Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Pentagonul, clădirea aia de lîngă mall

2. Catastrofa ținutei obligatorii

Și subsemnatul s-a numărat printre beneficiarii acestei legi nescrise a politicii noastre externe. Cu ani în urmă, ajuns la Washington într-un voiaj de documentare ca gazetar, Mihaela Geoană, soția lui Mircea Geoană, doamnă ambasador la vremea respectivă, m-a dus la Mall-ul din Arlington. Fiind întîia oară în capitala Americii, n-am observat că respectivul complex comercial fusese așezat lîngă una dintre cele mai importante clădiri din lume. Nu mai țin minte dacă doamna Mihaela mi-a spus: mergem la Mall-ul de lîngă Pentagon! Sînt însă sigur că nu mi-a spus. Nici n-ar fi fost nevoie. Cînd cineva de la Ambasada noastră îți zice: mergem la cumpărături! nu mai trebuie să adauge:
La Mall-ul de lîngă Pentagon.

Pentru un român asta se înțelege de la sine.
Vizita de documentare avea loc la New York. Ne repezisem însă pentru o zi (cu întreaga delegație, desigur) pînă la Washington.
La întoarcerea la New York, urma să particip, împreună cu ceilalți confrați, la o recepție dată la etajul 36 al unui zgîrîie-nori. Nu numărul etajului m-a făcut să pălesc deschizînd plicul cu invitația luxoasă. N-am rău de înălțime. Din partea mea, recepția putea să aibă loc și în spațiul cosmic. N-aveam griji nici în ce privește liftul. Cu atît mai bine dacă ar fi fost defect. Mă aflam în plină cură eroică de slăbire și, ori de cîte ori vedeam o clădire, cu greu mă stăpîneam să nu intru și s-o iau la fugă pe scări în sus.

M-a lovit în poalele capului precizarea:
Ținuta obligatorie!
Ținută obligatorie! înseamnă: costum de culoare închisă, cămașă albă, cravată, pantofi negri, strașnic lustruiți. Eu însă venisem în America fără nici unul dintre aceste elemente absolut necesare omului modern, care merge la cu aceeași frecvență cu care omul primitiv mergea să-i crape capul celui din tribul vecin.

(Din volumul În vestă printre fracuri, editura Historia, 2007)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *