Nicolae Ciucă: Coaliţia de guvernare cu PSD se opreşte aici. Rămânem în Executiv ca să împiedicăm escaladarea abuzurilor

Pe când asumarea răspunderii pe gafele miniștrilor?

În această perioadă se vorbește din ce în ce mai des despre legea electorală. Dar nu în sensul schimbării ei pe principii benefice pentru alegători, ci despre cum poate aduce beneficii unei părți. În viitor dacă această lege nu va conveni celor care au majoritate cu siguranță vor purcede la schimbarea ei. Nu pot da dovadă de consecvență! Este mult mai simplu să optezi pentru schimbarea regulilor în timpul jocului. Nu am auzit vreun parlamentar să se exprime în sensul optimizării acestei legi fundamentale. Nu se va propune spre exemplu limitarea numărului habarniștilor, agramaților sau a celor care nu au o minimă pregătire. Nu se limitează dreptul de a fi aleși nici a celor care nu au realizat nimic în viața lor din punct de vedere profesional. Vom găsi, în Parlament persoane care sunt ”politicieni de profesie”, care vor fi preferați de conducerile partidelor pentru obediență sau traseism. O persoană care nu depinde de o funcție este una care poate genera probleme. În schimb trebuie să fim convinși acum că necesitatea alegerii în două tururi este capitală. Scopul este limitarea câștigării de mandate ale celor care azi sunt în opoziție.

La Consiliul Național al PNL, toți membrii s-au felicitat între ei pentru realizări. Probabil românii simt deja binele generat de guvernul Orban. De trei luni la guvernare, politicienii liberali se consideră ”șansa” României. De la Consiliul de ieri, singurul mesaj care ar trebui luat în considerare este cel al lui Rareș Bogdan, care după ce i-a lăudat, le-a dat de înțeles că în fapt, nu reprezintă mare lucru:

„…pentru că m-a invitat, (Ludovic Orban) m-a susținut să intru în PNL și să plec din presă, pentru că dacă aș fi rămas în presă nu știu cum ați fi scos cămașa și cât de bine v-ați fi simțit după câteva emisiuni făcute de mine cu Oreste Teodorescu, Cristi Diaconescu, Ion M. Ioniță Stelian Negrea, nu mulți, trei patru dintre dumneavoastră”.

Comunicarea în politica de azi este foarte complicată. Poate nu atât din cauza ideilor cât mai ales din cauza oamenilor care compun „puterea” de azi. Până să vină PNL la guvernare, gafele politicienilor PSD constituiau așa cum era firesc dezbateri aprige, critici acerbe. Iar cei de la PNL, pe când erau în opoziție au avut tot timpul să se pregătească. Să selecteze oameni la guvernare care să nu gafeze la fiecare interviu, scriere pe Facebook sau atunci când propun schimbarea unei legi pregătirea unei OUG. Persoane care să aibă o minimă coerență în propria argumentare.

Azi găsim miniștri PNL cu probleme gramaticale mult mai vizibile. Mare parte dintre ei sunt străini de limba română. Spre exemplu Raluca Turcan, specialist în comunicare, viceprim-ministru:

„Agenți poștali fac politica PSD în teritoriu, că amenință cu neplata pensiilor sau propaghează știrea falsă…”

„Astfel încât omul să aibă garanția că nu se culcă sănătos și se trezește mort”.

„Am schimbat radical soarta României. Am atins o maturitate politică pe care nu o mai are niciun partid din România”.

Doamna Turcan este cea care în 2008 într-o emisiune tv a afirmat că are 28 de ani când în realitate avea 32. La o ședință din Camera Deputaților a cerut Comisiei pentru Cultură și Mass-Media explicații președintelui TVR pentru lansarea postului local TVR Hunedoara (HD) care în fapt a fost TVR HD (High Definition).

Monica Anisie, profesor de limba română, ministrul Educației și Cercetării:

„Să îi vedem, cu adevărat, pe cei din jur”.

„…este și va fi omul care mi-a îndrumat pașii spre cunoaștere, m-a învățat să gândesc, să îmi dezvolt gândirea critică și mi-a dezvoltat pasiunea pentru lectură”.

„dacă stau bine și mă gândesc”

„trebuie să recunoaștem faptul că nicio diplomă de studii nu atestă calitatea de a fi om. Educația este un proces de creare a omului.”

Cu privire la Ziua Internațională a Victimelor Holocaustului, ministrul Educației a ținut să ia prim planul: „6 milioane de evrei și a altor aproximativ unsprezece milioane de persoane de alte naționalități”. A ținut să sublinieze că este pasionată de istorie, că „o știe” și exemplul ei ar trebui urmat și de alți elevi… să știe și ei istorie ca doamna ministru.

Nicolae Ciucă, ne explică cum nu și-a dorit funcții politice tocmai când le-a obținut:

„Nu mi-am făcut calcule pentru a ocupa vreo funcție politică, nu mi-am dorit și nu am avut astfel de ambiții”.

Victor Costache, ministrul Sănătății, doctor, preocupat cu tunul vieții, probabil cu comision, încearcă să schimbe definitiv sistemul de sănătate. Acesta ne-a explicat una dintre cugetările proprii:

„Avem din ce în ce mai multe cazuri de autism, din cauza plecării părinților în străinătate” .

Ion Ștefan, ministrul dezvoltării. S-a remarcat prin faptul că nu știa câți metri pătrați are casa sa. După cum gândește, cred că nu a mințit:

„Mâine vom construi acum. Prin semnarea acestor… Mâine, ceea ce am putea face mâine facem astăzi. Construim acum mâine. Când vorbim despre toaletele din curtea școlii într-adevăr suntem într-o direcție corectă și bună”

„Pentru PNLD, PNLD… 2… Ocupându-mă mai mult de PNL… mi se pare mai… da”,

„Am fost la DNA din proprie inițiativă. Dacă o să mai fiu chemat la DNA, o să mai merg”.

Klaus Iohannis, la Iași, 24 ianuarie 2020: „nevoia românilor de a fi împreună, transformată, mai apoi, într-un ideal național, a făcut posibilă Prima Unire.

Marcel Vela, ministrul de interne, s-a remarcat prin chemarea unui episcop pentru a-i sfinți biroul și prin întâlnirea cu Alexandru Cumpănașu, beneficiarul Sistemului, chiar în sediul MAI. Mai nou, a transmis un mesaj cum că „Protejăm pădurea și extindem rețelele de gaz metan în satele și orașele României!”
Nu s-a găsit nimeni din PNL care să-i transmită că nu este rolul ministrului de interne să protejeze pădurea și să extindă rețelele de gaz?

La Ministerul Muncii și Protecției Sociale există preocupare pentru lift, liftieră și orgolii pe subiect.

Sunt doar câteva exemple prin care cei puși să coordoneze activități importante ne dovedesc că nu ar trebui să ocupe funcțiile de miniștrii. Pe lângă gravele greșeli de exprimare, majoritatea cabinetului Orban are probleme de logică. Blestemul României este acela că nu avem o clasă politică responsabilă. Ce se întâmplă într-o guvernare este anulat imediat de cea următoare. Astfel se ajunge la o ruptură în procesul legislativ care duce la menținerea societății în aceleași canoane de ani de zile. Românii sunt „beneficiarii” acestor partide. Am ajuns să avem o guvernare populistă care are un singur scop primordial: tăierea salariilor și susținerea mediului privat exclusiv prin minimalizarea celui de stat.

De ce nu s-ar putea susține mediul privat fără a tăia de la stat?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Pe când asumarea răspunderii pe gafele miniștrilor?”

  • S-a facut Turcan mai tinara la tv? A zis ca are 28 in loc de 32?Da mai deshteapta poate sa se faca?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *