Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Pe Liana Corb o inspiră chiar și în lucruri aruncate în tomberon

-Vă rugăm să vă prezentați…
-Am știut ce-mi place cel mai mult să fac, încă din copilărie, însă viața ne pune în față situații și circumstanțe care ne obligă să așezam în sertar vise și dorințe cu gândul de a-l redeschide mai târziu, ajutându-le să iasă la lumină. Am redeschis sertarul cu vise, tânără mămică fiind, am absolvit o facultate de artă și apoi un masterat tot în domeniu, implicându-mă și dedicându-mă total pasiunii ținută captivă o viață.

Ca artist, pictura îmi ocupă cea mai mare parte din timp. Mintea mea caută febril soluții când vine vorba de transpunerea pe pânză a diferitelor imagini descoperite întâmplător. Un afiș vechi, rupt, poate să fie sursă de inspirație, o poză de familie alb-negru aruncată la tomberon devine temă predilectă pentru următoarea lucrare. De cele mai multe ori încerc să construiesc poduri care unifică și obligă la întovărășiri pe aceeași suprafață arhanghelii lui Rafael cu teckelul din curte.. Exuberanța cromatică nu e foarte prezentă în picturile mele deoarece tensiunea interioară a personajelor și dramatismul ce le însoțește sunt suficiente.

Personaje de tot felul îmi populează pânzele, cele mai multe grupate sinergic si preocupate de aceeași misiune. Cel mai adesea, fundalul este întunecat, însă nu-l las să domine suprafețele, albul triumfă întotdeauna luminând chipul personajelor.

Nu aș putea trăi fără arta mea și consider ca fiecare zi ce trece fără să pictez este o zi irosită. Am convingerea fermă că pictura nu este doar despre culoare, deși iubesc și mă hrănesc vizual contemplând suprafețe suprasaturate și vibrânde cromatic.
Consider că măiestria cu care penelul face fuziunea între sufletul artistului si pânza este fundamentală în crearea unui mesaj puternic care să atingă acea coardă sensibila a iubitorului de arta.

Prin intermediul picturii, asemeni altor artiști, mi-am așternut trăirile, emoțiile și sentimentele pe pânză, rezultând o cantitate considerabilă de picturi cu care am fost prezentă în nenumărate expoziții de grup cât și personale pe simezele unor galerii din țară, cât și din străinătate.

Și deși mulțimea evenimentelor la care am fost prezenta mă recomandă ca o prezență activa în domeniu, teama mea cea mare este că nu voi avea timp suficient să explorez toate acele zone și teritorii necunoscute ale artei, să experimentez limbaje si modalități noi de exprimare prin care să-mi hrănesc setea lăuntrică după frumos.

-Cum a fost anul 2021 pentru dvs?
-În ciuda situației create de pandemie, pentru mine ca artist, anul 2021 a fost un an prolific. Condițiile generate de pandemie mi-au permis să explorez noi teritorii și să găsesc modalități noi de exprimare, a fost un punct de cotitură pentru mine ca artist, o etapă s-a încheiat făcând loc unui nou capitol în plan artistic .

– Dar anul 2022?
-Anul 2022 s-a derulat ca o continuare firească a anului precedent, Dumnezeu mi-a oferit sănătate și timpul necesar pentru a mă dedica proiectelor artistice concretizate prin expoziții de grup locale, bienale și târguri de artă,ultimul eveniment la care am participat fiind o expoziție de amploare desfășurată la Luxembourg.

– Ce visați pentru finalul lui 2022, dar și pentru următorii ani?
-De felul meu sunt timidă și neîncrezătoare, credința mea în Dumnezeu m-a făcut să îndrăznesc, să perseverez și rezultatele nu au întârziat să apară. Cu pași mici, lucrurile au evoluat într-o direcție buna deși lumea artei este un tărâm imprevizibil, plin de sacrificii si sinuozități. Am avut însă noroc de oameni buni, prieteni artiști care m-au încurajat și un soț de milioane care nu mi-a dat voie să renunț deși am fost tentată de multe ori.

-Cum doriți să se desfășoare lumea dumneavoastră, lumea artei, lumea în general?
-Se pare că lucrurile încep ușor, ușor să se așeze și arta contemporană se bucură de un interes tot mai sporit în rândul colecționarilor și iubitorilor de frumos preocupați de achiziții dintre cele mai diverse. Deși de multe ori lucrurile nu se derulează așa cum ne-am propus inițial, evoluția este totuși una pozitivă și mă încăpățânez să îmi mențin doza de optimism fără de care, ca artist, nu reușești să reziști.

– Adevărat. Mulțumim foarte mult. Să arătăm acum onorabililor cititori câteva tablouri care mie, personal, mi-au plăcut foarte mult. O primă impresie este că lucrările dumneavoastră nu caută să impresioneze facil prin spectacolul culorilor, așa cum se întâmplă de multe ori la pictori, ci pun accentul pe idei, stări ale sufletului, sentimente. A doua este că ele sunt emanația unei trăiri intense ca pictor, unui optimism puternic de care ați amintit acum. Să fiți sănătoasă, bucuroasă și felicitări. Nu numai dumneavoastră pentru lucrări, dar și soțului pentru susținerea permanentă. Acum invităm cititorii să privească tablourile.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *