind o punere la îndoială a sănătății românilor. Măștile putrezesc în depozite. Banii înfloresc în conturile camarilei.

Cioclii apocaliptici au fost principalele unelte ale manipulării criminale. Pe de o parte, prin aparițiile lor rînjinde de Dracula în halat, seară de seară, ei au creat atmosfera de teroare a Pandemiei, pe de alta, acceptînd să le fie invocate de către premier și președinte așa-zisele opinii de specialiști (în realitate nu ei spuneau Autorităților ce să facă, Autoritățile le spuneau ce să zică), acești Ciocli apocaliptici sînt responsabili de marele jaf național în numele luptei împotriva Pandemiei.

Doctorul Adrian Marinescu, una dintre vedetele Pandemiei și Vaccinării, nu s-a numărat printre Cioclii apocaliptici. Intervențiile sale au fost totdeauna lucide, raționale, nu de puține ori polemice cu intervențiile Apocaliptice. În interviul de duminică seara el a reiterat o opinie pe care a susținut-o chiar de la începutul Pandemiei:

„Nu sînt de acord, de cînd a început pandemia, cînd se spunea că e un virus ucigaș. Dacă ne gîndim la rabie, adică la turbare, în momentul în care ai ghinionul să faci turbare, mori sută la sută. Nu scapă nimeni. Ăsta este un virus ucigaș. Nu poți să spui în momentul în care procentul celor care au o evoluție imprevizibilă e micuț că e un virus ucigaș. Poți să spui că e imprevizibil, poți să spui că la unele persoane poate să evolueze și prost”.

Pe parcursul Pandemiei și al Vaccinării, în intervențiile sale publice, Adrian Marinescu a depășit condiția de doctor pentru a se lansa în considerații ținînd de ceea ce s-ar numi Sociologia Pandemiei.

În emisiune, am abordat chestiuni cum ar fi raportul între antivacciniști și antivaccinști Covid 19 (doctorul considerînd că antivacciniștii în general nu vor fi convinși în veci să se vaccineze), dar mai ales protestele împotriva măștii. Potrivit lui Adrian Marinescu, adversitatea față de purtarea măștii și-a avut una dintre cauze în felul în care au prezentat autoritățile măsura:

„Mesajele, cum erau date la început, cred că era loc și de mai bine. Masca ar fi trebuit prezentată împreună cu alte măsuri. Masca era numită botniță. Categoric acest lucru e văzut ca o modalitate prin care autoritățile impun niște lucruri. Cu siguranță că mulți au văzut o formă de rebeliune împotriva autorității. Și probabil că mesajele ar fi trebuit date un pic altfel, mai calm, privite lucrurile altfel, să se explice că toți vrem să scăpăm de pandemie. Dacă n-ar fi spus autoritatea, purtau mască, dar gîndiți-vă că în alte țări s-au dat mesajele puțin altfel și nu a existat această percepție.”

În societățile evoluate, după marile evenimente au loc dezbateri, se trag concluzii sociologice, psihologice, se lansează explicații.
Pandemia, pe cale de a se stinge (cel puțin în plan mediatic), a fost un cataclism național de ordinul unui al Treilea Război Mondial.

După al Doilea Război Mondial în paralel cu procesul de Reconstrucție, a avut loc un proces amplu de meditare asupra a ceea ce s-a întîmplat.
Ar trebui să ne apucăm și noi românii să dezbatem serios ce s-a întîmplat cu noi din martie 2020 pînă acum, ce greșeli de comunicare au făcut autoritățile, cum trebuie să ne prezentăm pentru un alt posibil Pericol în genul Pandemiei.
Interviul cu dr. Adrian Marinescu poate fi socotit un început de astfel de dezbatere.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Pandemia e pe cale să ia sfîrșit. Cel puțin în plan mediatic. A venit timpul să dezbatem ce s-a întîmplat”

  • Dle Cristoiu…v-ati chinuit un an sa demontati pandemia si apoi v-ati vaccinat cuminte si obedient in public?…asta dr Marinescu e mai mult doctor pr la TV…ca si Rafila…poate intra si el in politica…plus freza aia de retardat si zimbetul ala parshiv….personajul e enervant…patronizing cum se zice pe afara…pe romaneste: il bag in p… ma-sii…

  • Aveti putintica rabdare, domnule Cristoiu. Niciunde în lume nu se poate trage înca linie, vaccinarea merge încet si între timp apar virusuri mutante, vaccinurile trebuie schimbate sau facute altele noi…
    Eu i-as fi pus doctorului Marinescu urmatoarele întrebari: de ce Domnia sa si alti confrati care gândesc ca dânsul nu s-au organizat si nu au actionat împreuna, în asa fel încât sa contracareze dictatura „cioclilor apocaliptici”, de ce i-au lasat pe infectiologii politruci sa dicteze conduita pe timp de pandemie, daca a stiut ca nu este bine ce se întâmpla?

  • Stimate Maestre, continuati sa luati interviuri. Eu le urmaresc cu mult interes. Sunteti cu adevarat un lider de opinie, as zice chiar cel mai important acum.

  • ‘A venit timpul să dezbatem ce s-a întîmplat’

    de unde rezulta ca stim ce se intampla:)) si, cu un ochi critic, de cunoscator, putem arunca priviri si spre ce s-a intamplat 🙂 :))
    io nu prea cred ca e asa. mai degraba…nestiind cum stam avem, totusi, indrazneala sa ne dam cu parerea despre…cum am stat:)

    • Logic. 😎

      • Este, pentru ca ce se intampla e un efect a ceea ce ni s a intamplat:)), deci daia stim ce ni se intampla, pentru ca stim ce ni s a intamplat:))), si daia ne si apucam sa dezbat em, ca exista cunoastere, nu…?:)))

  • Asta este virusul ucigas:
    https://www.nytimes.com/2021/02/10/world/europe/sister-andre-covid19.html

    Anuntati ca nu va simtiti bine dupa vaccin. Jurnalistul Cristoiu ar fi trebuit sa afle, pina in anul 2021, ca cititul ajuta! La virsta pe care o aveti ar fi trebuit sa fiti primul care sa vorbeasca despre ceea ce trebuie, nu tot felul de povesti fara sens, despre orice individ zero, guvern si alte prostii in stilulu tipic al celor ridicati de Ceausescu si se stie de unde anume.
    Incercati de azi inainte!

  • Pandemia s-a terminat in plan mediatic pentru ca stirile zilnice despre bolnavi si morti nu mai aduc rating nici macar la stirile de la ora 5. Dar plan-demia plus restrictiile stupide inca exista la fel ca inainte. Si probabil in viitorul apropiat cazanul european va da in clocot. Mamaliga inca nu, ea de obicei asteapta sa vada ce zice Europa. 🙂

  • E o noutate faptul ca veniti cu o gandire pozitiva – „pandemia s a terminat”. De mai bine de o saptamana veniti cu teza asta.
    M as bucura sa fie asa!
    Totusi, cred ca suntem intr un scenariu,in care strategia este, doi pasi inainte si unul inapoi. Spre exemplu, am observat la turneul de tenis din Australia: in primele 4 zile, spectatori fara masca in tribuna – atmosfera relaxata, normalitatea din vremurile bune. Atata a tinut, 4 zile. Imediat dupa (ordin pe unitate), tribunele s iara fara spectatori, antrenorii si toti cei din organizare masti si tot protocolul ala sinistru..
    Nu scapam asa usor, de prigoana pe care au pornit o stim noi cine..

    • Care noi din „stim noi cine”? Si, cine a pornit „prigoana”?!
      Nicule, fii explicit, nu-ti fie jena!

      • Geo, ce bucurie!
        Inteleg ca saptamana asta esti schimbu’ 2..
        Remarc dezinvoltura cu, care moderezi tu..
        Neaparat, daca iti faci blog sa ne anunti!
        Orice postare pe care o fac, daca nu o bagi tu in seama, raman nelinistit peste noapte.
        Multe salutari!

        • Salutari si tie, Nicule. Ai uitat de când am prins eu drag de tine. Nu-i nimic, îti aduc eu aminte. De când, foarte voalat, ca acum, încercai sa ne convingi, pe mine si pe Cib, sa-i votam pe cei de la AUR. Nici atunci nu întelegeam ce spui, mi-am dat seama doar dupa alegeri.
          Pai, ca sa nu ne mai aflam în dilema, nu ar fi mai bine ca întotdeauna sa spui exact ceea ce vrei sa spui, ca sa-ti întelegem din start comentariul?
          P.S. Promit ca o sa te anunt când o sa-mi fac blog, poate o sa te invit sa publici si tu pe el, dar la mine, trebuie musai sa scrii cu subiect si predicat. Si, fara mistere si conspiratii ca pentru astea exista site-urile de science-fiction.

  • Dupa al doilea razboi mondial a existat procesul de la Nurnberg. Al treilea razboi mondial nu se stie daca se va finaliza prin tragerea la raspundere a celor vinovati. Vinovati vor fi poate cei care au fost prostiti.

  • ‘Al treilea razboi Mondial’
    …asa ceva nu exista ca Definitie.

    Razboaiele Mondiale au expirat.
    fix cum expira iaurtul sau ciocolata, asa expira si Razboiul Mondial.

    insa Esenta lui…se manifesta!
    ea, Esenta, imbraca haine la moda, Noi-Noute, si se manifesta!
    are si un nume: Revolutia Mondiala.

    Razboiul Mondial sufera si el un proces de dezvoltare, se face mare, iar atunci cind ajunge la masura desavarsirii, adica fix pe vremurile astea, se numeste Revolutie Mondiala.
    Revolutia Mondiala e un Razboi Mondial de 1,6 ori mai capabil!, e de 1,6 ori mai innoitor, insa ea are o valenta speciala: permite manifestarea starii de echilibru.
    mai altfel spus, ‘desavarsirea’ presupune si manifestarea putintei de a genera o stare de echilibru, iar in cazul Civilizatiei asta presupune metamorfoza Razboiului Mondial in Revolutie Mondiala, valenta ‘razboi’ disparand din peisaj…, devenind indisponibila ( in fapt ea e posibila, insa daca e folosita, civilizatia actuala va ajunge, brusc, linga alelalte, toate!, de care s-a ales Praful!

    deci daia Al Treilea Razboi Mondial…e un non sens, pentru ca el se numeste, de fapt, Revolutie Mondiala.
    …cu tot ce presupune manifestarea plenara a unei stari revolutionare.

    • Revolutia Mondiala a inceput cu o ‘nonactiune’!

      spre deosebire de Razboaiele Mondiale, care au inceput cu o Actiune, Revolutia Mondiala a inceput cu o ‘nonactiune’, iar asta da masura Revolutiei Mondiale: Innoieste in stil Anti! –
      ala care incepe un Razboi Mondial e si cel care-l pierde. fix in momentul in care un razboi devine mondial…se cunoaste deja perdantul: e cel care l-a inceput!, pentru ca ultima reactiune diin Intreg pe el il va viza!

      faptul ca ‘s-a Reactionat plenar disproportionat’ in fata virusului, a facut din virus o nonactiune, iar din restul…Actiunii…Forta care a initiat Revolutia Mondiala, insa in cazul asta Revolutia Mondiala se va inchide fix prin cel care e autorul…Actiunii, or cel vizat e, in cazul asta, chiar ‘sistemul politic’.
      prin urmare Revolutia Mondiala va demola toate sistemele sociale, insa la final se va regasi ‘sistemul politic’, natura innoitoare a Revolutiei aducind cu sine Noi Sisteme Sociale, Capabile sa sustina…Civilizatia!, ca e…cu greutate!, s-a facut mare in ultima suta de ani. ( deci temeliile actuale…n-o mai pot sustine!, incep sa crape! )

      valenta Anti!, pe care Revolutia Mondiala o poarta, si care presupune manifestarea unei paradigme…fix pe dos decat e acum!, va avea ca actor principal Inteligenta Artificiala.
      prin urmare toate Sistemele Sociale vor tinde sa aiba acelasi numitor comun: Inteligenta Artificiala. in final…inclusiv ‘sistemul politic’ suferind aceasta…mutatie. asa ca nu va fi nicio mirare daca in curind oamenii isi vor alege drept primar o Inteligenta Artificiala!

      Revolutia Mondiala nu mai poate fi stopata. ea e o necesitate obiectiva.
      pur si simplu Temeliile Civilizatiei…crapa! e ca si cum vrei sa i mai ridici 10 etaje blocului in care locuiesti. sau casei in care locuiesti.nu se poate!, in mod obiectiv ai nevoie de Temelii Noi! Capabile!
      pai daca asta se intampla cu un bloc, sau cu o casa, cu atit mai mult se intampla cu o civilizatie!
      de fapt…toate civilizatiile daia au ajuns Cenusa, ca au fost Incapabile sa-si astearna sub talpi Temelii Capabile. Temeliile le-au sustinut…pina cind au crapat de tot, civilizatia in cauza devenind…Cenusa.

      • singura cale pe care Civilizatia o are este..:
        inainte!
        tot inainte, cu toate pinzele sus!:))

        asta inseamna digitalizare plenara, redefinirea tuturor sistemlor sociale astfel incat ele sa fie compatibile cu Inteligenta Artificiala si…in mod fundamental manifestarea plenara a Green Deal ului, pentru ca…Civilizatia e o exprimare Artificiala, deci AntiNatura, prin urmare va genera reactiuni in Natura!…daca nu devine compatibila cu miscarile Naturii ( Green Deal asta si face, aduce Civilizatia in starea in care nu mai genereaza reactiuni in Natura, cu toate ca e o exprimare Artificiala ( deci AntiNatura:)) )

        • Atuul acestei Civilizatii este Computerul Cuantic. El e singurul capabil sa aduca in Realitate dinamici posibile exclusiv pe Granita Universului, adica pe Nivelul Cuantic.
          e vremea….Doctrinei Anti!:)), adica cea care preia stafeta, ridicind-o la Ultimul Nivel va fi…Inteligenta Artificiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *