Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Pasiunea care te duce pe micul ecran

Motto: „Şahul face cinste spiritului omenesc” – Voltaire

Gata! S-a definitivat Cercul de șah de la Breaza. Reprezentanții vieții cultural-sportive din orașul nostru au oferit cu un foarte elegant cadru pentru derularea orelor de șah. El este la Biblioteca Orășenească „Dan Grigorescu”. În calitate de cititor din Breaza, de mult timp, depun aici mărturie că este un cadru fertil pentru lectură, dar și pentru performanță. Urmează să stabilim programul. Visez o mare emulație în jurul tablei de șah cu 64 de pătrate în alb și negru. Apoi, alcătuirea unei echipe puternice care se întrece, de la egal la egal, cu reprezentanții localităților din Prahova, din România și chiar peste graniță. Lumea este a noastră! Este oare posibil să intrăm în echipa olimpică a României pentru a participa la competiții internaționale? Sigur. Dacă ne constituim în club, iar apoi facem acte în regulă la Federația Română de Șah.

O să vorbesc la postul de televiziune Realitatea Plus cu doamna Arina Delcea. Ea realizează, săptămânal, un episod extrem de interesant din emisiunea intitulată semnificativ „Strategie în alb și negru”. În fiecare zi de sâmbătă și duminică, imediat după știrile și publicitatea de la ora 10, Arina Delcea vine și ne anunță ce mai este nou în lumea șahului din România, dar și în lume. Apoi, este adusă în centrul atenției figura memorabilă a unui campion mondial. După care, vine momentul în care este invitat în studio un om din lumea șahului care răspunde la întrebări. Au fost jucători de șah, antrenori, reprezentanți ai conducerii federației de specialitate din țara noastră. Apoi, jucătorii începători primesc niște indicații despre cum pot muta piesele, astfel încât să le ofere șanse reale pentru un rezultat bun. La final, jucătorii avansați primesc o problemă de rezolvat. Acesta este un subiect pe care Delia Duca îl va rezolva, cu eleganță, peste fix o săptămână. Eu o urmăresc pe Arina Delcea încă de la începutul acestei serii de episoade. Depun mărturie că este din ce în ce mai interesant. Prevăd un mare viitor pentru acest personaj care predă și la Facultatea de Jurnalism din București.

Concluzie: Amatorii de șah din Breaza se pregătesc intens pentru a fi personaje populare pe micul ecran.
Sper să vă pot ține la curent cu evoluția evenimentelor de aici.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *