Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Pe Klaus Iohannis îl scoate din minți că PSD-ul lui Marcel Ciolacu nu-i face jocul

Despre discursul halucinant al lui Klaus Iohannis din seara lui 7 mai 2020, m-am pronunțat de îndată ce a fost încheiat pe cristoiuTv.
Am arătat că oricît m-aș strădui nu văd nici o rațiune politică a unei intervenții dedicate în întregime PSD într-un moment cînd românii așteaptă de la președinte un plan de relansare a vieții și a economiei, răspunsul la întrebarea ce vom putea face normal după 15 mai 2020. Mai sînt șapte zile pînă la anunțata încheiere a stării de urgență. În Europa se înregistrează o cascadă de măsuri de relaxare, de parcă valurile unui fluviu ar fi spart barajul unui rîuleț. România stă însă în loc. Paralizată de neputința lui Klaus Iohannis, un fel de superpremier, de a lua o decizie panicat că orice decizie va nemulțumi pe toată lumea. Nici un român nu-și poate face un plan minim pentru perioada de după 15 mai, deoarece abia pe 14 mai, așa cum a anunțat premierul, se vor ști măsurile de relaxare. În aceste condiții așteptam cu toții de la intervenția lui Klaus Iohannis dacă nu un Plan măreț de reînviere a României după Criză, atunci măcar noi amănunte practice despre relaxare. În locul acestor mult așteptate lucruri, Klaus Iohannis a reiterat atacurile la PSD, fără a aduce măcar ceva nou. Părea că președintele s-a trezit brusc dintr-un vis urît despre PSD și a simțit nevoia să se defuleze prin confesiune publică. Atacul a fost cu atît mai bizar cu cît a fost marcat de o violență isterică, descumpănitoare. În intervenția mea de pe cristoiuTv susțin că nu găsesc nici un temei politic acestei ieșiri de om scos din minți. După ce-am încheiat comentariul m-am mai gîndit puțin și am descoperit temeiul acestei ieșiri din minți a lui Klaus Iohannis.

Pe Klaus Iohannis îl scoate din minți faptul că PSD-ul lui Marcel Ciolacu nu-i face jocul.
Cel de a-i da lui pretext să alimenteze ura împotriva PSD așa cum s-a întîmplat în perioada Dragnea.

24 noiembrie 2019. Klaus Iohannis cîștigă al doilea mandat cu o victorie zdrobitoare împotriva Vioricăi Dăncilă, după o campanie în care el nici nu s-a trezit din somn, Sistemul instituțiilor de forță, în frunte cu SRI, aranjîndu-i succesul cu mult înaintea campaniei. Într-un comentariu de pe cristoiublog.ro dedicat rezultatelor din cel de-al doilea tur al prezidențialelor, postat chiar după anunțarea exit-poolurilor, am trecut în revistă principalele momente ale Operațiunii prin care Generalii din instituțiile de forță i-au dat un al doilea mandat lui Klaus Iohannis:

„– Condamnarea lui Liviu Dragnea.
– Refuzul Vioricăi Dăncilă de a demisiona din funcția de premier după dezastrul din 26 mai 2019.
– Păstrarea Coaliției PSD-ALDE înaintea Moțiunii de cenzură din iunie 2019. Dacă trecea atunci Moțiunea de cenzură, intrat în Opoziție din iunie, PSD avea mari șanse să crească electoral pînă la alegerile prezidențiale.
– Alegerea Vioricăi Dăncilă ca președinte al PSD.
– Desemnarea Vioricăi Dăncilă drept candidat la prezidențiale și nu a lui Călin Popescu Tăriceanu sau Mircea Diaconu.
– Ruperea Coaliției de guvernare în apropierea momentului de debut al campaniei.
– Căderea Guvernului Dăncilă și investirea Guvernului Orban. S-a urmărit prin aceasta abaterea atenției de la campania electorală, dar și tuflirea primarilor și baronilor locali PSD în sprijinirea Vioricăi Dăncilă.
– Scoaterea din cursă a lui Dan Barna prin Diversiunea de duminică, 10 noiembrie 2019, ora 18: luarea cu asalt în satele patriei a urnelor de către PSD-iști și pensionari.
– Parazitarea perioadei dintre cele două tururi cu Dezbaterea despre dezbatere.
– Aranjarea parodiei de dezbatere a candidatului Klaus Iohannis cu «Jurnaliștii Mei».
De observat că Generalii au avut drept misiune și crearea unor diversiuni pentru evitarea oricărei discuții publice despre candidatul Klaus Iohannis, după modelul din 2014. ”

După anunțarea exit pool-urilor, fără a mai aștepta confirmarea prin primele rezultate oficiale, Klaus Iohannis ține la sediul PNL Discursul învingătorului.
Klaus Iohannis obținuse o victorie zdrobitoare. Primul mandat, cel de cinci ani, a fost un veritabil pustiu pentru președintele Klaus Iohannis. Nici un proiect național sau măcar regional n-a fost inițiat. Un proiect pompos intitulat România educată a eșuat în rutina menționării din cînd în cînd în cuvîntările de la Cotroceni. E drept Camarila generalilor a înflorit și s-a îmbogățit ca niciodată în istoria postdecembristă. Toți cei care-l putea concura pe Klaus Iohannis pe scena politică prin personalitate au fost arestați sau scoși din joc de Servicii. Singurele momente mai deosebite din mandatul de cinci ani au ținut de consumarea funcției de președinte ca un spațiu de vacanțe și călătorii de lux. Dacă n-ar fi fost Carmen Iohannis, cu mania sa proverbială de a trece drept zvîrlugă la o vîrstă la care multe femei se ocupă de nepoți, poate că nici nu ne-am fi dat seama că Klaus Iohannis, soțul lui Carmen Iohannis, a fost președinte. Pe 24 noiembrie 2019 Klaus Iohannis începea al doilea mandat în condiții deosebite. Victoriei zdrobitoare i se adăuga existența unui Guvern al Meu, și acesta pus pe tavă președintelui de Sistemul instituțiilor de forță, și un PSD grav compromis prin campania de prezentare a Vioricăi Dăncilă drept Proasta satului. Erau tot atîtea condiții pentru înflorirea speranței că, în fine, măcar acum în al doilea mandat, cu o scenă politică pustiită de DNA și DIICOT, compromisă de Servicii, Klaus Iohannis va iniția și va duce la capăt măcar un Proiect de interes național dintre acele proiecte pe care doar șeful statului le poate asuma.

Discursul învingătorului a fost așteptat astfel nu numai cu o curiozitate legitimă, dar și cu speranța că în fine Națiunea se va ocupa de mari proiecte și nu de răfuieli politice mărunte. Spre stupoarea celor care mai credeau într-o tresărire de înțelepciune a biruitorului, Klaus Iohannis a anunțat Națiunea că al doilea mandat al său va fi unul consacrat luptei împotriva PSD. Împotriva PSD luptase Klaus Iohannis timp de cinci ani. Nu atît prin implicarea directă bărbătească în bătălie, ci prin poruncile date Sistemului de a lichida PSD. PSD era acum înfrînt. Nu mai avea nici măcar guvernarea. Ca să nu mai vorbim de dezastrul alegerilor prezidențiale. Și cu toate acestea, în discursul Învingătorului, cel care deslușește națiunii marile proiecte la care se angajează să trudească președintele în al doilea mandat, Klaus Iohannis acordă o atenție ieșită din comun luptei cu PSD:

„Este o înfrângere semnificativă pentru PSD, dar trebuie să fim realişti, am cîştigat o lupta importantă, dar războiul încă nu a fost cîştigat. Este nevoie să mergem la vot şi la locale şi la parlamentare, abia atunci cînd PSD-ul este trimis în opoziţie vom putea face ce ne-au cerut astăzi românii, abia atunci vom putea să facem România normală, România aşa cum ne-o dorim noi cu toţii. În România normală vor fi şi trebuie să fie alegătorii liberali, în România normală vor trebui să fie alegătorii USR-PLUS, în România normală vor trebui să fie alegătorii PMP, UDMR şi da, în România normală trebuie să fie şi alegătorii PSD-ului. Eu nu am un război cu alegătorii PSD-ului, eu am un război cu PSD-ul, care încearcă să se cramponeze de putere în judeţe, în comunităţi, şi de aceea va invit dragi români, rămîneţi conectaţi, mergeţi în continuare la vot în număr mare, este extrem de important. (…) cu toţii trebuie să punem umărul pentru a construi România normală. Şi ne vom implica cu toţii şi vom crea o nouă majoritate parlamentară împreună cu toate partidele democratice, şi vă promit că vom crea împreună România normală pe care şi-o doresc toţi românii”.

Ce ne spune discursul?
Că Klaus Iohannis nu se mulțumea cu victoria strălucită, cu existența Guvernului Meu, cu slujirea sa de către cel mai puternic Sistem al instituțiilor de forță din postdecembrism. El voia acum și primăriile, și consiliile județene, și majoritatea parlamentară. Alegerile anticipate au devenit chiar de a doua zi principalul și singurul obiectiv al lui Klaus Iohannis. Pentru aceasta Klaus Iohannis a sacrificat totul: democrația, statul de drept, țara și chiar și guvernarea PNL. În loc să se ocupe de buna guvernare, PNL s-a ocupat cu trucurile menite a provoca alegerile anticipate. Pentru realizarea obiectivului vieții sale, singurul de care e capabilă inteligența sa fără orizonturile unui minim om de stat, Klaus Iohannis avea nevoie de un PSD agresiv, ca pe vremea lui Liviu Dragnea, un PSD care să pară periculos prin vorbe, prin ieșiri violente, prin amenințări. Un PSD cu imaginea, repet, cu imaginea, de Pericol, de forță care scoate din sărite pe TeFeLiștii din Piața Victoriei. Un PSD care să poată fi prezentat oricînd drept Ciuma Roșie, drept dușmanul de moarte al Dreptei, drept partidul care trebuie scos de pe scena politică a țării, era partidul de care Klaus Iohannis avea nevoie. Din motive care-mi scapă, în fruntea PSD a ajuns Marcel Ciolacu. Orice poate stîrni Marcel Ciolacu pe lumea asta, dar ură în nici un caz. Am impresia că Marcel Ciolacu a dibuit un adevăr:
Strategia antiPSD a lui Klaus Iohannis pariază pe un PSD care să stîrnească ură, un PSD care să pară mult mai puternic decît e în realitate.

Și de aceea, cred, sfătuit sau din proprie inițiativă, Marcel Ciolacu a evitat să angajeze PSD în războaie publice răsunătoare cu Președintele. Diversiunea PSD – partid forțos, dușman care trebuie să stîrnească ură, e pe placul lui Klaus Iohannis, pentru că nu-l costă nici un efort. PSD hămăie la el, îl amenință cu suspendarea. El, prin Divizia Presă, prin mașinăria SRI de pe rețele sociale și mai nou prin Presa Miluită, nu trebuie să facă altceva decît să arate cu degetul la PSD.

Mulți dintre confrații aflați pe baricada luptei cu Klaus Iohnnis îmi spun că Marcel Ciolacu a vîndut PSD-ul lui Klaus Iohannis, că Marcel Ciolacu a făcut din PSD un cățel fără dinți. La atacurile în serie din ultima vreme ale lui Klaus Iohannis ei ar vrea ca Marcel Ciolacu, liderii PSD să iasă pe televiziuni și să răspundă la fel de violent, la fel de isteric, în emisiuni poreclite de televiziunile de știri cu sînge pe pereți. Mai tinerii mei confrați aduc drept argument transformarea PSD într-un instrument al Cotroceniului faptul că PSD a votat Guvernul Orban. Eu însă întreb:
Putea să nu-l voteze?

Putea din punct de vedere constituțional. Din punct de vedere politic ar fi fost exact ceea ce și-ar fi dorit Klaus Iohannis. Cu o României în buza Crizei de coronavirus e lesne de imaginat spectacolul pe care l-a fi dat Klaus Iohannis. PSD ar fi fost acuzat de moartea a mii de români, de sacrificarea țării de dragul intereselor politice. Sînt sigur că TeFeLiștii ar fi dat buzna în Piața Victoriei pentru a protesta împotriva Ciumei Roșii. PSD a fost acuzat de antiIohanniști c-a votat Starea de urgență cînd, avînd majoritatea în Parlament putea să respingă Decretul. Păi asta și dorea Klaus Iohannis. Cum s-ar fi dezlănțuit el împotriva PSD-ului care se dovedește încă o dată Dușmanul Poporului, care sacrifică milioane de români! Dacă acum, cînd PSD-ul nu face nimic deosebit ca partid de Opoziție Klaus Iohannis îl atacă isteric, gen bale la gură, uimind pe oameni normali prin seria de atacuri la PSD, ce-ar fi făcut el dacă PSD ar fi făcut ceva. PSD-ul lui Marcel Ciolacu stîrnește suspiciuni în rîndul gazetarilor cinstiți, luptători cu Puterea, pentru că în timpul stării de urgență a stat pitit. Putea fi însă altfel? În toate țările democratice Opoziția a evitat în această perioadă să denunțe Puterea. Peste tot, Opoziția a lăsat Puterea să se prăbușească singură în sondaje.

Putea PSD să critice zi și noapte aberațiile Guvernului? Putea. Numai că nu văd folosul politic. În vremea Pandemiei românii, ca toți cetățenii Europei, s-au strîns în jurul Puterii. Orice critică venită dinspre PSD (precizez, dinspre PSD, pentru că acesta e partidul cel mai ușor de transformat într-un Dușman al Poporului) ar fi fost taxată drept răfuială politică într-o vreme cînd lumea moare.

Spre deosebire de mai tinerii mei confrați eu cred că strategia PSD de acum e cea de care PSD are nevoie pentru a face față Campaniei angajate de Klaus Iohannis pentru a stîrni din nou împotriva PSD ura ca instrument electoral facil, dar imbatabil în România.

Ieșirea de joi, 7 mai 2020, a lui Klaus Iohannis e concretizarea unei ieșiri din minți.
Cel face pe Klaus Iohannis să-și iasă din minți?
Faptul că PSD-ul condus de Marcel Ciolacu nu mai stîrnește ură.
Tare mă tem că Sistemul lucrează la debarcarea lui Marcel Ciolacu din fruntea PSD și înlocuirea sa cu un lider violent, pus pe harță, care să facă din PSD un partid intrat în strategia lui Klaus Iohannis.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

92 comentarii pentru articolul „Pe Klaus Iohannis îl scoate din minți că PSD-ul lui Marcel Ciolacu nu-i face jocul”

  • X

  • Buna ziua, stimate domnule Cristoiu,
    Ma adresez dumneavoastra in comentarii la acest articol, desi ce va spun, nu are legatura cu articolul in sine.
    Spun stimate, pentru ca va apreciez foarte mult, pentru obiectivitate si profesionalism.
    Mi-am propus sa nu ma mai uit la tv, pentru ca deja sunt toti obositori, si urmaresc sa le cresca audienta. E drept, urmaresc emisiunea domnului Cristache, in special daca sunteti dumneavoastra invitat, si Doru Buscu.Ma intereseaza parerea dumneavoastra referitoare la evenimentele politice din Romania.
    Eu sunt pensionara, inginer de profesie, si am pretentia ca mai inteleg ceva din tot ce se intampla in tara aceasta.
    Am si eu o intrebare, care ma preocupa, sau revine din cand in cand, si cu permisiunea dumneavoastra o sa o pun.

    In ultimii 30 de ani, au existat o multime de ziare in Romania, talk-show-uri, emisiuni politice, in care s-au dezbatut evenimentele politice ale momentului. De ce, cu toata riposta presei,si lupta ce s-a dat im massmedia, pentru informarea oamenilor, pentru scoaterea la iveala a tot felul de lucruri urate, ilegale,anormale, nu s-au intamplat lucruri prea bune, nu s-a imbunatatit mai nimic, iar Romania este in situatia in care este. O fi babilonie in toata lumea, dar ca la noi, la nimeni.
    Nu avem sistem de sanatate sanatos, agricultura, economie in general, strategii de tara, ca omul obisnuit sa vada, sau sa spere, ca se merge intr-o directie cat de cat buna.Pare ca, politicienii nostri nu prea s-au sinchisit de ce spune presa. Sau poate, s-ar fi intamplat si mai rau, dar mai rau decat atat…
    Cum va explicati aceste lucruri, ca jurnalist cu experienta, ca maestru, asa cum bine si frumos, vi se adreseaza multa lume. Stiti ce am observat? Sunteti unul din putinii romani, care sunt apreciati, si sunteti considerat un maestru. Este ceva uimitor, ca romanii sa recunoasca, ca cineva este un maestru.Nu prea le sta in fire, sau in caracter.Sau nu au motive sa o spuna.
    Va doresc sanatate, si va urmarim cu interes in continuare.
    Cu multa consideratie,
    Mihaela Ignatescu

  • Radem noi dar iote ca militianul de la Cotroceni si cu microtienii din subordine o tin ranga-langa cu declaratia pe propria raspundere si amenzile aiuritoare si dupa asa-zisa relaxare. Bai, eu cred ca astia sunt sadici, ca alta explicatie nu am!
    PS Am asa o presimtire ca se va prelungi starea de urgenta, nu de alta dar astia n-au nici un plan economic de relansare economica in afara de binecunoscuta idee geniala a lui Hagi, sa fie bine, sa nu fie rau. Sa dea D-zeu sa n-am gura aurita!

    • DA , o țin , că vor să se publice în MO . Ceea ce se va-ntîmpla curînd , oricum , TOATE amenzile vor fi nule din clipa aia . Crecă e mare durere și scrîșnet de dinți la guvernul meu și la Cotro . Din moment ce amenzile vor fi caduce , ai , n-ai declarație , nu mai contează , fapta nu e amendabilă .
      Citesc mai nou că de ce e așa mare fan amenzi harapul Arafat și vrea prelungirea stării de molimă . Cică el și cu Străinu Cîrcel au făcut achiziții masive de echipament de protecție , incl de la firma de țigări a securistului din Giurgiu , și acuma vor imunitate în fața legii , adică să nu-i caute porcurorii pt ce șmenuri au făcut , că nu se puteau ei împiedica de birocrație, era urgență și milioane de morți .
      Bine , la fel au făcut și boaitele liberale , Rafila , Tătar , Milițianul Maricel , dar ăia vor scăpa , ăștia 2 cam zăresc porțile de la Rahova

  • Maestre, poporul nu mai asteapta de multa vreme nimic de la nimeni. Si va dau o mica dovada aparent nesemnificativa. Cineva care se imbarca pentru sparanghel este intrebat zilele trecute de catre un reporter unde merge si raspunde ca in Germania la munca in agricultura. Si mai este intrebat daca ii este frica de covid dupa ce s-a dus vestea despre conditiile din tara unde merge; raspunsul a fost concis: „si ce sa facem, sa asteptam sa murim de foame, nu vedeti ca Ioahannis nu face nimic bun pentru noi?” Cetateanul intervievat nici macar nu-i este recunoscator tatucului care ar fi aranjat „sejurul” in Germania, ci e constient ca toata nadejdia este in sine insusi. Iaca! Gargara in politica este numai pentru a crea diversiuni si a „justifica” rezultatele alegerilor fraudate. Poporul s-a lamurit de multa vreme ca nu el alege prin vot. Cine mai merge la vot o face doar daca este membrul vreunui partid, organizatii sau servicii si cativa care stiu realitatea dar au constiinta datoriei. De aceea unul a iesit sa-si recunoasca „infrangerea” si altul „castigul” inainte de inchiderea urnelor si de anuntarea sondajelor. Asta ca sa nu se mai intample gafa binecunoscuta in care ne-am culcat cu un presedinte si ne-am trezit dimineata cu altul. Poporul stie ca toti politicienii sunt la fel si doar rolurile pe care le joaca in public sunt diferite. Nu vedeti limbajul de lemn de dupa ’89? „Consens”, „cu siguranta”, „teatru de operatii”, „regula jocului”, „scenariul” si mai nou folosirea excesiva a verbelor la viitor cand de fapt intepenirea este totala, „vom face”, „ne vom gandi”, „vom analiza”, „vom stabili reguli bine delimitate”. Se mimeaza perspectiva, preocuparea, munca, viziunea si se dau sperante desarte in momentul in care se stie clar ca poporul nu mai asteapta nimic de la nimeni si e lamurit. Politicienii au in cap doar delimitarile in orice. A asmuti pe unii impotriva altora, este si asta o delimitare. A face rau cand poti face bine, este si asta tot delimitare. Este o delimitare totala de umanitate, de timp, de spatiu, se traieste in „bula”. Inainte de ’89 circulau bancuri cu „bula”. Iata ca „bula” a ajuns de la in cel din urma, la in cel dintai. Poporul are treburi mult mai importante decat sa mai bage in seama si sa-si piarda vremea cu tv-urile, politicienii, somitatile, institutiile, organele, statisticile, net-ul…si chiar cu covidul. Fiindca poporul vede ca bula provoaca, zgandareste, ameninta si raspandeste teroare in dreapta si in stanga in disperare, pe oricine, nu numai psd-ul. Bula acum ca si inainte este prototipul neispravitului si cretinului, al golanului si parazitului, al celui fara capatai si fara D-zeu, al nimiculului. Cand poporul va vedea ca nu mai are incotro va pune mana pe topoare si furci ca sa moara eroic, daca tot e de murit.

  • Cei mai multi dintre voi sunteti probabil tineri… nu va mai amintiti mare lucru din lovitura de stat militara din decembrie 1989.
    Acolo, pentru ca niste ticalosi sustinuti din umbra de serviciile secrete sovietice (gasca lu Iliescu), voiau sa preia conducerea tarii din mainile lui Ceausescu, a fost inventat inamicul nevazut „teroristii”. Tot asa a fost – teroare totala in popor cu ajutorul televizorului astfel incat niste baieti sa poata lucra linistiti sa preia puterea. Acum e cam acelasi lucru – niste baieti se instaleaza pe tacute la putere (ma refer la puterea din umbra), in timp ce poporul e tinut in case si terorizat cu televizorul.

  • Faptul ca Iohannis spumega de nervi e un prim semn ca experimentul masonic de testare a tolerantei romanilor la dictatura, intampina niste sincope. Nu e vorba numai ca avocatul poporului si alti patrioti si-au dat seama de pericol ci ca multi romani, gandind la rece, au inceput sa-si dea seama singuri ca una e virusul, alta e dictatura fortei. Nu poti ca intr-o tara libera, suverana, europeana sa vezi la TV numa numaratori de morti si cuantificari de amenzi record. Baietii astia se deconspira asa cum respira.

    • Bă te-ai infectat și tu , că ai pus virgulă între subiect și predicat . Apoi NU ai pus alte vreo 2 unde trebuia .
      Dar stai flexat , n-o să ți le mai număr , doar că aia între subiect și predicat mă zgîrîie pe creieri , în jenăre , iar Ghio m-a sensibilizat și mai rău , c-a pus vreo 8 de-o săpt încoace

    • Plus ca se vede ca s niste incompetenti si snapani.

  • Maeste, cum se face că ziariștii nu află nimic, nimic din ce se petrece la Cotroceni?
    Cum de nu au ei o minimă curiozitate să scormonească un pic?
    Chiar și pe timpul lui Ceaușescu secu mai scăpa câte ceva către populație: că Ceaușescu are diabet, că merge la vânătoare, că Leana îi ascunde lucruri și ia decizii fără să-l consulte, că Nicu e bețiv și umblă după Nadia etc.
    De aproape 6 ani noi nu știm absolut nimic despre personajul Iohannis. Nu știm nici măcar când e, sau nu e în țară, cum a fost recent episodul cu Los Angeles unde a dispărut 3 zile și a venit bronzat.
    Singurele can-canuri le aflăm din presa străină, cum a fost treaba cu colanul în Japonia, sau întâlnirea în secret cu Macron la Mormântul Sfânt.
    Vrem și noi să știm ce se petrece la Cotroceni și de ce urăște PSD. L-a înjurat Dragnea de mamă, sau l-a făcut prost în față sau ce?

    • Are ordine de afara,de afara se vrea distrugerea PSD,nu stiu de ce si UE,dar si americanii,indiferent ca sunt Trumpisti sau Prodemocrati,vor desfiintarea PSD,cu ce i o fi enervat PSD atat de tare nu stiu,dar toti vor desfiintarea PSD iar Iohanila vrea doar sa execute ordinele intocmai si la timp.

      • Nu, e ceva personal, e fiert de ură.
        S-a întâmplat atunci când PSD a câștigat cu peste 60%.
        El credea că va avea guvern și parlament, adik tot, și o să domnească liniștit.
        Atunci l-am văzut negru de furie că i s-au năruit toate planurile. Era atât de furios și ofticat că nu l-a invitat pe Dragnea la sărbătoarea de 1 Decembrie.
        Cred că atunci i-a sărit o doagă de la cap.

        • Cred ca n-a avut jucarii cand era mic si a dezvoltat frustrari. Nemtii aia zgarciti n-au vrut sa-i cumpere nimic si asta turba cand vdea ceva la alti copii.

          • Poate-l băteau copiii în dosu’ școlii , cînd îl vedeau cît e de Mut și împiedicat , și l-or fi altoit peste cerebel , or fi lăsat sechele

  • Maestre, foarte interesanta analiza!

  • din cite vad unii oameni au impresia ca acest stop, in civilizatie, ii va permite omului sa si regaseasca sinele, inima, si …vaaai in ce armonie cu natura ne vom scalda, dacu nainte:))

    pai…civilizatia o fi ea obligata sa se miste leit naturii, dar o poate face ‘in oglinda’, adica s-o misca ea ca natura, dar se va misca fix invers.

    mai simplu spus, om era Hristos, lumea lui s-a desavarsit cind el a desavarsit omul,
    lumea care se desavarseste acum e una ‘in oglinda’ cu lumea lui Hristos, adica e fix pe dos,
    deci nu despre om, nu despre natura e povestea vremurilor, ci despre altom, asta fiind un om intors pe dos, dar fix pe masura ui Antihrist, care nici el nu e om, cu un altom, unul care traieste…’tot timpul’:))
    in timp ce unii oameni l

  • Ieri, le-am dat lui Serban si Nikolei linkul unui site nemtesc pe care se gasesc de vânzare BMW-uri – 2018 din seria 3, 330i (+ altele), ca sa vada negru pe alb ca exista asemenea masini, nedeteriorate si cu km putini la bord la jumatate pret sau chiar mai putin. Asta, dupa ce o zi întreaga, scandalagii m-au acuzat ca mint.
    .
    Ei, bine, ce credeti ca s-a întâmplat? Au mutit amândoi în plina discutie, fara sa-si ceara scuze.
    Va sfatuiesc pe toti sa nu dati crezare acestor calomniatori fara scrupule, niste mitomani adevarati!

    • Nu-i baga nimeni in seama, poate doar tu…

      • Nici eu nu i-as baga în seama, dar ma baga ei în seama pe mine cu tot felul de denigrari, injurii etc., fara ca eu sa-i provoc… Asta este… Le dau replici ca sa nu pic de fraier, cum ar vrea ei, hartuitorii acestui blog.

      • Cristian,cib eu va recomand Nasu Tv,ala din Canada,zice lucruri interesante tipu,fara misto,spune multe despre mizeria cu ast Coronavirus,si cu treburi din culise. 😐 😐 😐 Cineva mi a recomandat sa ma uit pe acolo zilele astea,si am avut curiozitatea sa ma uit,sa vad ce zice omu.Interesting.

        • tudy
          Cu toata dragostea, nu ma uit la baiatu’ ala plecat in misiune (m-am mai fript pe vremuri cu „disidentii” de la Europa Libera) nici daca-mi spune acum ca afara e lumina. Si crede-ma ca nu cred o iota din vrajeala OMS-Gates cu pandemia lu’ peste congelator. Ca o fi vreo gripa ceva, da, dar sa blochezi la mantinela toata planeta ca asa isi fac unii smenurile, e prea ca la tara!

          • O faza interesanta pe care o deduc eu,este ca pe Trump il cam mint serviciile lui americane,adica i dau informatii trunchiate,si ala le da public,cred ca propriile servicii americane isi bat joc de Trump.Ideea e ca,aia i spun prostii,i fac rapoarte in bataie de joc,ala la crede,si le face publice,si aia rad de el pe la spate,”i le servesc”,cum se zice in popor,el le ia de bune,si se compromite singur cu ele,eu cred ca aia a lui il fac pe asta.

          • Stiu ce i nasu,da e interesant cand se dau in gat intre ei „baietii”,cum face si Rizea,evident ca se ard de la lovele,dar cand se ard,incep sa spuna unii de altii,sa se dee in gat.

        • M-am mai uitat dar… rumega si el teorii comune ale conspiratiei pe care le stim cu totii… adica nu vine cu nimic nou. Se cam stie care e gasca de escroci globalisti si ce hram poarta. Restul sunt variatiuni pe aceeasi tema. Acolo se poate uita cu gura cascata cineva care nu stie mai nimic si afla brusc niste lucruri.
          E clar ca serviciile secrete americane au trecut de partea globalistilor si incearca sa-l compromita pe Trump. De asta a si rabufnit propaganda in trusturi altadata de incredere CNN, Fox, Epoch Times.. din astia.. au o agenda de ricosat atentia spre partidu comunist chinez si se tin cu dintii de ea.. ca si-au dat seama ca lumea care gandeste s-a cam prins despre ce e vorba si ca traim un experiment totalitar facut sa obisnuiasca oameniii cu dictatura guvernului mondial care va veni.

      • Bă tolomacule , pe mine mă bagă în seamă Cib și Niccollo cel puțin . Și Sandman, Vadim , ev Tudy . Deci , cine contează . Pe la etaj se-ntîmplă să primesc și 4-5 laicuri , puține , pe vremuri primeam și 20 , dar acuma nu mai scrie nimeni pe acolo , nu știu cauza.
        Eu nu te bag în seamă pe tine , că ești cioclu apocaliptic și scrii ceva bălării neinteresante , nici nu știu cum de-am văzut-o pe asta , din 10 postări de-ale tale , poate citesc una .
        Dar văd că insiști și , cum Ghio nu mai face față , e deja în exitus , poate-ți acord un pic de atenție , că văd că ți-o cauți

    • Bă, bazdaganie stiu ca iti doresti din toată inima sa ai si tu o dată dreptate. Ar fi trebuit sa te pună putin pe ganduri că masina aia, dacă dai search pe site-ul trimis de tine, la 330-uri mai noi de 2018, este pe locul 6 cea mai ieftină, din 1100 de masini. In altă ordine de idei poate fi si o variantă second hand a masinii din linkul de mai jos, care nouă e 32.429E+TVA. Cum asta a ta nu are TVA deductibil, un calcul de bun simt ar accepta o pierdere a jumăte din TVA, caz in care ar fi 65% din pretul masinii noi. Chiar dacă accepti pierderea intregului TVA, ajungi la 60%, nu la ¨jumatate sau chiar mai putin¨.
      Esti penibil rău! 🙂
      https://www.mobile.de/ro/Automobil/BMW-330i-Aut.-Advantage-G20-AKTIONSFAHRZEUG/vhc:car,pgn:6,pgs:50,srt:price,sro:asc,ms1:3500_15_,frn:2018/pg:vipcar/278808140.html

      • Nu mai zic ca in 2018 s-a schimbat modelul, iar aia a ta era modelul 2011- 2017

        • Iar vorbesti prostii, iar minti!
          Eu am obtinut de la finante „le quitus fiscal”, actul în legatura cu TVA-ul, fara nicio problema, fara sa mai platesc nimic în plus!
          Ai ramas aceeasi denigratoare mincinoasa din fiecare zi!

          • Proasto, niciuna dintre cele 3 masini, nu este ca a mea, ti-am dat în graba, 3 exemple pentru a-ti demonstra ca esti mincinoasa!

          • Bivole, esti varza! Majoritatea masinilor de pe mobile.de au doua valori, neta si bruta.Tu daca o cumperi de la o entitate platitoare de TVA, o cumperi la valoarea neta indicata pe site, pt ca e tranzactie intracomunitara
            Daca masina a fost cumparata de o PF, TVA-ul platit de el nu se mai poate deduce, iar valoarea la care o cumperi tu e cea bruta ( TVA inclus in pret). Iar ce platesi tu TVA la tine in tara e alta discutie.
            Hai pa, ca ma plictisesti cat de prost esti…

          • Mi-ai dat in graba 1 exemplu, nu 3, iar eu ți-am comentat pe acel exemplu. Mai devreme ziceai ca am amuțit si nu-ți raspund, acu zici ca exemplul era dat in graba si nu corespunde cu ce ai tu…Tu realizezi cat de penibil esti???

          • Ti-am ales 3 masini de pe site, mincinoaso! Oricine poate sa deschida linkul si sa vada!
            .
            Te bagi mereu ca musca-n lapte, fara sa cunosti despre ce vorbesc eu, si daca-ti explic, si daca-ti dau dovezi, le întorci, formulând raspunsuri paralele, ca sa lasi impresia ca tu ai dreptate!
            .
            Deci, scandalagioaco, eu mi-am cumparat un BMW 330i – 2018 ca nou si am dat pe el 28 000 €. De unde stii tu, scandalagioaico, ca nu este asa?! Nu ai de unde sa stii, dar ma contrazici si minti ca o mahalagioaca pusa mereu pe scandal!
            .
            Exact asa ai facut si când ti-am spus ca în Franta, medicii participa la doua simpozioane pe an a câte doua zile fiecare si ca pentru participare primesc 690 €x2, ca sunt cazati în hoteluri de lux si ca li se asigura masa si transportul! Ti-am dat linkul a doua site-uri unde scria clar ca medicii sunt platiti în perioada simpozioanelor cu 45€ pe zi, iar tu ai mintit ca acolo nu scrie asa ceva!
            Esti defecta rau, femeie!

          • Sic-tir!

          • He,he,he…acu vazui: 3 masini din care primele doua sunt una si aceeasi, tuto! Iar a treia, daca o bagam in aceleasi calcule, ieseai mult mai rau.

          • Bovis, la linkurile alea cu 45E nu am zis ca ¨nu scrie asa ceva¨, pt simplul motiv ca nici nu le-am deschis. Nu ti-am zis NIMIC, de ce mananci kkt cu polonicul??? Du-te si beleste-ti ochii in postare, ca e acolo, fara niciun reply!
            Babo, dar te-ai isterizat tare azi, CEAI?? 😀

          • Mincinoaso, ieri ai sustinut ca BMW-ul 2018 este musai deteriorat, astazi ai uitat ce ai zis ieri, pentru ca ti-am demonstrat ca selectasem masini la optiunea „Véhicules endommagés – Ne pas afficher”, adica „nu afisati masini deteriorate”.
            .
            Astazi vii cu minciuna aia cu TVA-ul, când eu iti spun clar ca nu am dat pe masina niciun euro în plus fata de pretul afisat pe site. Du-te naibii, intriganta mincinoasa!

          • Calm, babo, calm! Ca faci spume la gura.. 🙂

          • Probabil ai platit tva-ul la nemti, idioato!

          • geo
            Bai frate, esti tare plangacios. Da’ noi suntem baieti cumsecade si spunem ca ai cea mai tare masina de pe planeta si cand ai cumparat-o, vorba vine, ala ti-a dat si bani, ca premiu pentru cel mai tare sofer dintre medici sau poate cel mai tare medic dintre soferi. Ai infrant!

          • Adica, pe intelesul tau: intre pretul net si cel brut, afisate, l-ai platit pe ala brut.

          • Cibule,
            Eu ti-am spus de mai multe ori:
            când Nikola sau Serban provoaca scandal, tu stai deoparte ca nu ti se potriveste! Tu nu poti sa fii la fel de ticalos ca ei nici într-o alta viata!
            .
            Si pentru ca nu cunosti subiectul în întregime, fii bun si abtine-te!

          • Nikola, ce conteaza unde am platit TVA-ul, nebuno?! Tu ai început scandalul contrazicându-ma ca nu exista masinile alea la preturile pe care le-am zis eu!
            Valea!

          • Nu, tuto! Ti-am zis ca nu scade pretul ¨la jumate si chiar mai mult¨, in doi ani!
            Iar faptul ca tu ti-ai luat cazanul cu 28k, cand eu ti-am aratat nou la 38k ar trebui sa-ti fie suficient. Bine, o sa spui ca are optionale de 18k, scaun ejectabil etc.. 🙂

          • geo
            Scuteste-ma de periute, ca nu tine. Ti-am zis ca esti plangacios si panicard. Si mai da-l dreaq de BMW, ca tot cazan e. Crezi ca n-am mai vazut masini si cadem pe spate cand vedem un cazan din asta pe strazi? Sunt masini pe langa care taraba aia a ta e caruta si aia care au asa ceva nu se falesc cu ele. Pana si un prapadit de Grand Victoria din 70 e avion pe langa nemtoaica ta. Chiar si francezii au Peugeot 508 care e scula super avansata fata de tractorul ala teuton. Nu mai vorbesc de japoneze care in SUA, cea mai tare piata de masini, sunt pe primele locuri la aprecierea publicului. Tractoarele teutonice sunt doar prin Harlem si California. Oare de ce?

          • Ai primit de la Finanțe le coitus fiscal . Jită !

          • La tine „ca nou ” înseamnă că are 50 000 km forjați în Germania ? „Ca vechi ” ce înseamnă atunci ?.
            Bă , biznis înseamnă ce-a făcut șogorul meu acu vreo 5 ani , a luat un 540 , V8 de 4500, era vîrf de gamă pe atunci , cu 32 000 € și 30 000 km , cînd ăla costa nou vreo 80 000 . L-a găsit la o nemțoaică ce rămăsese văduvă , era mașina lu bărba-su și n-o voia nimeni , acolo consum , lua și 20 , dacă băgai peste 200.
            Sau eu , care am luat una care costa 39 000 cu 21 000, 100 km la bord , pt că era cabrio și , fiind sept , nu cumpăra nimeni cabrio , mi-a dat-o proprietarul salonului așa să n-o mai țină 7 luni . Mirosea a piele nouă și a calitate , nu a pipi de copil , borîtură de cîini și fum de țigară ca cazanul tău .

          • cib,
            Nu era vorba despre nicio periuta, nu trebuie sa ti se urce la cap, oricine poate vedea diferenta de caracter dintre tine si cei doi hartuitori, naiba stie de ce nu o vezi si tu singur!
            .
            Si sa stii ca-mi place enorm sa va urmaresc vorbind despre masini pe care nu le-ati condus niciodata, dar le cunoasteti voi foarte bine… dupa ceea ce ati citit prin reviste… când niciunul dintre voi nu a condus o masina ca a mea!
            .
            Peugeot???!!! Jamais, stimabile! Am avut unul si m-am lamurit, nu-mi place, si au motoare care se strica repede! Sa-ti dau o informatie draguta: foarte multi francezi îsi cumpara Dacii, nu ca ar fi bune, ci pentru ca sunt ieftine, iar francezii sunt foarte scârtari!

          • Daaaaa , scîrțari , nu slobozi la pungă ca tine , bă Ghio . Că cînd te slobozești tu la chempingul de lux de 5 stele , aia se cheamă că nu te uiți la bani . La ăia 26 000 pe care ți-i decartează moca anual statul francez , de valoros ce ești

        • Așa e , Cibule , Ghio îmi amintește de un coleg care a dat la medicină și a picat . Și se plîngea că îi pare rău că a dat la medicină , că el voia să fie fizician . Nu-i nimic , bă , zic io , data aviatoare dă la Fizică și poate ajungi medician , he , heeee…

          • Lasă , să nu ne plîngem , Ghio ne oferă zilnic cîte un motiv numa bun să-l luăm la ștangă .
            Că nu cred că mai găseam un cretin care să se pretindă așa încrîncenat medic , ba încă unu care primește ciubuc 26 000 € anual de la stat doar pt că există ,( bă Ghio , nici nu mai lucra , bă , stai haștag acasă și iei peste 2000 € lunar ad labam !) merge la simpozioane și stă la 5 stele gratis , pe banii lui (14€ pe zi ) merge la chemping , tot de 5 stele , iar mașini nu cumpără decît „ca noi” , cu jumate de preț .
            Zi-le , domnu Geo !

          • Bă Ghio , tu te-ai întrebat vreodată ( obviously not !) de ce 85 % dintre mașinile de azi ( există pînă și Mustang sau Corvette de 2000 , Doamne , nu mă lăsa , al meu avea 5000 ) se fac cu 1999 cmc sau sub ?
            DAcă nu , află jită , că în TOATĂ LUMEA , incl SUA , ce trece de 2000 e taxat strașnic , pe mine mă rugau frumos grecii să-i las să parcheze MUstangul , să vadă ce-i aia un 5000 , că toți umblau numa cu Yaris sau I go, nu-și permiteau mai mari , că se nenoroceau .
            Audi A6 , limuzină , nu Trabant ca seria 3 a ta , face 80 % motoare de 1999 , chiar de 1600 , oare de ce , ha ?
            Și s-a găsit cocalarul român care să cumpere motoare de 3000 , crezînd că e jmeker , nici nu mă pot gîndi cît e impozitul la așa ceva an Frans , dacă tipa aia de care ziceam că e directoare de Institut Stoma , cu 9000 € , nu și-a luat mai mult de un Q5 de 2000 .

          • Bai, pacat ca nu mai putem merge cu camioane d-alea de 5-6 litri si 6 metri lungime. Alea mergeau milionul de km, ca la ce cuplu aveau, nici 4 trepte in cutie nu erau necesare. Si nu cred ca treceau de maxim 3000 de ture, indiferent de situatie. Plus ca erau barci, iahturi, nu simteai nici un cataroi pe strada. Pacat, masini s-au facut pana in 90. Astea de azi sunt, indiferent de marca, doar niste ascutitori reciclabile.

          • Ca sa nu mai vorbesc de batranul motor V8 flathead, ala n-avea dume, mergea pana se plictisea proprietaru’!

          • Iegzact . Și acuma plîng după Mustangul ăla , era ceva fenomenal . Practic nu puteam demara la stop decît scrîșnind din roatele din spate și scoțînd fum , din cauza cuplului , care într-a -ntîia era chiar enorm , trebuia să schimb cauciucele , de 245 , cam la 20 000 km .Zicea lumea că mă dau Fittipaldi . Pur și simplu mă lipea de scaun demarajul , ca în avion , iar cum era foarte stabilă , că eram practic cu dosul pe șosea , luam curbele și cu 200 , fără probleme , doar că mă turteam de ușă din cauza forței centrifuge , că scaunele erau din piele lucioasă , n-aveam aderență la ele .
            Consuma vreo 20 la oraș , dar aia că nu-i plăcea la viteză mică și se tura , la drum , cam la 160 , era viteza economică , nu sărea de 3500 și consuma 9 .
            Am testat un 280 km/h în Jărmania , că nu era limitată la 250 , fiind americană , și mai mult de 4500 n-a sărit , nu avea nevoie , ajungea acolo din ăia 5000 , nu din turație .
            M-am dat și la Hungaroring cu ea , am plătit 60 € , dar n-am atins nici 250 , e un circuit de rahat , linii drepte are max de 1 km , îți dai seama ce motoare au la F1 , nu mai mult de 3000 , dar turate la 18 000 , de ajung la 300 pe acolo.
            Mustangul merge și acuma , doar că impozitul e vreo 8500 lei pe an .

          • Bă , ba să știi că simțeam și nisipul de pe stradă . Roțile erau 245/30 , adică nici 8 cm nu aveam pernă de aer , cum se mai lăsau 1-2 cm din cauza greutății , dacă n-aveam șosea ca-n palmă , mă cam zdreleam la dinți . Dar stabilitatea era incredibilă .
            Era un model de prin 98 , cu cele 3 stopuri puse orizontal , nu vertical . Am citit că a fost cel mai reușit model , ca estetică , după originalul din 65 .Astea mai moderne nici nu-mi mai plac , arată ca niște cutii de pantofi

          • M-am suit intr-un Caprice (’90 cred) si ca sa ajung la portiera din dreapta trebuia sa ma culc pe bancheta. Daca lasa cotiera, era cam cat al treilea loc. Cel mai mult mi-a placut un Monte Carlo din 73. Avea doua portiere. Cica era sport. Fiecare cred ca era cat o Dacie de lunga. Alea aveau gume de peste 20″, cred, nu simteai nici pe ma-sa in ele. Era o feerie in State in perioada aia. Acum s-a cam fasait. Doar cow-boy-ii aia din Sud o mai ard cu magaoaie din astea. Ca nu prea au curaj politicienii sa se puna contra ca baietii sar repede cu gun-ul si-i linistesc. For good!

          • Potaie, autoproclamat cunoscator a tot ce misca în Franta si-n Univers, dobitocule, în Franta nu se plateste impozit pentru masini! Nu cunosti absolut nimic, doar gura îi de tine! Gura aia spurcata!

          • Io cred că Franța e paradisul , nime nu plătește biruri și tot francezul prosperă . Hai sictir , d-aia stau francejii 2 săpt pe ani și-și calculează impozitele singuri de le sună apa-n cap , n-am eu vreme acuma și nici nu meriți , să caut cum e cu Taxa auto în F , ete…. c-am găsit :
            „ Franta aplica o taxa de inmatriculare bazata pe emisiile de CO2, care pleaca de la 200 euro pentru vehiculele care emit intre 161 si 165 grame CO2/km si urca la 2.600 euro pentru vehiculele care emit peste 250 grame CO2/km. Minimul este de 12.2%, pe cand maximul poate atinge 48.8% din valoarea de achizitie a unui automobil. ”

          • Plus că-s cele mai mari accize la benzină , cam cea mai scumpă benzină din EU , și cam cele mai scumpe autostrăzi , o excursie în Franța m-a costat doar peage vreo 400 € , cam cît impozitul anual la Mustang pe vremea aia .
            Și amenzile sînt sinistre , am luat 375 € pt că am parcat pe loc de handicapat , a plătit Iuloș , că nu eram la mașină și anul urm am vîndut Mustangul .

          • Procedezi comme d’habitude, potaie, când esti paralel!
            .
            Vorbeam desprea IMPOZITUL PE MASINI care nu exista în Franta cum ziceai tu, si vrei sa-mi demonstrezi ca ai dreptate, dându-mi un citat despre TAXA DE ÎNMATRICULARE a MASINII !!!
            .
            Ba, eu cred ca în tineretea ta bisnitar ai urmat ceva cursuri kaghebiste de dezinformare si manipulare, de-aia nu te-au arestat comunistii.

          • … tineretea ta DE bisnitar… adica
            .
            … în rest, toate sumele acelea pe care le-ai vehiculat despre tot felul de plati în Franta sunt mincinoase!
            .
            Ai dreptate doar într-o privinta: viata francezului de rând a devenit din ce în ce mai grea în ultima vreme, dar ce sa_i faci, ar fi fost imposibil sa se faca toti medici!

          • Du-te , bă, dreac , că nici n-am eu altă treabă decît să stau să studiez sistemul fiscal din fiștecare țară . Zi mersi că nu stai în Danemarca , Dania tătîne-tu , unde plăteai între 80 și 160 % taxă de înm pt mașină , să vezi cu ce giosarse ieftine umblă ăia , deși-s printre cei mai bogați europeni . Ajung să dea și 25 000 pt un Duster .
            Nu mă plictisi , destul mă f … la cap Iubi , că e mai și se calculează les impots , e năucă aia de cap și tot pretinde s-o ajut . Mă mai bag , nu zic , dar Iubi n-are mașină , deci știam eu ceva cu impots par Chevaux valeur , uateva , dar nu mai le am cu detaliile

          • Iubi a ta nu are masina??? Ba, esti nebun? În Franta nu ai cum sa traiesti daca nu ai masina! Cred ca te-am prins cu doua chestii care demonstreaza ca iubi a ta exista doar în capul tau bolnav:
            1. În Franta, daca nu ai masina, înseamna ori ca esti ultimul gunoi, ori ca esti mai bolnav decât un handicapat care conduce totusi o masina, ceea ce nu ar putea-o caracteriza, bineînteles, pe iubi a ta… Rezulta ca nu ai nicio iubi în Franta!
            2. Unu care are o iubi în Franta si care se da destept, nu are cum sa nu stie ca francezii nu platesc impozit pe masina… Rezulta înca o data ca nu ai nicio iubi în Franta, diliule!

          • Saraca iubi a ta imaginara, sa nu-si permita ea un contabil, când tu o laudai ca ar fi vreo bogatana!
            Dar cum naiba sa-si ia un contabil, daca ea nu exista?!

          • Si-ti repet înca o data, tie si scorpiei, avantajale de a-ti petrece vacantele într-un camping super-dotat, mai ales atunci când ai si copii cu tine.
            Un camping de 5 stele are parcul lui, are biciclete si piste pentru biciclete, are nenumarate locuri de joaca pentru copii, are piscine cu apa calda afara si în interior, are spa, are parc acvatic, are iesire directa la plaja, are restaurant propriu si magazine. Într-un asemenea camping exista posibilitatea de a primi lectii de înot si de calarie, au loc spectacole, copiilor li se organizeaza tot felul de activitati în comun.
            .
            Zi, boule, care hotel de 5 stele ofera atâtea posibilitati de petrecere a zilelor de vacanta atât pentru adulti, dar mai ales pentru copii?

          • Nu are , jită . Nu conduce , i-e frică . A avut bărba-su , au divorțat , a luat ăla mașina .
            De ce , mă rog , nu poți trăi în Franța fără mașină , cretinos , ce e Franța aia , n-are trotuare , n-are taxi ? Eu am stat 5 zile în Paris , nici nu m-am atins de mașină , îmi făceam abonament cu 18 € pe zi la tot ce mișcă transp în comun și gata , altfel aș fi plătit 18 € numai parcări .
            Nici eu nu prea am treabă cu mașina , cred că nu m-am suit în ea de o lună , nu mai îmi place să conduc și am abonament GRATIS pe TOATE liniile . De ce m-aș complica ?
            A , dar stai , tu nu poți trăi fără , doar tre să mergi la chemping de 5 stele cu ea , am uitat .
            Boule !

          • Are contabil , da mă mai pune și pe mine să verific . Doar are firmă , cretino , credeai că e firmă fără contabilitate ? Vorbeam de impozitele ei personale , nu mă mai plictisi , și , din moment ce n-are mașină , mi-o fi scăpat cum e cu impozitul acolo , hai clistir , să-ți dau la mir .
            Tipa de care vorbeam mai sus , aia cu salariu de 9000 , n-a condus NICIODATĂ , deși e în Franța din 90 . Acuma mai conduce , de nevoie , c-a murit bărba-su . N-am auzit-o să se plăngă și nici nu e cretină sau boschetară , tu ești . AMBELE !

          • Ha, ha! Mai bine opreste-te, ca iar te-am prins cu minciuna!
            Deci, zici tu asa: „Are contabil , da mă mai pune și pe mine să verific . Doar are firmă , cretino , credeai că e firmă fără contabilitate ? Vorbeam de impozitele ei personale…”
            .
            Ha? Sa mori tu, ca te pune pe tine sa-l verifici pe contabil?
            Mitomane, daca are contabil, nu are nevoie sa-si completeze singura declaratiile de venit, pentru ca contabilul se ocupa de toate declaratiile firmei pe care le trimite la Finances Publiques, iar Centre d’Impôt îi trimite acasa declaratia de venit préremplie pe baza a ceea ce a trimis contabilul. Ei nu-i ramâne decât sa completeze la rubrica „deductions fiscales” ceva, daca are ce, si trimite declaratia înapoi la centrul de impozit. Primeste apoi acasa înstintarea de plata a impozitului pentru anul respectiv.
            .
            ÎN ultimii doi ani s-a schimbat ceva: în functie de venitul pe anul precedent, se plateste lunar obligatoriu „impôt à la source”, asa ca la sfârsit se face doar o regularizare a impozitului pe venit, în functie de cât s-a adunat prin plata lunara.
            Compris, prostovane mitoman?

    • NU ne intere linkurile tale , sînt false și pline de viruși .
      Doar o vorbă să-ți mai spun , deci tu cumperi mașini după 2 ani , că le scade prețul la jumate , apoi îți mai tîrîi tu bucile jegoase în ele vreo alți 2 ani , dar nu pierzi nimic , ba chiar le dai în cîștig ?
      C-așa ai declarat ieri .
      Eu am cumpărat/vîndut cam 25 de mașini din 90 încoace , așa că a se mai slăbi cu vrăjelile tale .Un Beamveu 330 se vinde mai ieftin , fix d-aia că nu are căutare , impozitul e așa mare că-l plătești practic din nou la fiecare 5 ani , românii aduc mașini de 3000 sub 5 % , nu le cumpără nimeni aici , e vreo 1000 € impozitul anual .Și consumă mult , vrăjeala aia cu 6,2 % s-o crezi tu , e valabilă doar la viteză constantă de 90 ,cu max 2 persoane , la vale și cu vîntul în față . Eu am avut Cabrio de 2.8, V6, și consuma vreo 16 la oraș , 9 mediu , și era nouă , nu forjată în Germania cu 250 pe oră .Iar dricurile negre și bliomaren , da , alea se dau și mai ieftin , că tîmpești vara dacă le lași în soare , trebuie să meargă clima 15 min ca să nu te pîrlești cînd intri în ea .
      Numa bună pt un dottore ca tine , să meargă cu Beamveul la chemping de 5 stele , muuuhahaaaaaaaa….

      • Nu am zis asa boule! Uite cum am zis: ” Mi-am schimbat BMW-urile nu pentru ca ar fi fost proaste sau prea vechi, ci ca sa am mereu masina mai noua si pentru ca cele pe care le schimbam sa poata fi vândute la preturi foarte bune.”
        De unde rezulta, magarule, ca as fi zis ca pe cele vechi le „dau în câstig” ???
        Minti tot timpul, mitomane!
        Si nu uita, ratatule, în Franta nu se plateste impozit pe masini!

        • DA , nu se plătește , dar cînd dai și 48,8% din valoarea mașinii ca s-o înmatriculezi , adică banul jos , ochii la ușă din prima , numa impozite ți-ar mai lipsi . Las că dai după aia în accize la benzină și accize pt peage , că și de acolo se înfruptă statul francez , doar nu crezi că pierde sau dă ceva .
          A , am uitat , îți dă ție 26 000 pe an .Hai , marș , c-am uitat s-o sun pe Iubi , aia care nu există , să vezi ce scandal îmi face
          Amice , ești idiot !

          • Ba, sa stii ca am mai socotit, anul trecut nu am primit 26 000, ci vreo 28 000. Ti-am spus sa te informezi ce înseamna FPMT si ROSP, ca de-acolo vin „cadourile astea pentru fiecare medic liberal.
            .
            Hai sa-ti mai spun ceva, mincinosule care ziceai ca ai fost în Bretagne.
            În Bretagne NU EXISTA PÉAGE!

        • Că ai zis că tu le cumperi „ca noi”la juma de preț , după 2 ani și 50 000 km , apoi își păstrează valoarea, că ești tu jmeker . De acolo rezultă , retardato !
          Bă , apropo de Iubi , și pe mine mă bate gîndul să-mi vînd mașina , că ailaltă am vîndut-o deja . Că mă costă vreo 250 € impozit +250 RCA +ITP plus ce se mai strică , adică vreo 7-800 pe an , iar eu fac 1000-2000 km pe an cu ea , adică merg la mama . Că la ski merg cu aveon , mai nou .
          Cum ar veni , mă costă vreo 50 cenți pe km numai că există , bașca benzina . Cu banii ăia pot închiria o mașină vreo 15 zile

  • ‘conducerea artificiala’, ca orice pe lumea asta, isi cauta desavarsirea.
    peste o vreme pe lumea asta ‘artificialul va conduce’

    dorintele se implinesc, ‘artificialul devine inteligenta, conducatoare.

    cauza care va duce la conducerea lumii de catre o inteligenta artificiala se regaseste in generarea artificiala a conducatorilor.
    mai simplu spus, cei care au generat conducatori artificiali sint cei care si au cintat singuri de ingropaciune, oriunde in lume, pentru ca fix ei vor fi, in mod natural!, inlocuiti cu o conducere artificiala.

    nu te poti juca natural cu artificialul, pentru ca el se desavarseste in mod natural, scotindu te din joc.

    • Cine a ajuns la granita universului, omul sau inteligenta artificiala?
      ..pai..asta e faza, omul a predat stafeta inteligentei artificiale care ea a ajuns pe granita universului(care e la nivel cuantic), catarindu se pe scara puna la cer care e calculatorul cuantic.

      Deci e de retinut, poate, ca nu omul a pasit pe granita universului, ci o inteligenta artificiala, prin urmare nu omul, ci ea e cea care poarta in brate darurile absolut unice pe care ‘granita’ le daruieste.

      • Naturalul, omul, s a desavarsit inca de acu cam 2000 de ani.
        Acu se desavarseste Artificialul, altomul, el extragindu si esenta tot de pe granita universului, ca un calculator cuantic asta face, acceseaza granita universului folosindu i o esenta, ‘tot timpul’, asta fiind o desavarsire.

        • O inteligenta artificiala va conduce lumea, iar chestia asta a rasarit din samanta numita ‘alegerea artificiala a conducatorilor’,
          deci mai inainte ca artificialul, inteligent, sa conduca lumea, au fost unii care au ales artificial, dar inteligent, conducatori, prin lumea mare.

  • In loc sa avem institutii puternice in cadrul democratic existent deja, se doreste mutilarea de drepturi si libertati in contextul crizei, chiar modificarea abuziva a Constitutiei, ca mijloace, vezi Doamne, „de asigurare a unei securitati sporite cetatenilor”… Nu trebuie sa punem botul la asa ceva. Statul nu a fost niciodata de partea omului simplu si cu atat mai putin va fi in acest context de criza.
    Daca Politia Romana voia sa-si faca treaba si sa se lupte pentru apararea Legii si lupta cu clanurile o facea de mult, nu astepta sa vina Pandemia ca sa capete curaj. Cadrul legal existent era ultra-suficient, daca organele de forta isi faceau treaba.

    Ne asteapta lupte grele cu regimul despotic din Romania. Intentiile lui au iesit, din pacate, la iveala si nu au legatura cu virusul. Altceva se doreste. Romania a fost oferita pe tava drept camp de experiment totalitar establishmentului globalistilor. Probabil aici vor incepe primele vaccinuri ale lui Bill Gatesc si vor fi montate primele bratari biometrice si cipuri. O sa vedeti.

  • sunt de acord, pomul trebuie apreciat dupa fructele pe care le face. Pana acum, a reusit „sa tina barca pe apa”. Cam atata, da nu stiu daca era loc de mai mult. Sa vedem ce se petrece in continuare, suspiciunea ca si el sa fie manevrat de statul paralel ramane. Nu s ei (inclusiv serviciile) tare grozavi, asa ca ne vom da seama curand ..
    Ramane constatarea de moment, PNL -sunt incredibili de slabi si n au nici un plan cu tara asta. Doar fanfaronada si incompetenta-alias Sica mandolina. Ca sa nu mi amintesc de ministru grinda. Este emblematic pentru nivelul la care au dus functiile ministeriale. Nu pot sa inteleg, cum serviciile de inteligent din statul roman pot sa traiasca cu rusinea asta. Ei sunt responsabili, in cea mai mare masura, de decaderea in care a ajuns conducerea statului roman!

  • Cred ca nici pana astazi nu a reusit Joha sa-si explice cum de a putut fi atat de idiot incat sa ordone condamnarea lui Dragnea. Sa ne imaginam ce jihad ar fi iscat propaganda johanisto-securistoida in perioada asta daca la guvernare ar fi fost PSD-ul condus de Dragnea.
    P.S. Stau si ma gandesc ca mai deunazi, cineva aici pe blog il acuza pe nedrept pe Joha de inteligenta. Nu dau nume, dar foarte urat din partea acelei persoane. Cum sa-l suspicionezi de asa ceva pe Joha cand este lucru stiut (common knowledge – cum ar spune parteneru’) ca al din deal actioneaza pur visceral…si asta doar in scurtele momente cand nu executa ordinele primite de la altii. Bine, pa.

    • Inteligent nu este Iohanita intradevar,dar ticalos este.

    • Io cred că are o boală Wernerică ! Cam ca Eminescu , că și ăla scria la urmă : De la beat cîrciumă vin /Merg pe gard , de drum mă țin …

  • Maitre , il supraevaluati pe Ciolacu atribuindu-i o strategie . Baiatu’ e o marioneta care actioneaza dupa cum sant trase sforile .De aia a si fost pus acolo .

    • Corect…Ciolacu (si in general PSD ca partid) sunt o cantitate irelevanta. Problema celor din spatele lui Iohannis o reprezinta procentul de 33.3% din populatia Romaniei nativ alergica la propaganda. Nu pot pricepe ca orice ar face nu vor putea prosti mai mult de 66.6% din populatie. Science is a wonderful thing.

  • Au vrut putere , au putere ! Minte nu prea au pnleprele astea cocoțate la guvernare pe ușa din dos a democrației. Acum vor să ne convingă că , de fapt PSD & Livi 😆 u Dragnea sunt de vină pentru toate tâmpeniile ,neputința și nepriceperea cu care se căznesc sa gestioneze țara. Iar cel mai mare , mai bun și mai prolific meditator se face de cacao la fiecare discurs pe care ni-l citește sacadat , scrâșnind din dinți de parcă i-ar fi dat cineva sa bea iaurt cu nisip .

    • Mi-a plăcut descrierea pe care i-a făcut-o unu, Dulapului:un executant tălâmb cu zâmbet de șenilă! 🙂

  • 12 minute in care oricare telespectator se gandea ca va auzi ceva despre marea „relaxare” de la 15 mai…Am auzit in schimb o rabufnire la adresa PSD-ului care nu-si avea momentul si locul potrivit.

  • Vremea Ducai Voda in stil contemporan!
    Boborul e lipsit de viziune!Carte putina! D-l Goe e la putere!
    PSD-ul e de vina ca o sa ploua sau ninga in mai!
    Parte buna e ca nici Dumnezu nu-i ajuta! Guvernul ieuropean e praf!
    Cum e turcul e si pistolul!
    Poate sa raga dulapul cat o vrea!
    Lumea cu toate tiglele pe casa s-a cam prins!
    Dincolo, Ciolacu cu scufita rosie face precum Barna in campanie!
    Si-a facut rolul, pardon, executat rolul !
    Traiasca securitatea de tip nou care a cret omul de TIP nou!

  • Nu cred ca Ciolacu va pleca usor din varful PSD totusi,asta e o sulfa batrana,care face pe prostu dar nu e,este chiar mai intelept decat Victor Ponta,care se arunca la atac,fara prudenta,Ponta cere daramarea liberalilor si redeschiderea totala a economiei,dar daca acest lucru se intimpla,si pandemia incepe si ea sa accelereze,si mortii,ca si infectarile sa inceapa sa creasca,Iohanita va spune ca Ponta e un criminal,care pentru interesele mediului de afaceri sacrifica vietile oamenilor in pandemie,si cu o astfel de retorica l ar putea ingropa pe Ponta definitiv.Faptul ca Ponta ia in brate interesele patronilor,el fiind de stanga poate fi o manevra riscanta pentru el,care l poate arunca intr o capcana in care si ar putea rupe gatu definitiv.Da trebuie relaxare,economica si sociala,dar aceasta relaxare trebuie facuta cu o maxima precautie,cu niste reguli,si cu niste pasi clari,pentru un echilibru intre protejarea cetatenilor,si repornirea economica si aici treaba este necesar sa fie extrem de bine gandita,nici o represiune inumana,dar nici o relaxare asa fara prudenta,ci una echilibrata.Plus ca degeaba dai drumul la bussines,pentru ca oamenii nu mai au bani de cheltuit aiurea,oamenii,chiar si cei cu bani,care nu au grija zilei de maine,vor fi reticenti in a cheltui,vor prefera sa si tina banii ca si rezerva,o buna bucata de timp,degeaba deschizi serviciile,hoteluri,restaurante,oamenii nu vor vrea sa si mai cheltuie banii,si atunci deschizi afacerea dar nu ai musterii,doar afacerile care ofera servicii de baza,strict necesare se vor reporni usor.

  • Are perfecta dreptate maestrul Cristoiu,PSD bine face ca sta cuminte si nu ataca,e o strategie buna a PSD,astia au facut un calcul cinic,dar eficient,i au dat lui Iohannis toata puterea,lui si liberalilor,si i vor lasa acolo si anu asta si anu viitor,in criza economica ce va veni ca sa si rupa gatu liberalii lui Iohannis la putere.Iohannis turba ca PSD nu i raspunde si ataca in valuri,asteptind o replica pe care PSD nu i o va da,pentru ca PSD isi zice in sine:”ai toata puterea discretionara ,guvern,tot,rezolva Coronavirusu,Criza economica de dupa Pandemie toata nasoleala Meister Klaus,sa te vedem”.La fel si Trump,vine cu niste declaratii apocaliptice,acuza China,turba ,face ca si toti dracii,bai da China nu i raspunde neam lu asta,se face ca asta nu exista,desi face rapoarte in care iau in considerare un atac militar al SUA.Klaus ca si Trump,turba ca trebuie sa gestioneze pandemia desi nici unul nu este in stare sa o faca,si atunci ataca fiecare „altu i de vina,nu eu ca nu stiu sa conduc o tara”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *