România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Plouă preistoric

De cum treci de Casa Scînteii, maşinile devin şalupe. Spintecată sălbatic, apa murdară sare, ca să scape de strivirea sub roţi, pe trotuarul cu pavajul spart.
Pe margini, inşi plantaţi din loc în loc.
Nu, nu sunt oameni ai muncii scoşi să facă cu mîna convoiului prezidenţial.
Sînt cei care fac autostopul.

Din cînd în cînd, cîte o maşină îşi încetineşte viteza, ca să nu ia în bot obstacolul lichid. Cei de pe margini o rup la fugă după ea, crezînd că se va opri. Maşina merge mai departe. Inşii se opresc şi, dînd din mînă, a lehamite, se pun din nou pe aşteptat. În felul acesta, şirul a mai făcut cîteva sute de metri din distanţa Bucureşti-Ploieşti.
Plouă şi după ce-ai ieşit din Bucureşti. Prin pînza de apă, se iţesc siluete preistorice: flanele groase, pelerine de cauciuc, cizme de pescari fără permis.
O Dacie prevăzută cu remorcă se tîrîie pe asfalt, burduşită cu birouri directoriale.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Plouă preistoric”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *