Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Planul pentru relansarea economiei UE a readus pandemia în România

Pe data de 27 mai 2020, Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a prezentat planul de relansare a economiei UE după pandemie. Pe scurt: planul gândit de Angela Merkel şi Emmanuel Macron prevede un buget de 750 de miliarde de euro finanțat printr-un împrumut comun, din care 250 de miliarde de euro vor fi folosite pentru acordarea de împrumuturi, iar 500 de miliarde de euro sunt alocate subvenţiilor.

Adică „un fel de bani gratis” pentru statele beneficiare, care nu vor restitui sumele provenite din subvenții, dar sunt obligate să implementeze anumite reforme privind mediul și digitalizarea. La nivelul UE nu există consens, în această privință, pentru că Austria, Danemarca, Olanda și Suedia susțin mărirea procentului acordat împrumuturilor și scăderea subvențiilor, iar Germania și Franța doresc viceversa.

De ce nu se înțeleg oficialii UE?
Principalul motiv este că Germania și Franța sunt interesate de acordarea subvențiilor într-un procent cât mai mare, deoarece acești bani ajung, în cele din urmă, după ce au călătorit de la Bruxelles la București și la alte state beneficiare, de unde au venit. Acesta este modul de funcționare a economiei UE. Banii sunt trimiși pe traseul Berlin-Paris via Bruxelles, în vederea realizării unor proiecte stricte, acolo unde corporațiile franco-germane dețin întâietatea precum mediul și digitalizarea.

Austria, Danemarca, Olanda și Suedia sunt adeptele împrumuturilor întrucât companiile lor nu au capacitatea să concureze cu firmele franco-germane pentru câștigarea contractelor cu statul din România, Bulgaria, Italia, Spania, și așa mai departe. Dacă statele beneficiare sunt obligate să se împrumute atunci și cele patru guverne cinstite se vor înfrupta din profitul rezultat din dobânzi.

Este de la sine înțeles că principalele beneficiare ale marelui plan pentru relansarea UE vor fi Italia și Spania, cele mai lovite țări de pandemie.
În acest context, se mai miră cineva de ce a revenit pandemia în România?

Poate că acesta este adevăratul motiv al apariției legii carantinei și izolării, precum și raportarea sutelor și miilor de cazuri noi COVID. România este obligată să vină cu argumente solide în sprijinul teoriei că pandemia face ravagii în  spaţiul carpato-danubiano-pontic, astfel încât Germania și Franța să învingă rezistența curentului reprezentat de Austria, Danemarca, Olanda și Suedia.

Dacă vom corela Planul pentru relansarea economiei UE cu revenirea pandemiei, la care vom adăuga și Planul Național de Investiții și Relansare Economică prezentat de Guvernul PNL, la începutul lunii iulie, atunci vom pricepe că nimic nu este întâmplător.

Pacientul COVID relansează economia UE. Banii înseamnă totul pentru UE. Nimic nou!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Planul pentru relansarea economiei UE a readus pandemia în România”

  • Hai sa fim seriosi. Ai nostri n-au nici o treaba cu ce se intampla in Kolhoz. Ei au smenurile lor si pentru aceasta cauza trebuie exacerbat covrigu din cand in cand.

    • Interesant articol,uite eu nu m am gandit la faza asta,dar daca stau sa analizez,pare valid ceea ce se scrie in articol,iohanita si limberalii nu fac chiar toate smenurile de capul lor,mai isi trag cascaval da au si ei ordinele lor.Pai cu ocazia Covid,Franta,dar mai ales Germania vor cumpara pe nimic celelalte economii ale altor tari Europene,ne impatind nimic nici cu acele tari mai sus mentionate care se opun planului de relansare,repet Franta si Germania iau tot,si controland economiile celorlaltor tari ei controleaza si Europa,si previn alte exituri.Si atunci inteleg de ce economia noastra si a altor tari trebuie rase,ca sa vina onor Franta si Germania sa le reconstruiasca,cu profit mare pentru ei,si deasemenea preluind si controlul asupra unor tari ca a noastra,economic si politic.(Practic un Anschluss financiar).Si desi nemtii impart suprematia cu francezii,Germania fiind mai puternica va lua partea leului.

      • Odata Anschlussul financiar rezolvat,Germania se poate ocupa de pohta ce a pohtit mereu,suprematia Mondiala,mai ales ca SUA este pe butuci,si trebuie decenii sa si revina(plus ca este implicata intr un razboi Rece,cel putin in prezent, cu China,razboi greu si complicat care poate dura decenii in sir,si care sa se termine fara victoria nici uneia din parti,ci mai degraba,cu anihilarea reciproca a ambelor Superputeri),iar Rusia desi este o forta militara si de spionaj de temut,nu are si nu va avea vreodata forta financiara a Germaniei,(in schimb are nevoie de forta financiara a Germaniei,si de piata Germana unde isi poate vinde resursele).

  • Ar fi bine sa avem noi politicieni atat de sireti.
    Din pacate, asa cum evolueaza situatia la Bruxelles, Iohannis nici nu e bagat in seama.
    Mare lucru nu o sa primim, dar zona rosie ne asteapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *