Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Pictorița Gabriela Gartner face și modelaje în lut

Urmăresc de mai mult timp, cu interes în creștere, tablourile semnate de doamna Gabriela Gartner. Mereu descopăr noi calități, noi perspective minunate în lucrările sale. Dar, acum chiar că a fost o mare surpriză plăcută să aflu că artista a depășit granițele culorilor și a trecut în universul formelor. Aici semnează modelaje în lut. Detalii veți afla în dialogul următor:

-Cum a început frumoasa poveste a modelajului în lut în viața dumneavoastră?

-Când am simțit prima data plăcerea de a atinge și modela lutul, am început cu o farfurie, un bol și un ghiveci.

  De ce cu toate trei în același timp? Pentru că nu am mai avut răbdare să aștept o dată viitoare și pentru că-mi fremătau palmele, nu m-am putut opri, atât de satisfăcător a fost momentul primei întâlniri cu roata olarului.

-Cum împărțiți timpul între cele două minunate preocupări artistice?

-Îmi aloc timp pentru pasiunile mele, săptămânal. Calea pe care o urmez spre șevalet sau roata olarului este dictată de starea mea, sau de solicitările avute.

-Unde vă simțiți mai confortabil? La pictură ori la modelaj?

-Îmi aduc bucurie și satisfacție în egală măsura. Acum că mă întrebați, realizez că pictez mai des, decât modelez.

Am si o explicație, sunt nerăbdătoare să vad rezultatul muncii mele cât mai rapid. Când modelez în lut, trebuie să-mi aleg un moment în care am răbdare să aștept. Lutul are timpi de modelare, uscare, ardere și pictare.

– Legat de viitor, care din cele două va avea prioritate?

– Pictura! Doresc să exploatez și alte tehnici: acuarela, uleiul, însă nu mă voi opri nici din modelatul în lut.

-Ce teme, ce subiecte abordați la modelaj?

– Am început cu farfurii și am continuat cu podoabe pentru brad, siluete și obiecte decorative.

Voi călători mai mult și-mi voi găsi mai multe surse de inspirație, deoarece în acest moment nu abordez o temă anume, deși mi-ar plăcea ca în viitor să excelez și să devin recognoscibilă pentru cei care-mi admiră modurile de exprimare artistică.

– Vă invit oficial să faceți o expoziție personală cu tablouri încântătoare, dar și pretioase piese din lut. Ce părere aveți? Eu cred că ar fi surpriza anului 2024 în asociația noastră – Asociația Artiștilor Plastici București.

-Vă mulțumesc frumos pentru invitație, pentru încredere și încurăjari. Anul 2024 este prea optimist pentru a spune că voi da curs invitației dumneavoastră pentru un proiect de așa amploare, însă promit ca după o călătorie în tarile nordice voi veni cu lucrări în care o să transpun frumusețea Aurorei Boreale.

 Până atunci, vă invit și eu pe dumneavoastră să nu uitați să vă înconjurați de bine, de bun, de culoare, de zâmbete și de frumos!

–       Mulțumesc frumos! Nu o să uit! Sunt tare curios cum va arăta o lucrare a dvs cu Aurora Boreală. Dar, până atunci, vine bradul. Poate voi pune în bradul familiei mele un obiect decorativ pe care îl semnați.

Să vedem niște imagini cu modelaje din lut.

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *