Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Pentru florărese, știrbi, ologi și nevoiași

Timp de treizeci și cinci de ani corporatiștii au fost mânați la vot, de la spate, de tot felul de agenturi cu investiții furate de la gura săracului. Speculanți adică. Ticăloși. Personalități semi-intelectuale și un pic atinse de epitetul securistoid (adică din aceia/acelea care au absolvit o facultate, au citit câteva cărți, mai mult de bonton, dar care mai scapă câte-o înjurătură în eter, că dă bine la virilitate) au postat îndemnuri, filmulețe, cânticele, poze care au băgat sperieții în corporatiștii firavi la multilaterală dezvoltare. Erau avertizați că florăresele, știrbii, ologii, săracii și sărăciții vor vota și pentru ei, le vor decide viitorul. Și s-au mobilizat corporatiștii și au votat numai ticăloși. Elitele s-au scărpinat profitabil pe lipsa de conștiință. Corporatiștii nu au câștigat nimic. Cam cât de naiv să fii, căci de curând elitele au început să le ia și locurile de muncă și să le dea programelor pe care chiar ei le-au creat, să votezi nemernici timp de mai bine de 30 de ani? Unii au îmbătrânit, dar propaganda le-a rămas lipită de chelie sau de tatuaj. Ce-ar fi ca anul acesta să votați Adevărul și să-i lăsați pe hoții de teapa unor Soros și Gates să se ducă, liniștiți de vaccin, la dracu’?

Anul acesta schimbăm ordinea, o aducem înapoi pe cea veche, de la facerea lumii. Stimate florărese, onorabili știrbi, ologi și nevoiași ieșiți, vă rog, la vot și votați-i pe cei ce vă spun Adevărul, nu pe cei ce vă promit pensii speciale și salarii mărite mai puțin decât prețurile, votați-i pe cei care vă promit locuri de muncă, sprijin pentru economia locală și națională, resurse naționalizate și export de produse finite, demnitate, pensii corecte și egale pentru toți, că nu mănâncă unii cu trei mâini! Votați-i pe cei ce se angajează să îndepărteze corupția și șpaga din instituțiile statului, din justiție, din spitale și din școlile de toate gradele! Votați ieșirea din sărăcie prin muncă, nu prin ajutoare sociale, căci acela nu este un sistem viabil! Votați pentru sănătate, nu pentru profit și lux cu orice preț!

Anul acesta să voteze bunicii, nu cei care i-au uitat pe bunici. Să voteze cei care au fost nedreptățiți de sistemul de justiție. Să voteze cei cărora le-au fost distruse locurile de muncă și afacerile pentru a nu face concurență hoțiilor parlamentarilor, guvernanților și ex-guvernanților, ale liderilor politici locali. Să voteze cei din satele uitate de toate guvernările, de primării și chiar și de biserică. Să iasă la vot cei ce nu mai vor interlopi și bandiți, cei ce nu mai vor nedreptate, cei ce vor să trăiască curat și bine, nu frumos, nu cu floricele și sclipici de pe rețelele sociale. Să voteze cei ce nu vor să mai piardă timpul cu aberanți, aberații și cu îndemnuri sataniste.

Dacă docții și semidocții se tem atât de mult de voturile oamenilor simpli, de ce nu s-au ocupat de educația lor, de ce nu au păstrat școlile de meserii, de ce nu au creat economic în loc să vândă, să se împrumute delirant și să distrugă? Dacă i-ar fi educat și s-ar fi îngrijit și de bunăstarea lor, sărmanii și-ar fi votat învățătorii, înțelepții. Elitele au ales însă să se folosească timp de aproape un secol, un secol căruia i s-a dat Lumină, doar de dihănii. Priviți în jur și minunați-vă de ce monstruozități au creat! De ce elitele au ales să rețină învățătura dumnezeiască, ca și îndemnurile satanice doar pentru ele? Pentru putere. Puterea i-a tâmpit pe mulți. Puterea și delirul puterii au făcut ravagii. Uitați-vă ce specii noi de președinți, prinți și prim-miniștri avem? Vă reprezintă?

Priviți și admirați ce i-ați făcut adevărului? Julian Assange e ținut în pușcărie, torturat psihic, cu sabia extrădării în așa-zisele state democratice ale Americii deasupra capului, când singurul lui păcat a fost să spună adevărul despre tortura și abuzurile americanilor, ale trupelor NATO și ale colaboratorilor lor în războiul din Irak, în războaie în general, de abuzurile guvernelor occidentale împotriva țărilor simple, dar bogate în resurse naturale sau intelectuale.

Edward Snowden a cerut azil politic în Rusia. Recent s-a apucat să apere Bitcoin, o speculație care a reușit să controleze și să distrugă oameni incomozi și companii prea sănătoase de muncă cinstită și care nu se plecau în fața noilor miliardarisme. Foarte multe aplicații și vectori financiari digitalizați au fost folosite și folosiți la modul atractiv, un fel de a pune funia pe gât fără ca gadgetarul naiv să simtă. S-a dat vina pe inteligența artificială, noul boogie man. Dumnezeu vă vorbește în fiecare clipă prin Cuvânt, prin fenomene naturale, prin formule matematice, prin emoție, în timp ce elitele încearcă să vă facă să credeți în niște ventriloci cu obraji de rigips și plastic scorojit.

Iubitele mele florărese, dragi bunici, adolescenți cărora le place învățătura și natura, stimați și admirați ologi, știrbi și oameni necăjiți votați! Votați pentru o lume mai bună și pentru voi, și nu pe spinarea voastră! Votați pe acei învățători care pot și vor să vă arate cum să vă împliniți viața, nu cum s-o irosiți! Nu mai votați barabe care să vă promită o răzmeriță de două zile, un salt mortal și-apoi nimic, alt acrobat …

Votul înseamnă însă și responsabilitate, și ceva neplăceri: dovezile ultimilor ani de hoții de la stat făcute publice, șpăgi făcute publice, amantlâcuri, documente secrete semnate în numele statului de niște ticăloși, de niște piticanii politice, restanțe ale marilor corporații și companii la plata de taxe și impozite, restanțe ale demnitarilor statului la plata de taxe și impozite, afaceri murdărite în familie, sentințe nedrepte și abuzive ale lucrătorilor din justiției, mizeria morală din spitale, orfelinate, aziluri de bătrâni și de noaptea minții. Dar voi, dragii mei oameni sărmani, nu prea aveți ce pierde, așa că votați!

P.S. În ultima vreme văd tot mai des pensionari cu saci menajeri, curățind trotuarele și spațiile verzi de gunoaie. De rușine, ieri am strâns mizeria din fața clădirii în care lucrez. Cât mai suntem, cât mai sunt

În acest articol au fost folosite umbre de versuri din Ion Minulescu și Adrian Păunescu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Pentru florărese, știrbi, ologi și nevoiași”

  • Cand toti dar absolut toti potentialii candidati la… orice, s-au dus sau inca se duc la Washington ca sa-si asigure bunavointa americana pentru a ocupa o „demnitate” acasa la ei, in Romania, ce sa alegem?
    .

    Doar primarii de orase mici si de comune n-au ajuns in America zilele astea si pana la urma, sunt singurii in cazul carora votul chiar are oarecare insemnatate. In rest, pe oricine-am vota, tot omul americanilor in Romania e si daca n-am inteles ce inseamna asta in ultimii 34 de ani, inseamna ca suntem cu totii batuti in cap!
    .

    Ce sa votam de fapt? Mai multe si mai mari taxe si mai putina paine la gura copiilor nostri, ca sa putem sustine astfel efortul american de a ucide cat mai multi ucraieneni in lupta lor contra unei Rusii care n-are in privinta asta alt pacat decat pe cel de a face concurenta americii si de a nu i se supune? Sa votam pentru ca fii si fiicele noastre sa ajunga materie prima in masina de tocat americana care vrea neaparat sa declaneseze un razboi direct cu Rusia, China, tarile arabe, extraterestrii, adica, cu oricine nu sta in genunchi in fata ei? Pentru ca asta spun deja toti „catindatii” care s-au dus sa-si ia binecuvantarea de la Washington, ca trebuie sa ne implicam direct, inclusiv cu trupe, in razboiul Americano-Rus din Ucraina!
    .

    Sa votam ce? Noile taxe ce vor veni, pe respiratie, pe basinile proprii, pe Soare, pe aer si pe Luna?
    .
    Sa mergem sa votam transformarea fiscului intr-o noua militie, care sa urmareasca cu pistolul in mana babele care vand 3 fire de ceapa in fata propriei lor porti? Sau poate extinderea mijloacelor de supraveghere in masa, la cele de supraveghere individuala, evident cu mijloace si aparatura americane? Pentru ca astea ne sunt promise de ciucii, ciolacii, simionii si de toti ceilalti candidati pe care suntem chemati sa-i votam!
    .
    Sau poate ne indemnati sa votam pe unul dintre toti cei care ne-au promis ca bugetul tarii + imprumuturi scumpe externe, vor merge spre inarmarea tarii cu fiare vechi americane, sistemul sanitar, cel de educatie, cultura, drumurile, impaduririle, etc, nefiind esentiale tarii?

    .
    Nu doamna, eu n-am sa merg sa votez nimic din toate astea. Atata timp mi se vor propune doar servii intereselor altora si cat timp nu voi avea de unde alege ceva bun pentru mine si ai mei, n-am sa mai merg la vreun vot. Si sunt deja prea batran ca sa mai apuc momentul in care mi se va propune sa aleg dintre unii intre care sa fie si macar unul singur bun…

    • pai …nici Hristos n a prea fost recunoscut pacilea:)),
      un om …’bun’, cum spuneti, doar atat, cum credeti ca va fi recunoscut cu usurinta?!

      deci daca un om Bun n a prea fost recunoscut, oare cum ar putea sa fie recunoscut un om …doar bun?! :)))

  • ‘Dacă docții și semidocții se tem atât de mult de voturile oamenilor simpli’

    dar …cine a zis ca se tem?!
    nu se tem, doamna

    pe de alta parte …’starea lumii’ a devenit ‘de bun-simt’.
    s-a obisnuit lumea cu ea, nu i se mai pare ca e ceva deosebit in felul ei de a fi.
    cum sa schimbi, doamna, ceva care intre timp s-a insurubat adinc, devenind ‘de bun-simt’ ?!

    aia care inca mai au cu ce sa compare pentru ca ei s au nascut pe alte vremuri sint din ce in ce mai putini. deci conteaza la vot, ca vad ca inca va incredeti in el, din ce in ce mai putin.

    tot spilul in lume n a fost faptul ca lumea e in halul in care a fost adusa, ci faptul ca asta s-a facut in stil ul Popper,
    cu lingurita,
    in fragmente,
    cu pasi de melc,
    astfel incat ‘halul’ sa devina ‘bun-simt si in prezenta lui nimeni sa nu mai reactioneze. si chiar nu mai reactioneaza, dupa cum se vede.

    inca se mai putea face ceva daca lumea n ar fi fost adusa in pozitia in care se afla folosind tehnici Antiintelepte. insa …uite ca ele au fost folosite.
    Nesimtirea e ‘Noul Bun-Simt’, iar asta e esenta democratiei, azi.
    si maine.
    si pina la sfirsitul lumii.

    • in timp ce cam toti cred ca pozitia in care se afla lumea azi e …dezechilibrata, ea e echilibrata cum nu se poate mai bine. pozitia in care e lumea aji e …de bun-simt. s a obisnuit lumea cu ea, i se pare ca asa si nu altfel tre sa fie.
      halul in care arata lumea e o pozitie de echilibru. pentru a obtine o asemenea performanta erau necesare tehnici Antiintelepte. noroc cu Pooper si gasca lui, care au clonat in mod stiintific Intelepciunea, ca altfel starea lumii de azi n ar fi fost intr un asa echilibru maret

      • florăresele, știrbii, ologii, nevoiași …voteaza in alt loc, doamna, in general duminica, insa …cam cind ajung in nevoie, deci nu e musai sa fie duminica ziua aia.
        voteaza, doamna, din inima fac asta, dupa cum le o fi puterea voteaza!,
        insa, ce i drept, ii sar pe astia de pe lumea asta, sisi indreapta votul spre aia din Cer :)),

        • ‘Dacă docții și semidocții se tem atât de mult de voturile oamenilor simpli’

          dar …cine a zis ca se tem?!’

          🙂 :)) a mai aparut o motivatie pentru faptul ca nu se tem. ei …s au adunat asear’ sa i trimita pe front …chiar oameni simpli
          doamna, daia nu mai pot ei de voturile oamenilor simpli sau complecsi:))

          atata vreme cit majoritatea covarsitoare e tinuta n fraie, la nivel mondial, in mod pur stiinfic, adica folosind tehnici dovedite ca fiind capabile de a lungul mileniilor,
          ceea ce fac cei care ies in strada e ceva …extrem de simplu: se dau in vileag! se arata la fata! ies din locurile ferite in care stateau pina mai ieri. insa …chiar asta a fost tinta pe care unii au urmarit o :))), mai altfel spus, dupa o vreme, se va gasi ac si de cojocul astora care acusica se dau in stamba prin pietele de la bruxelles

          doamna, ati pornit de la o premisa impotenta, cum ca cineva se mai teme de vot pe lumea asta.
          nu se mai teme nimeni, doamna,
          treaba e rezolvata definitiv pe doua cai,
          una stiintifica, adica …si de nu vrei o sa ti vina sa l votezi pala care trebuie:)),
          si alta, de completare, pur mecanica si clasica in tot ce a insemnat comert de a lungul mileniilor, ”vei fi facut la cintar’ :))

          • dar stati!, nu nu!, ..vom fi facuti la cantar …pe fata!:)), vom fi ‘facuti’ in timp ce privim cum sintem facuti:)))), nici macar de asta nu se maisinchisesc:))
            ca doar n ati uitat faza cu ‘ocaua contrafacuta’ numita ‘saci cu voturi’ 🙂

          • ‘UE obligă țările membre să îi condamne la ani grei de închisoare pe cei care comit infracțiuni de mediu ”

            o infractiune ar fi …bagatul lemnelor pe foc, in soba, …nu i asa ca asta se urmareste,printre altele?:)))))))))

            deci …doamna Liliana, dupa cum vedeti ei …in continuare! …se preocupa fix cu ce se preocupau si pina acum si fix cu ce o sa se preocupe si dupa alegeri:)), cu punerea oamenillor cu botul pe labe, mai pe fata, mai pe la spate, …insa sa fie pe labe!:)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *