Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Planul Generalilor se îndeplinește pas cu pas: Viorica Dăncilă în turul al doilea, Dan Barna, umilit

Am citat în mai multe rînduri, un fragment din poezia Cogito, publicată de George Bacovia în revista Steaua, nr. 3, martie 1956:

„Mi-am realizat
Toate profețiile
Politice.
Sînt fericit”.

Poetul fusese scos din circuit timp de 8 ani.
Apărute după 10 ani de regim comunist, versurile au fost publicitate de propaganda de stat drept recunoașterea de către poet a măreției vremurilor pe care le trăia. Poetul se declară fericit că i se realizează toate profețiile. Se susținea că profețiile sale vizau splendoarea comunismului visată de el, poetul, înainte de a trăi efectiv în comunism.

Nu știu ce a vrut să spună poetul – vorba Bacalaureatului – prin realizarea profețiilor. Eu cred că George Bacovia era de o imensă ironie.
Își realizase toate profețiile sinistre în legătură cu orînduirea comunistă.
La fel aș putea scrie și eu, luni, 11 octombrie 2019, cînd s-au publicat deja rezultatele finale ale primului tur de scrutin:

„Mi-am realizat
Toate profețiile
Politice.
Sînt fericit”.

Care sînt aceste profeții știu toți cei care m-au urmărit în ultimul timp.
Le repet pentru ei, dar și pentru cei care n-au fost atenți la zicerile mele:

1.

Viorica Dăncilă va fi promovată în turul al doilea la o diferență înfricoșătoare de Klaus Iohannis.
Asta deoarece Klaus Iohannis nu vrea pur și simplu să cîștige prezidențialele din 2019. Vrea să le cîștige în stil Nicolae Ceaușescu.
În ce constă stilul Nicolae Ceaușescu?
În transformarea alegerilor dintr-o bătălie dusă de Nicolae Ceaușescu pentru a cîștiga alegerile într-un Festival cu tema Cum a învins din nou Mărețul Cîrmaci.
Altfel spus, alegerile se convocau din cînd în cînd pentru ca lui Nicolae Ceaușecu să i se ofere prilejul unui nou moment de Cult al personalității. Prezidențialele din acest an au fost convocate pentru ca lui Klaus Iohannis să i se ofere prilejul de a Prăbuși comunismul la 30 de ani de la Prăbușirea comunismului!

Acest moment din 24 noiembrie 2019, sărbătorit cu șampanie prin Piețe, seara, va fi cel al Victoriei zdrobitoare în al doilea tur a lui Klaus Iohannis nu asupra bietei Viorica Dăncilă, ci asupra Ciumei Roșii.
Pe 24 noiembrie 2019, Klaus Iohannis n-o va învinge pe Viorica Dăncilă.
Va învinge PSD-ul, care PSD a condus România timp de 30 de ani. PSD = Comunism.
Timp de 30 de ani România a fost sub regim comunist.
Pe 24 noiembrie 2019, grație lui Klaus Iohannis pe post de Armata Roșie, România va avea un nou 23 august 1944:
Eliberarea de sub jugul comunist.

2.

Dan Barna nu numai că nu va intra în turul al II-lea, dar mai mult, va fi umilit prin plasarea la o distanță apreciabilă de Viorica Dăncilă. Pentru ca zdrobirea lui Dan Barna să fie spectaculoasă, candidatul USR va pierde chiar la Sibiu și mai ales în Diaspora.

Era nevoie nu de un eșec al trecerii în turul al II-lea, ci de o umilire din mai multe motive:

  1. Dan Barna a cutezat să-l concureze pe El Însuși, Klaus Iohannis. Klaus Iohannis nu iartă asemenea afronturi. A zis-o Rareș Bogdan cu ceva timp în urmă. Dan Barna a neglijat amenințarea. I s-a arătat ce înseamnă să-l superi pe Eu, Supremul.
  2. Victoria asupra Ciumei Roșii are nevoie de voturile USR.
    Pleoștit, tuflit, USR se îndreaptă rînduri, rînduri spre Klaus Iohannis.
    Mai ceva ca sovieticii de pe vremuri spre Portretul Marelui Învățător Stalin.

USR e cel mai mare adversar al PNL. PNL vrea să fure și el, cum a făcut-o PSD. Cu un USR în coastă, PNL n-ar mai putea fura la Guvernare.
USR nu mai îndrăznește nici măcar un scîncet.

Acestea au profețiile Politice.
Ele mi s-au îndeplinit.
Asta nu înseamnă că sînt fericit!

Acest editorial a apărut în ediția print și online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

58 comentarii pentru articolul „Planul Generalilor se îndeplinește pas cu pas: Viorica Dăncilă în turul al doilea, Dan Barna, umilit”

  • S-ar putea ca refuzul lui Iohannis de a avea o dezbatere televizata cu Dancila sa aiba efctul invers fata de cel scontat. Prin aceasta atitudine, Iohannis a iritat multi români care nu o vor pe Dancila, dar care vor renunta sa mai iasa la vot. Asa ca mine, de exemplu. Dumneze cu mila! 😥

  • ÎEste vorba mai ales de o ràzbunare personalà ! Pe Iohannis l nu-l intereseazà tara , poporul ! Tara a drevenit Judet , ca orice tarà din Uniunea Europeanà ! Mai mare sau mai mic, la centru sau la periferie , cu (!) consecintele de rigoare !
    Nu , aici e vorba despre o poveste strict personalà ! El nu insultà pe cineva anume ! În plus , el are o idee fantsmagoricà despre propria-i viatà : se crede nemuritor , iesit din contigent !
    NU este nici primul nici ultimul càruia Puterea i-a luat capacitatea de ratina prin conceptele comun acceptate !
    El ytràieste baricadat într-o lume unde are loc doar a doua persoanà !
    În rest sunt paiate care trebuie sà-i execute gîndurile !

    El nu o dispretuieste pe Viorica Dàncilà ; aceastà personà nu existà pentru el !
    Numai cà Viorica Dàncilà este Femeie . Si iohannis nu are perceptia decît pentru una singurà !
    Iohannis a uitat cà Femei înseamnà VIATA , maternitate .
    sI CELELALTE FEMEI DIN ROMANIA NU AU UITAT !
    Si vor vota pentru ea !
    VIORICA DANCILA a fàcut pentru Romania ceea ce n-au fàcut nici presedintii si fostii ei prim ministri : NU A INSULTAT , NU A SANTAJAT , NU A AMENINTAT ; Dacà nu ar fi fàcut decît aceste trei lucruri merità sà fie repectatà de toti !
    FEMEILE DIN ROMÂNIA VOR VOTA O FEMEIE CARE NU
    LLE-A UITAT !
    Cei care numàrà voturile vor fi impresionati de faptul cà mamele lor , nevestele lor , fiicele lor au vott pentru VIORICA DANCIL0 si vor consemna ca atare fenomenul !

  • Chapeau bas!

  • Zmaule, te-ai dezlantuit…vezi ca Dilanț se scrie cu B.

  • Bazdaganie, ai o fractura de logica. Il terfelesti pe Krauss, dar la sfarsit spui ca psd poarta toata vina pt ca si-a ales lideri delicventi si tembeli.
    Pai daca isi alegea pnl lideri mai buni, nu-l mai aveam pe al lor delicvent si tembel la conducerea tarii. Sau pe Mandolina in fruntea guvernului. 😀

    • Scrie corect DELINCVENT , ca o sa te corecteze Zmau, juristule!
      Nu am nicio ruptura de logica. PSD a întrecut orice limita prin numirea unui puscarias cu patalama în fruntea Camerei Deputatilor si a unui hot notoriu, drept consilier economic cu atributii de prim-ministru la Guvern. Sa nu mai vorbim despre alegerea lor de a fi condusi de catre o individa de-a dreptul cretina, pe care au facut-o sef al Executivului si pe care doresc sa o salte în functia de presedinte al României.
      Iohannis nu este bun, Orban nu este bun, dar exista o mare diferenta între ei si liderii pesedisti pe care i-am amintit. Si cum persoanele inteligente culte si oneste nu vor sa se implice în politica, uite ca suntem obligati sa defilam cu cei pe care-i avem, stimate Nikola. 😛

      • Bivole, sunt acceptate ambele forme:
        DELICVÉNT, -Ă s. m. și f. v. delincvent.
        sursa: DEX ’09 (2009)
        In rest, polologhia ta ar fi avut o noima daca nu ai fi scris:
        ¨PSD poarta INTREAGA vina¨

        • Boule, ha, ha, „delicvent”, varianta, tra, la, la… De la unul care-si da aere de omniscient, ma asteptam la mai mult.
          morfologia.ro/morfologia-limbii-române/cum-se-scrie-corect-delicvent-sau-delincvent/
          .
          Si bine, ba, corectez, PSD poarta 99% din vina!

          • Lighioana, ce-ai ba, esti in criza? Ce-i aia tra,la,la? ESTE IN DEX!! Pana acum citai din dex ca din biblie, acu ai venit cu morfologia?? Cum bate vantul, n-asa? ?

          • Prostovane, eu nu am citat cuvinte din DEX despre care specialistii în lingvistica spun ca sunt gresite. Mai greseste si DEXUL, indiferent de „bataia vântului”. :mrgreen:

          • Chiar asa, pe cine sa cred oare, pe aia care fac DEX-ul si care nu sunt ¨specialisti in lingvistica¨ ci cofetari, sau pe tine, nimeni in drum???
            Mare dilema! 😀

          • Ti-am dat un link si ca ala gasesti singur înca o suta, nu-i vorba despre parerea mea. Si daca te uiti si la originea cuvântului (delinquens, -ntis, din latina), observi ca am dreptate, dar ar fi prea mult pentru tine sa recunosti ca eu am dreptate si ca tu gresesti, precum DEXUL, de altfel. :mrgreen:

          • Ce legatura are originea cuvantului cu evolutia lui?
            Dupa capul tau ar trebui sa spunem ¨experienția¨ nu ¨experiența¨, ca sa fie mai aproape de forma latina..
            Hai sictir, dupa ce ca esti prost, mai esti si căpățânos!
            Bine loaza, gresesc eu si DEX-ul..Iar ai infrant!! 😀

          • Magarule, ce are sula cu prefectura?! Nu esti în stare sa diferentiezi radacina unui cuvânt de terminatia lui?! Un exemplu mai cretin ca ala cu „experientia” nici nu puteai sa dai!

          • Sarmane prostanac! Te agati de orice rahat, numai sa ramaneti plutitori.. Nu vrei terminatii, incearca incepere/incipere.
            Asta ce mai are?

          • Sau si mai misto, gloaba!.. foloseste ¨genuchi¨, nu ¨genunchi¨, ca e de la genuculum.. 😀 😀

          • Bine, ba, caraghiosule, foloseste ca prostu’ si de-acuma înainte DELICVENT, nu DELINCVENT, ca de-acolo ne-am pornit, si gata, ca m-am saturat! Dégage!

          • Nu, verme (merge, ca e de la vermis 😀 ), o sa stau sa-mi iau lumina de la prostul satului! Sau ma rog, ai avansat la prostul comunei, ca aveti 5000 de locuitori. All fkn inbreds, ofcourse!

          • Prostule, francezii le zic si oraselor foarte mari „communes”. La commune de Saint-Brieuc, chèf-lieu, par exemple, 45.000 locuitori, 11 km de la mine pâna acolo. Mai aproape decât Manasturul de Marasti (esti clujean, deci cunosti). Ia studiaza un pic „l’agglomeration de Saint-Brieuc”, aproximativ 180.000 locuitori si nu mai abera! Si afla ca-i mai ca lumea sa locuiesti într-un orasel cochet, la malul marii, decât într-un oras industrial mare ca Saint-Brieuc. Studiaza plajele cele mai frumoase din apropiere si invidiaza-ma, bagaciosule, ca ai de ce!

          • Proasta-i ma-ta! Eu nu-i ziceam comuna de la ce kkt folosesc francezii ¨communes¨, ci pentru ca are 5000 de locuitori.
            Ca ti se pare tie ca stai in Hamptons, nu ma-ndoiesc. 😀

          • Nu sunt Clujean, de unde dracu ai scos-o???

          • Ha, ha, sandman a zis mai demult ca si tu esti clujean.

          • Si nu mai fa pe desteptu’, ca nu locuiesc acolo unde am cabinetul.

          • Ba, scandal, du-te pe evz. si vezi ca Ion Cristoiu si-a publicat deja „Gândul” acolo, si pe blog înca nu a aparut! Acum câteva zile ti-am zis ca asa se întâmpla, cu exceptia „Gândurilor” care au legatura cu Mediafax, dar tu, nu si nu, Gica Contra cel ciudat!
            Titlul editorialului pe care îl vei citi pe blog ceva mai târziu este „Principala cauza a dezastrului din primul tur: Dan Barna n-a luptat sub stindardul Jos clasa politica veche, îmbatrânita în naravuri fanariote”.
            Deci nu evz. preia de pe cristoiublog, asa cum sustineai tu, ci Ion Cristoiu publica mai întâi acolo! Clar? Si asta se întâmpla asa de multa vreme.

          • Asa s-a întâmplat si ieri si alaltaieri, ai înteles acum?

          • Asa cum spusei, te focusezi doar pe ce-ti convne tie, eu contestam IN PRINCIPAL : ¨seara de seara¨, ¨in fiecare seara¨…n-are legatura Mediafax, dar n-o sa te luminez eu.

  • ‘Nainte avurăm un cârmaci,
    Și-acum avem, noi, doar CÂRPACI!
    Mândri, unii chiar îngâmfați,
    Din alt tărâm, PARAȘUTAȚI,
    Ce n-au habar de astă țară,
    Pe care-o vor ei, ca AFARĂ!
    In frunte cu-al lor tăcut,
    Cum altu’, nici că am AVUT,
    Și-n jurul căruia fac scut,
    Un singur lucru au uitat
    Că mai trebuie și … VOTAT!
    Si-n această conjunctură
    Sigur lupta va fi DURĂ!
    Iar, când se-nfruntă două rele
    Se alege cel mai mic, din ELE!

  • dom Cristoiu, Bacovia ‘mi-am realizat toate profetiile politice’, deci creca nu era asa trist. ăăă…creca de fapt era haios rau!
    spre ex bineinteles ca profetia: ‘vom avea o tara normala’ se va implini, cum sa nu se implineasca, tot ce avem de facut e sa definim normalitatea dupa cum o piza zarul.
    Cristoiu, profetul, isi trage seva din Cristoiu, istoricul, cu care-si hraneste esenta pe nume Cristoiu, filozoful.
    Dom Cristoiu, Io creca si matale esti haios rau!

  • Indraznesc si eu o profetie: KWI va candida peste cinci ani pentru al treilea mandat.

    • Sau ciolanoasa.. dupa modelul Clinton 🙂

    • cib, cu defrenta cuvenita, indraznesc la randu-mi sa te parafrazez afirmand ca peste 5 ani Iohannis va vandida pentru al doilea mandat (am totusi o oarece umbra de indoiala intrucat nu stiu nici care este varsta lui Iohannis si nici care este varsta de pensionare la bnd).

      • Al treilea, vrei să spui!

        • not very bright though… bethas, de ce-as fi vrut sa bag capul in poza spunand „al treilea” cand deja acest lucru a fost spus de cib? Daca ai fi gandit ai fi sesizat si implicatiile afirmatiei mele… recte icoana-ti a pierdut acest tur de alegeri astfel ca la urmatorul tur va candita tot pentru un al doilea mandat.

          • Ai spus, clar, PESTE CINCI ANI, așa că n-o mai întoarce!
            In rest, sănătate și succesuri multe! Ce-i drept, ai spus va candida?!?

          • Da geniule, am spus peste 5 ani. Daca dulapul pe care-l pupi in bas pierde aceste alegeri si candideaza iar peste 5 ani, dupa mintea va candida pentru un al treilea mandat sau un al doilea mandat? Nici daca-ti explica cineva ca la prosti nu intelegi.

          • Mai ușor cu invectivele, că eu nu te-am înjurat, încă!
            Dar nu mă fă s-o fac, că nu găsesti „dezinfectant” să te curețe ! Așa că STOP JOC !?
            Și, mai e ceva:
            răspunsul era pt cib!

          • O arzi jmecher cum ca o dau la intors dupa care imi spui ca in fapt mesajul tau era pentru cib? Copile, drept cine ma iei?
            Altfel, ce sa-ti spun…baga, sa te vad de ce esti in stare. Vedem la urma cine are nevoie de hipoclorit.

          • O s-o fac atunci când o participa sasu’ la dezbaterea cu Veorica!
            Pan-atunci ia o întrebare-mostră:
            O știi pe aia cu morții-n sticla fără dop? Ei bine, dopu’-i la mine!

          • ba penibilule, cand ti-am spus „baga” ideea nu era sa recunosti ca ti-ai bagat dopul de la urna lu’ tac-tu in koor de teama sa nu ramai insarcinat. Nu de dezinfectant am nevoie ci de antivomitive.

  • E posibil ca victoria galbena in atatea judete rosii sa fie o capcana.
    Baronii psd nu s au mobilizat TOCMAI pentru a lasa impresia de ecart mare intre cei doi, confort maxim pentru nazist.
    Consecvent in turul doi tabara pro-iohannis va fi sigura si comoda, multi isi vor face alte planuri. Si votantii psd vor iesi TOT in a doua parte a zilei, castigand pe surpriza.
    Asa se explica si push ul psd din primul tur, pe seara – ceea ce l intriga pe Cristoiu. ?
    Baronii erau in standby, cand ban darna s a apropiat au dat drumul la robinet. Dar nu de tot, doar atat cat sa doarma bine la noapte, pana se centralizeaza diaspora.
    De fapt tinta e bazinul usr, mai usor de demotivat. ‘Ce rost are sa ies, mai ales ca leprele lui iohannis i au facut dosar lui danutz si l au blocat. Da, nu mi place dancila dar AJUNG si fidelii pnl.’
    Da, cheia e iesitul pe-nserat … cand nu sunt oameni in sat …

    Daca psd ul nu s a gandit la schema asta sa-l mai studieze pe SunTzi. Din cand in cand.

    • S-a reusit in ultimii 5 ani pana si dezbinarea generatiilor; in replica, pensionarii si-au schimbat comportamentul la vot iesind dupa amiaza dupa ora 17 si pana la ora 21 ca tot era cald si frumos. Probabil vor face la fel si pe ger si pe ninsoare; s-au saturat de jignirile tinerilor frumosi si liberi chiar si din mass-media lasandu-i pe acestia sa-si exprime vointa de dimineata si sa-si hotarasca soarta.

      • ‘si a fost seara si a fost dimineata’: a fost primul tur. de dragul pluralului, daca mai dai o tura, te-ntorci de unde ai plecat. cam ca-n razboiul mondial, … cine l incepe e fix ala care-l pierde. oricum o dai, ziua incepe cu seara, deci batrinii s-au dus la vot imediat cum a inceput ziua, nimic deosebit.

      • Da, dar seara e totuși „periculos”, c-au început ăștia mici să dea cu PETARDE! Dar, oricum ăștia mai purii nu prea mai aud bine!
        Nu știu de văzut, dacă vor vedea ce TREBUIE!?!

  • @Ion Cristoiu: Tovarasul Nicolae Ceausescu era reales cu unanimitate de voturi. Domnul K. W. Iohannis va pierde turul doi al Prezidentialelor.

  • @Cezărică! Ce-i drept, un pic de umor, fie el și negru, nu ne strică.
    Maestrul are acest talent, de a mai îndulci amarul.
    🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *