Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Pictorița Livia Bar, de la porțelan la pânză

Încep să scriu câteva rânduri ce vor ajunge la cititori pe 14 decembrie, o zi specială pentru mine. O dată importantă în calendarul meu cultural fiind ziua de naștere a unui actor mare, Radu Beligan. Și acum mă uit cu plăcere la înregistrările sale de pe internet.

Ca unul ce palpită și la lumea lumea armoniilor cromatice, vă aduc în centrul atenției, pentru 14 decembrie, figura aparte a unei pictorițe ce trăiește în Alba Iulia. Este o creatoare de valoare, un distins cadru didactic ce pregătește viitoarele generații de pictori din această zonă a țării.
Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici cu multe expoziții la activ, cu tablouri valoroase pe care le veți putea vede la finalul acestor cuvinte.
Să îi dăm acum cuvântul, pentru a cunoaște universul în care trăiește:

-Fac parte dintre absolvenții școlii clujene reprezentative în spațiul cultural românesc, fără a subestima alte școli vocaționale. Dar la Cluj s-a păstrat în mare parte preocuparea pentru învățământul academic. Pe acest suport riguros, fiecare artist își clădește propriul stil, propria personalitate.

-Cum a fost pentru dvs. anul 2022?
– În anul 2022, în contextul actual, ținând cont de evenimentele care se petrec și care au dus la schimbări fundamentale în modul de viață al tuturor, desigur că au fost resimțite și în domeniul meu în care îmi desfășor activitatea. Mă refer la cursuri care au avut loc on-line care au afectat nu tocmai benefic activitatea pe care o desfășor. Sunt genul de om și presupun cu siguranță că nu sunt singura care nu rămâne impasibilă la ce se întâmplă în jur. Dar am avut și câteva realizări în această perioadă. Spre exemplu am participat la câteva expoziții importante. Dintre acestea amintesc: Salonul național de artă UAPR Filiala Alba Iulia 2021,

Salonul interjudețean de artă vizuală al Filialei Sibiu UAPR 2022, Vital 2, artiste din Sibiu și invitatele lor, Sibiu 2022, Expoziția membrilor Filialei Alba a UAPR 2021, BLANK ediția a III-a Alba Iulia , 2021 martie, UAPR ALBA B.B.K. Alba Galeria IANZA ART Petroșani 2021, UAPR ALBA BBK Alba Galeria IANZA ART Germania 2021, Expoziția de grup ,,Respirări” Bistrița Năsăud 7 iulie 2022, Bienala internațională de artă Buzău 2022, Muzeul de artă a Moldovei, Chișinău, expune Filiala Alba a UAPR – Artă plastică contemporană, Salonul Național de Artă, noiembrie 2022, Galeriile de artă ale municipiului Alba Iulia.

-Felicitări. Ce mai putem afla despre dvs ?
-Mare parte din timp îl dedic formării viitoarelor generații de artiști, dacă nu este prea mult spus. Caut să îi îndrum în spiritul libertății de a crea neconstrânși, dar ținând cont și de a avea o bază solidă de unde ,,zbura” în sensul creativității specifice fiecăruia.

Așa că timpul meu este împărțit între școala unde predau și oaza mea, unde mă regăsesc și transpun pe pânză, ca suport, tot ce am acumulat, tot ceea ce simt, ce gândesc în momentul respectiv. De cele mai multe ori, ideile îmi vin în timp ce lucrez. De aceea, la mine temele sunt diferite, ca urmare a stării emoționale de la momentul respectiv. Lumea mea în mare parte se desfășoară așa cum v-am povestit. Felul de cum se va desfășura mai departe depinde de nemilosul TIMP, de modul în care tinerii o vor face, deoarece ei vor influența mersul lucrurilor. Mulțumim frumos.

-Unde ați lucrat efectiv?
-Am fost și scenograf la Teatrul de păpuși, am terminat liceul și facultatea din Cluj, eu mă trag din Câmpeni, județul Alba. Am terminat facultatea, am fost repartizată la întreprinderea „Porțelanul”, nu am stat acolo decât două luni, nu mă regăseam și am intrat la Teatrul de păpuși din Alba Iulia, ca scenograf. Acolo am avut o perioadă în care am lucrat mult.

– Suntem la finalul anului 2022. Ce urați dumneavoastră pictorilor pentru anul viitor? Ce vă doriți pentru lumea artistică?
– Le doresc tuturor artiștilor mută sănătate, tot ce este mai bun pe lume! Să aibă multă inspirație. Despre lumea artistică? În lumea artistică este multă invidie, dar eu mă bucur când vad lucrări frumoase și artiști mari.

-Mulțumesc. Să arătăm acum cititorilor niște tablouri și fotografii.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *