Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Piața Transilvania Sibiu, sâmbătă, dinainte de Florii

Un domn, ceva mai tânăr decât mine, cu o mască regulamentară, îmi face cu ochiul când m-am așezat la o coadă scurtă să iau morcovi. El venise imediat după mine și s-a așezat în urma mea, făcându-mi ireverențios cu ochiul când ne-am surprins, unul pe altul, cu privirile. Și el, culmea, tot morcovi voia. Cu deosebirea, credea el, importantă, că se cunoștea cu vânzătoarea, cu care a intrat în discuție, cerând morcovi, așa ca între amici. ‘Prietena’ era pregătită să îl servească, ignorându-mă, ca și cum eu nu eram acolo, sau mai puteam să aștept, deși spusesem și eu vânzătoarei că doresc morcovi, de cum m-am așezat la rând. Dar eu nu venisem cu povești, ca între prieteni. Prietenii first?! În mintea domnului cu mască și ochii vicleni, faptul că mi-a făcut mitocănește cu ochiul, justifica săritul peste rând, o lipsă de respect arătată femeii. Doar i-am făcut cu ochiul. Ce mai vrea? De acum să tacă. Interesant, cum unii cred că acest gest poate cumpăra complicitatea, supunerea, îngăduința și tăcerea ‘sexului slab’. Mitocănia cu aere de seducție, ca o formă de putere, pe plaiurile mioritice?!

Mă adresez pe un ton discret, dar ferm, politicos, de Anglia, vânzătoarei care ardea de nerăbdare să răsplătească lingușelile sau jocul bărbatului: „Dar nu mă serviți mai întâi pe mine, că sunt înainte la rând?” „O, da, așa e”, răspunde vânzătoarea, lăsându-și baltă prietenul. Bărbatul cu mască, pițigăiat, pe ton de piață, să fie auzit de restul lumii, își arată ofuscarea. Nu se aștepta la o asemenea reacție din partea mea? „Serviți-o pe doamna! Doamna, săraca, a crezut ca îi iau înainte la morcovi!” Face niște piruete, uitându-se într-o parte, spre o altă tarabă, unde probabil era un cumpărător amic de-al lui, observând scena. Părea că cere sprijin acelei persoane sau că ‘mă pârăște’ amicului, așa ca la școală. Uite ce face ‘doamna săraca’. Și aplecându-se iritat înainte, cu fața spre mine, să mi se uite în ochi: „În loc să fiți bună, acum înainte de Florii!” Eu îi răspund liniștit, englezește: „Fiți dumneavoastră bun”. Dialogul s-a încheiat cam pe acolo.

‘Smerenia’ greșit înțeleasă, sau moftul celui prins cu cioara vopsită ca porumbel: doamna săraca, ea să fie bună. I-am făcut cu ochiul.
Oare pe cel bun sau pe cel puternic, care făcea vindecări și minuni, l-au întâmpinat mulțimile cu flori și crenguțe înmugurite la intrarea în Ierusalim? Pentru ca la numai câteva zile, Iisus să devină pentru ei, săracul Împărat al Iudeilor, bun de răstignit pe cruce.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Piața Transilvania Sibiu, sâmbătă, dinainte de Florii”

  • Nu pune la suflet, Monica Simion! Mitocani cu aere de seductie si cu alte aere au fost si vor fi înca destui pe plaiuri mioritice. Probabil ca este ceva în neregula cu genomul nostru românesc. Si daca le spui unora ca în Anglia, Franta etc. asemenea scene sunt infinit de putin probabile, îti pui toti „patriotii” în cap. Patriotii, oameni mai buni ca tine si ca mine înainte de Pasti si dupa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *