Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Pentru Klaus Iohannis Ploaia de la Waterloo a fost Criza de Coronavirus

Știre publicată de întreaga presă luni, 6 aprilie 2020:

„Guvernul Orban a adoptat în şedinţa de luni, 6 aprilie, o ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea mandatelor aleşilor locali şi unele măsuri privind organizarea alegerilor locale. Potrivit actului normativ, mandatele actualilor aleşi locali se prelungesc pînă cel tîrziu la 31 decembrie 2020. Procedura pentru organizarea alegerilor se iniţiază, potrivit actului normativ, cel tîrziu la trei luni după expirarea stării de urgenţă.”

Potrivit Legii, mandatele actualilor primari și actualelor consilii locale expirau în ziua de 21 iunie 2020.
În urma alegerilor din 5 iunie 2016, administrația locală a intrat pe mîna PSD. La nivel de consilii județene, PSD a obținut 28 de președinți, în timp ce PNL, doar 8. Primăriile și consiliile locale sînt dominate de PSD-iști, Pentru prima oară în postdecembrism, Capitala e sub conducerea PSD. De la primarul general și consiliul general pînă la primarii de sector și consiliile locale de sector.

Prin Ordonanța de urgență, primarii și președinții de Consiliile județene au mandatul prelungit pînă la 31 decembrie 2020. Chiar dacă viața intră în normal prin mai (lucru greu de conceput), alegerile locale nu vor putea avea loc mai devreme de decembrie 2020, astfel încît să fie la un loc cu parlamentarele obișnuite. România nu-și va putea permite, după ieșirea din Criza de Sănătate și plonjarea în Criza economică și socială (supraviețuirea economiei, situația dramatică a românilor veniți din străinătate, punerea la îndoială a ordinii publice de către bandele venite din Occident) să consume bani și energie pentru două feluri de alegeri.
Așadar, puterea PSD asupra administrației locale se prelungește cu șase luni.

Știrea difuzată luni, 6 aprilie 2020, m-a făcut să mă întorc în trecutul imediat, cu o lună și ceva în urmă, mai precis în seara de miercuri, 26 februarie 2020, ora 19,30. După consultările de la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis anunță desemnarea lui Florin Cîțu pentru formarea noului Guvern.

Analiștii politici și nu numai ei, ci și toți românii cît de cît cunoscători ai așternuturilor politice, știu că Florin Cîțu a fost desemnat ca să cadă în Parlament.
Cu toate acestea, președintele, șeful PNL, și Florin Cîțu joacă din plin comedia luării în serios a desemnării. Deși lista guvernului e aceeași, deși programul de guvernare nu s-a schimbat, liderii PNL evită din răsputeri să spună că Florin Cîțu a fost desemnat tocmai pentru că PSD nu-l poate vota și deci e sigur că va pica în Parlament. Pe 12 martie 2020, cînd mai erau cîteva minute pînă la vot, aflînd că Parlamentul, conștient de iminența Crizei Coronavirus, îl va vota, Florin Cîțu își depune mandatul și, pentru a nu trece chiar prost de-a binelea, dezvăluie că a fost numit pentru a pica.

Explicația acestei ciudățenii?
Din 29 ianuarie 2020, cînd Guvernul Orban decide să-și asume răspunderea pe un proiect de lege respins deja de majoritatea parlamentară, Klaus Iohannis conduce, sprijinit de Sistemul Instituțiilor de Forță (SRI n-are curaj să-l avertizeze pe președinte că vine Criza, că o dizolvare a Parlamentului ar fi un dezastru pentru România lovită de Pandemie, îl lasă să se joace de-a anticipatele), iresponsabila aventură numită declanșarea anticipatelor. Această premieră în postdecembrism se anunță din start deosebit de riscantă, deoarece e vorba de declanșarea și dezvoltarea unei Crize artificiale.

De ce voia cu orice preț (chiar cu prețul prăbușirii economice a României) Klaus Iohannis?
Pentru că nu-i ajungea puterea dobîndită prin prezidențiale.
Pentru că nu-i ajungea Guvernul Meu, condus de Ludovic Orban.
Pentru că nu-i ajungea șefia PNL
Pentru că nu-i ajungea Sistemul Meu.
Voia și Parlamentul Meu.
Voia și Administrația Mea.

În distileriile de la Cotroceni fusese pus la fiert basamacul pentru Beția care e Cucerirea totală a puterii.
Ce făcea Klaus Iohannis cu puterea totală?
O folosea pentru a reforma țara?
O folosea pentru ca bieții români să trăiască și ei mai bine?
Nu.
Avea nevoie pur și simplu de puterea în sine.
Dacă ar fi vrut să facă ceva cu puterea, ar fi făcut-o imediat după alegerile prezidențiale.

În 26 februarie 2020, în urmă cu o lună și ceva, la Cotroceni se vedea deja la orizont victoria de la localele și parlamentarele anticipate.
Prin PNL care urma să cîștige totul, Klaus Iohannis devenea Imperator.
La vremea respectivă, am scris pe cristoiublog.ro, în ediția din 26 februarie 2020, următoarele:

„Marii oameni politici se definesc prin umilință deplină în fața vieții.
Ei știu că orice poți învinge pe lume cu excepția Istoriei.
Fiind de genul feminin, Istoria are hachițe.
Și toate fuduliile Conducătorilor se lovesc nu de puține ori mortal de hachițele Istoriei.
Napoleon era convins că va învinge la Waterloo.
A plouat însă în noaptea de 17 spre 18 iunie 1815, a plouat cumplit, terenul s-a făcut mlaștină și Napoleon a trebuit să amîne atacul pînă după 11, cînd s-a mai zvîntat pămîntul pentru a putea deplasa tunurile, arma capitală a lui Napoleon.
La ferma lui Caillou, unde a dormit Napoleon în noaptea de 17 spre 18 iunie 1815, s-a amenajat un muzeu cu multe elemente de multimedia. Vizitatorul – eu am fost – e însoțit pe parcursul trecerii dintr-o cameră într-alta de zuruitul ploii pe acoperiș, un zuruit neliniștitor, pentru a-l face pe turist să trăiască starea sufletească a Împăratului în timp ce afară ploua cu găleata.”

Atunci și ulterior, pe cristoiublog.ro, la Gîndurile lui Cristoiu de pe Mediafax, la emisiunile de la TVR, Antena 3, Realitatea Plus, am invocat iar și iar momentul ploii de la Waterloo.
Nu pentru ca Klaus Iohannis să se trezească din beția succeselor și să cadă în genunchi în fața Doamnei care e Istoria, ci pentru ca toți cititorii și telespectatorii mei să înțeleagă că trebuie să petreci victoria numai și numai după ce ai avut-o. Asta deoarece în viața fiecăruia din noi, cînd sîntem siguri că a doua zi bem din cupa victoriei, poate surveni peste noapte Ploaia de la Waterloo.

Ploaia de la Waterloo a fost pentru Klaus Iohannis Criza Coronavirus.
Anticipatele erau gîndite în iunie, alături de locale, ca șansa PNL de a lua din mîna PSD cu șase luni mai devreme toată puterea.

Luni, 6 aprilie 2020 seara, prin OUG a Guvernului Liberal, PSD nu numai că nu va da puterea mai devreme cu șase luni, dar mai mult o va deține în plus pe plan local încă cinci luni, peste termenul obișnuit.

Klaus Iohannis a vrut să pună mîna pe puterea totală cu șase luni mai devreme.
Acum se uită disperat cum PSD mai stă la putere încă șase luni.
A fost pentru Klaus Iohannis ceva la care în aroganța sa funciară nu s-a gîndit:
A fost Criza de coronavirus.
Ploaia de la Waterloo.

Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

42 comentarii pentru articolul „Pentru Klaus Iohannis Ploaia de la Waterloo a fost Criza de Coronavirus”

  • Domne’, nu va suparati da’ covidu’ da cumva si diaree verbala? Ca e unu’ pe aici de-mi lua aeru’!

    • Ai grija, respiratia îngreunata este unul din simptomele infectiei cu Covid19!

      • dintre

      • Pana la ploaia de la Waterloo,acest regim ucide romani,nu mai conteaza,ce e cu ploaia de la Waterloo,la Suceava si in alte locuri oameni mor desi ar fi putut fi salvati,regimul acesta nu salveaza vieti,faciliteaza luarea lor,nu salveaza economia,am ajuns la concluzia ca ,da, Iohannis si camarila lui urasc romania si romanii,si ne vor bolnavi saraci si morti,dupa criza sa ramanem cu multi morti saraci falimentari distrusi,da e ploaia de la waterloo,dar dupa aceasta ploaie de la waterloo,Romania va fi nimicita,regimul va cadea,dar odata cu el,si Romania va fi distrusa,si temerea mea e ca acest lucru e facut cu buna stiinta.(Adica pe zi ce trece eu am impresia ca liberalii lui ciolannis fac treaba asta deliberat,cu buna stiinta,ca au in plan distrugerea Romaniei,si executa acest plan pe timpul pandemiei).

        • Unii pe aici il sustin pe Trump,dar Trump si gasca il sustin pe Iohannis si gasca lui,in timp ce astia nimicesc Romania si Romanii(vezi declaratia lui Zucherman,lacheul lui Trump trimis ambasador aici,care spunea ca i sustine pe Iohannis si pe Orban neconditionat).In fine sunt unul,care ca si bunicii nostrii asteptau prin anii 90 sa vina americanii sa ne scape de securisti si de nomenclaturistii pro sovietici,ce sa vezi surpriza si dezamagirea noastra este ca americanii au preluat in integralitate aparatul represiv comunisto securist,care dupa prabusirea URSS,a trecut sa lucreze cu americanii,iar acest aparat securisto-comunist,fii si nepotii astora conduc tara pentru americani,facand cam aceleasi servicii pentru americani,precum cele pe care bunicii si parintii acestora le faceau pentru sovietici.Mai exact americanii au preluat sistemul de represiune comunist ,si exact aceiasi oameni care exercitau represiunea comunista,ei si urmasii lor, ca sa lucreze pentru ei,transformati in capitalisti.Partidu si securitatea comunista merg inainte cu americanii,asa cum esaloanele 2 si 3 naziste au continuat sa mearga inainte cu americanii dupa caderea celui de al treilea Reich.Bunicilor nostri nu le ar veni sa creada pe cand i asteptau pe americani sa i scape de Partid si Securitate,ca americanii au venit,si conduc tara alaturi de Partidul si Securitatea Sovietice. Da au venit americanii,si da Comunistii au ramas,cu Americanii alaturi.Biata Romanie,naiva si proasta.Rusii au plecat,tortionarii au ramas.Cu americanii,parteneri.Da noi suntem de dreapta proamericani si anticomunisti,parteneri cu SUA,capitalisti,zic fii comunistilor sadea.Bravo,numai in Romania.Iar in zilele actuale romani mor,unii cu zile,iar altii vor muri in continuare,si nu toti ucisi de virusul liliacului chinezesc,ci si de criza economica ce va urma,si de masurile luate cu ura fata de Romania de „prietenii”,partenerului strategic.Antirusi,i urim pe rusi,proocidentali,dar uite iohanita pretenar cu sefu lui de campanie din 2014,la randul lui pretenarcu renato usati un prokremlinez convins,trump ajutat de putin sa ajunga la casa alba,dar antirusi sadea amandoi.

          • libertate,democratie,scapam de comunisti,vin americanii,au venit de 30de ani,dar am ramas tot cu comunistii,cu securistii,cu frica,cu teroarea,chiar daca avem,unii dintre noi burtile mai pline si mai multe canale la televizor,dar de 30 de ani au venit americanii,si oricum 10 la suta,vechii nomenclaturisti comunisti deveniti capitalisti prospera,restu de 90 la suta amarastenii,tot frig,foame umilinte,vanduti ca sclavi europei de propriul stat,necalificati,la negru,sclave sexuale,sau saraci si umiliti in propria tara,umiliti de aceiasi nomeclaturisti de dinaite de 89 si urmasii lor deveniti capitalisti,sefi,intreprinzatori,cica.Au venit americanii.De treizeci de ani.Mizeria si umilinta din vremea comunismului au ramas,inegalitatea,pilaraia,nepotismul.Iar coronavirus ne pune oglinda in fata si ne arata cine suntem,o turma de prosti macelarita si umilita de niste tortionari,pe care i iubim.Ca sunt parteneri cu americanii.Care au venit de 30 de ani.Sa fie parteneri cu fostii tortionari rosii.Deveniti prooccidentali,capitalisti,de Dreapta.Noi poporul oricum nu contam,nu ar conta ca murim,dar inainte sa murim,sa ne platim ratele la banci,ca sa avem voie sa murim.

          • Ma gandesc la trecut,pai noi ne plangem ca au venit comunistii dupa 45′ dar daca imi aduc bine aminte,americanii si englejii,partenerii nostri ne au facut”cadou ” lu Stalin atunci,in 1989,revolutia au facut o rusii cu americanii impreuna,intotdeauna, desi s-au pretins mari dusmani rusii si americanii au fost mereu mana in mana in marile decizii importante,si ca sa continuam,ne uitam la cazul Trump,unde sunt mari suspiciuni,ca actualul presedinte american a fost ales, …la Kremlin,evident americanii nu vor recunoaste in ruptu capului,ca Putin le a pus presedinte in America,de asta l au exonerat pe Trump de raspundere,ar fi prea de tot sa recunoasca americanii,ca au un presedinte …pus de rusi,s-ar face de tot rahatu,asa ca trebuie sa taca din gura,sa inghita galusca.Iar noi ,bietii de prosti de romani,tot traim cu iluzia cretina ca America cea Buna ne apara de Rusia cea Rea,vai de noi.Astia au fost de multe ori intelesi intre ei.Iar acum Trump face exact ce ar vrea Kremlinul,angajeaza SUA intr-o confruntare cu China,asta putand duce la distrugeri reciproce in randul celor doua superputeri,care s-ar putea distruge reciproc,lucru de care ar beneficia,cu voia dumneavoastra Rusia.Deci,noi fiind pro Trump,si proamericani,s ar putea sa fim ,fara sa vrem,sau,sa ne treaca prin cap,pro Kremlin.

          • Trump si americanii vor vrea despagubiri de la China pe faza cu Coronavirusul,China evident va raspunde aratandu si coltii”nucleari”,adica va reaminti Occidentului ca este o putere nucleara,asa cum a facut Rusia in 2008,cand Occidendul s-a oripilat de invazia rusa in Georgia,Rusia le a reamintit occidentalilor ca e putere nucleara,si Occidentu a bagat coada intre picioare,iar sanctiunile Occidentale contra Rusiei,dupa anexarea de catre Rusia a Crimeei,sunt frectie la picior de lemn.(nu au avut nici un efect asupra Rusiei).

          • Bine ,riscul este ca Trump,care nu este tocmai stabil psihic,este sa declanseze un razboi nuclear cu China,ceea ce ar insemna sfarsitul nostru ca si civilizatie,putin probabil,dar nu imposibil,avand in vedere ca in jurul lui Trump sunt si crestini neoprotestanti fundamentalisti care vad intr un razboi nuclear cu China implinirea profetiilor din Apocalipsa lui Ioan,Sfarsitul Lumii,A doua venire a lui Cristos,si alte chestiuni din astea,se stie ca partidul Republican din SUA este plin de asemenea specimene la varf,fanatici religiosi,care au stat pe langa Bush junior,si acum stau pe langa Trump.Traim vremuri periculoase pentru specie.

        • Desi unii spun,si nu fara argumente,ca si China la randul ei ar fi o unealta in mana misteriosului grup de putere multinational,care ar conduce de fapt planeta din umbra,Iluminati,ca si Occidentul,cine stie?

  • Problema noastra este incompetenta si coruptia a tutoror presedintilor si a tuturor prim ministrilor de pana acuma, toti fara exceptie au angajat pe toate functiile publice, prin concurs sau fara concurs, personaje recomandate de partidele politice sau oameni de afaceri corupti si lacomi.
    Este evident ca fuctionarii publici si managerii din societatile pe actiuni publice au prioritizat interesele lor comune si nu pe ale oamenilor normali… este evident ca anumite categorii sociale ex. medici, ziaristi, functionari publici … cei din sistem, si-au aparat interesele si beneficiile proprii. Daca ar fi promovat concursuri pe BUNE, marea majoritate a functionarilor si-ar fi pierdut locurile de munca.
    Preturie platite pentru a ocupa o functie publica sunt relativ publice, inclusiv pretul pentru functia de muncitor la stat sau de femeie de servici in spital…
    Pe timpul lui dancila, era o stire ca se astepta doua, trei ore la usa pana termina sedinta cu designer-ul, johannis e cam la fel, se intereseaza mai mult de imaginea sa…prostul care nu-i fudul, nu-i prost destul…
    Celebrul Paolo Borsellino a fost intrebat ce este mafia si a raspuns cam asa, sa presupunem ca se face un concurs pentru judecator la Tribunalul din Palermo si se prezinta trei candidati, unul foarte bine pregatit profesional, unul cu foarte bune recomandari politice si un nebun;
    Pe cine credeti ca face mafia sa castige postul, pe nebun, asta este mafia…
    Nu credeti ca johannis, dancila si barna, sunt nebunii nostrii…

  • Da maestre Zmau,am vazut Trei Regate,genial serialu ,o capodopera,iar faza aceea cu ploaia,a fost geniala,intotdeauna am dorit sa revad acea capodopera cinematografica.(Faza cu ploaia a fost apoteotica).Serialul acela ar trebui sa fie vizionare obligatorie la toate marile academii militare ale lumii,sau la toti marii strategi ai lumii.O capodopera.

  • @Emil Zmau
    INFESTARE este un termen mai larg, poti fi infestat cu mai multe si nu se refera doar la ceea ce este contagios, molipsitor.
    INFECTARE (în cazul Covid 19 si în altele) este un termen mai strict, îl folosim atunci când ne referim la bolile infectioase, la ceea ce este contagios.

  • Domnule Cristoiu, poate ca a facut-o în mod intentionat. Iohannis si alti sefi de state sau de guverne de pe toate continentele. Daca analizam bine, aproape toti au facut greseli în gestionarea crizei coronavirusului si nu au învatat nimic unii de la altii sau… nu au vrut sa învete!
    Mai degraba, ca sa fiu adept al teoriei conspiratiei pâna la capat, la nivel înalt, se cunostea dinainte despre „ploaia de la Waterloo”, dar prognoza a fost ignorata cu buna stiinta.
    .
    P.S. Nu poti zice ca, la nivel mondial, toti decidentii sunt cretini, dar prin felul în care au actionat la începutul crizei si putin înaintea ei, putem spune despre majoritatea ca au avut un comportament rau-voitor si criminal. Eu v-as putea povesti multe despre Macron Guvernul sau, care nu sunt cu nimic mai buni decât Iohannis si ai lui.

    • Am mâncat un „și”. Repar, deci: „… Macron și Guvernul sau…”

      • Uite însa ca se întoarce si împotriva lor. Boris Jonson se afla la terapie intensiva, frumuselul. Sa fie sanatos, pe cât de inconstient a fost în urma cu o luna, când paria pe imunitatea colectiva, omorându-i pe cei slabi. – Asteptam vesti asemanatoare de peste ocean.

        • Asa e ,domnu geo,Anglia si SUA sunt conduse de catre doi demagogi sinistri,unu a scos Anglia din UE,iar altul a bagat toti banii in razboi si arme,si crearea de conflicte inutile(conflictul cu China si Iranul,racirea relatiei transatlantice),unu cu nume rusesc,altul suspectat de legaturi cu Kremlinul,care l ar fi si”ales” pe acolo.Acum astia doi vor despagubiri de la China(pe care China le va plati,undeva pe la”calendele grecesti”),pentru ca ei sunt doi prosti,si nu si au carantinat tarile la timp,(au intarziat cu carantina o luna,ca si noi de altfel)acuza China,care are si ea vina ei(ca nu i a pus nimeni sa manince lilieci si pangolini,caini si pisici,si alte tampenii),da asta nu i scuza pe cei doi sinistri din Anglia si SUA,sa fi lasat dreacu demagogia si gargara goala si sa fi facut ceva concret sa si protejeze popoarele de virusi,care ,astia nu aleg de unde apar si nici unde se duc,se duc oriunde.Plus ca le a zis si Bill Gates,marele progresist sa mai lase dreacu armele si sa se ocupe mai mult de combatut virusi(de vreo cinci ani se pare).Si apropo,prin 2009 aparuse o pandemie asemanatoare de H1N1,prin Mexic,s-a gandit Obama sa dea amaratul de Mexic in judecata,sa ceara despagubiri,ca el era presedinte pe atunci al SUA,nu,in nici un caz, Obama a facut ceea ce America facea de obicei,a rezolvat problema,a pus capat pandemiei in 2010,si se pare ca tot Obama ar fi dat ordinul sa se purceada la eliminarea amenintarii Ebolei,dar in fine,alte vremuri.

          • Ce prosti si ‘ricanii. L-au ales pe Trump presedinte in loc sa-l faca pe Obama imparat pe viata! Dadea ala un ordin de nu mai murea nimeni pe planeta si ne pupam in continuu unii cu altii! N-asa? O fi fost Obama Mesia si noi nu ne-am prins? Ce oameni rai, tz, tz, tz!

          • De era Obama imparat ,cu biluta Gates impreuna,bagau ei mai multe parale in cercetarea in sanatate,adica Obama ar fi urmat sfaturile lui Gates,ar fi lasat o mai moale cu razboaiele,si ar fi investit banii in medicina,si cercetari in medicina si ar fi ras americanii de chineji,pe faza,”voi mancati lilieci si va tavaliti in chinuri,ca va cade liliacu greu la mat de infectat ce e,la noi de vine coronavirus,sac avem vaccinu gata,America the great PS
            Si voi il cumparati de la noi”,adica fapte nu vorbe,asta era cu Obama ,si omu ar fi si zambit,cum o facea el,cu Michelle langa el.Asta era cu Obama imparat.

        • Lasa domnu Geo, ca nu se-ntoarce nimic, mai ales UK in UE. Si raman olandezii nostri fara popouri de sters ca o sa le ia locul aia din imperiu. Imi vine sa plang, nu alta. Si nici la ciordel nu mai merge la Perfidul Albion. Ce rai si britsii, tocmai cand se specializasera si suedezii nostri. Auzi, ce bulangii, sa ceara viza si loc de munca asigurat daca vrei sa ciordel la UK. Ce blesteme or fi pe bietu’ Bojo! Toate escadrilele autohtone il blesteama si-i baga la tarot si ghioc. Of, of, mai, mai!

          • Râzi tu, râzi, Harap Alb, dar când se vor întoarce si se vor aseza pe-acasa toti cei amintiti de tine, si o sa le platesti din buzunarul tau ajutoarele sociale, nu cred ca o sa-ti mai arda de glume! Of, of, mai, mai!

          • Bre, macar astia nu dau cu bombardeaua cum dau suedezii vostri. Avantaj moi!

          • Vorbim mai târziu despre „avantage, toi”, când tot puradelul va trebui sa pape ceva la gura lui, chiar si în recesiune.

          • Ha, ha, noi vom manca mici si vom bea o bere si peste zece ani dar voi sigur nu-l veti mai vedea pe cochon decat in poze in viitor, si veti bea doar apa de izvor! Hai salam ca la Parisabad!

          • Era mai bine cu Obama imparat pe viata,ala macar nu era idiot,cum e Trump,in Americuta Coronavirus i rupe pe amerloci pe genunchi,iar boul de Trump are fantezii erotico nucleare cu chinejii(lu Trump nu i se mai scoala decat daca face un razboi,ca nevasta sa cica si o pune cu altul,ca marele Trump nu mai poate,dar pe Trump il excita un razboi,a vrut asta iarna sa porneasca unu cu Iranu,nu i a iesit,si ca tot veni coronavirus se gandi el la unul adevarat,nuclear,cu chinejii,ca el pana nu face un razboi el nu se lasa).Ca razboi nuclear ne mai trebuie dupa coronavirus.Iohanita al nostru vrea guvernu lui cu sica mandolina,Lucovid Orban,e bine Trump vrea si el „razboiul meu”,ce sa zic doi cretini,unu mare si unu mic,unu vrea sa distruga o tara cu guvernu lui,altu vrea sa distruga o lume cu razboiul lui.Dumnezeu sa aibe mila de noi,pe ce maini am ajuns,Doamne apara si pazeste.Macar cel de al treilea bou,Boris,al de boleste in pat,a vrut brexitu lui si l a avut,multa sanatate i doresc,atat trupeasca cat si mintala,macar si a facut pohta ce a pohtit,e un bou inofensiv.Era mai bine cu Obama imparat pe viata zic eu,si lasand gluma la o parte un monarh,chiar si african este mai bun decat un bou de presedinte ales de netoti prostiti cu slogane si lozinci,uite la Regina Angliei,cu mesajul ei,simplu,scurt si plin de demnitate,asa trebuie sa arate un sef de stat.Dar in fine,ne plac boii,Trump,al nostru dulap ,sicuta balalaica,si altii,sunt spectaculosi charismatici si goi,in capatana.

          • Ha, ha! Cibule, c’est pas grave! Carnea de porc este mai nociva decât cea de vita!

    • Nu stiu in alte parti ale lumii,dar la noi la Romanica tind sa i dau dreptate lui geo,asta e si impresia mea,sunt convins ca decidentii nostri cel tarziu in Ianuarie au avut toate rapoartele pe masa.Am vazut ca azi un procuror”zelos” a blocat o comanda cu teste ce veneau pentru Romania,am vazut ca se face tot posibilul ca testarea in masa sa nu aiba loc,medicilor li se refuza dotarile necesare salvarii vietilor si mai sunt si amenintati pe deasupra,fermitatea autoritatilor in raport cu diasporenii intorsi este moale ca si plastilina,desi astia,cu tot regretul,sunt in prezent focar de infectie,si nici nu arata ca le ar pasa de noi,si sanatatea noastra,nu se stie nici cati din astia au intrat intara de fapt(in februarie mai ales).Nu stim nici cate cazuri sunt de fapt in Romania,la Suceava s-a vrut dosirea mortilor,asta au vrut pina in ultimul moment sa faca anticipate,desi se stia ca grozavia vine pe noi.Si nu uit,dupa Colectiv,caz atat de drag dreptei,sinistrele cuvinte ale lui Iohannis „AU TREBUIT SA MOARA OAMENI CA SA ….” Oribil.Cati oameni mai TREBUIE SA MOARA … Nu destui.Iar gafa lui Orban”trebuie sa marim numarul de infectati”,unii zic ca e o gafa,dar vedeti ,A dracu domnu Subconstient…

      • Nu stim sigur nici cand a inceput la noi nasolela asta.

        • Nasoleala,mai exact

          • Ca sa-ti faci idee cum se petrec lucrurile într-o tara a carui Sistem Medical era considerat printre cele mai bune, îti redau mai jos scrisoarea unui lider sindical al medicilor francezi:
            .
            „Dr. Marty, lider de sindicat:
            Masques : Un scandale d’état
            ▪️Il faudra demander à Mr Salomon actuel Directeur Général de la Santé pourquoi il a,et à plusieurs reprises, menti, alors que depuis 2013 il savait l’etat des stocks (vide) puisque alors conseiller de la Ministre de la Santé Marisol Touraine chargé de la securité sanitaire.
            ▪️il faudra lui demander pourquoi il a menti sagissant de la quantité des masques, selon lui suffisante pour assurer la protection des soignants ▪️Il faudra lui demander pourquoi il a menti à la population en exprimant la non utilité de la protection par des masques chirurgicaux, alors qu’il savait les formes assymptomatiques et pauci-symptomatiques du Covid19, reproduisant les mensonges de ce gouvernement et de sa porte parole,
            ▪️Il faudra lui demander pourquoi il a menti sur la valeur de protection des masques , exprimant une étude biaisée du Jama et une déclaration de l’OMS tronquée par ses soins puisque ne precisant pas que celle ci ( qui portait sur une protection suffisante des masques plats – FFP1- vs FFP2) était construite devant l’impossibilité économique et sans doute structurelle de certains pays de se fournir en FFP2 , faisant ainsi prendre des risques aux soignants qui se sont contaminés en masse !
            ▪️Il faudra lui demander pourquoi il n’a pas signalé au pays, des les premier jours de la crise debut janvier, l’etat réel du stock des masques et pourquoi des commandes n’ont pas alors été realisées.
            ▪️Il faudra lui demander enfin pourquoi il ne veut pas donner le chiffre des soignants contaminés …
            Pour eux , pour tous ceux qui ont pris des risques evitables rendus inévitables , il devra s’expliquer devant la justice . Il y rejoindra Madame Marisol Touraine et toutes celles et ceux qui ont par intérêt propre, incompetence ou lacheté participés à ce scandale d’état.
            Dr Jérôme Marty
            Président UFMLS”

    • Trump ar avea de ce sa fie rauvoitor,ca nu l a pus Putin presedinte al SUA,ca sa ajute la propasirea materiala si spirituala a poporului american ci ,ca sa l bage pe acesta in conflict cu China ,Iranul,si sa se rupa lantul de iubire transatlantica,ala din anglia,il cheama boris,zi boris si taci din gura,Macron o fi vrand sa se infecteze toate vestele galbene cu coronavirus,sa scape de ele,italienii si spaniolii sunt cu la dolce vita,siesta si fiesta,si precum ei si guvernantii lor,plus ca le place mult muzichia si romanta,iar in spitalele lor,ca si in ale noastre,jubileaza nozocomialele.

    • Si cum zice domnul geo,si mie mi se pre un plan,ma refeream la pandemia de H1N1 din anii 2009-2010,a avut aproape aceeasi magnitudine ca si pandemia din zilele noastre,dar nu „s a inchis lumea”.Faza e ca masurile sunt proaste,si luate aiurea,nu doar ca s ar vrea un genocid global,ci mai degraba,vad eu ,un plan de demolare a economiei mondiale,in special al capitalismului neoliberal,pe care l apara cu indarjire unii cum este Trump,problema este ca se vrea inlocuirea acestui capitalism,oarecum desuet totusi,cu un sistem pe care unii il numesc neomarxism,de fapt mai corect este sa l denumim Sistemul Hibrid,cu elemente de comunism,amestecat cu elemente de capitalism,comunismul a esuat lamentabil 1n 1989,iar capitalismul isi arata limitele acum,se trece la implementarea Noii Ordini Mondiale Globale,iar pentru ca acest concept sa prinda viata este nevoie de un nou sistem,Sistemul Hibrid,care in viziunea Arhitectilor noului Globalism aferent Noii Ordini Globale ,ar fi sistemul ideal.Tarile care ies cel mai repede din aceasta criza sunt si tarile care functioneaza cel mai aproape de acest sistem nou Hibrid,China,Corea de Sud,Japonia,Germania,iar tarile capitalist neoliberale sunt cel mai afectate de criza.Tarile nord europene au si ele acest sistem Hibrid,insa nu au disciplina Germaniei,asta ca o paranteza.In orice caz pentru Arhitectii Noii Ordini Mondiale ,o tara ca si Germania poate fi reperul acestei noi Ordini in Occident,iar tigrii Asiei, China,Coreea de Sud si Japonia la Rasarit.In orice caz Globalismul nu va disparea,zic eu ,odata cu aceasta Criza,ci va fi poate,paradoxal,intarit.

  • Maestre, cu regret, va contrazic.
    Napoleon, nu a cautat Waterloo, era disperat si a jucat la cacialma.
    Chiar daca castaga batalia, pana la urma pierdea.
    Aventura Presedintelui nostru seamana mai mult cu cea a compatriotului sau, nu-i spun pe nume cu iarna ruseasca.
    Iar pentru noi Waterloo nu a avut nici o importanta, pe cand aventura din rasarit da.

  • Chiar nu stiu cine e marele sef de la laborator de la Cotroceni, in schimb, cu siguranta serviciile secrete au pus pe masa lui KWI rapoarte clare privind posibilitatea declansarii unei pandemii de prin nov-dec 2019.
    Cu groaza ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca ar fi fost alegeri anticipate ca doar era vorba de o „gripa usoara”.
    Ploaia de la Warteloo, gerul si zapada din Rusia au pus piedici si ulterior, in al II-a razboi mondial altui general caruia nu-i scriu numele (Am vizitat lagarele din Polonia si Germania si e suficient.) Iar istoria si matematica demonstreaza ca pana si betia puterii are o limita.
    Cu grija si ingrijorare vad ca nu se iau masuri concrete de sprijinire a economiei romanesti. Mai rau este ca ne paste si o criza alimentara daca nu sunt sprijinite: agricultura, zootehnia si ind. alimentara autohtona. Forta de munca revenita in tara ar putea fi antrenata in activitatile aferente si ar avea avantajul unui statut social cert. Are curaj vreun membru al guvernului sa deschida gura?! Ce rost au sedintele prelungite daca astfel de masuri nu sunt enumerate clar, pe puncte, de la 1…n ? Se discuta doar de: masti, combinezoane si ventilatoare?! Sincer chiar nu cred.

    • In ultimele zile ajung la mine zvonuri cum ca de fapt se poate suspecta ca este posibil ca si epidemia sa fi ajuns la noi cu doua trei luni mai repede,si ca exista oameni care sustin ca au avut gripe „suspecte”,cu simptome de coronavirus de prin decembrie,ianuarie februarie,sa fi fost gripa,sau coronavirus? Se spune ca au fost la inceputul anului in curs,cazuri de gripa sezoniera,cu decese,astea au fost gripe,sau cazuri de coronavirus nedetectate? Daca au fost nenumarate cazuri in care oamenii spun ca au avut gripa,iar in realitate o fi fost coronavirus? Neavand capacitate de testare suficienta stim exact cate cazuri de coronavirus avem de fapt in Romania(sau am avut,si de cand)? Sau de cand a inceput pandemia de fapt? E de discutat.O alta cudatenie,se spune ca in SUA ar fi fost anul trecut multe milioane de cazuri de gripa,sute de mii de spitalizari,mii sau zeci de mii de morti,de gripa sezoniera.Se stie ca in Occident se mai practica vaccinarea de gripa,ca si la noi de altfel(si totusi de ce atat de multe cazuri,daca informatia este adevarata)?.Oare toate au fost cazuri de gripa,sau coronavirus isi facea de cap de anu trecut pe acolo,si daca trecuse si Atlanticul spre Europa? Daca atunci virusul era mai”cuminte”,si mai apoi a ajuns in China,la mancatorii de lilieci si pangolini,in pietele insalubre de animale de acolo,unde a suferit o mutatie,transformandu se in monstrul de anul asta???(se stie ca Coronavirus nu este un virus tocmai nou,el este urmasul mai rau si mai agresiv al virusurilor de tip SARS existente de mai mult timp pe mapamond).Mai nou umbla zvonurile ca acest coronavirus a inceput sa atace felinele,tigrii,pisicile,deci are o mare capacitate de mutatie,si de translatie de la specie la specie,lilieci,oameni,mai nou felinele,asa ca aparitia naturala a acestuia,asa cum spun oamenii de stiinta poate fi plauzibila.

  • ce a fost mai intai?!
    destinul?…sau omul care-l va implini?!

    ce e…Destinul?!
    …oare nu cumva e Stanta cu care Cerul stanteaza Pamantul?
    care Stanta e asamblata din ‘visurile oamenilor’, adica din ‘dorintele omenirii’, adica e asamblata…in Cer!, dar cu piese fabricate pe Pamant?

    si dupa cum sta scris, mai intai ‘vremurile’ si dupaia oamenii care le implinesc.
    deci mai intai ‘destinul’ si abia apoi oamenii capabili sa-l implineasca, pentru ca Viitorul e asamblat din dorintele oamenilor Prezentului, chiar daca ele vor fi implinite de ‘oamenii Viitorului’

    Dinamica Dorintelor e de tip Fiboinacci, cei capabili sa proiecteze dorinte plenare fiind oamenii care pot fi echivalati cu un ‘termen Fibonacci’, prin urmare fiecare geniu l-a proiectat pe urmatorul, avindu-i la temelie pe toti ceilalti.

    Altfel spus, toti genialii lumii pot fi rinduiti intr o progresie Fibonacci, care are doua ramuri, asemenea adn-ului, una si pe numere negative…, genialii nefiind altceva decit o impletire a Daruirii ( povestea Fibonacci, aia de pe numere negative ) si a Acumularii,
    a Cerului si Pamantului,
    prin urmare singurii despre care se poate spune ca tind! sa aiba ‘destinul’ armonizat, suprapus, cu ‘omul care-l va implini’ sint genialii, in acestia manifestindu-se Curcubeul. ( pentru ca tinderea sa se manifesta plenar, e necesar ca si aceste Curcubee sa-si suprapuna referinta peste Referinta, adica peste referinta absoluta…

    ‘destinul’ se va implini si prin ‘oameni’ se va implini
    deci spatiul si timpul dintre doi termeni Fibonacci poate fi ‘ocupat’…la liber!, ‘destinul’ dintre doi termeni Fibonacci fiind ‘umplut’ de…oameni pe masura, …la liber,
    insa…’termenii Fibonacci’ sint speciali, se cunoaste inca din Omega cine e Alfa, prin urmare Esenta Termenilor Fibonacci e aceeasi, altfel spus toti termenii Fibonacci, oameni, sint cunoscuti a priori, ot asa cum exista cunoastere despre Omega: e Alfa.
    intre destin si cei care l implinesc e loc de negociere…exclusiv daca nu e vorba de ‘termene Fibonacci’, ca daca despre acestia e vorba, Omega e si Alfa, ‘destinul’ e si ‘cei care-l implinesc’,
    …nu mai e nimic de facut.

    spre ex daia se stie ca va veni Enoh, si tot daia se stie ca va veni I-lie!…

  • Maestre, in noiembrie…decembrie…ianuarie… cam patunci,
    o sa stam iar in case, ca se intoarce virusul,
    si nu ca acum, ci in forta,
    …e previziunea profesionistilor si e bazata… pe Istorie

    Prin urmare anul asta,… s-ar parea, nu vor avea loc alegeri,
    ca…toate locurile sint ocupate, s-ar parea.
    ca a cumparat virusul toate biletele disponibile la sfarsitul anului.

    io o tin pamea, ca astea sint vremurile ‘punerii la indoiala’, ca asa rezulta din ‘dinamica civilizatiilor’, prin urmare orice plan e vizat, a priori, …de o ploaie,
    care sa-l puna la indoiala, dar cu nadejdea ca va trece testul, nu ca nu-l va trece!
    si…pentru asa vremuri, asa arbitru: Universul…

  • Maestre, altadata ii spuneai „rata mecanica”. A gandit? Exclus. In spatele acestui individ sunt cei care conduc aceasta tara. O marioneta bronzata la aolar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *