Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Pentru mulți seniori, Crăciunul se recompune doar din amintiri și fotografii

Dar din dar se face Rai. Această expresie mi-a venit în minte, zilele trecute, când am discutat, la telefon, cu Mariana Velisarato, manager executiv la clinica DentalMed. Mi-a povestit despre o acțiune pe care fundația clinicii urma să o facă la Căminul de Bătrâni „Academician Nicolae Cajal”, acolo unde și-au găsit casă și oameni care nu doresc să fie o povară pentru copii, dar și seniori care nu mai au pe nimeni pe lume. Ce m-a surprins în discuția cu Mariana Velisarato a fost modul în care a descris actele caritabile pe care le fac: nu ca pe o laudă, ci ca pe o îndatorire, fie că este vorba despre copii sau despre vârstnici. Nu obligație, ci un gest de recunoștință și mulțumire. (Cora Muntean)

Iată ce s-a întâmplat acolo, la Căminul de Bătrâni, povestit chiar de către cei prezenți:

Crăciunul este sărbătoarea tradițională în timpul căreia familiile se reunesc în jurul bradului și a mesei încărcate de bucate, cântând colinde și așteptându-l pe Moș Crăciun. Pentru unii, însă, cum sunt seniorii aflați în căminele de bătrâni, Crăciunul în imaginile simbol de mai devreme se poate recompune doar din zestrea amintirilor și din albumul cu poze.

Este deja o tradiție ca, în pragul Crăciunului, Fundația DentalMed și clinica DentalMed să petreacă împreună cu rezidenții Căminului de Bătrâni “Academician Nicolae Cajal” momente speciale. Emoția pe care o transmit și pe care o captează acești oameni minunați, care ne primesc cu o bucurie sinceră și cu recunoștință, este greu de transpus în cuvinte. Momentul muzical susținut de Răzvan Popescu, co-founder&owner DentalMed, pentru seniorii Căminului de bătrâni Nicolae Cajal este tot o tradiție de sărbători și reprezintă întotdeauna laitmotivul evenimentului.

Anul acesta, Moș Crăciunul Fundației DentalMed a venit și cu un dar special: o pianină, pentru ca sunetele vindecătoare toare ale muzicii să poată să fie aduse rezidenților căminului de către toți cei care vor dori să le încânte sufletul prin intermediul partiturilor muzicale. Și, pentru că printre cele mai plăcute acompaniamente ale muzicii sunt o ceașcă de ceai și o dulceață aromată, clinica DentalMed a dăruit fiecăruia dintre seniori un ceainic special și o dulceață artizanală, din mure ecologice, produsă cu măiestrie de Anabela Răureni.

Ne-au fost aproape și au înlesnit acest demers doamna Mirela Fiță, psiholog al Căminului Nicolae Cajal și Loredana Vlad, Director Programe Fundația DentalMed.

Crăciun Fericit tuturor!

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *